Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
dragut
HV kasutaja

|
28.05.2003 12:47:46
jama Primary IDE channeliga |
|
|
Probleem siis ise selline, et kui ühendan kõvaketta primary ide pessa, ja nii kui masina käima panen ja üritan näiteks mõnda suuremat faili kopeerida, viskab PIO mode'i. Probleem on olnud tegelikult juba küllaltki kaua, aga siis juhtus seda mingil imalikul põhjusel näiteks korra 4-5 kuu tagant. Viimasel ajal on aga asi tihedamaks läinud ja nüüd ei saa üldse nagu midagi teha enne kui asi juba PIO's on. varemalt aitas windows uuesti installimine. Nüüd leidsin võimaluse, et kui primary ide channelile uninstall teha ja restart, siis saab ka selle DMA mode tagasi.
Kahtlustan, et emaplaadil on see primary ide channel läbi. Praegu panin nii HDD kui kirjutaja secondary ide channeli peale tööle ja masin töötab kenasti.
Küsimus siis oleks, et kas on olemas mingi võimalus, kuidas ma saaksin kindlaks teha, et süüdi on kindlasti see ide channel? Kusjuures kahtlane on veel see, et Linuxi (RH 9.0) tundus nagu kõik korras olevat Windowsil aga kippus juba installimisel sinist viskama. Samuti proovisin panna kõvaketta secondary ide'sse ja kirjutaja primary'sse. Siis ei õnnestunud mul igatahes office'it plaadi pealt installida.
Kas on kellelgi mingeid asjalikku mõtteid sel teemal ?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
29.05.2003 18:48:07
|
|
|
Ega keegi ei tea mõnda programmijuppi, millega saaks vaadata nende ide channelite olukorda?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Margus
HV pensionär

|
29.05.2003 19:26:34
|
|
|
kaablit oled proovinud vahetada?
|
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
87 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
29.05.2003 20:54:58
|
|
|
praegu töötavad nii HDD kui ka kirjutaja sama kaabli peal, mis enne HDD jaoks ainult oli - lihtsalt secondary ide channeli peal. Ja asi töötab hästi. Samuti kui proovisin panna kirjutaja primary ide channeli peale (siis selle kaabliga mis oli kirjutaja-emaplaadi vahel) siis plaadi lugemisega oli tõsiseid probleeme (office'i installer jäi käima tõmbamata plaadi pealt)
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karzum
HV veteran

|
30.05.2003 01:15:28
|
|
|
Mõned soovitused:
Bios update (enne proovi Bios Defaults panna);
uuemad Emme driverid;
IDE driverid;
XP sp1;
Mis vindiga tegu ja mis asendis on jumper(id)?
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
30.05.2003 23:15:02
|
|
|
bios'i update'i tegin ära - suurt paremaks olukord ei läinud.
Driverite osas uurin asja kui jälle oma arvuti ligi olen
XP on SP1'ga peal. Vint ise on üks quantumi 40 gigane. täpsemat mudelit ei oska kahjuks hoobilt öelda. Kuid kahtlen kas asi vindis on, sest sellise jama tegi arvuti ka eelmine kevad, kui arvutis oli IBM 30 gigane isend (see sama, mis ikka surema kippus, aga minul see ketas praegu teise masina peal ja töötab nagu muiste, ei mingeid probleeme).
Jumperid on praegu sedapsi, et kuna HDD on kaabli järgi slave ja kirjutaja on sama kaabli peal master, siis on jumperitega pandud HDD masteriks ja kirjutaja Slave'iks. Ja kaabel ise secondari ide channeli peal, kuna primary peal ei tahtnud arvuti enam käimagi minna.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
10.06.2003 13:43:06
|
|
|
Tegin siin siis väheke katseid - tõmbasin uued emaplaadi driverid, panin peale - tolku neist ei ole. Asi on endiselt ka juba käima minnes PIO mode's. Ei oska sellest asjast kohe enam midagi arvata.
Mõtlen siin, et äkki peaks välja vahetama - selle maha müüma nii kaua kuni see veel vähegi töötab. Või on äkki kellelgi mõni idee mida veel proovida?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Karzum
HV veteran

|
10.06.2003 15:42:10
|
|
|
Unusta nüüd korraks see cd-kirjutaja ära. Pane vint primary või secondary kanali taha masteriks (80-soonelise kaabliga loomulikult). Raporteeri tulemustest.
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
10.06.2003 19:37:31
|
|
|
kui siin täna katsetasin, siis kirjutajat taga ei olnud - kõvaketas oli üksinda taga ja master. 80 soonelise kaabli all pead sa silmas ata100 kaablit?, igatahes seda ma kasutasin. Ja PIO mode ikkagi
Tegelikult on üks mõte veel MBR kuidagi ära muuta, nii et Linuxi'sse ka jälle saaksin, teeksin seal ka teste, et kas püsib endiselt DMA's või mitte.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
02.11.2003 18:47:15
|
|
|
Ja ma olen jälle tagasi oma vana murega
Praegu töötab arvuti siis rõõmsalt nii, et nii kirjutaja kui ka kõvaketas on ühe kaabliga secondary IDE channeli peal. Sügisel alguse poole kukkus süsteem jälle "iseenesest" PIO mode. No polnud hullu - tegin secondary IDE channelile uninstalli - restart ja DMA mode tagasi.
Nüüd on aga paari viimase päeva jooksul juhtunud sellised asjad, et kõvakettas kolksub Selline tunne nagu jääks seisma ja mõned korrad hakkab isegi tööle ka jälle, aga enemasti lõpeb see kogu süsteemi täieliku hangumisega. Aitab ainult reset nupp. Samas on mul tunne, et selline asi kipub just siis juhtuma, kui arvutit keskmisest rohkem koorman - näiteks täna töötas mul e-Eesel ja vaatasin samal ajal filmi kui masin pange pani.
Et kas ikkagi on ka mu kõvaketas mäda? Või suudab ka see IDE kontroller selliseid asju põhjustada ? Või kas äkki kuumeneb midagi üle? Või ei suuda toiteplokk hakkama saada? MBM näitude järgi on minu arust erakordselt madal +5 V mis minul on praegu 4.63 - ennist aga vahetult peale neid jamasid vaatasin siis oli 4.59 vms.
Äkki on siiski mingeid ideid või soovitusi või niisama mõtteid. Et mida kontrollida ja mida katsetada.
Ära peaks vast veel märkima, et katsetasin siin boot screene'ide vahetamist - kas ka see võib mõjutada? Samuti kui siin resette tegin, siis Win XP tahtis kettaid kontrollida - kui ma lasin, siis ei jõudnudki bootiisega lõpuni, hangus selle käigus. Viimane kord ei lasknud enam kettaid kontrollida ja siis läks tööle ja praegu tundub et töötab veel.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
02.11.2003 18:51:15
|
|
|
Kolksumine pole hea. Võib hakata otsad andma. Kontrolli IDE kaabli korrasolek igaksjuhuks ka üle. Äkki defektiga.
5V sul ka kahtlaselt väike. See võib viia kokkujooksmisteni.
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
20.11.2003 15:43:10
|
|
|
Nonii - nüüd sai siis suurem väljaminek tehtud ja uus emaplaat + prose ostetud. Panen siis rõõmsalt ka floppy igaksjuhuks külge ja kõik paistab kenasti töötavat. Nüüd oli aga eile tarvis reaalselt üks floppy sisse panna ja mis ma kuulen - HDD teeb paar kolksu ja arvuti hangunud - ainult härra reset nupp aitas.
Niisiis sai korra katsetatud ka teise FDD seadmega ja sellega seoses ka kaabel ära vahetatud. Ühtlasti tegin ka sellise triki, et kuna mul varemal tuli nii HDD kui ka FDD toide ühe selle "soolika" pealt mis toitekast välja tuli, siis nüüd tegin nii, et võtsin kirjutaja tagant teise "soolika" ja panin kõvaketta taha, ja ühe "soolika" peale panin floppy ja kirjutaja. Ja nüüd igatahes asi töötas ilusti.
Sellega seoses siis ka küsimus neile kes toiteploki hingeeluga täpsemalt kursis on: Kuna HDD hakkas kolksuma just siis kui floppy olin sisse pannud, siis kas on võimalik selline asi, et selle ühe "soolika" pealt ei tulnud lihtsalt piisavalt voolu selleks, et nii FDD kui HDD ära toita? Varasemast teemast sai loetud, et HDD kolksumise põhjuseks võib olla see, et lugemispea liigub nn. algasendisse vms. (ehk sinna läheb ta ka siis kui arvuti seisma panna).
Ja kas on võimalik ka selline asi, et kui toiteplokk jukerdab, siis läheb kõvaketas Ultra DMA Mode 5-lt lambist PIO mode-i?
Kui sellised asjad võimalikud on siis võiks arvata, et toiteplokk on jama. Mida ma kahtlustasin juba varem (eelpool mainitud +5V, mis praeguse emaplaadiga on küll tunduvalt parem ehk kuskil 4.8V, kui see eest on nüüd 3.3V kukkunud kuskile 2.9V kanti.)
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
idikas
Kreisi kasutaja

|
20.11.2003 16:02:23
|
|
|
Laena korraks teist toitekat - asi tundub selle taha jäävat. Profiilist ei loe välja mis toitekas praegu kasutusel.
_________________ allkiri |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
20.11.2003 16:09:40
|
|
|
Panin nüüd nii palju kui ma tean sellest toitekast ka profiili. Õhtul katsun panna ka need pinged mida AsusProbe mulle praegu näitab. Ja eks ma katsun korra ringi vaadata teise toiteploki järgi.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
UrmasL
HV kasutaja

|
21.11.2003 00:52:07
|
|
|
Mul ka ühes masinas tavaline (odav) codegen 300w. Kui masinasse panna teine vint ja power võtta sama juhtme otsast kust esimene hdd poweri saab siis teinekord tõesti teeb kolksu ja hangub. Tegelt seda ei saa isegi kolksuks nimetada, vaid on kuulda kuidas korraks pöörded maha kukuvad ja siis hangub. Sinu puhul võib sama probleem olla. Ja ei imestaks üldse, kui ka vint tuksis on. Ehk siis seab sammud toiteka ja vindi poodi
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
1 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
ObiWan Kenobi
Kreisi kasutaja
|
21.11.2003 23:12:04
|
|
|
Äkki flopp koormab toite maha. Vaheta flopiseade korraks välja , vaata mis juhtub.
_________________ Let the Force be with You ! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
1 :: |
20 |
|
tagasi üles |
|
 |
dragut
HV kasutaja

|
24.11.2003 09:46:52
|
|
|
Proovisin ka teise FDD seadmega - hangus ikkagi. Täna õhtul vast saan korraks ka teise toiteka ja proovin siis, mis ta ütleb.
See kas kõvakettas õhtul on või mitte - ei oska arvata Kolksumist ei täheldanud eelmise IBM-i kettaga. Küll aga kukkus ka IBM lambist PIO mode-i. Nii et esialgu ma süüdistaks täielikult toiteplokki;) Kuna IBM-i ketas teenib mind ühes teises arvutis edasi ja varsti saab juba aasta täis ja siiamaani ei ole mingeid probleeme olnud.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|