Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sperov
HV kasutaja

|
10.11.2007 18:13:27
mure teemade kustutamisega |
|
|
Nimelt postitasin tarkvara foorumisse oma Vista ja hamachi mure- see sai kohe kustutatud ilma ühegi märkuseta või infota.
Mina arvan, et kui mul on tarvis infot kuidas Vistas mängu vms serverit hostides kasutataks hamachi ip-d siis see küsimus käib õigustatult seal. Mode, kes selle kustutab võiks pisut suhtlemistreeningutel käia ja anda infot, mis valesti on?! See et ta hiirega klõpsida oskab ei tähenda, et ta mingi modeks sobib!
Märkisin teemasse veel ilusti selle ka, et kui on valesti siis anna teada aga no kui inimene häbeneb siis sorry!
Ettepanek lisada midagi ärifoorumite arhiivi taolist kuhu saab teemad tõsta, mis on valesti koos moderaatori kommentaariga. Võivad seal paar päeva olla ju.
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
10.11.2007 18:40:31
|
|
|
sperov,
- hamachist on andmeside foorumis räägitud
- otsingut pole sa ka kasutanud, milleks see HVF-i on tehtud jääb mulle ülimalt arusaamatuks ( väga paljude kasutajate puhul )......
- ja kui mängude hostimine, siis võiks mängufoorumis teema olla
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
sperov
HV kasutaja

|
10.11.2007 20:14:13
|
|
|
XYZ kirjutas: |
sperov,
- hamachist on andmeside foorumis räägitud
- otsingut pole sa ka kasutanud, milleks see HVF-i on tehtud jääb mulle ülimalt arusaamatuks ( väga paljude kasutajate puhul )......
- ja kui mängude hostimine, siis võiks mängufoorumis teema olla |
Nõus kuid otsing ei andnud vajalikke tulemusi ja samas google ning hamachi enda foorum. Lihtsalt ei leia infot (nõus et võin ise süüdi olla). Mõte, miks läks tarkvara alla ei ole mitte mängudest tingitud vaid huvi oli pigem teada, kas on võimalik kuskil hosts failis teha muutusi (n: 127.0.0.1 Localhost).
|
|
   |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
11.11.2007 11:03:56
|
|
|
põhiprobleem on hetkel pigem selles et moderaatorid kustutavad teemasid etteteatamata ning ilma põhjust selgeks tegemata
hea oleks kui iga kustutamisega saaks teema autor ka teate põhjuse kohta, samamoodi nagu ta saab teate näiteks avatari keelamise kohta koos põhjusega
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
11.11.2007 11:28:01
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
põhiprobleem on hetkel pigem selles et moderaatorid kustutavad teemasid etteteatamata ning ilma põhjust selgeks tegemata
hea oleks kui iga kustutamisega saaks teema autor ka teate põhjuse kohta, samamoodi nagu ta saab teate näiteks avatari keelamise kohta koos põhjusega |
Mõistlikud moderaatorid teevad teemasse postituse, kus seletavad, mis valesti on ja siis panevad teema lukku. Niisama laksust teema kustutamine jätab väga halva mulje, eriti veel antud juhul kus polegi üldse kindel, kas teema kustutamine oli õigustatud. Muidugi pole siin demokraatia ning üldse ei peagi kõrgem võim end õigustama aga enda paar-kolm aastat moderaatorikogemust on näidanud, et pole mõtet endale pea peale süsi koguda. Ühel hetkel saab kasutajatel mõõt täis ning neid troonilt tõugatud moderaatoreid ning inimtühje foorumeid ikka kohtab internetis.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
1 :: |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
11.11.2007 12:29:22
|
|
|
Ühel hetkel võib siin kogenumate liikmete mõõt täis saada - 99% jutust kordub või on vigane jama või täiesti kõrvaline jutt
Teemade plärtsatamine valesse kohta ilma vähimalgi määral mõtlemata ja vastava foorumi seletust ja reegleid lugemata on tavanähtus. Milleks need seletused on kirjutatud, milleks need reeglid on tehtud Kogu aeg ainult seda seletama hakata
Ja mis sedasi siis sellest foorumist kasu on
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
11.11.2007 12:51:05
|
|
|
Tean, läbitud teema. Sellisel juhul, kui mõõt hakkab täis saama, tuleb distantseeruda ning mõne aja pärast uuesti vaadata enda praeguseid tegusid. Siis saad aru, kui emotsionaalselt sai otsuseid langetatud. Ei tasu ka unustada, et moderaatori võimalus on antud kõigi kasutajate hüvesid arvestades. Ka nende, kes mõnikord eksivad. Ning ülesanne pole mitte sibi mängida ja teiste sodi kokku korjata vaid olla eeskujuks sõna ja teoga.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
11.11.2007 14:02:03
|
|
|
Pole küll suurt kasu märganud sellest kui moded ja veel mõned targemad liikmed oskavad teemasid õigesse kohta teha, kui pelgalt eeskujust piisaks, siis pole modesid üldse tarviski.
Aga üldiselt kisub jälle mitu korda räägitud teemaks, ei viitsi jätkata........
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
11.11.2007 23:02:49
|
|
|
no kui on vales kohas, siis aitab ju lukk + automaatne kustutus päeva pärast näiteks
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
12.11.2007 08:54:24
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
no kui on vales kohas, siis aitab ju lukk + automaatne kustutus päeva pärast näiteks |
Seda korralikult töötavat ja mis peaasi, ise määratavat automaatkustuspäeva, ei ole veel suudetud teha...hetkeseisu ei tea aga mingi aeg tagasi oli "automaatkustutus" tegelikult nevermindi poolt käsitsi käivitatud script...
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
sperov
HV kasutaja

|
12.11.2007 10:29:25
|
|
|
Ühel hetkel võib siin kogenumate liikmete mõõt täis saada - 99% jutust kordub või on vigane jama või täiesti kõrvaline jutt
Teemade plärtsatamine valesse kohta ilma vähimalgi määral mõtlemata ja vastava foorumi seletust ja reegleid lugemata on tavanähtus. Milleks need seletused on kirjutatud, milleks need reeglid on tehtud Kogu aeg ainult seda seletama hakata
Ja mis sedasi siis sellest foorumist kasu on  |
Nõus kuid see on üks paratamatuid asju. Mul pole isiklikult probleemi teemade ja foorumite õige käsitlusega kuid aegajalt juhtub, et ei oska enam teemat liigitada kuhugi ja tõepoolest on mul soov, et see saaks õigesse kohta. Esimese asjana kui teema kustutati, arvasin, et mul jäi miski vajutamata. Siis panin uue ja selgitasin läbi jutu fokuseerimise, miks see teema sinna läks ning palusin teavitada, mis valesti on. Ikka sama- teema kadund ja kõik. Mängude foorumi alla vaadates ei kippunud sinna küll liigitama seda küsimust, kuna probleem ei ole mängukeskne. Pealegi olin ka teatud kohusetundest ja trotsitud meelest tingituna valmis lugema tarkvara foorumi reeglistiku läbi - arvake, mida seal ei ole?!
|
|
   |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
12.11.2007 10:45:35
|
|
|
sperov kirjutas: |
Ja mis sedasi siis sellest foorumist kasu on  |
Nõus kuid see on üks paratamatuid asju. Mul pole isiklikult probleemi teemade ja foorumite õige käsitlusega kuid aegajalt juhtub, et ei oska enam teemat liigitada kuhugi ja tõepoolest on mul soov, et see saaks õigesse kohta. Esimese asjana kui teema kustutati, arvasin, et mul jäi miski vajutamata. Siis panin uue ja selgitasin läbi jutu fokuseerimise, miks see teema sinna läks ning palusin teavitada, mis valesti on. Ikka sama- teema kadund ja kõik. Mängude foorumi alla vaadates ei kippunud sinna küll liigitama seda küsimust, kuna probleem ei ole mängukeskne. Pealegi olin ka teatud kohusetundest ja trotsitud meelest tingituna valmis lugema tarkvara foorumi reeglistiku läbi - arvake, mida seal ei ole?! |
1. Sinu tsiteeritud minu tekst oli veidi teise kasutaja teksti kommentaariks mõeldud + üldine probleem foorumis, marulohakus, mis foorumis vohab.
2. Arvesta, et modereerimistööd tehakse tasuta ja muude tegemiste/tööde vahelt. Romaanide kirjutamisi saateks nõuda on täisjama, siis pigem jäägu see modereerimine kus seda ja teist ja lõpptulemusena saab olema paras anarhia.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
sperov
HV kasutaja

|
12.11.2007 11:02:14
|
|
|
Et nüüd mind õigesti mõistetaks siis ma ei ole pahane või solvunud ega püüa siin niisama vinguda. Mure tegelikult tõsine ja kui ettepanek sobib siis võib ju moderaatorile teha mingi eelvalikuga combo-boxi, kust siis valitakse sobiv kommentaar vms- niipalju on ikka aega, et lihtne märk maha panna. Aega elada küll. XYZ, mõistan seda, mida öelda tahad ja üheskoos saame ka sellele lahenduse leida- Sul on teada need mured ja probleemid ning see koht ongi selle jaoks, et foorum areneks.
|
|
   |
92 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
12.11.2007 11:19:36
|
|
|
sperov, seda eelvalikute asja olen isegi mitu korda küsinud aga tõenäoliselt on siin mitu aga - tähtsaimad nendest minu teada programmeerimisressursi nappus (loe: ka seda tööd tehakse tasuta ja vabast ajast) ja teiseks vist on leitud, et variante kipub liiga palju olema või ma ei tea.......
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
12.11.2007 12:00:54
|
|
|
Romaanide kirjutamisi saateks nõuda on täisjama, siis pigem jäägu see modereerimine kus seda ja teist ja lõpptulemusena saab olema paras anarhia. |
Romaane pole keegi nõudnud, piisab ühest selgitavast lausest
|
|
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
12.11.2007 13:19:55
|
|
|
tsitaat: |
Ühel hetkel võib mõõt täis saada - jutud korduvad, postitused on vigased või täiesti kõrvalised. Teemade plärtsatamine valesse kohta ilma vähimalgi määral mõtlemata ja vastava foorumi seletust ja reegleid lugemata on tavanähtus. Milleks need seletused on kirjutatud, milleks need reeglid on tehtud Kogu aeg ainult seda seletama hakata. Ja mis sedasi siis sellest foorumist kasu on.
Pole küll suurt kasu märganud sellest, et moded ja veel mõned targemad liikmed oskavad teemasid õigesse kohta teha. Kui pelgalt eeskujust piisaks, siis pole modesid üldse tarviski. Aga üldiselt kisub jälle mitu korda räägitud teemaks, ei viitsi jätkata...
1. ...marulohakus,mis foorumis vohab.
2. ...modereerimistööd tehakse tasuta ja muude tegemiste/tööde vahelt. Romaanide kirjutamist saateks nõuda on täisjama, pigem jäägu see modereerimine kus seda ja teist ja lõpptulemusena saab olema paras anarhia.
seda eelvalikute asja olen isegi mitu korda küsinud aga tõenäoliselt on siin mitu "aga" - tähtsaimad nendest minu teada programmeerimisressursi nappus (loe: ka seda tööd tehakse tasuta ja vabast ajast) ja teiseks vist on leitud, et variante kipub liiga palju olema või ma ei tea... |
Heips!
Mmm... minu arvates tunduvad ülaltoodud argumendid kuidagi otsitud, et mitte öelda kohatud
Kas uuel ja algajal foorumikasutajal polegi õigust eksimiseks - nigu veidike komistab, nii laksame hoiatamata kohe vastu kukalt? Kas see pole liiga ülekohtune, ebainimlik?
Läbi huumori-prisma asja vaadates tsiteeriksin targemaid - "eksimine on inimlik". Me ju oleme inimesed?
"Kordamine on tarkuse ema" - oleks veel üks arukas tsitaat, mida tuleks arvestada ja paraku on elu selline, et aeg-ajalt tuleb/peab uutele/algajatele ja ka kogenenumatele meelde tuletama nii foorumi nõudeid, kui ka inimlikku eetikat
Minu arvates ongi moderaatori ülesandeks algajaid ja eksinuid juhendada/juhatada, mitte karistada. Läbi selle muutub ju foorum ka vähem anarhistlikumaks ning (kasutaja-)sõbralikumaks ning ei ehmata/peleta algajaid ja eksinuid mujale. See olekski minu arvates siinse foorumi kasu, kui me suudame siinseid kasutajaid ja eksinuid "õigele teele" juhatada - siis oskab ja suudab ta ka tulevikus vastavalt käituda. Need paar rida patustanule teeniksidki seda kasvatuslikku ja isikliku eeskuju eesmärki.
"Modereerimistööd ja foorumit arendatakse vabast ajast, tasuta ja nappide ressurssidega"(minu lühendatud kokkuvõte tsitaadist) - hmmm... ja me kirume Onu-Bill'i ning teisi kommertstarkvarade loojaid. Ka vabavara, millel minuteada HV foorum baaseerub, arendatakse suuremas osas tasuta ning vabast ajast.
"Programmeerimisresursi nappus" - eee... ja me peame endid üheks arenenumaks infotehnoloogiliseks riigiks/maaks? Minu arvates on selle argumendi taga pigem individuaalne motivatsioonipuudus - "üldiselt kisub jälle mitu korda räägitud teemaks, ei viitsi jätkata..."
Äkki siiski võiks moderaatorikohustused endale võtnud kodanik ka eelmainitud asjaoludega arvestada? Kui see talle ülejõu käivalt tülikaks ja koormavaks osutub, võib ta ju selle ametikoha parema stressitaluvusega ja motiveeritumale liikmele üle anda. Lihtne
Lahendusi ja soovitusi jagasid eelmised postitajad ju piisavalt - võiks neid ettepanekuid kaaluda ning võimalusel ka rakendada
Oma filosoofilise mula kokku võttes ütleksin - oleme teine- ja üksteise suhtes heatahtlikumad, sõbralikumad ja abivalmimad ning meil kõigil saab nii siin foorumis, kui ka maamuna pääl üldse, päikeselisem olema
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
12.11.2007 14:02:00
|
|
|
Heips!
Eee... pean oma rumalust tunnistama - ei saanud vihjest/viitest hästi aru
Kommenteerisin enda isiklikke filosoofilisi ja eetilisi seisukohti teema-arenduses ja sain aru ka sinu heakskiitvast hinnangust ettepanekule "...lisada midagi ärifoorumite arhiivi taolist kuhu saab teemad tõsta, mis on valesti koos moderaatori kommentaariga. Võivad seal paar päeva olla ju."
Kui aga moderaator lihtsalt "ei viitsi" kommenteerida ja ikkagi kustutab julmalt postituse, siis minu arvates pole sellest "valesti postitatud teema arhiivi taolisest" asjast mingit kasu. Moderaatoril peaks vaatamata tsiteeritud argumentidele(vabast ajast, tasuta vms) leiduma niipalju inimlikkust, aega, tahtmist, viitsimist ja motivatsiooni seda ettevõtmist ka teoks teha.
See oli minu "filosoofilise mula" mõtteks
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
12.11.2007 14:05:30
|
|
|
hashi kirjutas: |
Äkki siiski võiks moderaatorikohustused endale võtnud kodanik ka eelmainitud asjaoludega arvestada? Kui see talle ülejõu käivalt tülikaks ja koormavaks osutub, võib ta ju selle ametikoha parema stressitaluvusega ja motiveeritumale liikmele üle anda. Lihtne  |
... siinkohal sa eksid kahjuks rängalt häid moderaatoreid, kes püsivalt foorumi heakorraga tegeleks, pole kaugeltki jalaga segada ja varnast võtta ! Väga paljud avaldavad soovi aga väga vähestel jätkub visadust seda tööd läbi aastate püsivalt teha. Moderaatori töö sarnaneb vägagi tuuleveskitega võitlemisele ehk seda tuleb katkematu vooluna üha juurde. Reeglina on tegemist äärmiselt tänamatu tööga, mille ulatust keskmine foorumikasutaja ei adu ja seetõttu ka tihti vääriliselt hinnata ei oska. Loomulikult teevad moderaatorid vahest vigu ja midagi annaks alati ka natuke paremini teha, kuid nagu sa ise ütlesid - eksimine on inimlik - ei tohiks ära unustada, et ka moderaatorid on inimesed, mitte üleloomulikud virtuaalsed olendid, nagu seda paljud tunduvad endale ette kujutavat ...
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
12.11.2007 14:34:20
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Tean, läbitud teema. Sellisel juhul, kui mõõt hakkab täis saama, tuleb distantseeruda ning mõne aja pärast uuesti vaadata enda praeguseid tegusid. Siis saad aru, kui emotsionaalselt sai otsuseid langetatud. Ei tasu ka unustada, et moderaatori võimalus on antud kõigi kasutajate hüvesid arvestades. Ka nende, kes mõnikord eksivad. Ning ülesanne pole mitte sibi mängida ja teiste sodi kokku korjata vaid olla eeskujuks sõna ja teoga. |
ma juba ammu mõeld et moded võiks vahepeal puhata ka,kui pidevalt seda läbu kustutada siis ,ime ka pole et hakkad juba suvalt lahmima ise ka.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
12.11.2007 15:36:40
|
|
|
DigeBeni kirjutas: |
... siinkohal sa eksid kahjuks rängalt häid moderaatoreid, kes püsivalt foorumi heakorraga tegeleks, pole kaugeltki jalaga segada ja varnast võtta ! Väga paljud avaldavad soovi aga väga vähestel jätkub visadust seda tööd läbi aastate püsivalt teha. Moderaatori töö sarnaneb vägagi tuuleveskitega võitlemisele ehk seda tuleb katkematu vooluna üha juurde. Reeglina on tegemist äärmiselt tänamatu tööga, mille ulatust keskmine foorumikasutaja ei adu ja seetõttu ka tihti vääriliselt hinnata ei oska. Loomulikult teevad moderaatorid vahest vigu ja midagi annaks alati ka natuke paremini teha, kuid nagu sa ise ütlesid - eksimine on inimlik - ei tohiks ära unustada, et ka moderaatorid on inimesed, mitte üleloomulikud virtuaalsed olendid, nagu seda paljud tunduvad endale ette kujutavat ... |
Peab tõdema, et aeg-ajalt on selline amet tõepoolest nuhtlus ja tüütu, kuid nagu Mark0 ja alliance tabavalt väljendusid, tuleb moderaatoreid vahetada, kui rutiin ja koormus neid "ära tapma" hakkab. Olen kindel, et nende "väga paljude soovijate" hulgas leidub ka piisavalt väärilisi kandidaate
Räägin seda oma isiklikele ameti-kogemustele tuginedes(>7 aasta) - olen ühe suurema Eestimaa valla arvutivõrkude administraator, IT tugi-isik ja IT-teenistuse juhataja ühes isikus(praktiliselt ainus kogu valla pääle) ja tean väga hästi, kuivõrd tüütu on kasutajate "yes-no-cancel-ok" probleeme lahendada ning üht ja sama aastast aastasse korrutada(hallata üle 300 arvuti- ja kasutaja-ühiku).
Ka minul oli vahepeal periood, kus tekkis kiuslik mõte "dumb-juusereid"(loe: kasutajaid) julmalt sinna-samusesse saata See selleks...
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
12.11.2007 15:51:25
|
|
|
hashi, sinu töö ja modereerimine on siiski erinevad asjad. Pigem võid end võrrelda jututoaga kus on ainult üks isik küsimustele vastuseid andmas ja kus ajalugu ei salvestata ja seetõttu sa ei saa suunata juba kord antud vastust lugema.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
12.11.2007 16:10:28
|
|
|
hashi, sinu töö ja modereerimine on siiski erinevad asjad. Pigem võid end võrrelda jututoaga kus on ainult üks isik küsimustele vastuseid andmas ja kus ajalugu ei salvestata ja seetõttu sa ei saa suunata juba kord antud vastust lugema. |
Hea küll - annan alla ja luban, et edaspidi ei ürita oma isiklike maailma-paranduslike filosoofiliste seisukohtadega siinseid toiminguid suunama tulla.
Kes ma siuke üldse olen, et HV foorumile töö ja toimingute korraldust vms ette kirjutada
---
Hashi |
|
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
12.11.2007 16:17:35
|
|
|
Huvitav oleks teada mitu teemat/postitust tehakse mingis perioodis (nädal, kuu..) ja mitu teemat/postitust kustutakse/tõstetakse ümber samas perioodis
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
tagasi üles |
|