Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
asustatu
HV vaatleja

|
02.01.2008 18:41:07
BIG BIG trouble, aidake palun kel viitsimist/oskust |
|
|
Mul on pisut ebatavaline mure.
Olen veendunud ja jonnakas Pingviinide kallal pusija, küll aga veel mitte oskaja selles ulatuses, kui tahaks.
Suuremalt jaolt veedan hobiaega dissidentlikuma mekiga distrosid katsetades ja ise seejuures neist õppides mida sellisel viisil annab.
Viimasel ajal võib enamalt jaolt mingeid Puppy ja Dynebolic versioone mu masinais elu keerutamas kohata.
Häda pärast käib ka yks XP lintsents/install abiks, enamasti draiverimuredest tuleneva puhul.
Debianid, Ubuntud, Mandrivad jne sarnased, korporatiivsema lähenemisega värgid pole mulle.
Liiga tugev on skeemile lisandunud MS-lik kõrvalmaik.
Votsis.
Ja nüüd komistasin BIG Linux distro otsa.
Brasiillaste looming, ükskeelne!!
Oskab ehk tahab ja viitsib mõni teist targematest sägadest ette võtta asja vabastamise Brasiilia Portugali keele küüsist?
Muus osas on minu arust tegu ühe tugeva kondiga, parasjagu varustatud ja asjalikult Bling distroga, millel vaid K3B puudu.
Kusjuures, erinevalt "Jämedatest Vendadest", ei vaja BigLinux elektrikütteprotsessorit ja giga mälu täisväärtuslikuks tööks.
Ma hetkel kirjutan seda posti siia kasutades viimaseimat versiooni ja suurim mure on seejuures muidugi enda pädevusepuudus.
Samas, siia asjast kirjutades ja leides ehk õla alla panija, suudan teema tõstmisega selle ka kellegi hüvanguks pöörata peale peale iseenda.
Ahjaa, mul see uba ikka inglisekeelse kasutamise võimaldamises.
Eesti keel menüüs tundub isegi Linuksi kasutaja jaoks liialt über.
http://distrowatch.com/index.php?distribution=all&month=December&year=all
http://distrowatch.com/index.php?distribution=biglinux&month=all&year=all
http://www.biglinux.com.br/
Tänud ette mu enda poolt juhuks kui suutsin huvi äratada ja võimalikke tulemusi esile kutsuda.
_________________ Margitruu A-le |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
03.01.2008 22:03:42
|
|
|
Võib küll tunduda norimisena, aga mille poolest see ime-ime leenox siis valge inimese keelsetest nii oluliselt parem on, et sedasi anaalstomatoloogiat peab harrastama ? Lihtsalt puht isiklikust huvist uurin.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
mahfiaz
HV kasutaja
|
03.01.2008 22:10:22
|
|
|
Proovi oma lemmikprogrammi käivitada nii: LC_ALL=C LANG=C gedit
või: LC_ALL=et LANG=et gedit
Aga minu soe soovitus: unusta see distrote proovimine ära. Võta näiteks gentoo ja pane vanakooli moodi ehk käsitsi installiga peale. Handbook on abiks. Kui sa sellega oled hakkama saanud, võid ka linux from scratch proovida, ehk lased kogu liinuska sourcest ise kokku, see on aga natukene mõttetu. Kui aga masinad on vanad ja kompileerimisele ei taha aega kulutada, siis on mingi slacware valik (slack, vector vms).
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
03.01.2008 22:16:21
|
|
|
Ei saanud pihta...
Ma siin püüan muliseda, et mõne distributsiooniga on lihtne, muudad õiget faili ja probleem lahendatud ehk.
Ei soovitud ju portugali keelt, vaid vabastada sellest.
Ehk on ka seal lihtne lahendus.
Või on teemaalgataja portugali keelega kuidagigi sinapeal, et ta proovis seda?
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
asustatu
HV vaatleja

|
04.01.2008 00:28:26
|
|
|
airm kirjutas: |
...või sõltuvalt distributsioonide startupscriptidest, on see erinevalt lahendatud. |
just
Lahendusevariante on mitmeid ja minu oskusi liiga vähe veel tänase seisuga, nagu estiks öeldud
kpihus kirjutas: |
...anaalstomatoloogiat peab proovima... |
Tahan alati oma teed minnes õppida.
Tean-tean. Selle tõttu ju ongi mul hetkel raskused, kuid ega ma nõudma tuldki. Ma üsna viisakalt vist hoopis palusin abi.
Samuti ütlesin, et ei salli korporatiivset mõtlemist - see on kui isiku valikuõiguste piiramine. Tegelikult ju kedagi ei torgi.
...mille poolest see ime-ime leenox siis valge inimese keelsetest nii oluliselt parem on... |
ta on lihtsalt "valmis" minu seisukohast
meeldib oma toimelt mulle teistest enam
sobib ka silmale ilma liigse näppimiseta
ja pealeselle:
võib kõlada imelikult, kuid see on seni ainus Live distro, mis päevi oskab kinni jooksmata mu arvuteis oma kasutusjärge oodata
ma üldjuhul seda pilli välja ei lüli, mis õhtul viimase kliki sai.
hommikul sama soojaga edasi
mahfiaz kirjutas: |
...unusta see distrote proovimine ära... |
läbitud etapp
igav hakkas
uut hobi pole veel leidnud
mahfiaz kirjutas: |
...Võta näiteks gentoo ja pane vanakooli moodi ehk käsitsi installiga peale... |
kindlasti teen seda, kui olen piisava ajalünga endale muude tegemiste vahele leidnud
distro allalaadimine ei eelda ise kõrval passimist, plaati läeb kah paari minutiga
asi see restart teha veel
Pisut siis selgituseks:
Ütleme, et ma "ei karda" Portugali keelt. Millegi oskamisest on asi kaugel. Loogikameele ja intuitsiooniga teeb kah palju ära.
Ikka "pea ees mustas vees" suhtumine on see, mis mind äsjasest kirjutamisest kuuma plaadiga võõrkeelsesse softi sisse logima pani.
Selleks, et piibel peos käsurida läbi järada, peaks lihtsalt järjepideva vaba aja omanik olema.Mul tited-värgid, pikk tööpäev. Poleks õige valik veel mõnda aega.
Kuivõrd aru saan, BIG-i alglätteks Debian. Debian - avar värk, aga ei saa ma aru mis mind segab. Kuidagi mage, luitunud mekk on juures. No ei meeldi, noh...
jne, jne
Well, Teenpup on mulle olnud kaua sõbraks ja db samuti
Neil aga terake KDE riistadest erinev hingeelu
Mul on riiulis elusad kettad Sabayon ja Yoper
Mõlemad väga tugevad distrod ja väga bling
Lõplikku vastust aga pole enda jaoks ma suutnud siiani leida
Igal juhul ei saa väljavalitu olema Windows ega ükski tsentraliseeritud süsteemi produkt
Rauast: ei, mul ei ole lahjad pillid mängimiseks
Küll aga meeldib mulle üha enam mõte igapäevaseks tarbimiseks osta pool tosinat sellist
http://www.mini-box.com/Intel-D201GLY2-Mini-ITX-Motherboard;jsessionid=0a0014481f4300a3afece8bc43b184b29ea3847f5348.e3eTaxiNaN0Te34Pa38Ta38QbNv0?sc=8&category=100
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
04.01.2008 02:01:39
Re: BIG BIG trouble, aidake palun kel viitsimist/oskust |
|
|
asustatu kirjutas: |
/../Eesti keel menüüs tundub isegi Linuksi kasutaja jaoks liialt über. /../ |
Et pelgalt emakeelne menüü on liialt über, aga brasiillaste konfitud Ubuntu jälle nii hea, et paneb lasua võõrast keelest läbi närima ?
Kuna tegu on sellega, mis eemalt paistab ("/../ The package set synchronised with Ubuntu "Gutsy" repositories /../"), võid talle pea lennata pea iga teise Debiani/Ubuntu teksti, foorumiposti või wikilehega.
Vaikimisi kasutet lokaate saab vahetada /etc/default/locale failis, praeguse sisu asemele kirjuta sinna näiteks LANG=C
Kui vaja vaid KDE portugali keelest päästa, otsi Adeptis, Synapticus või mis iganes muus graafilises pakihalduris sobiv kde-i18n pakk (minule ja plajudele teistele on muidugi kde-i18n-et kõige armsam). Peale seda saad KDE juhtimiskeskusest (kcontrol) keele ümber lülida. Maakeeli on kohaks Hõlbustus->Riik/Regioon->Regioon->Keel->Lisa Keel
Englismanide keelele saad ilmselt ka ilma mõne lisa kde-i18n pakita minna.
Sa küsid ju ikka juba paigaldatud süsteemi, mitte live-cd kohta?
Kui live, siis võib loota, et buutides võetakse ka parameetreid kuulda. Otsi grubi menüüst üles koht, kus saad ise midagi juurde lisada ja proovi lang=en või lang=c
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
asustatu
HV vaatleja

|
04.01.2008 03:58:23
|
|
|
jonn on see mis liigutab, jonn
kde-ga tulin juba ise toime
ära ehmatas mind segapuder kahest keelest, mida näitas bootimisel.
aga olen juba pisut õppust saanud siit ja pisut soovitatud mujaltki
keelest niipalju, et elan eestist ära ja on veel kauaks sama plaan
hetke visioonide taustal on perspektiivikam olla ENG keelega kodus
On jah, järjekordne ubuntu, sunnik, a missa hädaga teed
Tänud, btw, oli sisuga ütlemine
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
note1
Lõuapoolik

|
06.01.2008 18:33:20
|
|
|
ja mina valmistasin siin eesti keelse ubuntu cd tõmmise, mis buudib kohe lennult eesti keelsena ja ei tõmba enam vajalikke eesti lisapakke (nüüd asuvad kohe plaadil).
Ja kui synaptic package manageris (synaptic pakihaldur) otsida estobuntu, siis saab ka estobuntuks hiljem üle minna..
Mina kasutan muidu ubuntut edasi estobuntu firefoxi ja id kaardiga muidugi.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
tecc
HV vaatleja

|
07.01.2008 16:09:01
|
|
|
Ma soovitaks siis juba kohe Estobuntu plaat tõmmata.
_________________ Proovi Estobuntut!
Estobuntu.org |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
07.01.2008 17:19:59
|
|
|
Miks? Eriti veel arvestades, et inimene kohalikust infrast kaugemal elab ja ilmselt id-kaardi rakendusi ka selle võrra vähem tarbib, töölaual eelistab näha inglist ning Brasiilia poiste sätitud desktop vaikimisi seatud kubuntu omast rohkem meeldib.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
asustatu
HV vaatleja

|
07.01.2008 22:03:00
|
|
|
point õieti tabatud - brasiillased on optimeerinud maitseka välimuse ja toimiva komplekti, minu jaoks vähemasti
kusjuures, elektrooniline pankamine mulle ei meeldi - liialt skeptik turvaküsimustes, sõltumata softist
muuseas, Eestis ollakse märkimisväärselt eespool nn. Vana Maailma tavapärasest netipanganduse turvast
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
tecc
HV vaatleja

|
08.01.2008 02:49:10
|
|
|
Mu märkus oli note'i öeldu kohta ~ et pärast võib sellest ka Estobuntu teha.
Nimelt võib jah, aga praegu on Estobuntu otse paigaldamine parem valik kui ubuntust Estobuntu tegemine.
Vabandan segaduse pärast.
_________________ Proovi Estobuntut!
Estobuntu.org |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
DeadZed
HV vaatleja
|
27.11.2010 02:23:00
|
|
asustatu kirjutas: |
Mul on pisut ebatavaline mure.
Olen veendunud ja jonnakas Pingviinide kallal pusija, küll aga veel mitte oskaja selles ulatuses, kui tahaks.
Suuremalt jaolt ... |
Parandus: oih, see siin 2008 jaanuari teema!
Sattusin juhuslikult lugema ...
Pooldan eelkõnelejate arvamust, et distrote katsetamine on paras ajaraisk.
distrowatch.com ütleb selle "big linux" kohta et see on kubuntu/debian ... seega tuleks arvutisse paigaldada Debian või siis jah,
lihtsama vastupanu teed minna ja ESTObuntu valida ...
Ise alustasin aastaid tagasi "Fedora"-ga, kasutasin pikalt Ubuntu-t ja nüüd kasutan ainult opensuse ...
opensuse peakski olema see mida professionaalne linux/unix administraator jooksutab ...
Eriti siin seda foorum.hinnavaatlus.ee foorumit ei külasta .. aga juhtusin lugema ..
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.11.2010 01:02:41
|
|
DeadZed kirjutas: |
opensuse peakski olema see mida professionaalne linux/unix administraator jooksutab ...
|
Palun definitsiooni, kes täpselt on sinu sõnaseletuste raamatus "professionaalne linux/unix administraator", sest ma olen üsna kindel, et Gentoo rahva võtab selline väide kergelt (habemesse) muigama. (Seda siia välja ütlema nad loomulikult ei tule.) Ja mis täpselt teeb just OpenSUSE selleks ülimaks administraatori töövahendiks?
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
kpihus
Kreisi kasutaja

|
28.11.2010 01:11:38
|
|
Dogbert kirjutas: |
DeadZed kirjutas: |
|
Palun definitsiooni, kes täpselt on sinu sõnaseletuste raamatus "professionaalne linux/unix administraator", sest ma olen üsna kindel, et Gentoo rahva võtab selline väide kergelt (habemesse) muigama. (Seda siia välja ütlema nad loomulikult ei tule.) Ja mis täpselt teeb just OpenSUSE selleks ülimaks administraatori töövahendiks? |
Profesionnalne linuix/unix adminsitraator:
1) kasutab mistahes distrot suuremate probleemide ja möginata
2) paneb suvalise distro tegema just seda mis talle hetkel tarvis.
Linux on linux, vahet ei ole mis selle distro nimi on, erinevus on vaid nüansides.
Klassikalised "distrode katsetajad" on lihtsalt seltskond, kes ei viitsi piisavalt süveneda, et asi nii tööle panna nagu neil vaja, ning võtavad järgmise distro, lootes, et ehk seal on juba asi ära tehtud.
Pidin selle välja ütlema
"No hard feelings"
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
28.11.2010 01:22:32
|
|
Profesionnalne linuix/unix adminsitraator:
1) kasutab mistahes distrot suuremate probleemide ja möginata
2) paneb suvalise distro tegema just seda mis talle hetkel tarvis.
Linux on linux, vahet ei ole mis selle distro nimi on, erinevus on vaid nüansides. |
No sinnakanti minagi vihjasin - nii "läbi lillede"
Lihtsalt sutsu kummaline on lugeda väidet "professionaalsest Linuxi administraatorist", kes oma professionaalsuse tagamiseks justnimelt OpenSUSE-t peab kasutama
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|