praegune kellaaeg 19.06.2025 01:17:35
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
NoMilleks
HV kasutaja
|
30.09.2007 11:05:33
Klikkiv heli kõvakettas, kuid mitte kogu aeg... |
|
|
Laptopi sees elab mul üks 100 GB Hitachi Travlestar 5K100 ketas. Üsna tihti võib kuulda ketta seest vaikset korrapärast klikkimist. Jajah, vastate, et ketas hakkab õhtule minema jne... Kuid siinkohal väikesed muud tähelepanekud. See nn click of death tekib siis, kui pead ei suuda korralikult enam andmeid lugeda, kas pole? Et tavaliselt kaasneb sellise klikkimisega hetkelised süsteemi hangumised. Minul sellist asja seejuures ei esine, windows ja kõik muu lippab nagu kellavärk. Kui olen arvutit hetk tagasi aktiivselt kasutanud ja siis rahule jätnud, kostab kettast üsna tihti seda klikkimist. Kui arvuti on mul juba tükk aega niisama seisnud, siis kostab vahel harva mõni üksik klikk ainult. Ketta testimise ajal ei kuulnud mitte ühtegi säärast heli, tulemus oli hea. HDTune väidab, et SMART parameetrid on kõik korras. Kas ma peaksin muretsema?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
8
HV Guru
|
30.09.2007 13:31:08
|
|
|
Hitachi (ja IBM) ketastel peabki sedasi olema. See ei ole viga (kuigi alati ei saa ka viga välistada, kuna tunnused on tõepoolest mõneti sarnased).
Tegelikult teiste tootjate ketastel esineb ka samasugust isetegutsemist, ainult see ei pruugi nii hästi välja kosta, kuna teiste tootjate kettad on tehtud seekimise osas vaiksemaks.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|