Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Surfamise "turvalisus" ja lehekülgede blokeerimine/filtreerimine märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
UrmasL
HV kasutaja
UrmasL

sõnum 25.10.2007 11:01:40 Surfamise "turvalisus" ja lehekülgede blokeerimine/filtreerimine vasta tsitaadiga

Tahaks jagada kogemust ja kuulda teiste kommentaare sellele teemale.

Olen otsinud võimalust, kuidas koduvõrgust (paar arvutit, Linksys WRT54G) piirata teatud lehekülgede külastamist. Kuna kodus just kooliteed alustanud laps, kes tihti üksi arvuti taga, siis teema täitsa aktuaalne. Uurisin kõigepealt Linksysi võimalusi. Kuigi praktiliselt on saidi nimede ja "keywordide" järgi piiramine olemas, siis reaalselt see ei tööta. Proovisin ka Netnanny ja CyberPatrol installimist, kuid need keerasid näiteks Vista IP-Stacki täitsa pahupidi. Sai sel teemal üksjagu googeldatud ja foorumeid loetud, ning leidsin omast arust üsna pädeva lahenduse OpenDNS.com teenuse näol. Lühidalt toimib sedasi, et määrad enda võrgus spetsiaalsed DNS serverid (OpenDNS serverid) ja ja siis konfid OpenDNS veebiliidese kaudu oma võrgule vastavad seaded. Selleks vaja oma võrk defineerida (minul staatiline IP, aga toetab ka dynDNS). Edasi hakkab nimelahendus käima uute DNS serverite kaudu, mis omakorda tuvastavad võrgu, kust päring tehakse. Seejärel vaadataks mis "filtrid" on sellele võrgule määratud ja vastavalt sellele toimub nimelahendus. Praktikas näeb välja sedasi, et teenusepakkuja poolt eelseadistad filtris leiduvate saitide nimelahendus blokeeritakse. Alternatiivina peaks saama kasutada ka mingit proxyt, kes sarnast filtreerimist teeb, kuid ei leidnud ühtegi viidet sellisele teenusele.

Kui kellelgi on samal teemal kogemusi jagada, siis kuulaks hea meelega.
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 54
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.10.2007 11:53:08 vasta tsitaadiga

kas poleks lihtsam lapsega tegeleda, talle natukenegi asju lihtsalt seletada icon_question.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
UrmasL
HV kasutaja
UrmasL

sõnum 25.10.2007 12:02:22 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
kas poleks lihtsam lapsega tegeleda, talle natukenegi asju lihtsalt seletada icon_question.gif

See siin on tehniline foorum, lapse kasvatuslikel teemadel jauratakse ilmselt perekooli foorumis icon_smile.gif
Aga jah, kindlasti ma tagelen ka kasvatusliku selgitustööga. Sellegipoolest ei soovi ma, et peale mõnda aega mängukoopas surfamist ja linkide kaudu edasi liikumist mõnele bannerile klikates www.a**traffic.com lahti hüppaks. Seitsmeaastasele on seal esialgu natuke liiga palju uut informatsiooni.....
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.10.2007 12:10:54 vasta tsitaadiga

sitekioski teemasid leiad foorumist otsinguga, kas see sulle parem tundub, ise pead teadma
Mina oma järeltulijatega taolisi vahendeid pole eales pidanud kasutama aga tsipa on vahet sees, nad olid mõne aasta vanemad kui internetti pääsesid....
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.10.2007 12:57:52 vasta tsitaadiga

UrmasL, kuidas läbi mitme filtreerimise ühenduse kiirus lõppkokkuvõttes on? Samasugune või aeglasem? Mul on üks tuttav perekond, kes mult on sellise blokeerimise kohta küsinud. Kui ühendust ei aeglusta, siis teaksin soovitada seda icon_smile.gif
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
8
HV Guru

sõnum 25.10.2007 13:49:27 vasta tsitaadiga

Kui tahad kindel olla, et midagi sarnast juhuslikult ikkagi ette ei hüppa, siis pead oma arvutis hoopis saitide white-list'i kasutama. Ükski black-list tüüpi filter ei suuda tänases internetimaailmas korralikult funktsioneerida.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
UrmasL
HV kasutaja
UrmasL

sõnum 25.10.2007 13:56:26 vasta tsitaadiga

ndk kirjutas:
UrmasL, kuidas läbi mitme filtreerimise ühenduse kiirus lõppkokkuvõttes on? Samasugune või aeglasem? Mul on üks tuttav perekond, kes mult on sellise blokeerimise kohta küsinud. Kui ühendust ei aeglusta, siis teaksin soovitada seda icon_smile.gif

Ma eile õhtul panin alles käima ja pole palju saanud katsetada. Esmapilgul ei saanud aru, et midagi aeglasem oleks. Loe lisaks http://www.opendns.com/how/dns/turning-names-into-numbers vasakul olevaid viiteid How we're ... Seal nende enda jutt kuidas nad on kiired ja usaldusväärsed. Tehnilise taibuga saab üht teist välja lugeda ka ridade vahelt, kuid üldjoontes ma ei näe suurt probleemi

TO 8:

Seda kindlasti. OpenDNS võimaldab ka whitelisitingut. Kindlasti ei piira ma "kõike" mittesoovitavat, kuid minu olukorras tundub see lahendus kõige optimaalsem olema. Eriti võlub mind see, et ma ei pea midagi installeerima või seadistama oma arvutites või võrgus. Välja arvatud ruuteri DHCP seaded DNS jagamisel. Loomulikult on võimalusi antud piirangutest mööda hiilimiseks kuid seni minu 7 aastane laps veel nii palju IT'd ei noki, et kukuks kusagil IP seadistusi muutma icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Surfamise "turvalisus" ja lehekülgede blokeerimine/filtreerimine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.