Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  TomTom One XL märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 13.11.2007 00:10:43 TomTom One XL vasta tsitaadiga

http://www.tomtom.com/products/product.php?ID=406&Category=0&Lid=1
Kuna siin üks antud seadme müügi teema läks juba sujuvalt üle arutluse teemaks siis tekkiski mõte luua eraldi teema.

Spetsiaalselt Baltikumi turule mõeldud erimudel sisaldab järgmiseid Ida-euroopa kaarte:
Poola 51%, Tsehhi 99%, Ungari 47%, Slovakkia 40%, Eesti 71%, Läti 62%, Leedu 99%, Sloveenia 42%, Horvaatia 48%

Ostes juurde Lääne euroopa SD kaardi on kogu euroopa teie taskus!

Komplektis on Iminapp alus klaasile ja toitejuhe sigaretisüütajast nii, et ava karp ja sõida!

Ise olen täheldanud järgmisi asju:

Positiivne:
1. katab enamuse Eestist - väidetavalt 71%
2. hoiatab kui sa kiirust ületad. icon_smile.gif
3. väga lihtne kasutada
4. Võimalus kaarte täiendada ja täiendatud kaarte ka alla laadida.

Negatiivne:
1. Ainult üks eesti keeles juhtiv hääl. Võiks ikka ka naise hääl olla. Neid saab ehk kuidagi juurde teha...
2. Kaardid veidi vigased - Tartust Võru poole sõites näiteks raudtee vales kohas ja Tallinn-Tartu maanteel metsas asuv bensiinijaam. Kõll aga on teed suht-koht täpsed.
3. Puudub HandsFree, mis poleks ilmselt olnud kuigi raske ja kulukas külge pookida.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mihkel.
HV Guru
Mihkel.

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.11.2007 00:42:02 vasta tsitaadiga

Tundub täitsa huvitav asi jah, seda juba varemgi piilunud.

Ennast muidu huvitaks kuidas ta rakveres ühes kohas hakkama saab. Nokia kaardid juhatasid mind üle raudtee kust üle ei saa, st aint jalakäijatele. Regio kaardid aga juhatasid mind vastassuunda. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 91 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 81
tagasi üles
draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 13.11.2007 01:31:44 vasta tsitaadiga

Üritasin One XLiga sõita Tartus Annelinnast Ülenurme. Juhatas mind ilusti üle silla aga sealt tahtsin maha keerata ja sõita Ringtee tänava kaudu ja mitte seigelda mööda väikeseid tänavaid. Silla all teatas aga Tomtom, et nüüd on õige aeg teha parempööre justkui oleks tegu tavalise tänava mitte sillaga. icon_smile.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 13.11.2007 07:26:05 vasta tsitaadiga

draggo kirjutas:
Üritasin One XLiga sõita Tartus Annelinnast Ülenurme. Juhatas mind ilusti üle silla aga sealt tahtsin maha keerata ja sõita Ringtee tänava kaudu ja mitte seigelda mööda väikeseid tänavaid. Silla all teatas aga Tomtom, et nüüd on õige aeg teha parempööre justkui oleks tegu tavalise tänava mitte sillaga. icon_smile.gif

no selles pole küll midagi imelikku- asukohaandmed nii sillal, kui silla alusel tänaval samad - liigset inteligentsust nõuda oleks ikka jabur
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 13.11.2007 09:54:08 vasta tsitaadiga

Üka puudus veel seadmel see, et asukoha otsingul ei saa majanumbrile lisada tähti, mis meil Eestis tegelikult oleks üsna vajalik.
tagasi üles
ksl
HV kasutaja

sõnum 13.11.2007 22:58:55 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
draggo kirjutas:

no selles pole küll midagi imelikku- asukohaandmed nii sillal, kui silla alusel tänaval samad - liigset inteligentsust nõuda oleks ikka jabur

Tegelikult võib see silla-teema olla seotud konkreetse punkti info-puudulikkusega kaardil(käib selle puuduva 29% hulka?).
Kui jutt käib sellest sillast, millel jookseb Sõpruse puiestee (ei ole Tartuga nii kursis), siis seal erinevaid tasandeid ei paista kaardil.
Näiteks Pärnu maanteel olev "sillasõlm" Ääsmäel omab korrektseid silla-tähiseid ja kaardil on näha erinevatel tasanditel olevad teed. Praktikas pole ise Haapsalu või Saaremaa poolt veel Pärnu maanteele lähenenud seal punktis ja ei tea, kuidas töötab.
Kuid loogikat peaks süsteemil piisavalt olema, lihtsalt ei ole piisavalt täpseid andmeid hetkel veel.

omg
HV kasutaja

sõnum 14.11.2007 01:16:18 vasta tsitaadiga

kui pärnus sõita tammiste poolt ja soov on ehitajate teele saada siis soovitas kah silla all parempööret, aga kui mööda sõita siis arvutas kohe ringi ja juhatas juba õieti(sai proovitud vanema versiga, nüüd uuem peal ja pole prooviud kas viga parandatud)
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 14.11.2007 02:10:05 vasta tsitaadiga

Elionis teati rääkida, et varsti peaks tulema täiustatud Ida-Euroopa kaart. Kes teab, äkki tulebki. Age ega Elioni uskuda saa, sest väitsid nad ju päris pikka aega, et One XL'l on ka Hands Free olemas kuigi tal BT hoopis muudeks asjadeks ette nähtud.
Tomtomil on ka võimalus teha kaardile parandusi ja juhtida tegijate tähelepanu kaardis olevatele vigadele. Eks ma märgin selle Sõpruse silla seal ära ja vaatan kas midagi toimub ka. icon_smile.gif

tagasi üles
AnnaAbi
HV kasutaja
AnnaAbi

sõnum 14.11.2007 21:37:25 vasta tsitaadiga

draggo kirjutas:
Elionis teati rääkida, et varsti peaks tulema täiustatud Ida-Euroopa kaart.

TomTom'i lehel ka mingi info saabuva uue kaardi kohta:

The new maps of Western & Central Europe now have more than 190 000 additional kilometres of road! More than 3 000 extra Points of Interest were added to the UK Map alone, while the Eastern European Map has had an estimated additional 100 000 kilometres of new road added.

Teab keegi, kas iga uuema versiooni kaardi eest tuleb täisraha välja käia või on mingi aeg peale aparaadi soetamist uuendused tasuta?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 15.11.2007 11:11:11 vasta tsitaadiga

Uuenduste eest maksmisest kahjuks midagi ei tea.
Laadisin oma masinasse mingid kaardi uuendused ja nüüd on Tartus Sõpruse silla ots ilusti parandatud. thumbs_up.gif

tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 18.11.2007 11:13:21 vasta tsitaadiga

Tegelikult peaks see teema olema ülevaadete/kasutajate hinnangute all icon_rolleyes.gif

Jagan ka oma tundeid selle aparaadi vastu:
Ostsin eestist Europe versiooni skandinaavia ja lääne euroopa kaardiga. Koju toodi kahe päevaga.
Paki sisust ja lahtipakkimisest pole mõtet rääkida icon_smile.gif
Edasi siis kasutamisest. Esimese asjana panin XL'i juhtmega arvutile sappa, uuendasin kõiksugu andmed, mis oli võimalik. Laadisin geopeituse punktid, milleks oli vaja parasjagu peavalu koordinaatide teisendamise näol ning siis aparaati õigesse kataloogi kopeerimisel. Aparaadiga kaasasolnud programmist polnud mingit kasu selle toimingu juures.
Järgmisena hakkasin paigaldama Idaeuroopa kaarti ning avastasin oma suureks üllatuseks, et vajan selleks suuremat mälukaarti icon_evil.gif . Aparaaadil on omal mälu 1Gb, aga Lääne euroopa ja skandinaavia kaart võtab sellest ca 922Mb. Ida eur on ca 100Mb. Raisk icon_evil.gif Lisaks ei saa mälukaardile ainult kaarti paigaldada, vaid tuleb paigaldada kogu süsteem.
Siis läksime sõitma. Pisikeses Tapa linnas oli kõik ok, majanumbrid ja tänavad olid paigas, navigeerimine samuti toimis õigesti. Ühe apsakana kästi mul ühel tänaval ümber reastuda.
Tallinnas avastasin mitu puuduvat tänavat (Iru jaama juurest Vana-narva maanteele minev tee) ning palju puuduvaid majanumbreid. Skandinaavias selliseid probleeme ei avastasnud, vähemasti nendes kohtades, kus mina liikusin.

Positiivseks loen:
+ navigeerimine eestis
+ mahukad menüüd paljude seadistustega

Negatiivseks loen:
- kehv klaasikinnitus võrreldes Garminiga
- toalaadija puudumine (jällegi oli Garminil see komplektis olemas)
- raske menüü, pooltel kordadel, kui midagi muuta tahan, pean otsima, kuidas seda teha ja ma ei pea ennast just tehnikavõõraks inimeseks
- kaherattalisele pole isegi lisavarustusena kinnitust

Lõppkokkuvõttes ütleks, et eesti kaart on kehvem, kui Garminil, aga navigeeriv. Aku peab suhteliselt sarnaselt teistele sarnastele aparaatidele, ehk siis ca 4 tundi. Kõiki enda jaoks vajalikke ja ebavajalikke asju vaagides ei saa ma aru, mille alusel see navigaator kuulutati ADAC arvates parimaks icon_confused.gif , aga noh, igaühel on oma arvamus.

AnnaAbi
HV kasutaja
AnnaAbi

sõnum 18.11.2007 13:51:20 vasta tsitaadiga

bigmarx kirjutas:
Aku peab suhteliselt sarnaselt teistele sarnastele aparaatidele, ehk siis ca 4 tundi.

TomTom One XL aku peab sul 4 tundi vastu? Hmmm, mul ikka sinna lubatud 2 tunni kanti . . .

bigmarx kirjutas:
Lisaks ei saa mälukaardile ainult kaarti paigaldada, vaid tuleb paigaldada kogu süsteem.

See ka minu meelest natuke kehva lahendus TomTom'il.

bigmarx kirjutas:
Laadisin geopeituse punktid, milleks oli vaja parasjagu peavalu koordinaatide teisendamise näol ning siis aparaati õigesse kataloogi kopeerimisel. Aparaadiga kaasasolnud programmist polnud mingit kasu selle toimingu juures.

Äkki räägid lähemalt, kuidas Geopeituse punkte TomTom'i laadisid? Huvitaks ka ennast!

draggo kirjutas:
Uuenduste eest maksmisest kahjuks midagi ei tea.
Laadisin oma masinasse mingid kaardi uuendused ja nüüd on Tartus Sõpruse silla ots ilusti parandatud. thumbs_up.gif

Kas ta laadis uuendusena terve Ida-Euroopa kaardi uuema versiooni või?
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 18.11.2007 14:27:09 vasta tsitaadiga

AnnaAbi kirjutas:

TomTom One XL aku peab sul 4 tundi vastu? Hmmm, mul ikka sinna lubatud 2 tunni kanti . . .

Äkki räägid lähemalt, kuidas Geopeituse punkte TomTom'i laadisid? Huvitaks ka ennast!

Ausaltöeldes ma aega ei võtnud, kuid ilma laadijata täis akuga pidas Tapa-Tartu-Tapa otsa vastu ja töötas veelgi. Ajaliselt ca 3 tundi ja veidi peale.
PoiEdit 2007 nimelise programmiga konvertisin, salvestasin TomTomBinary(*.ov2) formaati ja kopeerisin aparaati kaardi kataloogi.

AnnaAbi
HV kasutaja
AnnaAbi

sõnum 18.11.2007 15:23:04 vasta tsitaadiga

bigmarx kirjutas:

PoiEdit 2007 nimelise programmiga konvertisin, salvestasin TomTomBinary(*.ov2) formaati ja kopeerisin aparaati kaardi kataloogi.

Peab selle faili salvestama mingi kindla nimega sinna, et aparaat oskaks seda näidata? Või peab pärast aparaadist näitama talle seda faili kuidagi?
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 18.11.2007 15:25:52 vasta tsitaadiga

AnnaAbi kirjutas:
bigmarx kirjutas:

Peab selle faili salvestama mingi kindla nimega sinna, et aparaat oskaks seda näidata? Või peab pärast aparaadist näitama talle seda faili kuidagi?

Mina panin faili nimeks geopeitus ja sama nimega näitab seda ka aparaat. Äratundmisega mingit muret polnud, tegin linnukese geopeituse huvipunktile ette ja olidki kaardil olemas.

draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 21.11.2007 15:10:38 vasta tsitaadiga

Kas keegi on ostnud omale mälukaardil juurde Lääne-Euroopa kaardi? Selline küsimus sellega, et nagu ma aru olen saanud siis laeb ennast masin siis mälukaardilt käima. Aga kuidas ma siis saaks Tallinnast Berliini navigeerida? Pean vahepeal piiri peal kaarti vahetama ja samas teadma kus asub piiripunkt?
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 22.11.2007 09:49:17 vasta tsitaadiga

draggo kirjutas:
Kas keegi on ostnud omale mälukaardil juurde Lääne-Euroopa kaardi? Selline küsimus sellega, et nagu ma aru olen saanud siis laeb ennast masin siis mälukaardilt käima. Aga kuidas ma siis saaks Tallinnast Berliini navigeerida? Pean vahepeal piiri peal kaarti vahetama ja samas teadma kus asub piiripunkt?

Osta netist allalaetav, tuleb tunduvalt odavam. Siis teed omale varukoopia seadmest, paned mälukaarti seadmesse, taastad varukoopia ning laed lisaks peale Lääne Euroopa kaardi.
Krt pole nagu proovinud, aga eeldatavasti pead piiril ikkagi kaarti vahetama ja siis edasi Berliini navigeerima. Ja Ida Euroopa kaardil pead ise vaatama, kuhupoole see Berliin jääb. Parandage mind, kui ma eksin.

spezwend
HV veteran

sõnum 26.11.2007 20:35:56 vasta tsitaadiga

sai selle jublakaga terve ndla vah. veeta, peaks mainima, et ikka väga toores on see asi veel. kadriorus juhatas valesti(vasakule keeramise asemel ütles, et keera paremale ja võimalusel tee tagasipööre), tarus juhatas mitu korda valesti, võrus oli asi ikka väga kohutav, küll kellegi hoovi ja parklasse jne. ma ei taha teada mis oleks saand kui oleks turist kuskilt teiselt maalt ja poleks uduaimugi kuhu sõitma peaks...
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 63
tagasi üles
ksl
HV kasutaja

sõnum 27.11.2007 00:04:12 vasta tsitaadiga

stosoorok kirjutas:
sai selle jublakaga terve ndla vah. veeta, peaks mainima, et ikka väga toores on see asi veel. kadriorus juhatas valesti(vasakule keeramise asemel ütles, et keera paremale ja võimalusel tee tagasipööre), tarus juhatas mitu korda valesti, võrus oli asi ikka väga kohutav, küll kellegi hoovi ja parklasse jne. ma ei taha teada mis oleks saand kui oleks turist kuskilt teiselt maalt ja poleks uduaimugi kuhu sõitma peaks...

Mind pole tomtom veel kuskilt hoovist läbi juhatatud. tartus taheti tomtomi kohalike sõprade poolt hoovi-trikkidega ummikusse ajada, mis aga ei õnnestunud, sest isegi pisemad hoovid olid peal ja tee välja sai alati leitud icon_smile.gif . Milline teekonna tüüp valitud sai, kas lühim või kiireim?
Nendest üksikutest paremale-vasakule kaladest ei tohiks end heidutada lasta. Tomtomiga sai ka lätis käidud ja oli vaja kuskil suvalises kohas bensiinijaama kiiremas korras. Keset mingit alevikku sai lähim bensukas otsitud ja kümne minuti pärast olime kohal. Kuigi kaart ei vastanud päris täpselt tänavatele, sai vaadates liiklusmärke, sihtpunkti jõutud.
Ja kui kuskilt valesti ära pöörad, arvutatakse kohe tee uuesti ümber. Mina tunnen küll end vabamalt tomtomiga kui näiteks mõne paberkaardiga.
thumbs_up.gif

draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 01.12.2007 01:22:14 vasta tsitaadiga

Täna üritasin teha oma OneXLile updatei ja sain ebameeldiva üllatuse osaliseks. Nimelt peale updatei teatas masin, et ühtegi kaarti ei leitud. Õnneks olin teinud backupi ja sain nii kõik taastada. Ei tea milles asi... Kas kellelgi teisel ka nii olnud?
tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 01.12.2007 01:31:10 vasta tsitaadiga

draggo kirjutas:
Täna üritasin teha oma OneXLile updatei ja sain ebameeldiva üllatuse osaliseks. Nimelt peale updatei teatas masin, et ühtegi kaarti ei leitud. Õnneks olin teinud backupi ja sain nii kõik taastada. Ei tea milles asi... Kas kellelgi teisel ka nii olnud?

Peale update pidin mina kaardid uuesti aktiveerima...

draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 01.12.2007 10:57:13 vasta tsitaadiga

bigmarx kirjutas:

Siis peaks ta ju koode küsima aga mitte teatama, et ta ei leia ühtegi kaarti. Pealeg peale seda kui olin vanad seaded taastanud väitis masin, et ühtegi updatei pole talle saadaval. Imelik.

tagasi üles
bigmarx
HV Guru
bigmarx

sõnum 01.12.2007 10:59:12 vasta tsitaadiga

draggo kirjutas:
bigmarx kirjutas:

Siis peaks ta ju koode küsima aga mitte teatama, et ta ei leia ühtegi kaarti. Pealeg peale seda kui olin vanad seaded taastanud väitis masin, et ühtegi updatei pole talle saadaval. Imelik.

Kuskohast sa selle update said ja mis numbriga see oli?

draggo
HV kasutaja
draggo

sõnum 18.12.2007 18:22:34 vasta tsitaadiga

Update tegi Tomtom Home.

Täna pidin esimest korda kasutama reset nuppu. Tahtsin Tallinnasse sõiduks paari aadressi lisada aga masin käima ei lähe. Ehmatas ikka ära küll. Siis uurisin kodulhelt, et see tavaline asi ja tuleb väikesesse piluse masina all pista ork sisse ja seda sedal 15 sekki hoida. Peale seda töötab thumbs_up.gif .

Sai nüüd katsetatud seadet liinil Tartu-Sangaste-Tartu. Imelik oli see, et Tartus Sangastesse arvas XL, et tuleb sõita üle Otepää aga tagasi Tartusse juhatas juba Valga maanteele. Kui üritasin sõita Otepää poolt siis ütles, et pööra ringi. Ei tea millest selline eelistus.

tagasi üles
Piipz
HV veteran
Piipz

sõnum 19.12.2007 15:51:38 vasta tsitaadiga

kas keegi on TomTom Plus teenuse tööle saanud? Tean, et trafficut ja kaameraid eestis ei saa kasutada aga ma tahaks vähemalt enne välismaale sõitmist ühenduse tööle saada.

minul on Rider2 ja sõbral on Go720 ning mõlemal gps seade hangub ühenduse tegemisel 60% juures.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  TomTom One XL mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.