Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  kaks DHCP serveri aadressiruumi ei näe üksteist? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 02.10.2007 20:39:50 kaks DHCP serveri aadressiruumi ei näe üksteist? vasta tsitaadiga

mul oli kodus siiani ainult üks WIFI ruuter, mis alumise korruse katab ilusasti ära. Alumise korruse WIFI ruuterisse tuleb ka internetiühendus. Kuna mul on serverarvuti teisel korrusel, siis selle serverarvuti juurde oli mul kaabel viidud. Nüüd aga tahtsin ka teisele korrusele paremat levi saada ning paigaldasin teise WIFI ruuteri selle kaabli otsa, mis varem serverarvutisse läks ning serverarvutisse panin kaabli uuest WIFI ruuterist. Skeemi järgi siis sedasi:

Mul on kodus kasutusel 192.168.1.x subnet. Kuna kaks DHCP serverit korraga ühes alamvõrgus eksisteerida ei saa, siis jagasin aadressid sedasi: esimese WIFI ruuteri DHCP server jagab aadresse 192.168.1.0 - 192.168.1.200 ning teine WIFI ruuter jagab aadresse 192.168.1.201 - 192.168.1.255. Esimene korruse WIFi ruuter on aadressiga 192.168.1.1 ja teise korruse WIFI ruuterile panin aadressi 192.168.1.3. Teise korruse ruuter saab ilusasti 192.168.1.3 aadressi, ning jagab oma klientidele(serverarvutile või sülearvutile kui ülakorrusel olen) õigest vahemikust IP aadresse, kuid ma ei saa näiteks serverarvutist pingida aadressi 192.168.1.1 või 192.168.1.34. Samamoodi ei saa ma näiteks lauaarvutist(IP on 192.168.1.4) pingida 192.168.1.3(teine WIFI ruuter) või serverarvutit(192.168.1.201). Mis valesti on? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 02.10.2007 20:47:01 vasta tsitaadiga

aga Sa ära vii esimesestt wifi-ruuterist tulevat kaablit teise purgi WAN otsa vaid LAN otsa ning keela sellel purgil DHCP ära.. vaata, mis siis saab icon_wink.gif
loomulikult on taolise "jama"lahendamiseks kirjeldatud komplektiga ka muid lahendusi. veaks antud juhul on see, et teine purk vaatleb esimesest tulevat ühendust laivõrguna ning teostab NAT-i ning ka lisaruutimise, mida aga SInu puhul ju otseselt tarvis pole
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Mart352
HV Guru
Mart352

sõnum 02.10.2007 21:07:07 vasta tsitaadiga

mightythor, subnet mask-i pole sa kirjutanud ja vb selles viga

IP aadressid ka imelikult jagatud
Sellel lehel on kõik võimalikud IP-de vahemikud koos subnet mask-idega.
http://xtronics.com/reference/ip-subnetmasks.htm

Muidugi lihtsam oleks teha nagu kännuämmelg, kirjutas.

Kodus on mul peaagu sama. Nett tuleb naabrite juurest ja endal kodus, maja sisese wireless-i jaoks, wifi ruuter. Naabrite ruuter 192.168.1.0 võrgus ja meie oma 192.168.2.0, subnet mask-id mõlemal /24 e 255.255.255.0
Naabrite poolt tulev kaabel meie ruuteri WAN pordis. Ülejäänud 4 on kasutusel icon_razz.gif

mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 04.10.2007 02:49:51 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
aga Sa ära vii esimesestt wifi-ruuterist tulevat kaablit teise purgi WAN otsa vaid LAN otsa ning keela sellel purgil DHCP ära.. vaata, mis siis saab icon_wink.gif
loomulikult on taolise "jama"lahendamiseks kirjeldatud komplektiga ka muid lahendusi. veaks antud juhul on see, et teine purk vaatleb esimesest tulevat ühendust laivõrguna ning teostab NAT-i ning ka lisaruutimise, mida aga SInu puhul ju otseselt tarvis pole

sedasi nagu sa juhendasid, töötab kenasti. Aitäh!

Mart352 kirjutas:
mightythor, subnet mask-i pole sa kirjutanud ja vb selles viga

IP aadressid ka imelikult jagatud
Sellel lehel on kõik võimalikud IP-de vahemikud koos subnet mask-idega.
http://xtronics.com/reference/ip-subnetmasks.htm

Muidugi lihtsam oleks teha nagu kännuämmelg, kirjutas.

Kodus on mul peaagu sama. Nett tuleb naabrite juurest ja endal kodus, maja sisese wireless-i jaoks, wifi ruuter. Naabrite ruuter 192.168.1.0 võrgus ja meie oma 192.168.2.0, subnet mask-id mõlemal /24 e 255.255.255.0
Naabrite poolt tulev kaabel meie ruuteri WAN pordis. Ülejäänud 4 on kasutusel icon_razz.gif

jah, mul oli subnet mask mõlemale "vana hea" 255.255.255.0 pandud, mis oli vale. Nagu ma nüüd seda subneti artiklit uurisin, siis päris sedasi oma suva järgi IP aadressite vahemikke jagada ei saagi. Kas siis oleks see minu lahendus töötanud kui oleksin esimesesWIFI ruuteris DHCP serveri poolt jagatavateks aadressiteks pannud
192.168.1.0-192.168.1.127  &  subnet mask 255.255.255.128

ja teises WIFI ruuteris
192.168.1.128 and 192.168.1.255  &  subnet mask 255.255.255.128

icon_question.gif Või oleks ruutingu ning kahekordse NAT'i probleem ikkagi jäänud?
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 04.10.2007 06:39:08 vasta tsitaadiga

see subnettide "keerulisem" jagamine on vajalik nt. siis, kui on eraldi 2 DHCP serverit

Sinu puhul on ikkagi probleemiks vahepealene NAT, mille saad küll wifi-ruuterist ära keelata
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 04.10.2007 09:25:04 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
see subnettide "keerulisem" jagamine on vajalik nt. siis, kui on eraldi 2 DHCP serverit

Sinu puhul on ikkagi probleemiks vahepealene NAT, mille saad küll wifi-ruuterist ära keelata

aga selle minu algse lahenduse ainsaks plussiks oleks see, et ma säästaksin ühe LAN pesa ruuteri switchis?
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 04.10.2007 09:32:15 vasta tsitaadiga

jah, kuid nagu ma korranud olen, pead karbi tegema AP-ks mitte ruuteriks
tagasi üles
kedambarai
HV kasutaja
kedambarai

sõnum 05.10.2007 13:47:15 vasta tsitaadiga

minul töötab sarnane skeem kus esimese wifi on kinni keeratud ja teine ruuter töötab "bridge mode"-s. Sinna pandud ka suurem antenn. aadresse jagab ja netti helistab esimene.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 28.10.2007 04:45:53 vasta tsitaadiga

viisin selle teise ruuteri sõbra poole ja ühendasin ta sõbra ruuteriga sedasi ära nagu enda koduski- sõbra WIFI ruuteri switch'ist kaabel enda WIFI ruuteri switchi. Tekkis kenasti kaks WIFI leviala, kui veider oli see, et minu ruuter justkui ei eksisteerinud kuskil. Vaadates sõbra ruuterist DHCP serveri väljaajagatud aadresse, siis seal minu ruuterit ei olnud ning ka kuskil logis polnud kirjas, et mingi IP aadress oleks välja antud vms. Nagu ma aru saan, siis töötab minu ruuter sellise seadistuse juures WAP'na, kuid kas ta IP aadressi ei peagi saama? Ning kui ma tahaksin tema menüüdes midagi muuta, siis kuidas seda teha(ma ei saa ju talle üle võrgu ligi)?
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 28.10.2007 10:22:57 vasta tsitaadiga

Jep.. see töötab AP-na ja menüüdes ringikolamiseks pead ligi tikkuma aadressiga, mis karbile algselt pandud (selleks pead kaühenduse tekitama aparaadiga, mis samas aadressivahemikus istub)
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 20.01.2008 08:56:24 vasta tsitaadiga

kas teoreetiliselt sedasi saab ka teha, et mul on ADSL toeaga ruuter, kus on DHCP server sees ning see jagab 192.168.1.x aadresse välja ning selle ruuteri otsa on omakorda ühendatud teine ruuter, mis jagab 10.x.x.x aadresse välja oma klientidele? Kas siin tekib see olukord, et näiteks mõni esimese ruuteri taha yhendatud arvutitest saab oma IP aadressi hoopis teise ruuteri käest ning IP aadress on kujul 10.x.x.x?
tagasi üles
mks
HV veteran

sõnum 20.01.2008 12:43:14 vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
kas teoreetiliselt sedasi saab ka teha, et mul on ADSL toeaga ruuter, kus on DHCP server sees ning see jagab 192.168.1.x aadresse välja ning selle ruuteri otsa on omakorda ühendatud teine ruuter, mis jagab 10.x.x.x aadresse välja oma klientidele? Kas siin tekib see olukord, et näiteks mõni esimese ruuteri taha yhendatud arvutitest saab oma IP aadressi hoopis teise ruuteri käest ning IP aadress on kujul 10.x.x.x?

Eeldusel, et kaabel läheb esimese ruuteri LAN pordist (switchist) teise ruuteri WAN porti (ehk siis sissetuleva ühenduse auku), peaks selline asi välistatud olema (v.a. juhul, kui kasutusel on valitud ruuterid (nt. wrt54g) ja mingi spets soft (nt. dd-wrt), mis on lubanud WAN ja LAN pordid ühe VLAN alla panna)...

iseasi kui mõttekas on jagada välja 10.x.x.x vahemikke, üle 254 kliendi sa ikka ju sinna sappa ei pane...
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  kaks DHCP serveri aadressiruumi ei näe üksteist?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.