Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Hiid
HV Guru

|
28.10.2007 14:37:38
|
|
|
Silwer kirjutas: |
RCC kirjutas: |
Silwer sa nagu oleks sideametist |
Ei ole sideametist. . |
ta on üks sellistest, kes sagu või sitemat, üritavad musta valgeks rääkida. Põlgamata ära oma vahenditena ka demagoogiat
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.10.2007 14:41:47
|
|
|
no demagoogias ei tasu muga võistlema hakata. aga mis puudutab scarti, siis ma olen teanjubakõiki -le öelnud et mingu ja tehku korda, ei ole seda siiani toimunud, seega on kõik pelgalt ikka vaid idee tasemel.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
1 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
clm
HV kasutaja
|
28.10.2007 15:23:27
|
|
|
Seda keskmist siin arvutama pole mõtet hakata. Mul on selle 3 kuu jooksul kiirus olnud 15 - 180 KB/s. Täiesti suvalistel hetkedel. On olnud ka juhuseid kus midagi ei liigu terve õhtu otsa. Enamjaolt on kuskil 50 KB/s keskmine. Youtube ja muude kohtade videosid laadib umbes 60 KB/s ette kui midagi vaatan. Varem oli dial-up, max 2 KB/s. Seega kiiruse kasv sama raha eest on mitmekümne kordne. Halan siis kui pole stabiilsust ja nett ära kukub.
Btw, hetkel on juhe otse modemist minu arvutisse ja ruuterit vahel pole, ega ka teist arvutit. Connect tuluke kustub ära, liigun uuele lehele (v refresh) browseris ja tuluke süttib, mitte nagu siis kui ruuter järel oli ja varem kurtsin. Seega peab vist ikkagi ruuterit seadistama kuidagi. Ainult et ma ei tea s.ttagi IP'dest, mac adredest ja kõikidest muudest asjadest mis omavahel toimima peaksid.
Kui häda kätte tuleb jälle, eks küsin abi
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
28.10.2007 15:28:50
|
|
|
tiitsut kirjutas: |
Kõrvaltvaatajana on jäänud mulje, et:
* Scart on üks neist, kes teenusega liitumisel vaatas ainult seadme max kiirust ja arvas, et see ongi see, mida saama hakkab. Nüüd aga, oh üllatust, polegi see mis lootis ja sellest tulenvalt ka kogu maailma peale pahane.
* Scrat on üks põhimõttelistest "undajatest", kes alati ja iga asja juures leiavad midagi, mis ei sobi.
|
Jah, hetkel on kiiruseks 2 dial-upi kiirust ja mina ning Hiid viskame hundirattaid, sest see on ju just see, mida netiks nimetatakse! No offence, aga huilga ise vähem.
|
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
28.10.2007 15:37:12
|
|
|
Scart, sa ei pea üldse seda netti kasutama. Loobu teenusest, müü oma modem ja antenn maha ja võta midagi paremat - see internet lihtsalt ei sobi sinu ootuste ja lootustega. Neid alternatiive on sinu kodukohas olemas küll.
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
28.10.2007 15:43:17
|
|
|
Scart, sa ei pea üldse seda netti kasutama. Loobu teenusest, müü oma modem ja antenn maha ja võta midagi paremat - see internet lihtsalt ei sobi sinu ootuste ja lootustega. Neid alternatiive on sinu kodukohas olemas küll. |
Lihtne küsimus, kulla Silwerid ja tiitsutid. Milline peab see kiirus olema, et teie antennid hakkaks lõpuks ometi liikuma ja mõtleks, et: "vot nüüd on küll pahasti, et see tõesti nii aeglane on." 10KB/s päevasel ajal ilmselgelt selleks ei ole.
Antennide kõrguse vahe on testis 13 meetrit ja mitte kilobittigi ei tule kiiruses juurde, kas see on normaalne? Ma ei ela kusagil Võru kuplite vahel, vaid lauskmaal, kus maapinna kõrgus minu ja mastialuse maa vahel oli vist Regio kaardi järgi 2 meetrit. Mingit vahet ei ole ilmastikus: kas on täiesti selge ja päikesepaisteline või hull sügis nagu täna - öösel on kiirus 100KB/s ja päeval on circa 10x väiksem, öösel sain uppida oma dokumendid üles kiiirusega 12KB/s, päevasel ajal nüüd lasin 100 kilost dokustaati üles 60 sekundit.
Kus on see number, mille puhul jõuab lõpuks kohale, et kõik ei ole nii roosiline ja armas, nagu te siin laulate?
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
ottocar
HV vaatleja
|
28.10.2007 15:47:56
|
|
|
Hiid kirjutas: |
Seda muidugi ei saa salata, et kel valikut ei ole, see kasutab ja neid ei ole mitte vähe, nagu mina.
Aga pasaga on ka tegu, seda ei saa ka salata. |
Hiid ole positiivne - Kõu näol on tegemist kõige parema internetiga mis sul seal levib. Kõige parem ei ole ju piix...  |
no kui nii vaadata, et gprsssid on veel nadimad ja paremat enam ei ole, siis peaksin olema lausa võis  |
Just nii peadki sellesse suhtuma kuniks ei ole ühtegi teist pakkujat. Mõtle ikka ka enne kui hakkad plärtsuma!!!!!
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.10.2007 15:51:25
|
|
|
kunagi oli mul külatee. asi oli samuti pool mega ütleme tervele z külale. okei mina muidugi gaas põhja ja graafik oli ligi 560kbps pilgeni täis - ja siis hakkas pihta. üks lõpmata halamine et päeval ei tohi tõmmata ja blba bla,samas hind mis ei olnud mitte vähe, jooksis nagu edasi. seõttu saan kannatajatest aru, kes ikka tahavad tõmmata nii et maa must ja kuna tõmbamine eeldab ka vähemalt 10% uppi ja lisaks veel siis on arusaadav, et see üks nokk kinni saba lahti asi on.
seetõttu on tänaseks igalpool aga fibree ja seda kõud saab vaid lehelugemiseks soovitada.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
28.10.2007 15:55:29
|
|
|
tsitaat: |
seda kõud saab vaid lehelugemiseks soovitada.
|
aga milleks ta siis on? tädi maalile lehe lugemiseks, mesennis olemiseks jms.. mida la peldikut peaks olema selle asjaga torrentis sikutada jms? tööjuures, kus eeldatavasti on ressurss või sõpradel, kes kaablis elavad, ei saa oma p0rrisikutamisi teha lasta? 10 aastat tagasi elasime enamuses ilma neti ja mobiilita ja ei surnud, mida kuradit peab nüüd keset pühapäeva netis wänikda olema?
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
28.10.2007 15:58:51
|
|
|
vat ilmselt on asi selles, et ajad on edasi läind ja kodanikud on näinud mis tähendab ping 1 ms kjj.teleglobe.net ja filee mis tuleb 1,2Mb/s
nüüd enam ei kehti vanasõna, et pole saand ja ei tea tahta.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
xda
HV kasutaja
|
28.10.2007 16:24:03
|
|
|
Seda kodanik xda idiootlikku pläma pole ka mõtet tõepähe võtta. |
Tundub et tabasin kuskil naelapea pihta. Ilmselt kõu fänni valulik reageering.
Kõu'l on üle 10000 kasutaja. HV foorum on siiani kõige suurema aruteluga foorum Kõu teemadel. Terve Kõu kasutajaskonna peale on siin kahe käe sõrmedel võimalik üles lugeda mehed kes muud ei oska teha kui vinguvad. Ülejäänud kasutajad on teenusega rahul. |
Pakun et enamus kõu kasutajaid ei tea HV foorumist midagi. Minu tutvusringkonnast kes kõud kasutavad ei teata samuti HV-st miskit. Aga rahul nad päris kindlasti kõik pole. Ja need kes on ei oskagi paremat tahta, sest nad arvavad et nii peabki olema.
See et neti kiirus kõigub on ju loomulik. Midagi üle müümisega siin tegu ei ole. |
Jah, JOKK. Niipalju kui mina olen kõud proovinud ei olegi probleem niivõrd allalaadimiskiiruses kui kiiruse ja töö stabiilsuses.
Reklaamides ei ole kunagi lubatud 2Mbits kiiruseid. |
Algusest peale on seda reklaamitud KUNI 2 Mbit/s. Aga reaalsus on keskeltläbi 0,1 kuni 1Mbit. Samas on kõik JOKK.
Vaid selgitavates pressiteadetes on räägitud milline võib olla maksimaalne kiirus. Kui ikka jääb asi segaseks ja arvad et kedagi on tillist tõmmatud siis ole nii kena ja loe esimeses postituses olevat Kõu algset pressiteadet ja ütle mulle see koht kus kedagi petetud on!! |
Minuteada ei reklaami meil siin Eestis teised firmad kiiruseid, mida pole võimalik praktiliselt kunagi saavutada.
Televõrk on jälginud milliste mastide alla/sektoritesse on kogunenud suurem kasutajaskond. Vastavalt sellel võeti siis ka vastu otsus et kohtadesse kus on väiksema maa-ala peal rohkem kasutajaid või kus levi ei ole kõige tugevam (saared + lõuna Eesti) pannakse kas maste juurde või võetakse kasutusele lisasagedused. |
Tean kohta kus asub 3 sektoriga mast. Ja tunnen selles piirkonnas elavaid inimesi kes seda kõud kasutavad. Neid inimesi on väga vähe (umbes 20 inimest masti piirkonnas). HV foorumist ei tea nad midagi ja ei kaeba ka kuskil. Aga allalaadimiskiiruseks on neil enamasti 0,3Mbit/s. Peale selle veel see pidev katkemine. Et siis võtame lisasagedused kah kasutusele seal?
ma pean küll kahtlema sinu vaimses tervises (arvutada sa nagunii ei oska - sinu arvates käive = kasum???). |
Ära minu tervise pärast põe. 10000 kasutaja puhul on kõu käive siiski pea 3 milli (2,5 milli + käibemaks). Ja sellele lisandub siis seadmete müük, mis lisab veel umbes 25 milli mingi aja jooksul. Ja ega Televõrgu tulu ainult KÕU kah pole.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
tiitsut
HV vaatleja
|
28.10.2007 16:24:22
|
|
|
Lihtne küsimus, kulla Silwerid ja tiitsutid. Milline peab see kiirus olema, et teie antennid hakkaks lõpuks ometi liikuma ja mõtleks, et: "vot nüüd on küll pahasti, et see tõesti nii aeglane on." 10KB/s päevasel ajal ilmselgelt selleks ei ole.
|
Kindlat numbirt mina enda jaoks fikseerinud ei ole. Aga see piir võiks olla kuskil 50 - 60 Kb/s (ehk siis ca 6 - 8 KB/s) juures. Muuseas ei ole küll täheldanud, et KÕU puhul kiirus nii madalaks oleks läinud. Küll aga on mõned korrad lihstalt ühendus ära katkenud ja sedagi siis kui praktiliselt miskit ei liiguta. Peamiselt kasutan Kõud internetipangas käimiseks, mõndande uudiste lugemiseks, meilide liigutamiseks ja aeg ajalt ka VNC /RDC. Enne Kõud kasutasin samade toimingute tegemiseks GPRS'i.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
28.10.2007 16:33:04
|
|
|
Kindlat numbirt mina enda jaoks fikseerinud ei ole. Aga see piir võiks olla kuskil 50 - 60 Kb/s (ehk siis ca 6 - 8 KB/s) juures. |
Nädala sees õhtuti näen ma just sellist numbrit. Mööduva nädala kahel õhtul panin masina kinni ja tegelesin millegi targemaga, sest tundide kaupa oli kiirus dial-upi tasemel.
Küll aga on mõned korrad lihstalt ühendus ära katkenud ja sedagi siis kui praktiliselt miskit ei liiguta. |
See on tavaline jah, kui ei liiguta miskit visatakse toru hargile.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
xjan
HV vaatleja
|
28.10.2007 16:50:36
|
|
|
Sideameti mõõdetud tulemused mugavamaks vaatamiseks MS Excelis koos pivot-tabeliga, mille tegin asub SIIN.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
28.10.2007 16:58:14
|
|
|
xda, nagu ma aru sain siis sa nõustusid minu jutu ja argumenteeritud väidetega?
Ja mis jutt see on et teised ei reklaami oma internetti väljendiga "kiirus kuni"? Mõningad näited teiste mobiilsete internettide kohta:
EMT lehel 3G reklaam:
"Internetiühenduse maksimumkiirus ulatub kuni 384 kbit/s ehk võrreldes GPRS-iga on see 7 korda ning võrreldes EDGE-iga 1,6 korda suurem. Selline kiirus on samas suurusjärgus tänaste koduste ADSL-ühendustega."
Elisa m-internet:
GPRS Kuni 56 kbit/s
EDGE Kuni 236,8 kbit/s
3,5G (HSDPA) Kuni 3,6 Mbit/s
http://www.elisa.ee/client?id=1854
Igaks juhuks võtsin ja tegin Elisa EDGE kasutades ka kiirusetesti. Tulemuseks 101,5kbit/s e. 12,7KB/s. Kus on see lubatud 236,8kbit/s???
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
xda
HV kasutaja
|
28.10.2007 17:13:43
|
|
|
xda, nagu ma aru sain siis sa nõustusid minu jutu ja argumenteeritud väidetega? |
Kui sa minu vastustest aru ei saanud, siis HV-lane Hiid ütles lihtsalt, lühikeselt ja tabavalt:
Nett on lihtsalt pask ja kõik.
Kolhoos! Saate aru?
Kel veab ja asub kusagil, kus kasutajaid vähe, see naudib ka praegu kiiruseid, mis olid testperioodi alguses.
Kui levi on niigi hea, siis ei anna erilise yagi antenni lisamine kiirusele mitte midagi. Seda on mitmed siin katseliselt ka korduvalt tõestanud.
Unustage investeeringud antennidesse, niigi kallis seade oli piisav häving, et tõdeda kui "hea" asi on KÕU.
Seda muidugi ei saa salata, et kel valikut ei ole, see kasutab ja neid ei ole mitte vähe, nagu mina.
Aga pasaga on ka tegu, seda ei saa ka salata.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
xjan
HV vaatleja
|
28.10.2007 17:37:45
|
|
|
Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
28.10.2007 18:07:11
|
|
|
|
Kindlat numbirt mina enda jaoks fikseerinud ei ole. Aga see piir võiks olla kuskil 50 - 60 Kb/s (ehk siis ca 6 - 8 KB/s) juures. |
nii vähenõudlikku inimest ma ei ole veel küll kunagi näinud.
minu taluvuse läve alumine piir oleks kusagil 30KB kandis....
Aga väidetavalt on ametlikud tegelikud kiirused palju suuremad, mõõta tuleb vaid osata
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
arka
HV vaatleja
|
28.10.2007 18:21:44
|
|
|
|
nii vähenõudlikku inimest ma ei ole veel küll kunagi näinud.
minu taluvuse läve alumine piir oleks kusagil 30KB kandis....
Aga väidetavalt on ametlikud tegelikud kiirused palju suuremad, mõõta tuleb vaid osata  |
Kui 30 KB on taluvuse piir siis on vist viimane aeg GPRSi taha tagasi kolida ja lõpetada siin vingumine.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
28.10.2007 18:25:19
|
|
|
arka kirjutas: |
Kui 30 KB on taluvuse piir siis on vist viimane aeg GPRSi taha tagasi kolida ja lõpetada siin vingumine.  |
See thread muutub vaikselt juba koomikaks, kus ühel pool on reaalsete vajaduste, põhjendustega ja arukad inimesed ja teisel pool tegelased, kes ise KÕUd ei kasuta, istuvad kusagil kaabli otsas ja seletavad, et dial-upi kiirus kuni 2mb ühenduse puhul ongi täiesti normaalne.
|
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
arka
HV vaatleja
|
28.10.2007 18:40:39
|
|
|
Mis su interneti kiirused siis on et nii hädas oled?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mingivend
HV kasutaja
|
28.10.2007 18:43:46
|
|
|
arka, Seda võid praktiliselt igast Scart'i postist lugeda. S*tad ühesõnaga.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
28.10.2007 18:44:40
|
|
|
arka kirjutas: |
Mis su interneti kiirused siis on et nii hädas oled? |
Sa avasid selle threadi esimest korda elus ja kohe kukkusid noorte kõnepruuki kasutades: "paukuma"?
Sada korda räägitud, et öösiti on üle 100KB/s, päeval on 20-30 ja õhtuti on heal juhul 10, enamasti tubli dial-upi kiirus 4-6KB/s.
Kelle arusaamine on et neid on suurfirma + sideameti poolt iga nurga alt vägistatud, petetud jne?
Ja teie arvates on argumenteeritud põhjenduseks "Nett on piix ja kõik"? |
3000 letti ladusin, et netti saada? Ladusin.
Nett töötas enamiku suve ladusalt ja koguaeg ühe hea kiirusega? Töötas.
Teatud hetkest on õhtuti kiirus olematu? On.
Võrk ülekoormatud on? Üks mees siin jahvatab, et ei ole.
Miks siis öösiti on kiirused taevas ja päeval ning õhtupoolikutel võib näppu imeda? Sest võrk pole üle koormatud!
KÕU poolt soovitatud väliantenn on 15 meetri peal õhus? On
Kas kiirustes on mingit vahet, kui on ühendatud väliantenn versus plastikantennid toas? Ei, mitte mingit vahet pole kiirustes.
Võrk on seega ülekoormatud päevasel ja õhtusel ajas, tingides olematu kiiruse? Ei, võrk ei ole üle koormatud, Silwer ise ütles nii!
Las ma nüüd mõtlen korra selle loogika kohta. Mõtle!
anka kirjutas: |
Minu arusaamist mööda on miinimum 8KB mis on 64 Kbit/s. Ise kasutasin kaks aastat järjest 14400 baud modemit ja maksin iga minuti eest ning sain ka asjad aetud. Isand Scart aga kaebab et tal on 64 Kbit/s, mis ei ole küll midagi millega uhkeldada, kuid HinnaVaatlusse tundub ta sisse saavat ja epli peaks ka lugeda saama. See on ju see mille jaoks kõu on mõeldud. Reklaamitud kiirus KUNI 2Mbit/s tähendab seda et kiirus ulatub KUNI 2Mbit/s mitte EI OLE KOGUAEG JA IGALPOOL IGALAJAL JA IGALÜHEL 2Mbit/s. Herr scart võiks juristiga konsulteerida mida tähendab lepingus sõna KUNI. |
Sa võiks natuke mõne targa raamatuga konsulteerida, kui pead normaalseks, et õhtuti 32x väiksem kiirus metsiku pingiga on normaalne.
viimati muutis Scart 28.10.2007 18:57:42, muudetud 3 korda |
|
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Silwer
HV kasutaja
|
28.10.2007 18:45:01
|
|
|
Scart kirjutas: |
ühel pool on reaalsete vajaduste, põhjendustega ja arukad inimesed |
Need on siis Scart, Hiid ja xda?
Kelle arusaamine on et neid on suurfirma + sideameti poolt iga nurga alt vägistatud, petetud jne?
Ja teie arvates on argumenteeritud põhjenduseks "Nett on piix ja kõik"?
Kahjuks ei ole see thread mitte koomiline vaid tragikoomiline...
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
arka
HV vaatleja
|
28.10.2007 18:49:45
|
|
|
Minu arusaamist mööda on miinimum 8KB mis on 64 Kbit/s. Ise kasutasin kaks aastat järjest 14400 baud modemit ja maksin iga minuti eest ning sain ka asjad aetud. Isand Scart aga kaebab et tal on 64 Kbit/s, mis ei ole küll midagi millega uhkeldada, kuid HinnaVaatlusse tundub ta sisse saavat ja epli peaks ka lugeda saama. See on ju see mille jaoks kõu on mõeldud. Reklaamitud kiirus KUNI 2Mbit/s tähendab seda et kiirus ulatub KUNI 2Mbit/s mitte EI OLE KOGUAEG JA IGALPOOL IGALAJAL JA IGALÜHEL 2Mbit/s. Herr scart võiks juristiga konsulteerida mida tähendab lepingus sõna KUNI.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|