Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Vanguard
HV kasutaja
|
29.09.2007 22:55:59
Samsungi hdd ja ülirõve vibratsioon |
|
|
Niisiis, sai omale uus Spinpoint T166 400GB isend muretsetud ja oh imet, samuti nagu vanad Samsungid vibreerib see ka nagu oleks viimnepäev saabumas. Muidu on ketas vaikne, aga see vibra võiks ennast põlema panna.
Mul on chiefteci korpus nende plastmassrailidega hdd jaoks. Peaks nagu aitama vibra summutada... Mis mul siin teha annab? Kummipaeltega 5.25" auku kõõluma panna ei tule vist kõne alla :)
|
|
Kommentaarid: 52 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
30.09.2007 00:44:40
Re: Samsungi hdd ja ülirõve vibratsioon |
|
|
Vanguard kirjutas: |
...samuti nagu vanad Samsungid vibreerib see ka... |
Teadsid juba, kui head on Samsungid, ja ikka ostsid? Võid muidugi proovida asi lahti kruvida ja platterid paremini tasakaalustada. Või siis proovida garantii korras ümber vahetada, kui see vibra ikka kohe nii hull on.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanguard
HV kasutaja
|
30.09.2007 00:46:13
|
|
|
Ei ole "nii" hull. Sama hull kui vanad Samsungid. :) Lootsin, et vahepeal on ehk asi vähe paremaks muutunud. Üldiselt on nende kõvaketastega ikka väga sitasti, ainus mida veel proovinud ei ole ongi Hitachi. Aga Hitachi nimega seostub mul kohe IBM nii et jääb ära vist. :D
|
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
30.09.2007 00:58:50
|
|
|
Eks ta ole jah, see ketaste pöörlemine hakkab tõesti ära tüütama. Ise suurt SSD tulemist oodates aega parajaks tehes viisin osa kettaid toast välja ATA over Ethernet abil, ja magamistoa arvutis ongi juba SSD - Compact Flash kaart kõvaketta asemel.
Siiski üks Samsungi ketas mul toas on, ja see vedeleb arvuti põhjas mullikile peal. Mujale ei saandki panna, SATA kaabli halva disaini tõttu.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
30.09.2007 01:50:56
|
|
|
Teada ja tuntud teema, ülemaailmselt... Ja siingi foorumites on meil sellest varem korduvalt juttu ja hoiatusi olnud. Tegemist on põhilise probleemiga, mis nullib ära Samsungi (uute) ketaste muidu päris head näitajad (k.a. vaikus, otseselt mõõdetuna).
Jah, vibreerivad ka teiste tootjate kettad, kuid konkurentsitult vähem ja suhteliselt palju vähem esineb teistel ka juhuslikke eriti halbu (vibreerimise mõttes) eksemplare.
PS! Seagate osade juhuslike eksemplaride tugevad müraprobleemid viimastel aastatel on seotud muude tekkepõhjustega.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanguard
HV kasutaja
|
30.09.2007 01:55:25
|
|
|
8: Mida siis teha? Vanad ATA Seagated olid surmvaiksed, aga mul siin üks uuem SATA 250GB mis krabisem nii hullusti et pisar tuleb silma. Käis siit üks WD 320GB läbi, hetkel on WD RAID Edition 250GB... Mõlemad lõugavad kui ketas hagu saab. Mul oli enne ka üks vanem 160GB Samsung, mis vibreeris nii kõvasti, et põrand ka ümberringi vappus. Selline tunne et polegi normaalseid variante enam.
|
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
30.09.2007 02:08:05
|
|
|
8: Mida siis teha? Vanad ATA Seagated olid surmvaiksed, aga mul siin üks uuem SATA 250GB mis krabisem nii hullusti et pisar tuleb silma. Käis siit üks WD 320GB läbi, hetkel on WD RAID Edition 250GB... Mõlemad lõugavad kui ketas hagu saab. Mul oli enne ka üks vanem 160GB Samsung, mis vibreeris nii kõvasti, et põrand ka ümberringi vappus. Selline tunne et polegi normaalseid variante enam. |
Hetke toodangu (uuemate mudelite hulgast) hästi üldistatud kokkuvõte müra osas on selline (+ on hea %):
* Samsung +40/-60 (põhiprobleem vibratsioonist tekitatud sekundaarne müra)
* Seagate +70/-30 (väga tugev seekimise müra)
* WD +95/-5 (juhuslikud üksikud praakeksemplarid)
* Hitachi (ongi ette nähtud, et peab seekimisel _mõõdukalt_ krõbisema, sest tooted on maksimaalse kiiruse-jõudluse jaoks mõeldud)
* Excelstor (mürataseme suhtes üldse optimeerimata toodang)
Kohati oleneb rohkem ka konkreetsest mudelist - igal tootjal on paremaid ja halvemaid mudeleid
Tundub nagu sina oleksid sattunud just igal juhul kõige halvema poole otsa... Või oled ülinõudlik ja terane kuulaja? Tegelikult olukord ikkagi nii üheselt hull pole (arvan, et sama arvamust jagavad ka paljud teised siin foorumis).
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanguard
HV kasutaja
|
30.09.2007 13:29:00
|
|
|
No tundub küll, et halvad isendid on siis sattunud. Mõlemad WD-d krabisevad ikka rämedalt seekide ajal ja Samsungi kohta ei saa mitte mingi valemiga "vaikne" öelda. Ainus normaalne ketas on vana Seagate 160GB IDE :), aga see jääb suti aeglaseks nagu.
|
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
30.09.2007 13:33:39
|
|
|
Sul ei jää siis muud üle, kui kettad "AAM enabled" rezhiimi panna. Vibratsiooni vastu see ei aita, kuid seekimise krõbina vaigistab küll tunduvalt.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
30.09.2007 13:55:29
|
|
|
ja leppida veidi aeglasema tööga
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
   |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Vanguard
HV kasutaja
|
30.09.2007 18:21:13
|
|
|
8 kirjutas: |
Sul ei jää siis muud üle, kui kettad "AAM enabled" rezhiimi panna. Vibratsiooni vastu see ei aita, kuid seekimise krõbina vaigistab küll tunduvalt. |
Selleks vist eeldatavasti kõige parem WD enda toole kasutada?
|
|
   |
49 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
30.09.2007 18:48:16
Re: Samsungi hdd ja ülirõve vibratsioon |
|
|
Mul on chiefteci korpus nende plastmassrailidega hdd jaoks. Peaks nagu aitama vibra summutada... |
Essugi nad summutavad...
Endal sama firma kast ja olin sunnitud ühe tutika WD ketta maha müüma, kuna kast suutis muidu suht väikese vibra päris häirivaks võimendada
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
30.09.2007 20:03:59
|
|
|
8 kirjutas: |
Sul ei jää siis muud üle, kui kettad "AAM enabled" rezhiimi panna. Vibratsiooni vastu see ei aita, kuid seekimise krõbina vaigistab küll tunduvalt. |
Selleks vist eeldatavasti kõige parem WD enda toole kasutada? |
Teiste tootjate utiliidid peaksid ka selle lihtsa asjaga samahästi hakkama saama, olenemata mis kettaga tegemist on. Näiteks Hitachi Feature Tool on üks populaarsemaid ja peetakse üheks paremaks. Aga maitse asi...
PS! Seagate ketastel ei saa AAM'i olekut muuta ühegi vahendiga. Neil on see jäigalt fikseeritud - osadel mudelitel vaikuse peale, osadel mittevaikuse peale.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|