Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
ojapoiss
Kreisi kasutaja

|
29.10.2007 16:19:50
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Võibolla nad kardavad et inimesed hakkavad filmide ostmise asemel noid ümberjutustusi lugema  |
Aga krt ma ei saa aru nagu ilma hammasteta koer on see EAKO... käib ja haugub aga ise hammustada ei saa kuigi tahaks...
VÕiks ennem asja tõsiselt ettevalmistuda kui käsib midagi kinni panna... ja kui ei suuda midagi ettevalmistuda ei suuda siis võiks mokad maas hoida... ajagu piraatlusega tegelevaid serverid taga parem...
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
wex
Kreisi kasutaja
|
29.10.2007 16:35:52
|
|
|
Asi ei ole mitte niivõrd nende sub.-de(ümberjutustuste) jagamises vaid seal on üles ehitatud väga efektiivne tõlkimis süsteem. Kui kaob ära tõlkimine siis kaovad ka sub-d.
|
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
113 |
|
tagasi üles |
|
 |
seston
Kreisi kasutaja
|
29.10.2007 17:10:12
|
|
|
Nagu olen aru saanud asjast siis tuleb tuuma otsida mujalt hoopis ja ligineda probleemile sügavamalt.Eheda näitena tooks siinkohal ära marlboro maaletooja probleemi eesti õigusorganitega
_________________ Metallitööd Pärnust 9 km |
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
1 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
electron
HV kasutaja
|
29.10.2007 17:11:39
|
|
|
Olen ise tõmmanud subclubist faile ja päris hea on kui saab vaadata filmi supakatega. Samas on Eesti ikkagi selline riik kus seadused olemas on. Kuigi Euroopas eriti tähelepanu pole subtiitritele pööratud, siis vähemalt Eestis tegeletakse sellega. Ja kui ikka seadus otseselt keelab subtiitrite tegemise ja levitamise siis peab ka vastav organisatsioon sellest seadusest kinni pidamisega tegelema.
Kindlasti ei saa EAKO kõikide illegaalsete subtiitrite kaotamisega hakkama, kuid ehk muutub väheke raskemaks nende saamine tavalisele arvutikasutajale. Iseasi muidugi kas see nüüd takistab juba tõmmatud piraatfilmi vaatamist. Ühe suure plussi ma aga leian sellises situatsioonis kus subtiitreid pole saada - õpivad noored piraadid inglise keele ära:)
_________________ Tuleb lihtsalt täiega panna!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
blas
Kreisi kasutaja

|
29.10.2007 17:16:54
|
|
|
asi on jüstnimelt jagamises, enda tarvis võib tõlkida. Kogu jahu käibki selle ümber, et sedasi avalikult väljapandud tõlge pole enda tarvis tõlge.
_________________ The truth is out there |
|
Kommentaarid: 79 loe/lisa |
   |
76 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
UB
HV Guru

|
29.10.2007 18:06:03
|
|
|
Mina leian, et see on väikese rahva õigus, veidigi oma keelt levitada, sest nagunii mitte kunagi ei saa kõike filme subtiitritega varustatud, sest selle eest tahetakse kole palju pappi saada. Mis siis nii väga selle vastu saab olla et oma rahvas teeb selle töö tasuta ära. Võiks ju kuidagi selle ürituse seadusega kooskõlla viia ja probleem oleks lahendatud. Kas selleks peab alati olema seaduslik koopia filmist mida tõlgitakse? Niisama ei saa tõlkimist nö ümberjutustamist seadustada? Niipalju kui ma olen neid EAKO tüüpe kuulanud, siis nad ei taha asjast üldse asja saada, istuvad räigelt oma ideete küljes kinni ja ei kuula üldse teiste arvamust. Üks Tehnokrati saade oli, kus EAKO ähvardas ühe saidi kinni panna kes linkis oma kodulehel videosid muusikatööstuse ametlikult lehelt koos lubadusega soovi korral videosid linkida, kuid kuna saidil polnud kirjalikku luba ette näidata, siis pidid nad oma lingid maha võtma. Millest see pagana net siis koosneb kui mitte linkimisest!?!
|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
39 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
29.10.2007 18:09:03
|
|
|
UB, , nii saab ju mahu suureks ja eesti serverid suurema koorumuse alla
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
ppg
HV Guru

|
29.10.2007 18:26:03
|
|
|
pannud juba ammu tähele, et subclubi kodulehele ei teki uute filmide subtiitreid.
|
|
Kommentaarid: 171 loe/lisa |
   |
5 :: |
138 |
|
tagasi üles |
|
 |
gj
HV veteran
|
29.10.2007 19:02:23
|
|
|
paluks siis kiiremas korras kvaliteetseriaalid ja euroopas müügil olevad dvd eesti tiitritega kiiresti müüki panna! lähen poodi vaatan oo põgenemine dvd-box polegi kallis aga mida pole on eesti tiitrid, neid näited võiks kuhjaga tuua. kuna nagunii kõike ei suudeta eesti subidega toota ja palju toodetust kaotab millegipärast algse pildikvaliteedi võiks subclubi rahule jätta, enne tehku oma tegemata töö ja kui sellega korras on kaotagu subclub.
|
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
212 |
|
tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
29.10.2007 19:50:42
|
|
|
kui käid kinos filmi vaatamas, siis pärast ei tohi sõpradele rääkida millest film oli? teed mõned märkmed ja paned need oma kodulehele vaatamiseks... raha ei küsita, keegi kasu ei saa, autoriõigustest on loobutud, milles probleem? olen ka mõningaid märkmeid lugend, aga tegijatel ikka juhtub, ärge kurjustage... kuda sa muidu teada saad kas tasub filmi vaadata?
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
2 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
aks
HV veteran

|
29.10.2007 20:25:14
|
|
|
djstallion kirjutas: |
Olgu ääremärkusena öeldud: et raipekarjal vähem närimist oleks, siis on praeguseks hetkeks ka SubClubi logo veidi ümber tehtud:
http://subclubfuture.net/img/logo.gif |
Just-just.
Kas ümberjutustus on tõlge?
PS. Varsti pole jurist mitte jurist vaid sõnaseletaja
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
386
Kreisi kasutaja

|
29.10.2007 20:46:06
|
|
|
Veel üks mõttekäik. Juhul kui subtiitel iseenesest ei ole piraatlus. Ning avalik jagamine on piraatlus. Kuidas see olla saab? Keegi saab mind õigele teele viia? Kuidas saab avalik jagamine paha olla, kui toode ei ole varastatud? Ning nagu aru sain, siis subtiitel/ümberjutustus ei ole paha. See kuulub ainult toote loojale (subtiitli tegijale). Ning selle omanik ei ole EAKO, ega mingi teine organisatsioon.
Ning see ei ole põhjus kinnipanekuks kui EAKO eeldab midagi. Mina eeldan ka palju asju...
_________________ Minu klaviatuur vihkab mind...
viimati muutis 386 29.10.2007 21:17:14, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
makaak
HV kasutaja
|
29.10.2007 20:57:34
|
|
|
Btw sealt subclubist tahtis kunagi mingi tõlkefirma omale uusi jüngreid värvata... Mul sõber on/oli seal üks kõvemaid tõlkijaid ja mingi päev sai ta meili et tule meile tööle aga ta vist loobus sellest...
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.10.2007 22:09:26
|
|
|
probleem - ma ei saa subclubi lehele, mis värk on ?
edit: salusofti sõnul lihtsalt koomas koormuse tõttu
"tänu tänastele artiklitele on raffas paanikas ja kõik tahavad omale päkkappi teha"
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
29.10.2007 22:17:48
|
|
|
porsas kirjutas: |
ich bin ein arschloch und ich bin stolz auch dass. |
Võtsin endale vabaduse kasutaja porsas tsitaadi saksa keelde tõlkida, et ka meie arvukas saksa lugejaskond temast aru saaks. Ega ma saksa keelt küll hästi ei oska, aga olge õnnelikud, et ma niigi palju viitsisin. Mingit tasu ma loomulikult oma vaeva eest ei nõua ja võite seda tõlget vabalt kõikjal levitada.
Spoiler 
Tegelikult ei tõlkinud ma mitte midagi, vaid panin lihtsalt ühe suvalise kergelt solvava saksakeelse lause siia kirja.
Filmide amatöörtõlgetega on sama probleem: autor ei saa kuidagi kindel olla, et tõlge annab edasi täpselt seda sõnumit, mida autor oma filmi vaatajatele edastada tahab. Kui tegu on mingi suvalise action/komöödia/õudus-filmiga, siis muidugi seda pole vaja karta, et algaja tõlkija võiks ridade vahelt lugemisel hätta jääda ja vaatajale võiks filmi mõte arusaamatuks jääda. Kuid sügavamamõtteliste filmide puhul, kus dialoogil suur osa on, pole sugugi välistatud, et tõlkija teeb karuteene sadadele või tuhandetele inimestele, kes kehva tõlke tõttu jäävad ilma elamusest, mida oleks suutnud pakkuda korralik tõlge.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
29.10.2007 22:23:12
|
|
|
makaak kirjutas: |
Btw sealt subclubist tahtis kunagi mingi tõlkefirma omale uusi jüngreid värvata... Mul sõber on/oli seal üks kõvemaid tõlkijaid ja mingi päev sai ta meili et tule meile tööle aga ta vist loobus sellest...  |
Tean vähemalt ühte kodanikku, kes SubClubist MTV Eesti tõlkijaks värvati.
_________________ www.meybo.ee |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
IndrekL
HV vaatleja

|
29.10.2007 22:44:28
|
|
|
Btw sealt subclubist tahtis kunagi mingi tõlkefirma omale uusi jüngreid värvata... Mul sõber on/oli seal üks kõvemaid tõlkijaid ja mingi päev sai ta meili et tule meile tööle aga ta vist loobus sellest...  |
Tean vähemalt ühte kodanikku, kes SubClubist MTV Eesti tõlkijaks värvati. |
No offence, aga sel juhul arusaadav, et seal kohati väga kahtlane tõlge.
|
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
29.10.2007 22:51:51
|
|
|
IndrekL kirjutas: |
Tean vähemalt ühte kodanikku, kes SubClubist MTV Eesti tõlkijaks värvati. |
No offence, aga sel juhul arusaadav, et seal kohati väga kahtlane tõlge. |
Ehk põhjendaksid oma imelikku väidet? Päris kindlalt julgen väita, et keskmine Eesti telekanalite subtiiter on halvema kvaliteediga, kui SC parimate tõlkijate oma. Neid parimaid ei ole seal antud mõistes 1-2, vaid siiski oluliselt rohkem. Kui sul umbeski aimu oleks, kui vähe MTV Eesti oma tõlkijatele tõlgete tegemiseks aega annab, hoiaksid ilmselt oma moka maas. Kui sa ka sellisel juhul minu väitega ei nõustuks, on sind paras EAKO-onudega ühe kohvilaua taha jalga kõlgutama saata.
Kõnealuse MTV Eesti tõlkija näol on muide tegemist väga hea ja kvaliteetse tõlkijaga ning see ei ole pelgalt minu arvamus.
_________________ www.meybo.ee |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
taurip
HV kasutaja

|
29.10.2007 22:57:51
|
|
|
EAKO läks põlema - isiklikud mälestused...
viimati muutis taurip 29.10.2007 22:58:41, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
wicked
HV Guru

|
29.10.2007 22:58:22
|
|
|
Siis on see kivi MTVeesti kapsaaeda. Konkreetseid näiteid ei ole küll kohe tuua, aga niipalju kui olen seda kanalit vaatama sattunud, siis on tõlge aeg-ajalt ikka suht metsapoole.
_________________ I prepared Explosive Runes this morning |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
29.10.2007 23:05:15
|
|
|
valus laks, tegelt see ongi EAKO uus nipp subclubiga võitlemiseks. iga natukese aja tagant pisike uudisnupuke kuskil ajalehes ja kõik jooksevad selle peale lehe pange. lõpuks kaovad külastajad kuna sealt nagunii kunagi midagi ei saa jne...
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
.:MDK:.
HV veteran

|
29.10.2007 23:51:28
|
|
|
seltsimehed! mul on lahendus! kaotada tuleks ära kogu kurja juur. ehk siis tuleks lõpetada filmide tootmine kuna soov neid vaadata õhutab inimestes piraatlust. kui eelnev variant oli liiga karm, siis tuleks toota nii igavaid filme, et keegi ei tahaks neid piraatida ja veel vähem tõlkida. ja spoilerite rääkijatel lõikame karistuseks keeled suust! leian ka, et sõpradega EI TOHIKS oma filmielamusi jagada, sest keegi võib kusagil pealt kuulata! filmitegelaste foorumites ja muudes avalikes kohtades tsiteerimine kriminaalkorras karistatavaks! elagu EAKO! Hurraa! Hurraa! Hurraa!
_________________ Experience is gained immediately after it is needed. |
|
Kommentaarid: 105 loe/lisa |
   |
96 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
29.10.2007 23:56:54
|
|
|
.:MDK:. kirjutas: |
seltsimehed! mul on lahendus! kaotada tuleks ära kogu kurja juur. ehk siis tuleks lõpetada filmide tootmine kuna soov neid vaadata õhutab inimestes piraatlust. kui eelnev variant oli liiga karm, siis tuleks toota nii igavaid filme, et keegi ei tahaks neid piraatida ja veel vähem tõlkida. ja spoilerite rääkijatel lõikame karistuseks keeled suust! leian ka, et sõpradega EI TOHIKS oma filmielamusi jagada, sest keegi võib kusagil pealt kuulata! filmitegelaste foorumites ja muudes avalikes kohtades tsiteerimine kriminaalkorras karistatavaks! elagu EAKO! Hurraa! Hurraa! Hurraa!  |
sama hästi võiks võtta üle põhja korea riigikorralduse 8)
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
29.10.2007 23:59:46
|
|
|
Oeh, kuidas te siis ei mõsita, EAKO on kinnimaksutd näiteks VK holding (videoplanet) ja muude videolaenutust pakkuvate firmade poolt, neid ei kottinud see subclub enne kui VK holding neile pappi viskas, et nad asjaga tegeleks.
Shelby-SV kirjutas: |
valus laks, tegelt see ongi EAKO uus nipp subclubiga võitlemiseks. iga natukese aja tagant pisike uudisnupuke kuskil ajalehes ja kõik jooksevad selle peale lehe pange. lõpuks kaovad külastajad kuna sealt nagunii kunagi midagi ei saa jne...  |
kahjuks on aga "halb reklaam" parim reklaam mis olla saab, inimesed kes enne ei teadnud kust piraat filmidele sube saab, nüüd teavad ja tõmbavad pira filme palju innukamalt
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |