Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
react
Kreisi kasutaja

|
30.09.2007 18:49:50
|
|
|
Taavi_R kirjutas: |
Kui päike on selja tagant, siis ühegi monitoriga ei näe mitte midagi - olgu see siis matt või läikiv.  |
See oli veits vale näide. Ütleme, et ma istun läpaka taga ja aknad jäävad minu seljataha (päike ei paista otse aknast sisse). Siis läikiva pinnaga monitoril on enda või mõne muu eseme peegeldust näha, matiga ei ole. Seda just filmi vaadates kus on tumedat palju.
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
veiho
HV vaatleja
|
02.10.2007 02:40:39
|
|
|
react kirjutas: |
Vist mõtles seda, et eraldi nuppu pole page up ja downi jaoks. Klahvide pehmuse ma paneks pigem plussi alla kui miinuse. Mulle käib just väga pinda mingi odava otsa läpaka klahvide klõbin. Maitse asi ilmselt. Ja noh nooleklahvid..kah vist oleneb inimesest, mina isiklikult üsna harva kasutan neid (kui siis skrollimiseks ainult)
Läikiv ekraan on kahe otsaga asi, ühest küljast on värvid kirkamad jne, aga jah tõesti kui päike paistab tagant vms siis on peegeldus peal. Ja nüüd tuleb üks imelik asi, miks on sinu arust Mac OS miinus?
Veel huvitab mind, millest järeldad sa seda, et macbook on odav arvuti? |
Tõesti, pgup-down käib läbi funktsiooniklahvi, paras perverssus.
Del klahviga sama jama.
Miks odav arvuti? Sellepärast et võrreldes sama hinnaga PC-läpakatega (muidugi tänapäeva mac on kah juba PC, seepärast ta soetamine üldse teemaks tuli) on MacBookil kiirem prose, rohkem mälu jne.
Odavate kategooriasse kuulub ta oma LCD (poleeritud pinnaga TN+Film) ja klaviatuuri pärast. Usu mind, klõpsust rääkides ei mõelnud ma mitte odavate läpakate võdisevat loginat vaid korralikku tunnetusega klaviatuuri, mis väidetavat MacBook Pro-l täiesti olemas on. Selline klaviatuur, kus klahvid käivad kergelt ja ilma sellise kummise tundeta nagu enamusel kuni 20k maksvatel masinatel. Klaviatuur, millel üle "jõnksu" minnes võid kindel olla, et vastav tähemärk ka sisestatud sai. Kahjuks ei ole Apple leidnud, et selline klaver hinna sisse mahuks MacBookile.
Üks miinus on veel see, et ekraani ei saa väga maha keerata, umbes 45 kraadini ainult.
MacOS-i miinustest ei viitsi rääkima hakata, minu jaoks on kõige mõnusam töökeskkond mõni Linux Gnome töölauaga.
Nagu öeldud - selle raha eest on piisavalt arvutit. Pannes teise sama palju raha juurde, saaks kindlasti väga hea Thinkpad masina. Aga see on juba hoopis teine teema.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
skoop
Kreisi kasutaja

|
02.10.2007 02:59:18
|
|
|
dunno aga ise kasutan macbooki just peamiselt kirjutamiseks. mitte siis interneti aadressiribale kirjutamiseks, aga tõepoolest kirjutamiseks ning minu meelest üks parimaid klaviatuure. Tõsi, thinkpad t42 oli veidi teistsugune ja tõesti nö kõlbisevam, aga pigem tundub see harjumise asi olema, et see, millega ollakse harjunud, tundub ühtlasi parim võimalik olevat. nüüd olen macbooki klaveriga harjunud.
sama asi on selle glossy display'ga - see pole otseselt ei odava ega mingi muu arvuti tunnus.
lõpuks on see mõiste "odav" nagunii selline kahtlane. põhiline, et töötab korralikult ja omab piisavalt kvaliteeti ning võimalusi. kallima saab alati osta.
lõpetuseks, et see mõnede klahvide nö puudumine ei puutu kuidagi odavusse ja on pigem harjumise asi. OSX ise on muidugi üks põhilisi maci müügiargumente, aga oleneb muidugi, milleks arvutit kasutada ja võib juhtuda, et üheks või teiseks asjaks on paremaid OS-e olemas.
|
|
Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
04.10.2007 00:10:58
|
|
|
Kas osta macbook praegu või oodata natuke? Iseenesest mul kohe vaja pole (vana alles), samas läheb sõber okt. lõpus usasse ja oleks hea siis tellida. Või tasub Leopardi oodata? Jutud käivad kah, et tulevad uued macbookid varsti.
Ja mida nendest refurbished macbookidest arvata? Ise olen ipodi selise tellinud ja ei olnud häda midagi. Aga kuidas läpakatega on, vaatasin et näitajate poolest peaks see kõige uuem kah olema (kiirema prose ja suurema kettaga jne).
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
04.10.2007 00:50:42
|
|
|
react, alati tuleb uus ja parem "peale" Samas kui tahad ainult Leopardi pärast osta, siis ega Retail'i eest ju "hingehinda" ei küsita...
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
Kommentaarid: 364 loe/lisa |
   |
2 :: |
280 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi_R
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
163 |
|
tagasi üles |
|
 |
earthbeat
HV kasutaja

|
04.10.2007 12:12:21
|
|
|
Ma ka ootaks juba leopoldi ära ... aga samas ... kui on USA ots sii telli kindlasti sealt... saad ikka palju odavamalt... kül jõuab seda leopoldi kaa peale ajada hiljem
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
spikhoff
HV veteran
|
04.10.2007 21:34:23
|
|
|
Liitun leopardi ootajatega ja alles siis võtan
|
|
Kommentaarid: 59 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
05.10.2007 00:03:28
|
|
|
Ilmselt jään kah siis ootama veel vähekese.
Oskab keegi mind usast ostmisega veits aidata? See hind mis netis on, sinna lisandub vist 7% maksud ka jah? Ja peale selle vist ei tohiks ju midagi muud juurde tulla? Noh peale impordimaksude, aga nendest saab kõrvale hiilida
Samuti nende refurbished macbookide kohta küsimus, kas neid saab igast Apple Store'st osta, või mismoodi see värk käib?
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
weltmann
HV kasutaja
|
05.10.2007 21:28:18
Probleem MacBookiga |
|
|
Ostsin hiljuti euronicsist macbooki. ja nüüd on probleeme nii et tapab kuna ei ole varem maciga kokku puutund. esiteks ajas närvi see et see oli viimane mac saalis ja euronicsi tüübid olid endast pilte teind ja muusikat tõmmanud. kinnise karbi puhul ei tea kas oleks jamasi.
ja nüüd on nii et kui installin mac:messenger 6.04 siis peale natuke aega kasutamist hakkab messenger streikima (ei tule lahti) ja kui panna quit sealt dockilt siis viskab pildi korra tasku ja kõik mu failid ja seadistused läinud. nii on juhtunud 3 korda 2 päeva jooksul . mida teha ? kas viga on messengeris ( mille tõmbasin maci kodukalt) või on viga süsteemis ja tuleks poodi tagasi viia ?
äkki aitab format c ? kui selline asi üldse macil olemas on
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
05.10.2007 22:07:30
|
|
|
proovi esialgu puhast installi. plaat sisse ja lase install käima, siis vaata kas anomaaliad jätkuvad. kui jah, siis mingi riistvara kamm. kui ei, siis oli müüjate poolt asi kräppi täis aetud.
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
Scratchy
HV vaatleja

|
06.10.2007 02:14:49
|
|
|
Mul oli ka Messengeriga mingi kokkujooksmise jama. Soovitan kasutada sellist proget nagu Adium. Kergema vastupanu tee.
|
|
tagasi üles |
|
 |
weltmann
HV kasutaja
|
06.10.2007 10:08:49
|
|
|
installi üritasin teha. panin plaadi sisse ja siis installis mingi pool tundi. aga see ei aidanud. sellist muljet küll ei jäänud et oleks üldse selle installi jooksul midagi teinud. arvuti nimi on ikka MediaPoint(Euronics). et siis äkki kõige mõistlikum asi tagasi viia, näod täis sõimata ja uut ja kinnist karpi nõuda ?
sest seda mäkki mina häkkida ei oska
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
06.10.2007 11:01:22
|
|
|
Kunagi ei ole vaja nägu täis sõimata, mine poodi ja räägi oma mure viisakalt ära? Ning kindlasti leitakse lahendus.
Mõelge, kui te ise oleks klienditeenindaja ja selline klient teile poodi lendab ja kohe karjuma hakkab.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
weltmann
HV kasutaja
|
06.10.2007 11:23:40
|
|
|
ei ega ma tegelt ei olegi selline siiani on mul kaubamaja Euronicsiga väga head suhted olnud.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
WerteX
HV Guru
|
06.10.2007 11:33:21
|
|
|
weltmann kirjutas: |
ei ega ma tegelt ei olegi selline siiani on mul kaubamaja Euronicsiga väga head suhted olnud. |
See on hea ja ma usun, et teie probleem lahendadakse kohapeal ära. Arvatavasti sattus teile viimane sülearvuti riiulist ja eks see on näidisena väljas ja vajab alati registreemisit alguses.
|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
306 |
|
tagasi üles |
|
 |
weltmann
HV kasutaja
|
08.10.2007 16:40:43
|
|
|
Ja ongi garantii laks. ei tea, kuidagi uskumatu. oma vana ordi ja piraatwindowsiga polnud kunagi probleeme. aga no mis teha. kahju ainult et asendusarvutit ei saanud. 3 nädalat ilma tundub kooli tegemistele mõeldes suhteliselt võimatu.
poodi minnes euronicsi mees ütles( ilma et ma oleks midagi küsinud ) et ta teab vist milles probleem. Huvitav kas ta on foorumis käinud või on see mingi tüüpviga ?
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
09.10.2007 13:08:33
|
|
|
react kirjutas: |
Ilmselt jään kah siis ootama veel vähekese.
Oskab keegi mind usast ostmisega veits aidata? See hind mis netis on, sinna lisandub vist 7% maksud ka jah? Ja peale selle vist ei tohiks ju midagi muud juurde tulla? Noh peale impordimaksude, aga nendest saab kõrvale hiilida
Samuti nende refurbished macbookide kohta küsimus, kas neid saab igast Apple Store'st osta, või mismoodi see värk käib? |
räägi mulle, kuidas sa maksudest kõrvale hiilid?
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
09.10.2007 13:45:18
|
|
|
Kui keegi saadab, siis saatja märgib tollis ära, et on näiteks kingitus või kasutatud asi väikese väärtusega. Siiani on mul kõik pakid nii kohale tulnud ilma impordimaksudeta. Kui keegi toob, siis vist tuleb jah pakist välja võtta ja mingi teema oli seal veel, ma täpselt ei mäleta, tuttav tõi projektori nii endale.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
09.10.2007 14:03:47
|
|
|
Kui ostma hakkad anna teada, võtaks ka ühe.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
09.10.2007 14:24:36
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
Kui ostma hakkad anna teada, võtaks ka ühe. |
Ok, aga ilmselt läheb veits aega. Ootan Leopardi tuleku ära.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Elric
HV kasutaja
|
09.10.2007 14:49:22
|
|
|
Allolev jutt siis Eesti IM Arvutite kohta.
Kui kellelgi on huvi nende keskmiste MacBookide vastu(19600.-), siis need on hetkel otsas. Ma kontakteerusin IM Arvutitega, need panid mulle ühe sellise MacBooki kinni(kui need raamatud millalgi kohale jõuavad).
Paras Murphy jama on nendega: kui vaja, siis ei ole neid .
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
09.10.2007 15:54:01
|
|
|
Elric kirjutas: |
Allolev jutt siis Eesti IM Arvutite kohta.
Kui kellelgi on huvi nende keskmiste MacBookide vastu(19600.-), siis need on hetkel otsas. Ma kontakteerusin IM Arvutitega, need panid mulle ühe sellise MacBooki kinni(kui need raamatud millalgi kohale jõuavad).
Paras Murphy jama on nendega: kui vaja, siis ei ole neid . |
Euronicsist või kuskil sellises kohas vast veel leidub neid.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|