Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Bluetoothi turvalisus? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.08.2007 23:04:24 Bluetoothi turvalisus? vasta tsitaadiga

Seda küsimust esitama ajendas mind lõpuks see postitus siin:
KillerXP kirjutas:
taolistele telefonitele otseselt viiruseid ei ole näinud. samas igasugused windowsi ja symbianiga telefonitele olen küll neid näinud. Samuti erinevaid hackers toole. Endal oli 2 programmi telefonis, üks näiteks suutis enamustele levinud telefonimudelitele ennast sisse sööbida (olenemata mudelist ja tarkvarast), ning lubas mul sõnumeid lugeda, saata, suunamisi aktiveerida, helinaid mängida, kaameraga pilte võtta, kontaktide nimekirja ära tirida, helistada, telefoni välja lülitada, tekitada muljet, et keegi helistab inimesele ja palju muud. See küll vajas teise kasutaja ühekordset nõusolekut, et ma saaks näppida tema telefoni. Samas teine programm (mida ma testida ei jõudnud), lubas mul erinevate rünnakumeetoditega suunamisi, sõnumeid, igast kontakte tirida jms, funktsioonide nimekiri oli lihtsalt kordades väiksem. Samas ma eeldan, et see ei küsi teise nõusolekut ka vaid lihtsalt "võtab selle", pole kindel. ei tahtnud väga seda testida ka tuttavate telefonidel.

Muidugist ma kasutasin enda ja oma sõprade telefone testiohvritega, nüüd aga sai telefonile format tehtud ja enam pole neid asju peal. Samas muidugist neist ükski ei levinud teistele edasi üle bluetoothi, erinevalt viirustest.

Ahja, taolised viirused levivad eelkõige üle bluetoothi!

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=3759227#3759227

Tegelikult plaanisin selle kohta küsida juba ammu, seoses ühe kogemusega.
Otsustasime sõbraga linnaliini bussis bluetoothiga andmeid vahetada. Selleks tuli loomulikult saatjal panna telefon teist telefoni otsima. Lisaks sõbra telefonile leidis mu telefon veel 7 icon_exclaim.gif bluetoothi ühendusega telefoni.
Nüüd ka küsimus - mida kurja on sellega võimalik teha? Telefonis sõnumeid lugeda? Numbreid kopeerida? Käia teise telefoni kaudu netis (utoopiline mõte küll)? Vägisi jääb mulje, et siit koorub varsti lahti sama asi, mis oli avatud ja kaitsmata WiFi võrkudega.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
sleepyhead
HV kasutaja
sleepyhead

sõnum 09.08.2007 23:09:47 vasta tsitaadiga

selleks, et lugeda saaks, on minuteada vaja siiski nõusolekut. kasvõi ühekordset, et ära "paaritada " nood klotsid icon_smile.gif
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
kpihus
Kreisi kasutaja
kpihus

sõnum 14.08.2007 09:05:30 vasta tsitaadiga

üldiselt on jah vaha nõusolekut, et telefone paarituma sundida, ning edasi on juba asi korras. Pmst võib jääda lootma ohvri lihtsameelsusele, et too vajutab tuimalt accept, kuid lisaks sellele on mõlemas osapooles vaja sisestada PIN kood, mis peab sama olema. Aga ka siin on väike konks. Nimelt ei ole ka sinilamba softi kirjutajad muud kui lihtsalt inimesed, kes vahest eksivad ja tekitavad kas tahtlikult või tahtmata kalasid softi sisse, mis teinekord lubavad sinilamba ühendust teha ka ilma autentimatta. Näiteks lenegdaarse 6310i seest on teada sinihamba turvaauke, mis võimaldavad telefoni üle kontrolli võtta ilma omaniku teadmata, ning ka neits surfata. Täpsemalt otsivad huviliseld guuglist.
Kommentaarid: 26 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 14.08.2007 19:30:15 vasta tsitaadiga

Sellest, kui Auklik see u'hendus oli pikalt juttu T6nu Samuel-i abil Eesti Ekspressi lisas Homme!
Keda huvitab, seab sammud raamatukokku!

Postitatud mobiililt
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
hans
Nii ränk on olla.

sõnum 15.08.2007 17:36:40 vasta tsitaadiga

kpihus, Telefoni nimeks kirjutad näiteks "Pin 1234", ja siis kui küsib koodi, on selge icon_razz.gif
lolloom
HV veteran
lolloom

sõnum 26.09.2007 15:32:20 vasta tsitaadiga

Symbianile on selline proge nagu Bloover (ehk siis nagu hoover=tolmuimeja). Vanematesse telefonidesse pidavat vist sellega kergesti sisse saama.
Sellega peaks pmst saama nt sõnumid endale kopeerida, ja telefoniraamatu ka, rohkem ei mäleta.
Minu peal "prooviti" seda ka, aga minu telefon küsis nõu, kas nõustuda või mitte (Nokia 6288).

hans
Nii ränk on olla.

sõnum 26.09.2007 19:59:56 vasta tsitaadiga

vanemaid, näiteks p800-t ja 900-t ei näe üldse.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 08.10.2007 11:11:09 vasta tsitaadiga

Vaatasin paar päeva tagasi Pro7 pealt üht populaarteaduslikku saadet, kus räägiti PIN-koodide turvalisusest - kus ja kuidas oleks x-arvu PIN-koode kõige kindlam hoida. Muuseas mainiti ära ka, et sinihamba ühendust on võimalik näiteks arvuti kaudu pealt kuulata nagu traadita internettigi ja selle kaudu saab telefoniomaniku teadmata kõiki andmeid tema telefonist varastada, kui ta peaks mingil viisil seda ühendusfunktsiooni kasutama. Seega ei soovitatud PIN-koode telefoni salvestada. Loomulikult ei hakatud saates täpsemalt rääkima, kuidas seda tehniliselt-tarkvaraliselt tehakse, aga mind huvitab, kuidas sellise asja vastu kaitsta, kuna kasutan Bluetoothi päris tihti nii netis käimiseks kui ka sõprade telefonidega ühendamiseks. Ja seda nii kodus kui ka avalikus kohas. Bluetooth levib teatavasti päris kaugele.
Kas telefonis näiteks pole sellist võimalust, millega Bluetoothi tegevusraadiust vähendada?
tagasi üles
zaitz
Kreisi kasutaja
zaitz

sõnum 08.10.2007 17:47:21 vasta tsitaadiga

Esmase turvalisuse saad luua ise - lülitad BT sisse ainult vajadusel (eeldan, et sa ei kasuta BT HF-i) ja ei anna nõusolekut sissetulevaks ühenduseks võõraste seadmete poolt, teiseks sammuks võid Symbiani aparaadi puhul soetada mõne Symbiani viirusetõrje näiteks F-Secure Mobile Security mis sisaldab ka miskitsorti Firewalli thumbs_up.gif
Kommentaarid: 36 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 08.10.2007 18:18:20 vasta tsitaadiga

Bluetooth on väljalülitatud, piiratud ühe kasutaja peale ja nõuab kinnitust sissetuleva seadme jaoks. SE W710i Symbiani pole kahjuks.
Aga mu jutu mõte oli selles, et Bluetoothi kasutamise ajal on võimalik ilma andmeid varastada icon_neutral.gif
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 16.08.2008 00:51:02 vasta tsitaadiga

Oletatav SIM-kaardi kopeerimine tõi miljonikroonise arve
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 16.08.2008 02:06:43 vasta tsitaadiga

Mul on olnud üks selline proge mis leidsin kuskilt netisügavusest. Suurus oli vast kuskil 3-4mb. Piisas et telefonil oli bluetooth sees ja muu oli sinu enda otsustada mis teha. Ei mingit märget teises telefonis et keegi tahaks ühendust vms. Sõprade seas sai parajat paanikat tekitatud sellega icon_biggrin.gif Teise telefoni üle oli põhimõttelisest 100% kontroll.
ArQ
Kreisi kasutaja
ArQ

sõnum 18.08.2008 16:00:05 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:
Mul on olnud üks selline proge mis leidsin kuskilt netisügavusest. Suurus oli vast kuskil 3-4mb. Piisas et telefonil oli bluetooth sees ja muu oli sinu enda otsustada mis teha. Ei mingit märget teises telefonis et keegi tahaks ühendust vms. Sõprade seas sai parajat paanikat tekitatud sellega icon_biggrin.gif Teise telefoni üle oli põhimõttelisest 100% kontroll.

Toimis siis iga telefoni peal? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 22 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 22
tagasi üles
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 18.08.2008 17:43:50 vasta tsitaadiga

To oli ainult Symbiani peal
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Turvalisus »  Bluetoothi turvalisus?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.