Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
enterprice
HV veteran

|
08.10.2007 15:27:53
|
|
|
nokia enda kaardirakendus näiteks smart2go.com
|
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
antonio1
HV vaatleja
|
08.10.2007 23:15:04
|
|
|
enterprice kirjutas: |
nokia enda kaardirakendus näiteks smart2go.com |
Olen kasutanud seda navigeerimiseks itaalias nokia E50-ga, kogu protsess ikka suht vaevaline(loe aeglane), üle 100km marsruuti planeerides jookseb tavaliselt telefon kokku (jääbki mõtlema, või viskab rakendusest välja), pikad otsad suudab välja genereerida juhul kui oled juba kiirteel, või kohe selle kõrval. Probleem ilmselt ikkagi telefoni väikeses jõudluses veel. Suurimaks miinuseks minu jaoks ongi selle rakenduse juures aeglus. Mul 2GB kaart sees, koos kogu euroopa kaartidega Smart2Go-lt.
Võrdluseks. Samas autos oli ka miskine Garmin Nüvi aknale kinnitatav navi. Teekonna genereeis nokiast kordades kiiremini välja, kuid peksis rohkem segast (juhatas mõtetute keerdkäikudega vms), nokia juhatused olid täpsemad, samuti on kogu aeg ekraanil näha sihtpunktini jõudmise aeg, hetkekiirus, sihpunktini jäänud kilomeetrid, tänava nimi kuhu järgmisena keerama pead, ning tänav, kus hetkel asud. Hea on Smart2Go abiga otsida ka nt. hotelli või söögikohta, kuvab need ja palju muudki vajadusel ilusti ekraanile.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
08.10.2007 23:20:27
|
|
|
smart2go puhul ühest riigist teise on katkestused teedel. Eesti ja läti piiril oli küll kui viimati proovisin
|
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
09.10.2007 14:35:39
|
|
|
ramon kirjutas: |
lööb ette kirja "GPS navigatsioon suleti, sest vaba mälu pole piisavalt". |
Mul E50 tegi sama kui alguses proovisin, aga kui hiljem koos GPS-iga kasutasin, siis töötas korralikult. Vaba mälu on 14-15MB kui kõik välja lülitatud.
TOMTOM töös ja keegi helistab - probleemi pole.
Praegu proovisin - TomTom, Ootereziim, kontaktid, logi töös ja vaba mälu 7 MB, kuid ilma GPS seadmeta ütleb, et vaba mälu pole piisavalt ja sGPS navigatsioon suleti..
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
xjan
HV vaatleja
|
10.10.2007 14:07:00
|
|
|
virks - kuskohast sa seda vaba mälu saad E50-l vaadata? Mul tomtom-ga navigeerides ei suuda inimhääl ristmikel korralikult oma lauseid ära öelda - "in 200 (paus pikem) meters (paus pikem) turn left vms. ja pauside ajal ka ekraan hangub ja siis järsult jälle leiab end õigel teel ja hüppab edasi...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
13.10.2007 00:39:00
|
|
|
Tere, telefoniks on nokia e65 ja sai juurde ostetud Holux m1200 gps. Läksin smart2go lehele ja tõmbasin sealt e65 kaardid, arvutis ühendasin telefoni kaabliga ja tõmbasin need kaardid telefoni.Kui nüüd telefonis tahan gps-i tööle panna, siis asukohta ta ei leia ja tuled vilguvad punaselt kõrval ja kui vajutan navigeeri, siis läheb üldse pilt sassija ei näita enam midagi peale kollase tausta.Et mida ma valesti olen teinud ja kas ma peaksin ka kasutama map loaderit kuigi kui selle arvutis ära installin ja tahan tööle panna, siis tulevad ainult mingid tekstid ja ühesünaga tööle ei hakka, kas on seda maploaderit üldse vaja?
Teine asi see, et mul arvutis ka regio kaardid ja proovisin gps-i läbi läpaka tööle panna, mingi aeg näitab kaardil kus asun, aga siis viskab selle dont send errori ja viskab progest välja.Järgmised korrad kui olen tahtnud uuesti kaardi tööle saada tulevad jälle need errorid, et mis nagu toimub? 2 päeva juba jaman selle gps-iga ja juba viskab ära.
|
|
Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
13.10.2007 08:15:13
|
|
|
xjan kirjutas: |
virks - kuskohast sa seda vaba mälu saad E50-l vaadata? Mul tomtom-ga navigeerides ei suuda inimhääl ristmikel korralikult oma lauseid ära öelda - "in 200 (paus pikem) meters (paus pikem) turn left vms. ja pauside ajal ka ekraan hangub ja siis järsult jälle leiab end õigel teel ja hüppab edasi... |
Menüü klahvi hoia all, siis avaneb taskmanager (minul Handy Taskmanager).
Mul on TomTom eestikeelseks pandud ja mittemingisugust viivitust või ootamist ei ole kunagi ette tulnud. Töötab väga hästi, aga autoroolis navigeerides on pisikeselt ekraanilt natuke piin vaadata kui ümberringi tihe liiklus on, aga kui enne marsruut paika panna, siis on ok - juhib häälega.
|
|
Kommentaarid: 525 loe/lisa |
   |
419 |
|
tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
13.10.2007 16:56:05
|
|
|
Dave20 kirjutas: |
Tere, telefoniks on nokia e65 ja sai juurde ostetud Holux m1200 gps. Läksin smart2go lehele ja tõmbasin sealt e65 kaardid, arvutis ühendasin telefoni kaabliga ja tõmbasin need kaardid telefoni.Kui nüüd telefonis tahan gps-i tööle panna, siis asukohta ta ei leia ja tuled vilguvad punaselt kõrval ja kui vajutan navigeeri, siis läheb üldse pilt sassija ei näita enam midagi peale kollase tausta.Et mida ma valesti olen teinud ja kas ma peaksin ka kasutama map loaderit kuigi kui selle arvutis ära installin ja tahan tööle panna, siis tulevad ainult mingid tekstid ja ühesünaga tööle ei hakka, kas on seda maploaderit üldse vaja?
Teine asi see, et mul arvutis ka regio kaardid ja proovisin gps-i läbi läpaka tööle panna, mingi aeg näitab kaardil kus asun, aga siis viskab selle dont send errori ja viskab progest välja.Järgmised korrad kui olen tahtnud uuesti kaardi tööle saada tulevad jälle need errorid, et mis nagu toimub? 2 päeva juba jaman selle gps-iga ja juba viskab ära. |
Väga segane veakirjeldus: mingid tekstid, mingid errorid, viskab ära jne. Kuidas sa ettekujutad, keegi arvab lambist su veateadete sisu kui sa neid ei kirjuta siia.
Ilma maploaderita sa igaljuhul kaarte tööle ei saa.
|
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
14.10.2007 00:36:59
|
|
|
Kõige ennem hakkaks, siis sealt peale, et ei saa maploaderit kuidagi tööle!
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
marxius
HV kasutaja
|
14.10.2007 11:10:04
|
|
|
Kõige ennem hakkaks, siis sealt peale, et ei saa maploaderit kuidagi tööle! |
Sellest oli eelmisel leheküljel pikalt juttu- Enne vaja telefonis Smart2Go tööle panna korra + teisi lahendusi pakkus.
Kas kaardid laadisid otse mälukaardile või kaabli abiga???
|
|
Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
14.10.2007 17:32:03
|
|
|
Probleem selles, et olen proge tööle pannud telefonis, aga ei saa maploaderit tööle ei mälukaart arvutis, ega ka mitte kui mälukaart telefonis ja ühendan datakaabliga.
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
striker13
HV Guru

|
14.10.2007 18:20:01
|
|
|
Probleem selles, et olen proge tööle pannud telefonis, aga ei saa maploaderit tööle ei mälukaart arvutis, ega ka mitte kui mälukaart telefonis ja ühendan datakaabliga. |
aga kui kaart on telefonis ja kaabliga ühenduses, kas siis telefonis on valitud mass mälu vms... Kindlasti ei tohi olla pc suite'iga ühendus!
_________________ Sarcasm is just one of the many services I offer to people who ask stupid questions. |
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
15.10.2007 18:49:03
|
|
|
Lõpuks sain täna tööle värgi, tuleb välja, et selle proge ja kaardid peab mõlemad mälukaardile lihtsalt salvestama.
PS. Aga see käib küll närvidele, et kui läbi suure piina suudan telefoniga mingis kohas levi saavutada ei kesta see kaua ja katkeb igas suvalises kohas ära, et milles viga võiks olla?KAs kõigil selline asi, et katkeb pidevalt ära ja uuesti ühendamine on läbi vaeva?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
xjan
HV vaatleja
|
16.10.2007 14:48:28
|
|
|
Dave, räägid GPS levist? Soeta parem GPS seade, näiteks SEE või siis vali hoolikamalt kuhu sa GPS-i asetad..
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
boro
Kreisi kasutaja

|
17.10.2007 00:08:05
|
|
|
Ega vist ei ole keegi kuulnud mingist javapõhisest kaardikogust. SE'ga on nutune jah. GPS'i ei olegi vaja. Lihtsalt tänavad ja asjad, et ei peaks üle gprsi laadima
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
4 :: |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk1000
HV kasutaja

|
17.10.2007 04:58:20
|
|
|
Kas nokia mapsi ehk siis smart2go ei saa tasuta teed paika panna, panen alguse ja l6pp-punkti paika siis panen n2ita kaardil ja j2rgmine asi on navigeerimine mis juba maksab, mul pole seda h22lega juhendamist vaja, piisaks sellest et niisamagi seda rada n2itab, kas nii ei saa? tomtom t66tab ilusti nokia e61 peal, kuna ise hetkel austraalias, siis terve austraalia kaart peal ja p2ris kena on selle j2rgi s6ita, kuid seal ei ole k6iki poode ja s66gi kohti peal, smart2go on rohkem, ootan inffi.
|
|
Kommentaarid: 36 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
17.10.2007 06:43:14
|
|
|
Minul jäi ikka selgusetuks, et kas mul peaks selle holux seadmega asi töötama või ei?
PS. kust muidu telefonile neid tomtom kaarte saab?
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
enterprice
HV veteran

|
17.10.2007 07:45:35
|
|
|
olen kunagi Londoni, Peterburi ja Ungari kaarte leidnud javale. Kahjuks aadresse ei mäleta. Jar failis olid kaarditykikesed gif failidena. Kui teha samas mõõdus ja nimedega oma tükid saaks ilmselt suvalist kaarti kasutada
viimati muutis enterprice 17.10.2007 12:55:12, muudetud 1 kord |
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
grizzly
HV vaatleja
|
17.10.2007 13:34:24
|
|
|
perri kirjutas: |
raix122 kirjutas: |
Ma ise kasutan moblas sellist asja nagu amAze. Tartu on täitsa olemas ja töötab ka.
http://www.amazegps.com/welcome.php
Kaadrid tõmbab endale netist moblasse, samuti ka hääle failid. Eesti keelt ei toeta aga toetab vene keelt. |
vau, tõmbasin ka asja endale ja töötabki . näitab ilusti sõidu ajal kaardilt trajektoori ja samas saab ka panna ja häälega ja nooltega navigeerima punktist a punkti b. Endal w800i ja mingi wayfinder bluetooth gps. Ilmselt töötaks kiiremini kui telefonil oleks lisaks gprs-ile ka edge tugi. |
Proovisin Nokia 6131 peal. Sai ilusti installitud, aga kui käima lasta ja võrguühendus lubada, siis üritab, aga viskab ette "Communication Problem" ja kogu moos. Kas on vaja veel mingeid ühenduse seadeid korrigeerida?
Ise küsin- ise vastan!
Võibolla kellelegi kunagi abiks.
EMT ei osanud kohe kuidagi aidata, saadeti mulle uuesti GPRS seadistused, aga ei miskit. Nokia helpdesk oli aga abiks ja sealt soovitati pöörduspunkt käsitsi seadistada. Sama, mis saadetud EMT poolt, aga oma pöörduspunktina ja see siis aktiveerida. Java rakendused pididki automaatselt seadistatud seadetega vahest jonnima.
Nüüd igatahes toimib asi küll igati vahvalt. Päris navi mugavust muidugi ei ole ja andmete eest tuleb maksta (kuna kaarte laeb vastavalt vajadusele alla), aga backupina on asjaks küll. Ja vahest mingi koht üles leida kui muid vahendeid käepärast pole- super.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
antonio1
HV vaatleja
|
18.10.2007 01:00:25
|
|
|
mikk1000 kirjutas: |
Kas nokia mapsi ehk siis smart2go ei saa tasuta teed paika panna, panen alguse ja l6pp-punkti paika siis panen n2ita kaardil ja j2rgmine asi on navigeerimine mis juba maksab, mul pole seda h22lega juhendamist vaja, piisaks sellest et niisamagi seda rada n2itab, kas nii ei saa? tomtom t66tab ilusti nokia e61 peal, kuna ise hetkel austraalias, siis terve austraalia kaart peal ja p2ris kena on selle j2rgi s6ita, kuid seal ei ole k6iki poode ja s66gi kohti peal, smart2go on rohkem, ootan inffi. |
navigeerimist ilma rahata paraku ei saa jah, ma ei tea, mis austraalia maksab, aga euroopas oli vist 8 eur riigi kohta (kehtiv 1 kuu), hotelle, söögikohti jms on väga palju peal, alati pole aga sihtpunkt seal, kus kaardi järgi peaks olema. Arvestades, et 8 euri eest saad 6-7l kütet autole, siis tasub see summa maksta, paberkaardiga tihedalt asustatud kohtades sa üksi ei sõida, infot saad ka vähem ja lõppkokkuvõttes kulutad kütusele rohkem, ning raiskad aega.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dave20
HV veteran
|
|
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
ramon
HV vaatleja
|
20.10.2007 17:24:35
|
|
|
ostsin kah selle sama, aga kuda sa ta tööle saad?? Telefonis on TomTom 6 aga kuda neid omavahel ühendada?
Jah, mul jama selles et ma ei saa telefoni ja holuxit omavahel ühendatud. Kas keegi oskab aidata? Kui ma bluetoothis panen "seotud seadmed, ja valin valikutest "uus seotud seade" ei leia ta seda üless :S Voi peab kudagi teistmoodi siduma neid :O?????????
|
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
20.10.2007 21:33:32
|
|
|
Jah, mul jama selles et ma ei saa telefoni ja holuxit omavahel ühendatud. Kas keegi oskab aidata? Kui ma bluetoothis panen "seotud seadmed, ja valin valikutest "uus seotud seade" ei leia ta seda üless :S Voi peab kudagi teistmoodi siduma neid :O????????? |
Lülita Holux enne paaritamist sisse ka.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
ramon
HV vaatleja
|
20.10.2007 21:35:22
|
|
|
rex kirjutas: |
Jah, mul jama selles et ma ei saa telefoni ja holuxit omavahel ühendatud. Kas keegi oskab aidata? Kui ma bluetoothis panen "seotud seadmed, ja valin valikutest "uus seotud seade" ei leia ta seda üless :S Voi peab kudagi teistmoodi siduma neid :O????????? |
Lülita Holux enne paaritamist sisse ka. |
hehe...no nii lol ma nüüd kah ple Ika kõik sees ja holux näib funkavat. Aga mobiil ei leia seda :S
|
|
tagasi üles |
|
 |
|