Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows Vista märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 377, 378, 379  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 28.09.2007 16:05:02 vasta tsitaadiga

Üks huvitav juhtum Vista Basic'uga - arvutis on 60 GB ketas, mida Vista väidab täis olevat, aga kui kettal olevate failide maht kokku liita, siis tulemus on ainult 10 GB. Kus on/kuhu kadus 50 GB?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
ärihai
HV Guru
ärihai

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.09.2007 16:09:01 vasta tsitaadiga

dreamx kirjutas:
Ei saa jah,sul peab olema kohe valmis eesti keelne Vista meedium icon_razz.gif

huhh suht sitt värk siis icon_rolleyes.gif icon_evil.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mks
HV veteran

sõnum 29.09.2007 00:45:52 vasta tsitaadiga

dreamx kirjutas:

Ma vist ainus imelik, kel Vista Ultimate (muud jah ei paku) võimaldab uuenduste alt (eeldusel, et sul on sisse lülitatud valik kuvada ka soovituslikud uuendused) alla laadida eesti keele icon_biggrin.gif
tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 29.09.2007 00:58:37 vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
dreamx kirjutas:

Ma vist ainus imelik, kel Vista Ultimate (muud jah ei paku) võimaldab uuenduste alt (eeldusel, et sul on sisse lülitatud valik kuvada ka soovituslikud uuendused) alla laadida eesti keele icon_biggrin.gif

nu myl on ka Vista Ultimate.
aga midagi ei paku icon_confused.gif
tagasi üles
artur-
HV veteran
artur-

sõnum 29.09.2007 01:04:14 vasta tsitaadiga

ärihai kirjutas:
mks kirjutas:
dreamx kirjutas:

Sama siin.
Asi vist selles, et meil on pira?
Kuigi teisi keeli küll pakub
Eesti keel ei huvita niikuinii aga huvitaks millest sõltub kas pakutakse või mitte?
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 29.09.2007 16:03:17 vasta tsitaadiga

http://www.news.com/8301-10784_3-9785337-7.html?tag=nefd.only
ehh...

ma ei saa.
3.x -> 95
98 -> me
98/me -> 2000
2000 -> xp

täpselt sama juttu mäletan iga ülemineku kohta. ainuke, mis enam-vähem tuksi on läinud, ongi me. samas leidis ikka väga suur hulk selle uuendusi tee xp-sse icon_biggrin.gif

physics
HV kasutaja

sõnum 29.09.2007 16:40:37 vasta tsitaadiga

londiste kirjutas:
http://www.news.com/8301-10784_3-9785337-7.html?tag=nefd.only
ehh...

sai selle pika teksti siis läbi loetud ja järeldades jutu põhjal on on Vista üks suur läbikukkumine nagu oli win me. icon_neutral.gif
ise olen endale võimsa configa sülekat soetamas ja oli endalgi mõte Vista Ultimate peale lasta, peab ise järgi proovima ja vaatama kas neid vigu ka siis esineb millest räägitakse.
aga kuidas muidu kellelgi Vista Ultimate'ga kogemused? head?, halvad?
mis halba mis head selle op.süsteemi juures?
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 29.09.2007 16:56:06 vasta tsitaadiga

teksti põhjal?
1. ultimate päh - (ei, ei ole odavamaid editioneid...), extrate jutt läheb samasse auku.
2. sp1 ei meeldi - sest ei fixi licencing scheme ja mingeid defineerimata issuesid. ja 100% kindlusega tüüp väidab, et sp1 tekitab buge juurde. selge.
3. drm - lõpuni mämmutatud. ja tema jutu kohta... tore küll, kui ta kõigi teiste opsüsteemidega oma bluray/hddvd filme backupib icon_wink.gif
4. uac (Can someone please explain to me why I need to be asked if I wanted to do something entirely innocuous like open a third-party app from a well-known software company?) - innocuous? see oleneb minu mäletamist mööda aju olemasolust.
5. Not only does it cost too much, it requires more to run than XP, there is still poor driver support, and that draconian licensing scheme is a by-product of Microsoft picking on the wrong people. - maksab sama palju kui xp; millal enne on uuem opsüsteem halvema masina peal jooksnud; driversupport in microsofti viga loomulikult; licensing schemel on viga mis täpselt?
6. With Mac OS X hot on its tail... - kustotsast?

argumenteeritud jutt?

rotciv
HV vaatleja

sõnum 29.09.2007 17:34:33 vasta tsitaadiga

artur- kirjutas:
ärihai kirjutas:
mks kirjutas:
dreamx kirjutas:

Sama siin.
Asi vist selles, et meil on pira?
Kuigi teisi keeli küll pakub
Eesti keel ei huvita niikuinii aga huvitaks millest sõltub kas pakutakse või mitte?

Sellest, kas pira või mitte see vaevalt sõltub, sest mul ultimate orikas aga eesti keelt updatega(extras) küll ei paku(teisi keeli aga küll) ja netis tuulates ei leidnud ka vihjet, et eesti keelt updatega saab.Kuigi, kuidagi peaks ju saama, ega siis ei hakata jälle uut vistat selle eesti keele pärast ostma.
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 29.09.2007 19:58:41 vasta tsitaadiga

Muuseas, uus MacOS viib oma uue süsteemi nõudmised Vistast isegi mööda. Arvestades, kui tundlik on MacOS mälu kogusele, ei ülistaks ma seda niivõrd kiiruse koha pealt.
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 29.09.2007 20:38:21 vasta tsitaadiga

512mb on häirivalt sigavähe ja 1gb+ on ok? icon_smile.gif
miskist hetke macosi reviewst jäi selline jutt silma

samasse auku, noh icon_smile.gif

physics
HV kasutaja

sõnum 29.09.2007 20:40:42 vasta tsitaadiga

endal kavas osta sülearvuti 4gb ramiga, siis vast peaks vista rahuldatud küll olema või nii? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 29.09.2007 20:42:45 vasta tsitaadiga

Subjektiivse arvamuse järgi ilatseb MacOS Tiger (vms see viimane oli) 1GB peal rohkem kui Vista. Subjektiivne, kuna ma tegelikult ei salli Mace. Viimane kui üks kokkupuude on olnud ebameeldiv. Ja ei tasu seletada halvasti seadistatud Macist, kuna seal pole midagi seadistada ning Apple majandab oma rauaga, nagu majandab.
tagasi üles
sulomile
HV kasutaja
sulomile

sõnum 29.09.2007 22:26:07 vasta tsitaadiga

"endal kavas osta sülearvuti 4gb ramiga, siis vast peaks vista rahuldatud küll olema või nii?"

Mingi jutt käib kogu aeg, et 32 bitine Vista ei tunne 4GB mälu ära, ainult 3 on max?????

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 29.09.2007 22:37:16 vasta tsitaadiga

sulomile kirjutas:
Mingi jutt käib kogu aeg, et 32 bitine Vista ei tunne 4GB mälu ära, ainult 3 on max?????

Nii see on.Ja teadmiseks neile kes ei tea...see on tehniline limitatsioon mis tuleneb 32bit arhitektuurist kui sellisest seega vara veel Vista vigade alla liigitada icon_lol.gif thumbs_up.gif .

Mis 32bit puutub siis 3GB on max mis mõttekas sisse toppida.64bit kummitavad samas aga nii mõnedki puudujäägid mis muudaksid 4GB iseenesest mõttetuks.Naljakas on ka välismaa foorumites näha noobe kes sõimavad 32bit olevaid inimesi ajast mahajäänuteks endale aru andmata,et 64bit pole midagi revolutsioonilist ega ennekuulmatut icon_rolleyes.gif (ja ei too ka oluliselt paremat tulemust milleski).Paljud võtavadki 64bit kuna vaatavad,et ohhoo...WOW 64 icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif thumbs_up.gif see PEAB olema parem kui 32 kuna on suurem number...ja mida suurem number seda uhkem banana_dance.gif ....pärast on pettumus suur kui miski ei toimi ja siis muidugi esimene asi kohe Vistat süüdistama icon_evil.gif
tagasi üles
Roger10
HV kasutaja
Roger10

sõnum 01.10.2007 15:08:11 vasta tsitaadiga

ma ei vaadanud et suurem number on vaid vaatasingi seda et 4gb jookseb kaasa icon_wink.gif

ja quickcami 8.4.8 ei ole vistale driverit. Logitechi enda support vastas nii ja öeldi ka et ei tule ka kunagi. Seega 2 kuud tagasi ostetud kaamera nurka või XP selle pärast tagasi.

Enda muljetest niipalju et kui on idles progesid kõvasti peal ja kogu aero kama jookseb koos side bariga siis sööb räigelt rami. Hetkel mingi üle 1gb. Lineage 2 mängides ja suurendatud ini failiga viskas lausa memori otsasaamise teateid. (sellel hetkel oli masinas 2gb)

Ja 64 suurim miinus ongi soft ja driverid. Nendega ei ole viitsitud siiani õieti vaeva näha. Firefox ja isegi vistaga kaasas olev explorer 64 on kalased ja puudulikud oma addonnide poolest. Näiteks ei toeta teda flashplayer. Seega peab jooksutama 64 peal 32 bit versiooni. Mõningate mängude puhul olen näinud suurt rami kulu ja eeldan et tegemist on mingi 32 to 64 emulaatoriga (seda siiski eeldan). Ja üldiselt meeldis endale XP pro rohkem. Alguses oli Vista küll suhteliselt meeldiv ja uuenduslik aga mida rohkem temaga tegeled seda rohkem tunned puudust vanast ja töötavast OSist.
tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 01.10.2007 21:37:08 vasta tsitaadiga

Nu krt icon_evil.gif
mis moodi Vistaga printida saab icon_question.gif icon_rolleyes.gif
ma vist ikka puhta loll alati, kui mina printida tahan tahab tema printeri faili ei tea kuhu salvestada thumbs_down.gif icon_rolleyes.gif

Wilts
HV veteran

sõnum 01.10.2007 21:48:41 vasta tsitaadiga

ärihai kirjutas:
Nu krt icon_evil.gif
mis moodi Vistaga printida saab icon_question.gif icon_rolleyes.gif
ma vist ikka puhta loll alati, kui mina printida tahan tahab tema printeri faili ei tea kuhu salvestada thumbs_down.gif icon_rolleyes.gif

kas printer on installitud?
enne printima hakkamist on ikka õige printer valitud seal "print" vms aknas?
tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 01.10.2007 22:07:26 vasta tsitaadiga

installitud ja aknas ka õige printer valitud.
ikka ajab mingit salvestamis jama.

E: sain korda thumbs_up.gif icon_wink.gif
tagasi üles
d3t
HV Guru
d3t

sõnum 01.10.2007 22:08:52 vasta tsitaadiga

tomorrow, tegelt vista tunneb ära küll 4GB, nagu XP kuid 32Bittise arhidektuuriga ei ole sellel lihtsalt mõtet.
friik1, ma saan aru et sulle ei meeldi MAc OS X, aga 1Gb on täiesti piisav nii Vista kui OS X Tigeri jooksutamiseks. Ja jääb veel ülegi. 2GB on aga täpselt selline paras, et rohkem pole vaja (hetkel mainstreem siiski 32bitti, apple aga LUBAB (ehk siis mine sa tea) viia 64bitti mainstreemi), kuna 32bitti ei vaja rohkemat, ega oska 4GB midagi peale hakata. Lisaks on siiski soovitatav mälusid paaris jooksutada. Ütlen nii et kontoritööks on 1GB rohkem kui küll, ja 2GB on küll enamus protsessideks. Ning veel, Vista uued nõudmised on vähemalt 800MHz prose, Vistal minuteada pisut suuremadki. Aga vahe selles, et sellel miinumnõutel jookseb OS X juba suht kobedasti.
ärihai, ühenda printer arvutiga peale Vista startimist. Küll siis drivude cd küsib, ning asi vaska. Kui ei, siis vaheta usb porti kuhu kaabli lükkad ja ongi valma. Kui ei siis mõtleme edasi. Või on sul printer salvestatud aga mitte valitud?
londiste, 512MB on sigavähe tõesti (ps: siin annab ReadyBoost metsikult juurde ca 30%) aga 1Gb on juba piisab tööks.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 01.10.2007 22:17:45 vasta tsitaadiga

d3t, ma kasutan igapäevaselt hetkeseisuga 512mb mäluga läpatsi peal vistat. väga hull ei ole, kui 4-5 office asja ka lahti on, siis hakakb ikaldama. ilma aerota siis.
miski maci reviewd viimase macosiga lugesin, siis tegija kirus, et alguses sai 512mb mäluga mini võetud, et aeglane ja ikaldas.

friik1
HV Guru
friik1

sõnum 01.10.2007 22:21:39 vasta tsitaadiga

d3t, ma töötan sysadminina, sa ei pea üle rääkima, mida ma juba niigi tean icon_wink.gif
Töö juures on paar vana i-e-misiganesMaci, mis Tigerit miinimumnõuete kandis jooksutavad ning minu meelest on nad küll kohutavad ilad. Uhiuued Macbookid 1GB RAM on võrreldes mu vana aga truu Thinkpadi 1,5GB RAM ikka valusalt veniv.
1GB on piisav Vista jaoks, kuid 2GB on ikkagi märgatavalt kiirem. Kuna vaba mälu läheb puhvrite alla, kasvab reageerimiskiirus ikka hoolega.
See 64bit tuleb mainstreami varem või hiljem, ilma et tavakasutaja midagi märkaks. Kui nupud on sama värvi, pole vahet, mitu bitti töös on.
Mina mälusid paaris jooksutama ei vaevu alati. Omal ajal, kui 1GB oli üle Harju keskmise, soovitasin üks 1GB klots osta ning vajaduse korral upgradeda. Dual-chanel on suhteliselt mõttetu peenisepikendus tavakasutuses.
tagasi üles
ärihai
HV Guru
ärihai

sõnum 01.10.2007 22:30:48 vasta tsitaadiga

mul oli väga loll viga nimelt printer oli pandud FILE porti automaatselt.
muutsin USB-ks ümber ja asi valma thumbs_up.gif

ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 02.10.2007 08:31:00 vasta tsitaadiga

friik1 kirjutas:
d3t, ma töötan sysadminina, sa ei pea üle rääkima, mida ma juba niigi tean icon_wink.gif
Töö juures on paar vana i-e-misiganesMaci, mis Tigerit miinimumnõuete kandis jooksutavad ning minu meelest on nad küll kohutavad ilad. Uhiuued Macbookid 1GB RAM on võrreldes mu vana aga truu Thinkpadi 1,5GB RAM ikka valusalt veniv.
1GB on piisav Vista jaoks, kuid 2GB on ikkagi märgatavalt kiirem. Kuna vaba mälu läheb puhvrite alla, kasvab reageerimiskiirus ikka hoolega.
See 64bit tuleb mainstreami varem või hiljem, ilma et tavakasutaja midagi märkaks. Kui nupud on sama värvi, pole vahet, mitu bitti töös on.
Mina mälusid paaris jooksutama ei vaevu alati. Omal ajal, kui 1GB oli üle Harju keskmise, soovitasin üks 1GB klots osta ning vajaduse korral upgradeda. Dual-chanel on suhteliselt mõttetu peenisepikendus tavakasutuses.

Aga miks dual-channel on mõttetu peenisepikendus?

friik1
HV Guru
friik1

sõnum 02.10.2007 09:05:18 vasta tsitaadiga

Sest ta ei anna praktilist kiirusevõitu. Vahel harva teeb ka masina ebastabiilseks, isegi kui samad klotsid mõlemas kanalis on.
Kui ta juba on, tore! Aga ma eelistan tulevikus laiendatavust küsitavale kiiruseelisele. Mälupesi pole jalaga segada maakeeli.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Microsoft »  Windows Vista mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 153, 154, 155 ... 377, 378, 379  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.