praegune kellaaeg 17.06.2025 10:39:00
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
react
Kreisi kasutaja

|
02.01.2008 16:52:24
VOIP või tavatelefon? |
|
|
Firmas oleks uut telefoni vaja kuna levi on kehv. Siis jäigi silma VOIP. Põhimõtteliselt on mul vaja telefoni mis leviks ~80m raadiuses. Vaja oleks et ta leviks siis ühest hoonest teise kuna vahepeal o vaja nende hoonete vahel käia. Mõlemad betoonist. Praegu on lihtsalt mingi Panasonicu traadita telefon, kuid selle leviala on suhteliselt olematu. Mõtlesin et hea alternatiiv oleks VOIP. Wifi leviala tunduvalt lihtsam ja odavam laiendada kui traadita telefoni oma.
Aga sellised kahtlused tekkisid, et kuidas helikvaliteediga lood on? Millised seadmed valida, kuidas nende töökindlus on. Vaja on ühte lauatelefoni ja kindlasti ühte traadita telefoni. Hetkel on firmas ISDN ja 2 numbrit, üks tavanumber ja teine faksile. Teenuspakkuja on Elion ja ühendus on mingi ärlahenduse variant. 0,5 üles ja 1 alla vist. Nett ilmselt takistuseks ei jää, seda saab parema vastu vahetada ka. Millist voip teenuspakkujat valida jne?
Ühesõnaga, soovitage, kas valida VOIP või ikkagi jääda tavatelefoni juurde. Oluline on, et asi oleks suhteliselt pommikindel ja helikvaliteet hea, mingit kaja ja viivitusi küll ei sooviks. Mõlema laenduse puhul võiks välja tuua, et mida siis kasutada et soovitud tulemus saada.
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
02.01.2008 17:03:20
|
|
|
Olen testinud nii Wifi VoIP seadmeid kui ka DECT seadmeid ja praegusel juhul on DECT ilmselgelt parem.
Põhiprobleem Wifi puhul on siiski suht kitsas ribalaius ja suur latentsus. Nõudlikumad koodekid, mis vajavad stabiilset ribalaiust ja väikest latentsust, kuid Wifi ei suuda seda igal pool probleemideta tagada.
Eelmine aasta, kui meie ettevõte VoIP-i jaama peale üle läks, otsisin aktiivselt VoIP DECT sedmeid. Siemensil on selline mudel isegi olemas, aga Eestis seda kahjuks ei müüda.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
03.01.2008 01:57:41
|
|
|
Siiani olen testinud kahe DECT seadmega. Mõlemad Panasonicu omad, üks suhteliselt uus mingii 1k ringis ja teine mingi vanem aga vist oli kallim kunagi. (2-3 aastat tagasi). Mõlemad levisid täpselt sama kaugele. Esimese maja piires oli levi enamvähem, ei katkenud ära vähemalt. Teise majasse sisenedes katkesid mõlemad koheselt.
Väike plaan kah siis. Telefon ise asub kontoris. Mõlemad hooned on betoonist, teine on ka plekiga üle kaetud. Kahe maja vahemaa on max 50m(teise maja lõppu) Ma kaldun arvama, et sellist telefoni mis sinna teise majasse kah leviks ilmselt ei olegi olemas? Wifit oleks ju lihtsam ja odavam levitada, kahe purgiga leviks ära küll sinna ma usun.
Pole proovinud veel siemensi telefone, neile saab repeateri ka juurde osta (maksab samas 3k).
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
manny50
HV kasutaja

|
03.01.2008 02:05:44
|
|
|
nuub küsimus:
Kas VoIP töötab iga telefoniga? Et ühendad VoIP seadmega ära ja siis kasutad nagu tavaliselt?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
03.01.2008 12:30:13
|
|
|
react kirjutas: |
Ma kaldun arvama, et sellist telefoni mis sinna teise majasse kah leviks ilmselt ei olegi olemas? Wifit oleks ju lihtsam ja odavam levitada, kahe purgiga leviks ära küll sinna ma usun.
Pole proovinud veel siemensi telefone, neile saab repeateri ka juurde osta (maksab samas 3k). |
Ma ei oleks nii kindel, et sa Wifiga nii stabiilse ühenduse saad. Pealegi saab DECT-i puhul ehitada baasjaamade võrgustiku, ning telefonitoru liigub ühest jaamast teise ja on terve territooriumi peal kasutatav. Loomulikult saab seda teha ka Wifi-ga. Ise olen paari Wifi telefoni testinud ja nagu ma juba mainisin, siis VoIP-i puhul on võrgukasutusel teatud tingimused ja wifi neid täita ei suuda.
manny50 kirjutas: |
nuub küsimus:
Kas VoIP töötab iga telefoniga? Et ühendad VoIP seadmega ära ja siis kasutad nagu tavaliselt? |
Kui on olemas vastav VoIP adapter, siis töötab jah. Faksiga on natuke keerulisemad lood, aga on siiski tööle saadud.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
03.01.2008 16:08:05
|
|
|
No ok. Minu variandiks jääb siis mingi võrgustik luua. On näpunäiteid ehk mis seadmeid kasutada siis? Ainukesena märkasin Siemensi repeaterit, teistel nagu sellist võimalust ei olnud.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|