Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  SACD/DVD-Audio plaadid ja mängija! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 17.09.2007 17:19:50 SACD/DVD-Audio plaadid ja mängija! vasta tsitaadiga

Kuna tehnika võimaldaks kuulata vähe paremat formaati kui on mp3 siis tuli mõtte uurida SACD kohta väheke!
Sony mängija saab kätte juba 3090 eest!
Plaadid samas hinnas mis tava cd icon_biggrin.gif

Aga kuidas on 5.1 muusika icon_razz1.gif , on siin kedagi kes kuulaks neid? On sama vahe mis stereo heliga filmil ja 5.1 heliga filmil?

Tänud!

viimati muutis Cb4 19.09.2007 14:42:23, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Petz
HV Guru

sõnum 17.09.2007 18:48:41 vasta tsitaadiga

Mul mitu aastat juba vastav Philipsi DVD-mängija, mis tookord veidi üle 2k maksis... icon_confused.gif
Vahe ikka selles, et kui tamburiin miksitud parema kõrva taha, siis seda ka sealt kuuled icon_smile.gif Suuremat mõtet omab asi siiski live salvestuste korral, kus rahva mörin selja taha jääb. Vanade peerude stuudioplaatide P.Floyd, Genesis jne... ümbermiximine on veidi keemia, aga ilus ikka icon_smile.gif

Endal pole aega terve plaadijagu tugitoolis paigal istuda, aga kuulata on hea küll thumbs_up.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 17.09.2007 21:16:35 vasta tsitaadiga

Selge...

Tore kuulda et hea on! Ma just hea meelega kuulaks terve plaadi vahest ära icon_wink.gif Peale tööd nagunii ei tee halligi...kerge kõrva puhkus kulub ära ju!

tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 18.09.2007 09:48:34 vasta tsitaadiga

um, kui tahad niisama midagi 'ruumiliselt' kuulata, siis kogemuse saamiseks piisab digiväljundiga cd-mängijast ja sobiva dekooderiga võimust/ressiverist. dts demoplaate võib leida netist (olen paha, jah, aga osta ei ole neid kusagilt). Steely Dan-i Cousin Dupree on esimene lugu, mis pähe tuleb. kõlab võimsalt. 'rahva mörin' on definitiivne pa$k kuulamise mõttes (möriseda oskan isegi, kui piisav kvantum õlut kõhus). üldiselt need ümbermiksitud vanad asjad eriti ei toida. spetsiaalsed salvestused on etemad (Jarre Theo&Thea, Aero, Oldfieldi kellad jne.)
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 10:06:42 vasta tsitaadiga

Nja...Cd mõngija puudub, aga võiks ju olla. Ning kuna SACD mängija on suht odav siis mix mitte see juba.

Resiiveril piisavlat igasugu sisendeid..nii analoog kui ka opilisi.

Aga mida arvate kui kaua, ning kas see formaat jääb ikka püsima, et äkki hangin ta küll, aga aasta kehe pärast enam pole plaate icon_neutral.gif

Ei ole sa paha midagi icon_biggrin.gif

tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 18.09.2007 11:16:35 vasta tsitaadiga

tsitaat:
üldiselt need ümbermiksitud vanad asjad eriti ei toida. spetsiaalsed salvestused on etemad
Siin tahaks veidi vaielda... Mis asi on "spetsiaalne salvestus"? Kidrimees ei pea stuudios nurka ronima, et kõlada tagumises satelliitkõlaris. icon_wink.gif Kogu keemia on ju kokkumiksimises - kas ajad kõik monosse, stereosse või viide kanalisse laiali. Salvestustehnoloogia sama (kui räägime ikka kergemast muusikast ja stuudioplaatidest). Kui multitrack stuudiolindid on alles, ei saa tegevust nimetada ümbermiksimiseks vaid lihtsalt kokkumiksimiseks tänapäevaste vahenditega. Spetsiaalsest salvestusest saab rääkida ikka live esituste korral, kus muusika antakse edasi võimalikult originaalilähedaselt. Rahva mörin käib ka asja juurde - meeldib see või mitte icon_smile.gif Mõni plaat (nt Rush in Rio) ongi sellega piixu keeratud...
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
zampodata
HV kasutaja
zampodata

sõnum 18.09.2007 11:19:42 vasta tsitaadiga

Viimases tehnikamaailmas (TM) kirjutab Glen Pilvre SACD teemal. Äkki tasub uurida.
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 18.09.2007 11:22:10 vasta tsitaadiga

Ise kuulan enamus oma SACDsid stereona, akustilisemale muusikale ei anna see multichannel küll mittemidagi juurde, pigem teeb kehvemaks.
Vaid Depeche'i SACDsid kuulan multina ja taoline elektroonilisem muusika on küll efektne multichannelina.
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 111
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 11:51:29 vasta tsitaadiga

zampodata kirjutas:
Viimases tehnikamaailmas (TM) kirjutab Glen Pilvre SACD teemal. Äkki tasub uurida.

Mis sa arvad kust mul mõtte tuli icon_lol.gif

Aga eks jah...Kus on pairm pood SACD plaatide hankimiseks, neid varastada ei saa veel icon_redface.gif

Kust olete ostnud kus tellinud!

Ning ikka seda et kuidas on formaadi püsima jäämisega teie arvates?

Muusika mida kuulan on väga erinev, kellegi mainitud kellade mängust kuni Raskete stiilideni (nt Qlimag-i otselindistused)

tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 18.09.2007 11:58:20 vasta tsitaadiga

Vaadates seda, palju viimasel ajal on SACD plaate välja tulnud siis ütleks küll, et kadumas ta pole. Loomulikult on tavalised CD'd domineerivas enamuses aga...
Muusikatööstus on ilmselt samuti enam huvitatud hetkel kopeerimatute plaatide tootmisest (rippida on muidugi võimalik).

Ja kõige tähtsam - oma kõrv on kuningas! Elu on liialt lühike selleks, et mitte tegeleda endale naudingut pakkuvate asjadega icon_wink.gif

thumbs_up.gif

Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 12:11:14 vasta tsitaadiga

BReaK da iCE kirjutas:
Vaadates seda, palju viimasel ajal on SACD plaate välja tulnud siis ütleks küll, et kadumas ta pole. Loomulikult on tavalised CD'd domineerivas enamuses aga...
Muusikatööstus on ilmselt samuti enam huvitatud hetkel kopeerimatute plaatide tootmisest (rippida on muidugi võimalik).

Ja kõige tähtsam - oma kõrv on kuningas! Elu on liialt lühike selleks, et mitte tegeleda endale naudingut pakkuvate asjadega icon_wink.gif

thumbs_up.gif

Tore. See aitas igati asjale kaasa! Kuigi ma ei ole kuulnud kunagi mitmekanalist muuskiat, ma siiski usun et see peaks olema hea! Kuigi oleneb loost ja esitajast!

Aga kus on parimad hinnad ja valik?

Et siis kuskohast kes ostab?

tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 18.09.2007 12:18:05 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
Tore. See aitas igati asjale kaasa! Kuigi ma ei ole kuulnud kunagi mitmekanalist muuskiat, ma siiski usun et see peaks olema hea! Kuigi oleneb loost ja esitajast!

Aga kus on parimad hinnad ja valik?

Et siis kuskohast kes ostab?

Mina sebin endale www.ebay.co.uk 'st icon_wink.gif
Ilmselt on kuskil ka paremat hinda aga point on tellida 5...10 plaati korraga. Siis hoiab transalt kokku...

thumbs_up.gif

tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 12:24:31 vasta tsitaadiga

Nu jah. See jube kaugel icon_lol.gif
Kuid jätan meelde.
Eestis parimad kohad?

Lasering icon_rolleyes.gif

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 18.09.2007 12:39:45 vasta tsitaadiga

Ma boikotiks kogu seda SACD värki. Mõttetult kinnine formaat, eeldab iseenesest ülimalt kvaliteetset ja kallist mängijat. 3000 kroonise juustu analoogosa ei anna seda efekti välja, mis SACD-l teoorias võiks olla. Ja digiväljundit netu. Samuti pole kusagil mingit reaalset tõestust, et ta oleks parem kui näiteks DVD-Audio. Lisaks veel niipalju, et nii DVD-Audio kui ka SACD plaatide puhul on väike konks - ainult käputäis neist on reaalselt lindistatud/masterdatud selles formaadis, mis lõpuks plaadile pannakse. Enamus on lihtsalt mingist suvalisest algmaterjalist ümberlindistatud, konverditud, masterdatud ja sada muud imet tehtud, kvaliteedivahe tavalise cd-ga võib osutuda hoopis SACD või DVD-A kahjuks.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 18.09.2007 12:54:54 vasta tsitaadiga

Head lugemist: http://www.digit-life.com/articles2/sacd-dvd-a/
http://www.audioholics.com/education/audio-formats-technology/dvd-audio-vs-sacd-vs-cd

thumbs_up.gif

viimati muutis Andrus Luht 19.09.2007 14:35:11, muudetud 1 kord
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 12:58:09 vasta tsitaadiga

Ka seisukoht!
Plaadimängija ei ole kindlasti juust, pigem on juust minu resiiver ja kõlarid icon_wink.gif

Samas ei ole väitnud ju keegi et dvd audio on kehv. Usun et sama hea!
Alg materjal algmatterjaliks, kui me kuulame mono ühe kõlariga või kuulame mono kahe kõlariga on vahe ikka päris suur icon_biggrin.gif

Aga ei väidsa et sul ei ole õigus. Asi kindlasti ka maitses!

Pealegi saab kuulata sellega ka tava cd, kui tõesti mõne esitaja 5 kanaliline on jama! Plaadi eri pooltel ju eri versioon!

Oled muidu kuulanud SACD si? Et on vastakarva?

tagasi üles
Anti112
HV Guru
Anti112

sõnum 18.09.2007 13:13:19 vasta tsitaadiga

Eestis kohapeal plaatide saadavusega lood suht kehvad. Millalgi oli väike valik Kaubamajas olemas, mõni üksik eksemplar on kunagi silma hakanud ka mõnda tehnikapoodi eksinuna. Ise olen tellinud põhiliselt netipoodidest, helitroobist ja amazon.co.uk-st.
Selles suhtes on muidugi jutul pointi, et SACDst täisefekti saamine eeldab mängijalt korralikku analoogosa, mida ühelgi 3KEEK masinal paratamatult pole.
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 111
tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 18.09.2007 13:15:55 vasta tsitaadiga

Ma niisama arvamuse avaldamise mõttes, et kas ikka tasub Sony-suguseid tänapäeval kahtlase väärtusega firmasid toetada. Juustu ressiiveri ja kõlaritega on see SACD või DVD-A kergelt raha raiskamine küll.
SACD-d ei ole ise kahjuks kuulanud, küll aga DVD-Audiot, saab ju seda koguni arvutisse rippida, kui veits vaeva näha. Eks teoorias on nad mõlemad paremad kui tavaline CD, aga ma pean märksa olulisemaks algset lindistust ja masterdamise kvaliteeti. Hea lindistusega hea muusika CD peal on mõnusam elamus kui kehva lindistusega kehv muusika DVD-A või SACD peal.
Põhimõtteliselt formaadina meeldib teoorias DVD-A mulle rohkem. Kui keegi teeks sellise imeasja, et mikrid ühendaks ülikvaliteetsesse analoogmikserisse, sellest stereoväljund ülikvaliteetsesse A/D konverterisse ja sellest otse kõvakettale ja see fail mulle, formaadis 24bit/192kHz, siis minu poolest võivad need mõlemad mõttetud plastmasskettad mitte eksisteerida.
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 13:26:23 vasta tsitaadiga

Jutt läheb keerulisek!

SACDst täisefekti saamine eeldab mängijalt korralikku analoogosa? Mida sellega simas pead! Ses mõttes et ma ei ole päris helihaige ka nüüd kui aus olla icon_wink.gif
Lihtsalt oleks mõnus kuulata paremat kvaliteeti kui tavaline mp3! Cd mängija siiani puudu!

Mis puutub sony-sse siis minu arust üks ainukesi firmasi mida üldse saab usaldada! Firmad Muidugi suuresti maitse asi ka! icon_wink.gif

Aga mis mängijat me siis soovitame! Hinnaga jääme normalsuse piiridesse! resiiver maksis 6k-orjenteerume sellest!

Muide ka dvd-A mängija on võimalus!

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 18.09.2007 13:56:09 vasta tsitaadiga

Analoogosa jutt on muidugi reaalne värk, kamm on selles, et kuna SACD kasutab seda DSD formaati ja ei luba digisignaali mängijast välja, siis ainuke ühendusviis ressiiveriga on tavaline RCA juhe. Oletame, et sul on mingi maailma parim ressiiver, maailma parimate D/A konverteritega, siis loomulikult tahaksid sa kasutada digiühendust.
Analoogühenduse korral jäävad odava SACD mängija odavad analoogkomponendid ja odav montaaž ja odav toitelahendus piduriks. Ja minnes natuke veel edasi: SACDst täie naudingu saamiseks peaks teoorias nii mängija enda analoogosa, võimendi (ressiiveri) analoogosa ja kõlarid suutma esitada helisignaale vahemikus u. 0-60 kHz või midagi sarnast. Vastasel korral on kogu see ahel suhtelielt mõttetu, kvaliteedivahe CD-ga jääb subjektiivse kõrvakuulmise tasemele.
Hinnaklassist rääkides - no ma pakun välja, et kõlarid võib ise ehitada nii 10-15 tuhande eest, võimendi hinnaklass kusagil 20 000, cd-mängija suures laastus sama. Alla selle, noh, võib olla väga hea, võib olla mitte nii väga hea, võib üle selle hinnaklassi olla kehv, kõik subjektiivne värk. Nö high-end algab siiski laiemas mõistes umbes sellisest hinnaklassist. Alla high-endi kraami need SACD ja DVD-A omavad kvaliteedi mõttes marginaalset tähendust. Ma peaks mõistlikumaks lahenduseks piiratud rahaliste ressursside korral korralikku välist helikaarti, näiteks E-MU 0404 USB, selle juurde korralik võimendi ja kõlarid (algatuseks sobivad ka need, mis sul juba olemas). Ja jätaks need SACD mängijad ekstsentriliste audiofiilide pärusmaaks. Helikaardist ei pea mitte sugugi ilmtingimata MP3 formaadis faile kuulama, on ka WAV ja FLAC jne. Arvuti vaikseks ja tuld.

Mis puutub Sonysse kui firmasse, siis minu arvates on nende toodangus 10% tehnoloogiat ja 90% juurdehindlust. Nimi maksab.
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 14:08:40 vasta tsitaadiga

Oh jah icon_rolleyes.gif Teemasse audifiil on see sobiv. Jutt sul vast õige, aga ma kordan seda et tahan kuulata sipa paremat asja kui mp3 icon_neutral.gif
Ning seda ka vahest!
Ma palun ärme räägime siin teemast sellest et kõlari hind hakkab 20 tuhandest jne. Ma olen tavaline inimene mitte koer et kuulen sagedusi peale 20khz-i, ning madalat ei kuule ka enam peale 18hz-i vms...

Kõlareid ei vaheta niipea, kunagi kindlasti!

Mis puutudb kvaliteedi saamisse siis olulisim on RUUMILINE heli, mitte niiväga parm kvaliteet kui cd-l, kuid ka see on tore!

Ära saa valesti aru, hi-end on tore asi, kuid mitte nii tore!

BReaK da iCE kust sina ostsid oma aparaadi ja palju ta maksis!

tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 18.09.2007 14:20:24 vasta tsitaadiga

Cb4 kirjutas:
BReaK da iCE kust sina ostsid oma aparaadi ja palju ta maksis!

Mina ostsin enda oma koos av ressiiveriga (dfr9000) Expert'ist ja kui õigesti mäletan siis olid kokku midagi üle 15k kanti. See oli sõbrahind veel muide...
Praeguseks on DFR'i hind juba alla 8k... DVP peaks sinna 5k või alla kanti jääma.

thumbs_up.gif

tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 14:30:03 vasta tsitaadiga

Ok...

Nagu aru saan selline asi dvd-audiot ei mängi? http://www.sonycenter.ee/ee/Tallinn/Tooted/DVD/DVP-NS76H.aspx

Algselt pidasin silmas seda aparaati! http://www.sonycenter.ee/ee/Tallinn/Tooted/Hi-Fi%20Komponendid/Super%20Audio%20CD-%20ja%20CD-M%C3%A4ngijad/SCD-XE597.aspx

Ma nüüd enam ei teagi icon_neutral.gif

Jätta asi ülde katki? icon_rolleyes.gif
Kuigi samas võiks ju asja arendada? icon_biggrin.gif

tagasi üles
47th ronin
HV veteran
47th ronin

sõnum 18.09.2007 14:30:08 vasta tsitaadiga

summa sõnadega: dts audio-cd esimeseks peatuseks siis multikanalimuusika teel soovituslik. vajalik kola on tõenäoliselt juba olemas:
1. cd-player digiväljundiga
2. ressiiver digisisendi ja dts dekoodriga
3. jupp kaablit (coax või optiline, VAHET POLE)
4. 5.1 kõlarikomplekt
vaja on siis veel üks mõistlik kõlarite/võimu häälestus ning mingit sobilikku signaalikandjat.

tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 18.09.2007 14:32:48 vasta tsitaadiga

Cd Mängija on puudu! Aga Võiks olla! Ning kuna SASD mängija on niivõrd odav siis võiks juba see olla icon_wink.gif

Saama jutt sippa kõrgemal ka tegelt icon_biggrin.gif

resiiveril on sisendeid s... igats tüüpi!

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  SACD/DVD-Audio plaadid ja mängija! mine lehele 1, 2, 3  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.