Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mega
HV Guru

|
01.03.2006 17:43:15
Otsinguvõimalus "asukoht" ... |
|
|
... välja alusel. Sageli on sellist asja vaja läinud, et kiirelt mõnda vidinat vaja. Hea otsida näiteks Tartus või Tartumaal elutsevate HV-ide käest. Ehk on teostatav?
_________________ - censored - |
|
Kommentaarid: 270 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
237 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
03.03.2006 19:03:15
|
|
|
hea idee
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
abc9
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
2 :: |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
zx
Kreisi kasutaja

|
21.09.2007 14:49:28
|
|
|
ma ka poolt, mitu korda seda teemat käsitletud, aga teoks pole saanud
Palju pole asukohti tegelikult vaja: Tallinn, Tallinna ümbrus, Tartu, Viljandi, Pärnu, Narva, Võru, Rakvere, mujal
ja postituse juures asukoha määramine, ning otsingus lahter
või kuidas iganes ... ikka oleks hea
muidugi tallinnlased sellest väga puudust ei tunne vist ...
|
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilKatarn
diivanilill

|
22.09.2007 10:34:17
|
|
|
zx, "mujal" varianti nüüd küll pole vaja... see võib minna Naissaarest Nahani välja ju
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
zx
Kreisi kasutaja

|
22.09.2007 12:42:38
|
|
|
see mujal oli rohkem selle jaoks, et oleks selge, et tegemist poleks ühegagi eelnimetatutest. Ükskõik kuidas seda siis nimetada.
Muidu jah 5+ arendajatele tehtud töö eest, nii head foorumit ei tea ma ühtegi. Pea kõik on olemas mis vaja ja arendus ikka käibnagu näha.
Seepärast kirjutangi, millest veel puudust tunnen aeg-ajalt
Kuigi nagunii juba VÄGA HEA
variant ka (kui juba ei ole kohustuslik ...vist siiski pole ), et profiilis asukoha määramine oleks suht kohustuslik ja otsida saaks üle tolle, kuigi on neidki kel paras pla-pla asukohaks pandud
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
22.09.2007 13:51:41
|
|
|
zx kirjutas: |
see mujal oli rohkem selle jaoks, et oleks selge, et tegemist poleks ühegagi eelnimetatutest. Ükskõik kuidas seda siis nimetada.
Muidu jah 5+ arendajatele tehtud töö eest, nii head foorumit ei tea ma ühtegi. Pea kõik on olemas mis vaja ja arendus ikka käibnagu näha.
Seepärast kirjutangi, millest veel puudust tunnen aeg-ajalt
Kuigi nagunii juba VÄGA HEA
variant ka (kui juba ei ole kohustuslik ...vist siiski pole ), et profiilis asukoha määramine oleks suht kohustuslik ja otsida saaks üle tolle, kuigi on neidki kel paras pla-pla asukohaks pandud |
Ise hiilgad samuti asukoha määratluses pisikese omaloominguga "Tartu-cntr"
Inimene saab sellest üldiselt aru aga arvutile seda õpetada on juba veidi tülikas...........
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
abc9
HV Guru

|
24.09.2007 20:04:56
|
|
|
Omaloomingu jaoks võib jätta lahtri, kuhu trükkida täpsustus. Peaasi, et 1 eesti linnadest valik oleks tehtud (võikski olla täitsa kohustuslik kohe).
Otsingus olgu sama rippmenüü Eesti linnadest ja kauaoodatud puudujääk foorumis saaks lahendatud.
_________________ ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄█▓▒░ |
|
Kommentaarid: 194 loe/lisa |
   |
168 |
|
tagasi üles |
|
 |
zx
Kreisi kasutaja

|
25.09.2007 13:05:11
|
|
|
Nojah, kas linnadest või maakondadest loend siis,
osad asuvad ikka päris kaugel linnast ikka.
Ja kuigi kaugus on väike, siis on ka Tartul-Elval, kui kujutan ette ka Lasnamäel-Õismäel suht erinevus (sama aeg-kulu vast sõiduks ühest teise) asukohalt.
Kuigi siis maakonnast + Tallinn ehk piisaks, edasi juba täpsustus vaba lahtriga. Elvakatega asjaajamisega pole Tartu kandis küll probleeme olnud. Teinekord on annelinna omasid palju raskem kätte saada.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
.Scorps.
HV Guru

|
25.10.2007 19:59:58
|
|
|
Natuke veel otsingust - oleks hea, kui saaks otsida kasutajaid MSNi aadressi ning arvuti konfiguratsiooni lahtri järgi. Teinekord vaja näiteks mingi harvaesineva jupi omanikule konkreetne küsimus esitada (teemat ei pruugi ta lugema juhtuda) või vaadata, kellele mingi MSN aadress kuulub..
_________________ Tere hommikust!  |
|
Kommentaarid: 265 loe/lisa |
   |
221 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
29.10.2007 15:59:08
|
|
|
... ja mitte ainult
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
zx
Kreisi kasutaja

|
07.11.2007 23:36:29
|
|
|
tänud jah, sain ka lõpuks aru kuhu see otsingu-võimalus oli tekkinud
sellesmõttes pole kurta midagi, asi tõesti on olemas
sain teada, et 2400 kasutajat on seotud asukohaga Tartu
Aga ise mõtlesin seda Müügifoorumi teemat siiski,
et saaks otsida mingit jubinat asukohaga Tartu ...
Sellesmõttes tüüpiline, et ei osanud väljendada ennast ja arendaja pakkus ju võimaluse asukoha otsinguks.
Aga kui lugeda esimest postitust, siis ei oleks sellist lahendust ettegi kujutanud. Et sedapidi mingit vidinat otsima hakata.
|
|
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
zorroh
HV vaatleja

|
05.02.2009 12:24:01
|
|
|
aastad on möödas... kas on loota, et tekib HV esilehel võimalus sortida tooteid linna järgi? kiiresti oleks vaja saada näiteks parima hinnaga helikaarti pärnus või parima hinnaga projektorit tartus.. hetkel on süsteem suht ajale jalgu jäänud..on aeglane ja ei saa elementaarseid funktsioone kasutada... HV on vist loorberitele puhkama jäänud? aga see kõik on minu arvamus ainult samas on mul hea meel, et siiski on koht, kus saab üle eesti mõningate firmade hindade võrdlust näha... kuid siiski väga palju olulisi firmasid siin ei ole..
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
05.02.2009 17:17:16
|
|
|
"kuid siiski väga palju olulisi firmasid siin ei ole.." --- firmade osalus siin on firmade endi huvi, kas soovivad siin olla või mitte
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
zorroh
HV vaatleja

|
08.04.2009 10:33:16
|
|
|
olen päris pikka aega olnud HV liige ning mitmed ettevõtted, mis olid ennem nimekirjas, ei ole seda enam ja need ettevõtted on praegugi edukad ja toimivad. mina loen sellest välja, et mingi põhjus on siis selleks, et need firmad ei taha siin olla. samas, mina kui kasutaja kaotan sellest, kui neid firmasid pole siin süsteemis. püänt on aga selles, et kui HV tahab teenida ja olla veel efektiivsem, siis peaks HV huviks olema ka rohkemate firmade kaasamine süsteemi - sellest sõltub ju otseselt HV teenistus! see on ka üks põhjuseid minu jaoks, miks ma ütlesin eelmine postitus, et HV tundub puhkavat loorberitel. ..ja pealegi, isegi nii väikest asja nagu linnade kaupa sortimist ei suudeta ära korraldada.
mulle tundub, et klient ei ole hv.-s väga soositud. HV pädevuses on ka see mõtteviis murda ja ümberkukutada.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
08.04.2009 12:22:40
|
|
|
zorroh,
... sa näiks teadvat HV tegemistest ja toimetustest rohkem, kui HV ise võin kinnitada, sinu järeldused on täiesti põhjendamatud ! Arendustegevus toimub, kuid kõik see vajab aega ja maksab raha. HV on piisavalt keerukas ja mahukas keskkond, et siin ei tee muudatusi üleöö, kõige jaoks on oma aeg. Isegi pealtnäha väiksed muudatused võivad teinekord süsteemi eripära tõttu nõuda üsna põhjalikku ümber tegemist. Pealegi, praeguses segases ülemaailmses majandusseisus peab olema üsna ettevaatlik, mis suunas ja kuidas areneda. Liiga rutakalt teostatud arendustegevus võib viia välja rohkem, kui sellest saadav või kuidas iganes mõõdetav kasutegur pakub. Paraku HV ressursid ei ole kummipaelana lõputult venitatavad ja ei saa astuda liiga pikki ja mahukaid samme, igal arengul peab olema ka ratsionaalselt põhjendatud kompenseeriv pool. Ma saan aru, et kõrvaltvaataja, kes näeb ainult oma huviorbiidis olevat, ei pruugi tõepoolest kõike tähele panna ja ei tea, kui palju keskkonna ja selle kasutajaskonna jaoks olulisi muutusi on tehtud. Seega võiks vaadelda HV keskkonda, kui tervikut, mitte ainult selle üksikut osa funktsionaalsusest. HV keskkonna arendustegevusest annab põgusa ülevaate järgnev uudiste alafoorum: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewforum.php?f=24
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
zorroh
HV vaatleja

|
08.04.2009 23:54:39
|
|
|
ma saan aru igasugusest arenendamise asjadest ja et võtab aega, ma ju ise ka tegelen igast veebisüsteemidega... AGA asukoha valik on ju absoluutselt elementaarne asi, uskumatu, et sellega pole suudetud tegeleda 3(kolm) AASTAT.
Maksab raha.. hmm, huvitav? PEAAEGU iga sammu eest siin süsteemis küsitakse raha ja arenduseksd pole vahendeid???? keegi sõidab ameerika autoga ja palju kütust läheb??? samas on kütus suht hea hinnaga mõnda aega olnud
Vabandan, kui ma kedagi riivan. Ma tõesti hindan seda, mis on ja tõesti soovin paremat HV-d näha ja kasutada!
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
09.04.2009 10:00:18
|
|
|
zorroh,
... kui sa ise samuti sarnase tegevusega tegeled, siis peaksid aimama, et HV puhul pole enam ammu tegemist koolipoisi näpuharjutusega. HV keskkonna arendamise ja ülalpidamise kulud ei ole pelgalt taskuraha eest kaetavad. Ma pole küll HV omanikeringis vaid kõigest moderaator siin ja ei saa midagi täpsemat selles osas rääkida, kuid nii palju võin öelda, et see "igasl sammul" küsitav on vaid peenraha HV püsikulude kõrval, seega mingist bensuraha arvelt kokku hoidmisest rääkida on ikka üsna kohatu. Samuti on aja kontekstis antud funktsiooni teostamise eeldamine olukorra vale tõlgendamine sest kauba sidumine asukohaga pole vaid HV poolne märge kuskil andmebaasis, see on seotud veel palju muuga ehk tagasi tulles väite juurde, et sa tegeled weebisüsteemidega, siis peaksid sa sellest ütlematagi aru saama ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
zorroh
HV vaatleja

|
09.04.2009 12:23:56
|
|
|
kui teha süsteem kiiremaks, mugavamaks, paindlikumaks, siis see toob kasutajaid juurde, mis oma korda toodab sissetulekut. endiselt väidan, et HV on ajale pisut jalgu jäänud ja kui nii edasi läheb, siis võib näha peatselt järgmisi ja paremaid HV-si. võibolla tegijate jaoks areng käib.. nojah, tõesti ma näen arengut igasuguste makse asjade osas aga arengut kasutusmugavuse, lihtsuse ning leidlike võimaluste osas küll pole.
andmebaasi osas ma arvan(võibolla ma eksin), et oleks vaja päringuid kõvasti optimeerida ja/või parem server/hosting valida, sest päringuid tehes jääb see päring lihtsalt "mõttesse". näiteks kui valida kõvakettaid ühe tootja järgi ja siis tahad tagasi minna ja valida suuruse järgi või liidesse järgi ning ongi mõttetalgud minu eesti käes... ja ma ei koge selliseid asju muude veebilehtedega. kasutan linux ja ff.
ma saan aru, et asukoha lahter iseenesest on köki-möki teha, kuid selle juurde on ka hunnik koodi vaja mõnikord ümber teha, sest alguses pole selle peale mõeldud.. AGA kui asi on oluline, siis tehakse sellised asjad ära või siis tehakse korralik rewrite ning uus süsteem luuakse ette juba selliselt, et olla paindlik arendusele ja innovatiivsusele.
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
09.04.2009 13:25:28
|
|
|
zorroh, rahu rahu - kõik omal ajal. Igasugused ettepanekud HinnaVaatluse kasutajale mugavamaks muutmiseks on alati oodatud kuid ei saa oodata, et kõik välja käidud ideed kohe ka teoks tehakse. Kindlasti arvestatakse nendega ja võimalik, et kui mitte kohe ei lähe idee käiku siis tulevikus.
Serveri kiirusega ei ole hangumine kuidagi seotud. Hangumist põhjustab hoopis 3. osapoole toode. Hetkel otsib 3. osapool probleemile lahendust. Seniks on abiks kui kasutada mõnda muud veebilehitsejat peale FF (ise olen suutnud hangumist tuvastada ainult FF'ga) või kasutada keskkonda: http://claasic.hinnavaatlus.ee
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
09.04.2009 14:27:52
|
|
|
... kiiremini, kõrgemale ja kaugemale on hea deviis oraatorile, kuid kahjuks ei kõlba see patta panna ega näljastele ette anda. Väites, et HV on ajale jalgu jäänud, paluks näidet, kes on samade tingimuste taustal paremini hakkama saanud ? Kindlasti on oodata konkurentsi, naiivne oleks arvata, et HV jääb alatiseks unikaalseks keskkonnaks omas valdkonnas. Konkurents on vaid tervitatav sest see annaks meile ka reaalse mõõdupuu, mille järgi HV ajakohasust ja edukust mõõta ...
... sinu kirjeldatud probleemi kohta Renka, juba andis vastuse ja HV keskkonna kodukoha kohta võid infot leida siit: http://wiki.hinnavaatlus.ee/index.php/Ajalugu
... ja veelkord asukoha märkest, kas sa oled mõelnud, kust see info pärineb ? HV ei võta seda ju laest, selleks peavad poed kah oma kaupa sama moodi asukoha järgi liigitama ja seda infot HV -le jagama. Saadavuse adekvaatne kajastamine on juba suur töö, mis siis rääkida veel selle info linnade lõikes liigitamisest. Loaseisud ja nomenklatuur muutub tihti ja see muudab omakorda info sünkroniseerimise väga töömahukaks protsessiks. Käsitsi tehes, nõuab see üüratult inimressurssi, automaatselt tehes, eeldab see mingit universaalset andmevahetussüsteemi, mida aga pole. Inimesed tahavad saada palka ja uus süsteem, mis hõlmaks kõik poed ja nende erinevaid süsteeme, arendamist, mille mahtu ei oska sa ilmselt ettegi kujutada. Seega enne, kui ennatlikke järeldusi tegema asud, võiksid süüvida natuke asja olemusse, mitte kohe revolutsionääri kombel barrikaadile hüüdlauseid loopima tormata. Väga lihtne on näpuga näidata ja halvustada, sellega saab igaüks hakkama, HV masti keskkonna haldamine aga nii lihtne pole ...
   |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
nevermind
HV Guru

|
09.04.2009 18:02:06
|
|
|
zorroh, kui kõik algusest peale ära rääkida, siis ei ole samas mõistes asukoha järgset otsingut mitte aastaid arutatud, vaid sinu ettepanek ongi esimene.
kõik teised siiani arutluse all olnud ettepanekud asukoha järgseks otsinguks on tehtud foorumi kasutajate asukohta silmas pidades.
sellel ettepanekul on juba piisavalt häid ja halbu külgi välja toodud ega tahaks neid siin kordama hakata
samas näiteks mida annab sulle teadmine, et foorumlane asub "kapi taga"? et siis ei osta talt? ...isegi kui hind on soodne ja pakkuja usaldusväärne? ...veel midagi?
ega muud ei oskagi soovida, kui paremat süüvimist vanade probleemi püstitusse
ning uute püstitamisel "peale lendamise" mentaliteedi vältimist!
ps. olen ka vahel veebi kirjutanud ning peab ütlema, et aastate kogemus läheb sinu omast lahku
väga paljudki esmapilgul ülilihtsalt teostatavad asjad võivad osutuda päris problemaatlisteks. samas ei eita - on olnud ka vastupidiseid juhuseid...
ps2. eelmine ps ei olnud antud asukoha teemaga seoses
_________________ AHV ei tea, mis AHV teeb |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
zorroh
HV vaatleja

|
10.04.2009 18:16:30
|
|
|
Tänan, et nii mitmed vastused kohe
Asukoha osas saab ju kasvõi teha selliselt, et kus on ettevõttel poed, siis neid linnasid ka esindatakse.. ei pea kohe keeruliseks minema ja mingite laoseisudega asja seostama hakkama. mõned firmad polegi näiteks mujal kui Tallinnas esindatud ja need ettevõtted selle filtriga kohe eemaldaks, kui nad just süsteemis ei ütle, et nad tellimuse peale saadavad kliendile, kuhu aga vaja. ühesõnaga iga ettevõtte juurde saab luua märked, et mis linnas on esindatud ja kui pole esindatud, siis teda ei ole vastava linna valikus. võimalik, et mitmed tahavad ennast igasse linna ja valikusse saada ning seda võib võimaldada, juhul, kui nad on nõus kliendile saatma igale poole aga siis peaks see olema ka eraldi märkega näiteks "KapaKohila (postiga)"
|
|
   |
12 |
|
tagasi üles |
|