Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
mightythor
HV veteran

|
30.09.2007 07:28:07
kas avalikus võrgus eelistada mailiklienti või browseripõhist? |
|
|
kui ma olen avalikus WIFI võrgus, kus keegi kurikael salvestab kogu seal olevat liiklust, ja tahan näiteks webmail.elion.ee lehelt oma maile lugeda, siis saan seda teha üle turvalise(krüpteeritud andmeliiklusega) https kanali, kus ma nõustun sertifikaadiga jne. Minuteada on https igati turvaline kui sertifikaat ja URL on kehtivad ning õige asutuse poolt väljastatud. Mis aga toimub siis kui ma sisestan mailikliendis oma Webmaili parooli ning tõmban mailid mingisse mailiklienti. Siis ma ei nõustu ju näiteks sertifikaadiga. Kas avalikus WIFI levialas peaks eelistama browseripõhist lähenemist?
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
kännuämmelg
HV Guru

|
30.09.2007 10:01:29
|
|
|
jah, browseripõhine on turvalisem
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
205 |
|
tagasi üles |
|
 |
mightythor
HV veteran

|
30.09.2007 19:55:27
|
|
|
kännuämmelg kirjutas: |
jah, browseripõhine on turvalisem |
selge, tänud!
|
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
30.09.2007 21:12:00
Re: kas avalikus võrgus eelistada mailiklienti või browseripõhist? |
|
|
mightythor kirjutas: |
/../ Mis aga toimub siis kui ma sisestan mailikliendis oma Webmaili parooli ning tõmban mailid mingisse mailiklienti. Siis ma ei nõustu ju näiteks sertifikaadiga. Kas avalikus WIFI levialas peaks eelistama browseripõhist lähenemist? |
mina nõustun küll.
tegelikult mul ei ole õrna aimugi, miks elion oma juhendis vaid krüptimata pop3'e õpetab seadistama. kuna isegi mail.hot.ee suudab väga eduliselt üle ssli pop3etada ja imapitada, siis eeldaks neid võimalusi ka maksvatele klientidele pakutavast mailiteenusest. elion isegi mainib oma äri e-posti tehnilises kirjelduses ssl'i, aga seda vaid seoses pop3'ega, proovides töötaks üle ssli ilmselt imap ja smpt kah.
eraldi postikliendiga kusagil vihvis majandades ei olegi probleem sageli mitte kirjade turvalises alla sikutamises, vaid pigem turvalises saatmises. kas elion pakub audentivat ssl'itud smpt'd, millele suvalisest võrgust ligi lastakse, pead ise uurima või proovima. vähemalt asjalikumad webimajutajad seda teenust pakuvad ja täitsa lisatasuta. gmailist on ka kohati abi ( läbi nende smtp saab tegelikult ka mujal "võõrastelt" aadressidelt minevaid kirju suruda, kiri saab märgi juurde ja lisaboonusena jääb sellest koopia gmaili pidama), aga see pole päris see.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
02.10.2007 00:46:13
|
|
|
Iseenesest annab ju alati ka läbi mõne krüptiva proxy asja lahendada (kas siis Võrgu pealt mõne otsides või isemajandavaid lahendusi a'la JAP või Tor tarbides), selle kasuks räägib veel see et kuulaja ei saa üldse teadagi, et sa meili üritad tirida/saata kuna masin millega ühendust võtad pole meilindusega seotudki.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
02.10.2007 01:44:47
|
|
|
mul sisse tulevad mailid on ssl krüpteeritud ning samuti väljuvad kirjad lähevad kõik läbi mailhost.ut.ee. Sellele smtp'le saab igaltpoolt ligi(ei pea erineva ühenduse otsas vahetama) ning lubab (nõuab vist isegi) ssl krüpteeringut. Niiet tulge kõik tartu ülikooli. Saate korralikku smtp'd kasutada.
Kuna mul 4 erinevat teenusepakkujat, siis peaksin 4a erinevat veebi jura kasutama. See oleks suht ajuvaba
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|