Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
wrx123
HV kasutaja
|
20.10.2007 23:20:57
WD MyBook kettaga kala |
|
|
Tegemist on Western Digital MyBook ES 500GB välise kõvakettaga, mis on arvutiga ühendatud eSATA kaudu. Probleem seisneb selles, et ketas jääb järsku väga aeglaseks, kui installida mingeid mahukaid mänge või kirjutada mitme GBseid faile kettale. Lihtsalt järsku on protsessorikasutus 100% (50% dual core protsessori puhul) ja asjad ei liigu enam üldse. Kõige veidram ongi see, et kui task managerist protsesside alt otsida, mis protsessorit koormab, siis näitab system idle process-i alla ligemale 100%. Tähendab, et ükski sealne protsess arvutit ei koorma. HDtune'ga tegin kõvakettale testi ka, kui ta aeglane on, ja tulemuseks sain stabiilse 1.3-1.4 MB/s, burst rate 1.3 MB/s ja CPU kasutus 45.4%. Ainult lugemisülesandeid kettale andes selliseid probleeme ei teki. Olen muide ka mänge selle ketta pealt probleemideta jooksutanud (N: TES4 Oblivion).
Oskab keegi kommenteerida?
E1: igaks juhuks lisan, et asi läheb alati peale restarti korda.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
21.10.2007 00:36:54
|
|
|
Proovi täpselt samasid asju teha ka USB liidese kaudu (MyBook ES omab ka USB liidest lisaks eSATA'le). Kui siis sellist sarnast pidurit ei teki, tuleb viga otsida SATA(eSATA) draiverite-kontrollerite poolelt (mis mulle tundub esmapilgul kõige võimalikumana - esmajärjekorras just arvuti poolel). Aga kui sama ilming esineb ka USB kaudu, on võimalik ka ketta probleem (kuigi ka siis on mingid tarkvaralised probleemid ikkagi võimalikud, 50:50).
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
wrx123
HV kasutaja
|
24.10.2007 16:04:46
|
|
|
8 kirjutas: |
Proovi täpselt samasid asju teha ka USB liidese kaudu |
USB kaudu ei saa kusjuures enam üldse tööle. Kui ära ühendan, siis viskab mulle selle Safely remove hardware ikooni paremale alla, aga ketast ennast ära ei tunne. Muide kettal hakkab see sinine tuluke seal ringi käima, aga mulle küll ei tundu, et ta tegelikult midagi ka teeks.
E: Sain USBga tööle, kui juhtmed natukeseks ajaks ketta tagant ära võtsin. Tundub, et tahtis mingit reseti.
E2: Tegin nüüd mõningad katsed ka ja tundub, et USBga ühendatult selliseid probleeme ei teki. Mängu install läks veatult ja CPU kasutus oli ka koguaeg korras. Failide kopeerimine tundus küll pisut kahtlane, sest time remaining kõikus päris palju. Samas CPU kasutus oli jällegi korras nii et arvan, et see kõikumine on normaalne.
Mis ma nendega peale hakkan? Esimest proovisin, aga ei saanud suurt midagi aru. Teine veel proovimata.
Oletame, et ongi draiverite viga. Mis ma sel juhul tegema peaksin? WD enda lehel mingeid draivusid ei paistnud.
Mainiksin sellise asja ka ära, et mitte ükski WD enda programmijupp (buttonmanager, spindown utility) ei tööta selle kõvakettaga mingil põhjusel.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
24.10.2007 18:14:54
|
|
|
wrx123 kirjutas: |
Mis ma nendega peale hakkan? Esimest proovisin, aga ei saanud suurt midagi aru. Teine veel proovimata. |
Need asjad näitavad lihtsalt seda, milline draiver eriti aktiivselt tööd teha vihub.
Aga kui ei saa aru, siis pole ilmselt piisavat huvi.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
wrx123
HV kasutaja
|
24.10.2007 21:10:49
|
|
|
Selle jagasin välja, kuhu RATT V3 log failid paigutab, aga aru neist ikka ei saa. Sellest oleks abi, kui kõvaketta jamamise ajal log faili teen ja sulle saadan? Saaksid siis ehk öelda, mis probleeme tekitab?
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
24.10.2007 21:26:35
|
|
|
Jamamise ajal tekkinud logi võiksid laiadele rahvamassidele kättesaadavaks teha, mõni targem ehk oskab paremini vaadata.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
wrx123
HV kasutaja
|
25.10.2007 12:27:52
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Jamamise ajal tekkinud logi võiksid laiadele rahvamassidele kättesaadavaks teha, mõni targem ehk oskab paremini vaadata. |
Nonii... Panen siis logi üles. Viga peaks olema kuskil lõpupool, viimase 10KB sees, sest logi suurus kasvas järsult 26-lt 37-ni.
http://www.zone.ee/9145x6/KODU-79W1GJJ9QU.cswa-accumulator-report.txt
Kusjuures notepad ise näitas seda logi väga segasena. St, et kõik read olid üksteise otsas ja aru polnud midagi saada. Internetibrauseris on aga kõik kenasti ridadeks jaotatud.
Sellest logist ei ole vist kuigi palju abi. Lõpus on "Cumulative Histogram for: Unknown (Unknown)" ja mulle tundub, et tema ongi hädades süüdi.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
27.10.2007 12:40:39
|
|
|
Aga kui ketas järelt ära on, mida siis "Cumulative Histogram for: Unknown (Unknown)" näitab?
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
wrx123
HV kasutaja
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
29.10.2007 13:19:09
|
|
|
Mina pole küll seda "Unknown" asja varem näinud ja netist vaadates paistab, et inimestel võrguga seotud raud seda vaid tekitanud on (WiFi, võrgukaart,...)
Kui ketas arvuti küljest lahti on, aga see "Unknown" edasi tegutseb (küll vähem aktiivsena), siis ei oska midagi arvata.
Aga kas see Kernrate Viewer parem on või mitte, seda pead ikka ise proovima.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
wrx123
HV kasutaja
|
02.11.2007 21:50:52
|
|
|
Üritasin nüüd Kernrate viewer programmi süveneda, aga see on küll minu jaoks täiesti arusaamatu. Tundub, et see kaasasolev juhend jätab palju algelisemaid asu mainimata.
Igatahes, kas kellelgi on veel mingeid soovitusi, mida proovida? Mida üldse annab ette võtta, kui suudakski tuvastada mingi vigase draiveri või asja?
Isegi torrentid tõmbavad hetkel selle ketta kooma.
|
|
   |
15 |
|
tagasi üles |
|