Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  kas avalikus võrgus eelistada mailiklienti või browseripõhist? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 30.09.2007 07:28:07 kas avalikus võrgus eelistada mailiklienti või browseripõhist? vasta tsitaadiga

kui ma olen avalikus WIFI võrgus, kus keegi kurikael salvestab kogu seal olevat liiklust, ja tahan näiteks webmail.elion.ee lehelt oma maile lugeda, siis saan seda teha üle turvalise(krüpteeritud andmeliiklusega) https kanali, kus ma nõustun sertifikaadiga jne. Minuteada on https igati turvaline kui sertifikaat ja URL on kehtivad ning õige asutuse poolt väljastatud. Mis aga toimub siis kui ma sisestan mailikliendis oma Webmaili parooli ning tõmban mailid mingisse mailiklienti. Siis ma ei nõustu ju näiteks sertifikaadiga. Kas avalikus WIFI levialas peaks eelistama browseripõhist lähenemist?
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 30.09.2007 10:01:29 vasta tsitaadiga

jah, browseripõhine on turvalisem
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
mightythor
HV veteran
mightythor

sõnum 30.09.2007 19:55:27 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
jah, browseripõhine on turvalisem

selge, tänud!
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 53
tagasi üles
marqs
HV veteran
marqs

sõnum 30.09.2007 21:12:00 Re: kas avalikus võrgus eelistada mailiklienti või browseripõhist? vasta tsitaadiga

mightythor kirjutas:
/../ Mis aga toimub siis kui ma sisestan mailikliendis oma Webmaili parooli ning tõmban mailid mingisse mailiklienti. Siis ma ei nõustu ju näiteks sertifikaadiga. Kas avalikus WIFI levialas peaks eelistama browseripõhist lähenemist?

mina nõustun küll.

tegelikult mul ei ole õrna aimugi, miks elion oma juhendis vaid krüptimata pop3'e õpetab seadistama. kuna isegi mail.hot.ee suudab väga eduliselt üle ssli pop3etada ja imapitada, siis eeldaks neid võimalusi ka maksvatele klientidele pakutavast mailiteenusest. elion isegi mainib oma äri e-posti tehnilises kirjelduses ssl'i, aga seda vaid seoses pop3'ega, proovides töötaks üle ssli ilmselt imap ja smpt kah.

eraldi postikliendiga kusagil vihvis majandades ei olegi probleem sageli mitte kirjade turvalises alla sikutamises, vaid pigem turvalises saatmises. kas elion pakub audentivat ssl'itud smpt'd, millele suvalisest võrgust ligi lastakse, pead ise uurima või proovima. vähemalt asjalikumad webimajutajad seda teenust pakuvad ja täitsa lisatasuta. gmailist on ka kohati abi ( läbi nende smtp saab tegelikult ka mujal "võõrastelt" aadressidelt minevaid kirju suruda, kiri saab märgi juurde ja lisaboonusena jääb sellest koopia gmaili pidama), aga see pole päris see.

tagasi üles
HacaX
HV Guru
HacaX

sõnum 02.10.2007 00:46:13 vasta tsitaadiga

Iseenesest annab ju alati ka läbi mõne krüptiva proxy asja lahendada (kas siis Võrgu pealt mõne otsides või isemajandavaid lahendusi a'la JAP või Tor tarbides), selle kasuks räägib veel see et kuulaja ei saa üldse teadagi, et sa meili üritad tirida/saata kuna masin millega ühendust võtad pole meilindusega seotudki.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ThedEviL
HV Guru
ThedEviL

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 02.10.2007 01:44:47 vasta tsitaadiga

mul sisse tulevad mailid on ssl krüpteeritud ning samuti väljuvad kirjad lähevad kõik läbi mailhost.ut.ee. Sellele smtp'le saab igaltpoolt ligi(ei pea erineva ühenduse otsas vahetama) ning lubab (nõuab vist isegi) ssl krüpteeringut. Niiet tulge kõik tartu ülikooli. Saate korralikku smtp'd kasutada.
Kuna mul 4 erinevat teenusepakkujat, siis peaksin 4a erinevat veebi jura kasutama. See oleks suht ajuvaba
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  kas avalikus võrgus eelistada mailiklienti või browseripõhist?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.