Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rihard
HV kasutaja
|
30.10.2007 16:05:55
|
|
|
Jah. Nüüd pead selle pisikseks täpiks kokku koondama (nõelaotsa suurune)
|
|
tagasi üles |
|
 |
Smir
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
xda
HV kasutaja
|
31.10.2007 05:20:36
|
|
|
See variant on ikka väga lihtsaks tehtud. Peaks ise ka proovima. Huvitav kaua laser ka vastu peab sellisel viisil kasutades?
|
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
31.10.2007 07:13:46
|
|
|
dreamx kirjutas: |
Lihtsalt küsin
Milleks seda vigurit vaja on  |
saad endale silma lasta sellega
_________________ --- |
|
tagasi üles |
|
 |
rihard
HV kasutaja
|
31.10.2007 17:30:04
|
|
|
xda kirjutas: |
See variant on ikka väga lihtsaks tehtud. Peaks ise ka proovima. Huvitav kaua laser ka vastu peab sellisel viisil kasutades? |
Selle video põhjal ise tegingi! No ei tea kaua laser dioodi eluiga on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Éxxon
Kreisi kasutaja
|
31.10.2007 22:44:23
|
|
|
Ma ostsin endale selle laserpea, mis seal ringi sõidab, aga ei leia sellelt laserdioodi ennast.
Keegi oskab aidata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
rihard
HV kasutaja
|
01.11.2007 01:25:09
|
|
|
Lammuta laiali se, välja näeb ta selline nagu videoski. Tegelikult ta on külje peal ja näitab keskele ja seejärel suunatakse kaldpeegliga se cd/dvd peale. Ehk on selline vihje abiks. Ni palju ka veel et neid dioode on seal isegi 2 ja kolmas on se mingisugune... Aga se mis kõige võimsam on selle peaks plekist kõige suurem konkstruktsjoon olema jahutuseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Éxxon
Kreisi kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
iguaan
HV veteran

|
01.11.2007 03:11:02
|
|
|
parempoolne nelinurkne punt, üleval vasakul
samas kui ei tea mis mis on, siis pole soovitatav üldse selle projekti peale mõelda
|
|
tagasi üles |
|
 |
al_z
HV vaatleja
|
01.11.2007 22:16:35
|
|
|
Éxxon kirjutas: |
Ma ostsin endale selle laserpea, mis seal ringi sõidab, aga ei leia sellelt laserdioodi ennast.
Keegi oskab aidata? |
räägi ksut ostsid? omalgi vaja mingit võimsamat:d hetkel 5mW, mis samas on piisav.
Ise kasutan laserit x/y skanneris.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Éxxon
Kreisi kasutaja
|
02.11.2007 01:14:45
|
|
|
al_z kirjutas: |
räägi ksut ostsid? omalgi vaja mingit võimsamat:d hetkel 5mW, mis samas on piisav.
Ise kasutan laserit x/y skanneris. |
Tegin HV teema, et ostan katkist DVD-kirjutajat. Terve kirjutaja postiga liigutmine oleks liiga kallis olnud ja siis võtsin ainult selle laserpea.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Norht Chilean G
Kreisi kasutaja
|
03.11.2007 09:20:22
|
|
|
*Esiteks teadvustage endale, et sellisesse ~200-400mW laserisse otse sisse vaatamine on sarnane endale nõela silma torkamisega (ikka nii, et nõel paar sentimeetrit sees on, vahe selles, et pikemas perspektiivis pole nõela torkamisel vast nii hullud tagajärjed kui laserisse vaatamisel). Laksu saamiseks piisab sekundi murdosast ja see, et "ainult hetkeks juhtus" ei muuda asja.
*Teiseks teadvustage, et sellise laseri valgelt paberilt, lakitud puidult või aknaklaasilt peegeldunud valgus on pea sama mõjuga ja ka teibi kärsatamisel peegeldunu on võrkkesta aukude põletamiseks piisav.
*Kolmandaks lugege http://members.misty.com/don/lasersaf.htm#safssl5.
*Neljandaks võib arvata, et ohtralt teipi lõiganud isikud mõne aasta pärast vaid kompides arvutit kasutavad - looduslik valik.
_________________ Tag written by one North Chilean Guanacos, several specially trained Equadorian Mountain llamas and 76,000 Battery llamas from Llama Fresh Farms Ltd. near Paraguay. |
|
tagasi üles |
|
 |
rihard
HV kasutaja
|
03.11.2007 16:26:57
|
|
|
Norht Chilean G kirjutas: |
*Esiteks teadvustage endale, et sellisesse ~200-400mW laserisse otse sisse vaatamine on sarnane endale nõela silma torkamisega (ikka nii, et nõel paar sentimeetrit sees on, vahe selles, et pikemas perspektiivis pole nõela torkamisel vast nii hullud tagajärjed kui laserisse vaatamisel). Laksu saamiseks piisab sekundi murdosast ja see, et "ainult hetkeks juhtus" ei muuda asja.
*Teiseks teadvustage, et sellise laseri valgelt paberilt, lakitud puidult või aknaklaasilt peegeldunud valgus on pea sama mõjuga ja ka teibi kärsatamisel peegeldunu on võrkkesta aukude põletamiseks piisav.
*Kolmandaks lugege http://members.misty.com/don/lasersaf.htm#safssl5.
*Neljandaks võib arvata, et ohtralt teipi lõiganud isikud mõne aasta pärast vaid kompides arvutit kasutavad - looduslik valik. |
Väga hea et selle siia kirjutasid. Väga õige jutt ise mängisin sellega 2 päeva ja tundsin et sellest peegeldusest lähevad silmad haigeks. Nüüd seisab se juba mitmendat päeva kapis ja ei kavatsegi seda enam puutuda. Olen juba prillikandja ja ei tahaks küll et asi veel hullemaks läheks. Kahetsen üldse väga et selle jublakaga need päevad mängisin. Tunnen et olemas olevatest prillidest enam ei jätku, otseses mõtes et nägemine oleks nagu halvenenud !!! TARK ÕPIB TEISTE VIGADEST !
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
08.11.2007 18:06:03
|
|
|
Leidsin ka ühe laserdioodi. All on radikas ja ventilaator jahutamas. 1W, 1,08A, 100mW numbrid on peale kleebitud. Kaks juhet läheb ka sisse. Teab keegi, mis pinge talle peaks andma?
|
|
tagasi üles |
|
 |
zbx
Piiratud kasutaja

|
08.11.2007 19:35:06
|
|
|
ausaltöeldes on see väga õrn teema...äkki oleks tark see teema ära kustutada, või panna esimesse posti silmahakkav hoiatustekst suurte kollast kolmurkadega.
see ei ole mingi võrgupinge tasemel elektrivärk, kust saad suraka ja pole hullu midagi või mingi vaibanoaga lõikamise ülesanne, kus saad halvimal juhul sõrme katki.
see on juba märksa karmim valdkond, kus kokkupuutuv ei pruugi ise oma vigastumist tajudagi...ja see vigastus ei parane mitte kunagi.
mõnede jaoks tundub see mänguasjana, aga tegemist on ikkagi laserkiirgusega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
rihard
HV kasutaja
|
09.11.2007 00:06:48
|
|
|
Eks se asi jääb jah igaühe enda vastutada. Mina vähemalt olen hoiatanud !
|
|
tagasi üles |
|
 |
Norht Chilean G
Kreisi kasutaja
|
12.11.2007 00:02:16
|
|
|
Toetan kindlasti korraliku informatiivse ja hoiatava teksti lisamist teema algusesse. Samuti võiks antud teemat eksperimentaatorite huvides tugevalt modereerida - ilma sobivate kaitseprillideta kasutamisel on tegemist endale ja teistele kehavigastusi tekitava seadmega. Tõlgendamisest sõltuvalt võiks sellise võimsusega käsilaser relvaseaduse § 25. lg. 3 järgi olla kollektsioneerimiseks keelatud relv.
[quote="zbx"]ausaltöeldes on see väga õrn teema...äkki oleks tark see teema ära kustutada, või panna esimesse posti silmahakkav hoiatustekst suurte kollast kolmurkadega.
see ei ole mingi võrgupinge tasemel elektrivärk, kust saad suraka ja pole hullu midagi või mingi vaibanoaga lõikamise ülesanne, kus saad halvimal juhul sõrme katki.
see on juba märksa karmim valdkond, kus kokkupuutuv ei pruugi ise oma vigastumist tajudagi...ja see vigastus ei parane mitte kunagi.
mõnede jaoks tundub see mänguasjana, aga tegemist on ikkagi laserkiirgusega.
[img]http://www.online-sign.com/signs/warning/thumbs/17.jpg[/img][/quote]
_________________ Tag written by one North Chilean Guanacos, several specially trained Equadorian Mountain llamas and 76,000 Battery llamas from Llama Fresh Farms Ltd. near Paraguay. |
|
tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
12.11.2007 00:13:06
|
|
|
Ma pakun, et kes laseri iseehitamisega hakkama ei saa, siis neile ei oleks vaja seda ka müüa/kinkida/anda vms. Ega siis ilmaasjata CD-mängijate, DVD-kirjutajate ja muu sellise kraami peal igasuguseid kollaseid silte pole- tegu on ohtliku asjaga.
Ma korraks mõtlesin, et ehitan endale kah, aga siis mõtlesin, et elu on veel liiga armas ja kui see mu väikeste vendade kätte satub, on asi perses ja mina süüdi, et nende elud ära rikkusin. Seega mina soovitan need asjad kohe sahtlisse ära panna või neid üldse mitte ehitada. Kui süda rahu ei anna, siis olgu, ehitage, aga ärge mängige sellega.
Minu poolt kõik.
|
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
12.11.2007 05:34:53
|
|
|
IMHO võiks selle teema ära kustutada
|
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
12.11.2007 07:35:30
|
|
|
CorsairX kirjutas: |
IMHO võiks selle teema ära kustutada  |
ega pea liivaalla peitmine ja kurejutttude jutustamine ole lahendus.
Isiklikult arvan, et rahva teavitamine võimalikest ohtudest on oluliselt parem variant, kui see, et nokatsid hakkavad omavahel tuubi linke andma ning ümberkaudsete tervise najal omal käel katseid tegema.
minu ja minust vanematel oli lapsepõlves analoogia lõhkeainega- eks igal oli lähitutvuses vähemalt üks tattnina, kes ennast või mõne suurema ihuliikme kamaravahelt leitud sõjaaegse tapariistaga taeva poole lasi. Ja seda enamaljuhul just teadmatusest ning uudishimu taltsutada on raske.
|
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
12.11.2007 14:13:48
|
|
|
Nojah, su väide on muidugi üldjuhul õige aga kui vaadata siinseid poste, siis peale hoiatusi jne. kohe jälle ,et "kas keegi mulle oma dvd-laserit müüa ei taha ....mul ei tulnud välja" jne. Nagu näha ,siis nii-või-naa on neid kes ei viitsi isegi eelnevat postitust läbi lugeda ja ikka tegelevad sellega.
Antud juhul annab ikkagi teema juba inimsele IDEE asi ära proovida! ilma selle teemata vb. ei tekiks huvigi. Selline on minu arvamus ja ikkagi loodan, et see teema kustutatakse ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
12.11.2007 15:40:14
|
|
|
Ehk panen esialgu lukku lihtsalt. Kui kellegi on miskit väga asjalikku siia lisada, siis saab vajadusel lahti teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
15.07.2009 14:32:35
|
|
|
Kindlasti tasuks kasutada kaitseprille kui üldse selle asjaga tegelda.
Märgusõnaks on "Laser Safety Lenses"
Asjad on võibolla kallid, aga tasuvad ära igaljuhul.
Erineva võimsuse ja lainepikkuse jaoks on vaja erinevaid prille.
Midagi selgub ehk isegi siit:
http://www.osha.gov/SLTC/etools/eyeandface/ppe/laser_safety.html
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
15.07.2009 14:34:27
|