Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentax K100D vs EOS400D märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
kr6ll
HV Guru
kr6ll

sõnum 09.11.2006 23:43:42 vasta tsitaadiga

p2t3r1 kirjutas:
tegelikult see, et kõik hüppavad ja kargavad ojee full-frame on täiesti mõttetu, sest tegelikult on 4/3 ka full-frame, sest sellel on spetsiaalseslt sellele sensori suurusele ehitatud objektiivid. samamoodi nagu hasselbladide sensorite suurused on full-frame'id ja spetsiaalselt nende sensorite suurustele valmistatud objektiivid.

oot. Sinu texti võib kaheti mõista. Kas sa tahad öelda et full on mõttetu või ei taha. Igastahes hetkel loeb siit mõlemad variandid välja tahtmise korral icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 89 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 69
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
fanatic
HV vaatleja

sõnum 09.11.2006 23:54:46 vasta tsitaadiga

vähe põhjalikumalt lahtiseletatud http://www.looduspilt.ee/foorum/viewtopic.php?id=1202
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Vanquish
HV kasutaja
Vanquish

sõnum 29.11.2007 20:38:02 vasta tsitaadiga

Vabandust,et kaevan ülesse väga vana teema, kuid olen ise ka sama valiku ees hetkel. Pigem küll K100D ja 400D ja Pentax K10D. Pildistamises olen suhteliselt algaja ja sooviks alguses kit objega läbi ajada. Samas, kas Canoni kitobje on siis tõesti nii kehva?

Kõik soovitused/näpunäited on oodatud!
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
r3nx
HV veteran

sõnum 29.11.2007 20:46:02 vasta tsitaadiga

Vanquish, mine lihtsalt poodi, vaata, mis kätte sobib ja kui ükski ei sobi, võta vähe asisem seebikas mis on algajale rohkem, kui küll. See teema on nii läbikäidud, et tõenäosus sellisele küsimusele adekvaatset vastust saada on nullilähedane. Kui vaja niiskuskindlat võta k10d - pole kahtlustki. Kui niiskuskindlus pole oluline ja vajad stabikat, võib piirduda k100d superiga, kui tahad loodust pildistada, siis soovitaks canonit tema head telede pärast (300f4 L /100-400L -hinnaklass 20 000+).
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 29.11.2007 22:57:56 vasta tsitaadiga

Kuna 400D kit ja K10D kit maksvad hetkel täpselt sama palju, ja Vanquish plaanib kitiga piirduda (millest ma järeldaks, et 20K+ torusid just kokku ostma ei hakka), siis ei tohiks nagu küsimust küll tekkida. Tegu ju kõiges muus peale hinna tegu sisuliselt erinevas klassis kaameratega. Kui sa mitte hinna, vaid sisu järgi võrdleksid, siis peaksid kaaluma K10D VS 30D vahel.

Aga jah, kui tahad veel veidi raha veel säästa, siis ka K100D on hea valik. Küll aeglasem ja mõningate piirangutega, kuid pildi saamise osas igati thumbs_up.gif

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
DN
HV kasutaja

sõnum 27.12.2007 16:58:44 vasta tsitaadiga

Kirjutan ikka siia.. hästi raske valik icon_smile.gif Kas K10D või E-510? Plussid/miinused?
Kas 4:3 või ikka 3:2?
http://www.dpreview.com/reviews/olympuse510/page21.asp

Samuti algaja, samuti kõik soovitused/näpunäited on oodatud!
Objeks Pentaxile sai valitud 55-250mm
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
robert!
HV kasutaja

sõnum 27.12.2007 17:01:51 vasta tsitaadiga

Minu arust poeks sul see valik raske, kui poes ära käiksid ja mõlemat aparaati natukene näpiksid...
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 27.12.2007 17:02:08 vasta tsitaadiga

4:3 on imelik formaat ja see sensor on lihtsalt füüsiliselt liiga väike. Sügavus kaob pildist ära. Isegi APS-C ja 35 mm täiskaadri piltide sügavusteravuse ja nö kolmemõõtmelisuse vahe on ebameeldivalt märgatav, mis siis veel sellest olympose omast tahta. Never-ever ei ostaks sellist.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
DN
HV kasutaja

sõnum 27.12.2007 17:19:53 vasta tsitaadiga

robert!
See kuidas ta käes istub on küll oluline, aga eks ma harjun ära. icon_smile.gif

Oluline on just omadused - live view, interface, stabikas (lugesin kuskil, et e510 saab isegi kahest reziimidest valida), arusaadav, et mõlematel pildikvaliteet on hea. Äkki omanikud oskavad öelda, kui tihti nad kasutavad mõni "feature", mida teistel kaameratel pole?
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
robert!
HV kasutaja

sõnum 27.12.2007 17:36:11 vasta tsitaadiga

Ma ei mõelnud ainult kätte istumist. Mine ja tee pilte, võrdle kasutajamugavst, kiirust jne.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 27.12.2007 17:41:47 vasta tsitaadiga

ihvike, kas keskformaat on ka "imelik"? :) Ma mõtlen siis 6x6'e, näiteks.

Endale meeldiks 4:3 formaat portreede puhul, 3:2 on paras piin minu arvates sellisel juhul. Samas on jällegi Olympusel sensor suti pisem ning nagu ihvike juba ütles siis DOF läheb päris suureks.

viimati muutis Dirty Harry 27.12.2007 17:57:14, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
eix666
HV veteran
eix666

sõnum 27.12.2007 17:58:21 vasta tsitaadiga

ihvike kirjutas:
4:3 on imelik formaat ja see sensor on lihtsalt füüsiliselt liiga väike. Sügavus kaob pildist ära. Isegi APS-C ja 35 mm täiskaadri piltide sügavusteravuse ja nö kolmemõõtmelisuse vahe on ebameeldivalt märgatav, mis siis veel sellest olympose omast tahta. Never-ever ei ostaks sellist.

khm, esiteks on 4/3 ja APS-c vahe oluliselt väiksem kui APS-c ja 35mm FF vahel. Teiseks, mida on ühist teravussügavuse ja kolmemõõtmelisuse vahel? Kas ainsad kolmemõõtmelised pildid on "üks-ripsmekarv-fookuses-portreed" või? Yeah, right.
kas 4:3 formaat meeldib või mitte on maitse asi, minule isiklikult meeldib see oluliselt rohkem kui 3:2, mõnele teisele jälle vastupidi, aga deklareerida, et ainult ise-enda personaalne maitse on õige? Yeah, right.

Isiklikult pean E510 väga viisakaks aparaadiks (oman ise seda kaamerat ja oman ka piisavat võrdlusbaasi näiteks kännoni toodetega et sellele arvamusele kindlaks jääda), ning eriti topeltsuum kit on väga viisakas. Võrreldes pentaxiga on kere muidugi natuke nadim (samas minu hinnangul kit-torud jälle natuke etemad), aga süsteemid kui sellised on piisavalt erinevad, et vähemalt minujaoks otsustuse lihtsaks teha. Kui pikemas perspektiivis torusid juurde tahta, ning esmajärjekorras valgeid fikstorusid tahta, tasub pentaxi kasuks otsustada, kui aga kvaliteetsed suumtorud oma mitmekülgsusega tõmbavad, siis on olympus parem valik...

ahjaa, live-view'd ei kasuta tihti, aga need korrad kui seda vaja on, on tegu kuldaväärt lahendusega (makro, ebatavalised võttenurgad, statiivilt pildistamise puhul ei pea kuhugi statiivivahele pugema jne jne), isegi fikseeritud ekraaniga ei tasu seda alahinnata, kuipalju see mõningaid asju võib mugavamaks ja täpsemaks teha..
Kommentaarid: 39 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 28.12.2007 11:45:42 vasta tsitaadiga

eix666 kirjutas:
khm, esiteks on 4/3 ja APS-c vahe oluliselt väiksem kui APS-c ja 35mm FF vahel.

Ja mis tähtsust sellel on antud kontekstis? Nõustud ju, et 4/3 on väiksem kui APS-C? Mu mõte oligi, et juba APS-C on jama, rääkimata siis veel väiksemast sensorist. Mõnes mõttes jällegi on see vahe ju sama, crop factor 1 vs 1,5 vs 2.

eix666 kirjutas:
Teiseks, mida on ühist teravussügavuse ja kolmemõõtmelisuse vahel? Kas ainsad kolmemõõtmelised pildid on "üks-ripsmekarv-fookuses-portreed" või? Yeah, right.
Polegi öelnud, et nende vahel mingi üks-ühele korrelatsioon on. Lihtsalt, mida suurem formaat, seda elusam pilt.

eix666 kirjutas:
kas 4:3 formaat meeldib või mitte on maitse asi, minule isiklikult meeldib see oluliselt rohkem kui 3:2, mõnele teisele jälle vastupidi, aga deklareerida, et ainult ise-enda personaalne maitse on õige? Yeah, right.
Sellega olen nõus. Mistõttu ma kirjutasin, et 4/3 on imelik formaat, kuna mulle isiklikult see ei meeldi. Kommentaarid muide ongi isikliku arvamuse avaldused, juhul kui ei ole viiteid allikatele. See, mis on õige või vale, jääb täiesti igaühe enda otsustada.

eix666 kirjutas:
Isiklikult pean E510 väga viisakaks aparaadiks (oman ise seda kaamerat...
Millegipärast ei kohta eriti tihti, et keegi oma ostuotsust kritiseeriks. Ma oman näiteks keskformaat filmikeret, 35 mm filmikeret ja Pentax K100D digikeret - viimane on toodetud piltide väärtuslikkuse osas teistest maas. Seetõttu ma ütlengi, et never-ever ei ostaks veel väiksema sensoriga fotokat. Mingiteks teaduslik-tehnilisteks jäädvustusteks ju võiks, kui hädasti vaja.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 04.05.2008 23:29:32 vasta tsitaadiga

nüüdseks, kus teil on palju eelnimetatud kaameraid käest läbi käinud ja võrreldud...
Kas selles valguses Pentax K100D Super Kit on mõistlik ost?

kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 05.05.2008 15:59:23 vasta tsitaadiga

Kaameraost on alati møistlik icon_wink.gif

Pentax teeb pilti küll, K100D Superil on SDM tugi jms nånn olemas. kiti asemele ostad midagi valgemat ja ei pea iso1600 kasutama, siis ei ole myra kaa eriti icon_smile.gif

tonks
HV vaatleja

sõnum 11.05.2008 22:11:58 vasta tsitaadiga

Väga hea kaamera, ise kasutan just seda. Kui rahakott kannatab, siis soovitaksin K200D võtta, aga kui mitte, siis pole ka sellel häda midagi.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Duckhead
HV veteran
Duckhead

sõnum 11.05.2008 22:33:35 vasta tsitaadiga

sai ostetud see 100D super ära.
esialgu midagi halba küll ei ole kosta. selle raha eest on mu arust peeglit siin küllaga- 5kilo, koos kahe objega läks. icon_rolleyes.gif

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Pentax K100D vs EOS400D mine lehele eelmine  1, 2, 3
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.