Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest? |
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg |
|
38% |
[ 171 ] |
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen |
|
13% |
[ 62 ] |
Pole läbinud ajateenistust |
|
47% |
[ 212 ] |
|
hääli kokku : 445 |
|
autor |
|
ArQ
Kreisi kasutaja

|
28.08.2007 10:43:39
|
|
|
Stalker kirjutas: |
Teab keegi midagi järgneva kohta ehk öelda. Nimelt sai eelmine aasta arstlikus käidud ning tol hetkel oli sügiseses jahedas vees sulistamisest kõrv lukus ning mingi põletik mille peale mulle öeldi, et ravi ennast ja aasta pärast kohtume uuesti. Et aasta on nüüd peaaegu täis, siis kas ma pean ise siis aktiivsust üles näitama ja asja uurima minema või mingit kirja taas oma postkasti ootama. Naised saunas rääkisid 18k trahvidest nö. kõrvale hoidmise eest ja kasutaks seda raha otstarbekamalt ikka pigem, samas ei tahaks torkima minna kuna talveks huvitavaid plaane juba tehtud ja kuskil kasarmus või metsas istuda selle asemel ei tahaks - järgmisest suvest alates aga palun väga. |
Mina soovitaks KRA-ga ühendust võtta ja asi täpselt järgi uurida. Räägi ära, et järgmine suvi oleks ok ja praegu tervis kehv jne. Muidu tuleb see kiri sulle kõige ebasobivamal hetkel ja siis on juba raske midagi ümber rääkida.
_________________ No worries! |
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
28.08.2007 12:42:06
|
|
|
Siin foorumis jah sa asja paremaks ega halvemaks ei aja, aga midagi ka ei muutu. KRA's on normaalsed inimesed kui sa lähed neile rääkima kuidas asi on ja avaldad soovi ise, ega neil on samamoodi töötajate vahetused ja asjad, ning mõni uus, kes neid kirju väljastab mingi nimekirja asemel, ei pruugi teada mida sulle varem on lubatud
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
unknown
HV kasutaja
|
29.08.2007 18:10:41
|
|
|
Mul üks kahtlane küsimus, ehk keegi oskab mingi ime läbi aidata. Lugesin määrust Kaitseväekohustuslaste ja kaitseväelaste terviseuuringud, mis muuhulgas sisaldab ka nimekirja tervisehäiretest, mille puhul on ette nähtud piiratud koormusega teenistus, ajapikendus või mittekõlblikuks tunnistamine. Üldiselt on see üsna arusaadavalt kirjutatud, kuid mõnes punktis jäi isegi minu mõningane juurakogemus hätta.
Mõnel tervisehäire puhul on märgitud tegevteenistuseks mittekõlblik -> psühhosomaatiline häire. Mida peaks see tähendama? Näiteks "N46 Mehe infertiilsus e sigimatus" - kas see tähendab, et viljatuid mehi mitte mingil juhul teenistusse ei lasta? Ja kui see on nii, miks (mismoodi see segab ajateenistuse käiku)? Sama küsimuse täiendamiseks - tabeli all selgituses on kirjas "tühja lahtri alusel tabeli päises toodud kaitseväeteenistuskõlblikkuse astet ei määrata". Kas see tähendab, et kui mõne tervisehäire juures on tulbas "tegevteenistuseks kõlblik" tühjus, ei õnnestu sellise probleemiga mitte mingi ime läbi ajateenistusse pääseda (st automaatne diskvalifikatsioon?
Juhul kui keegi tahab nalja visata, ma ei ole viljatu ega plaani ajateenistusest pääsemiseks ka midagi läbi lõigata.
_________________ Parimate soovidega,
unknown |
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
31.08.2007 00:16:53
|
|
|
mmmmmm google aitab sind selle psühhosomaatiline häire suhtes. aga noh, see viljatus on vast selles kontekstis rohkem kus see viljatus on nagu vaimselt segavaks faktoriks vms. umbes nii, kui lähed segi kuna oled viljatu? igast hulle on ju olemas. minuarust see tabel on rohkem võimalused mida arst siis nagu kontrollima peab ja mille alusel üldse nagu saab vabastada. kui sa ripsmekarva kaotad siis ajateenistusest ei pääse ja seda seadus üldse arutama ei hakkagi irw
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
unknown
HV kasutaja
|
31.08.2007 00:17:56
|
|
|
Jah, definitsiooni ma tean, aga just loogilisest järeldusvõimest mul puudu jääbki. Ehk siis kui oled tugevas depressioonis oma viljatuse pärast, ei taheta sind kaitseväkke? See oligi mu esimene mõte, aga ei ole kuidagi loogiline.
_________________ Parimate soovidega,
unknown |
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
31.08.2007 00:55:23
|
|
|
carlking kirjutas: |
DonNiger, ei vist viimati esines ta siin ikka enda tagurpidi pööratud perenimega  |
Ega ei arvanudki. 10 aastat aktiivselt orienteerumisega tegelemist peaks midagi külge jätma.
_________________ Müüa EOS 50D |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
2 :: |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
31.08.2007 01:14:05
|
|
|
unknown kirjutas: |
Jah, definitsiooni ma tean, aga just loogilisest järeldusvõimest mul puudu jääbki. Ehk siis kui oled tugevas depressioonis oma viljatuse pärast, ei taheta sind kaitseväkke? See oligi mu esimene mõte, aga ei ole kuidagi loogiline. |
vast mingi 1 juhus 10 aasta peale
|
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
05.09.2007 22:23:44
|
|
|
Niih, sain just postkasti endale kätte ka teate, mis mulle siis diagnoositi, et ma minema ei pea sõjaväkke....
Seal oli siis järgmist
E66 Rasvumus
I42 Kardio(müo)paatia
M21.4 Lampjalg (opmandatud)Pes planus (acquisitus)
M54.5 Nimmevalu
Mida tähendab kardio(müo)paatia ? tahaks ka targemaks saada.... Definitsioonide ka vastavate pikenduste jms kohta oli andmeid https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=960023 aga sealt ei saanud ma endale vastust....on kellelgi ehk aimu? Samuti lampjala lisa, mida ma selat peaks välja lugema?
Peab vist metsajookse tegema hakkama õllesõbra aastad on oma töö teinud
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
05.09.2007 22:24:34
|
|
|
Lampjalgsus äkki omandatud, mitte opmandatud ? Või ongi mingi selline vigurnimi
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
05.09.2007 22:29:27
|
|
|
Lampjalgsust jagati astmetesse vahepeal vähemalt. 3. aste oli see, mis oli määravaks ajateenistusest pääsemiseks. 2. aste oli aga piirangutega.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
05.09.2007 22:34:05
|
|
|
nimmevaluga vist endale pääs äkki. ega kaua seista ei saa. selg hakkab niimoodi valutama, et paneb pildi tasku
_________________ Ole tore ! |
|
Kommentaarid: 144 loe/lisa |
   |
8 :: |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
HDTanel
Overclocker

|
05.09.2007 22:40:19
|
|
|
koputaja kirjutas: |
Lampjalgsust jagati astmetesse vahepeal vähemalt. 3. aste oli see, mis oli määravaks ajateenistusest pääsemiseks. 2. aste oli aga piirangutega. |
Noomaitea, meil üks vend oli Tallinna Haiglas tööl olnud kiirabis ja vend saadeti sõjaväkke ikkagi, mis siis, et jalad nägid välja nagu piilupart doonaldil jõhker vaatepilt oli.
_________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel |
|
Kommentaarid: 635 loe/lisa |
   |
4 :: |
3 :: |
496 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
05.09.2007 22:41:55
|
|
|
ega enam väga selle lampjalgsusega ära ei saagi
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Oliverk
HV veteran
|
05.09.2007 22:43:19
|
|
|
Mul 16 arstlik eks näb mis saab. Vabatahtlikult ei tahaks minna väkke.
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
26 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
05.09.2007 22:45:53
|
|
|
Üldiselt lampjalgsus minu mäletamist mööda muul ajal ei seganudki inimesi eriti, ainult pikematel rännakutel olid neil jalad koledasti katki/villis/valusad. Hullemini kui korralike jalgadega inimestel.
Aga samas päris uut infot ei oma.
tsitaat: |
jalad nägid välja nagu piilupart doonaldil |
sellega on see lugu, kui komisjonis ei loe oma vigu ette, siis kedagi ei huvitagi kas sul on miskit viga või mitte. Lähed puhta paberiga teenima.
|
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
kotmarjak
HV Guru

|
05.09.2007 22:46:02
|
|
|
Oliverk kirjutas: |
Mul 16 arstlik eks näb mis saab. Vabatahtlikult ei tahaks minna väkke. |
no aga räägi ära siis ennast. kui on mõistlik psühholoog, siis saad minema ka
|
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
05.09.2007 22:55:27
|
|
|
koputaja kirjutas: |
Üldiselt lampjalgsus minu mäletamist mööda muul ajal ei seganudki inimesi eriti, ainult pikematel rännakutel olid neil jalad koledasti katki/villis/valusad. Hullemini kui korralike jalgadega inimestel.
|
Nonoh, see et pikemal rännakul asi nii avaldus on lihtsalt üks kergestinähtavatest effektidest. Perspektiivis keerad enda tervisele ikka kõvasti käru.
Lamppöid, nagu ka tühi autokumm, et ole võimeline täies ulatuses oma funktsioone täitma. Jalad väsivad kiiresti ja valutavad ka pärast lühikest jalutuskäiku. Teravad valud tekivad tavaliselt olematu pöiavõlvi ja säärelihaste piirkonnas. Autojuhid teavad, et katkise kummiga sõit ei ole mitte üksnes ebatõhus, vaid läheb ka väga kalliks maksma. Nii mõjub ka käimine lamedal pöial kogu luustiku-lihassüsteemile halvasti. Selgroo asend on otseses sõltuvuses jalalabast. Jalalaba deformatsioon tähendab luustiku-lihassüsteemi muudatusi. Lampjalgsusega kaasnevad põlve- ja puusaliigeste ülekoormus, selgroo kõverdumine ja kogu luustiku ning lihaste haigestumine. |
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillerXP
HV Guru

|
05.09.2007 23:18:43
|
|
|
tegelikult, kui keegi oleks mu linki vaadanud, siis oli seal taoline märge, mispuhul on tegevteenistuseks mittekõlblik....
Lampjalgsuse III aste > 155º, lodiluu lühenemisega, artroosi nähtudega. Jäseme lühenemine üle 5 cm. Rippranne. Rippjalg. Omandatud küüniskäsi, kompkäsi, kompjalg
mind huvitab just miks on minu diagnoosil M21.4 ehk siis just .4 seal lõpus....
EDIT: ringi vaadates m21 lihtsalt peaks olema erinevad jäsemete deformeeringud..... 21.4 peaks vist siis märäama alaliigi mis täpsemalt deformeerunud ehk lampjalg...
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
88 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
05.09.2007 23:34:01
|
|
|
Huvitav, et sellest dokumendist ei hakanud silma traumasid. Näiteks mina, kellel on põlvekõhred kukkumistest konkreetselt tükkideks (joosta, hüpata ei tohi), mis minuga tehtaks?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
05.09.2007 23:57:57
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Huvitav, et sellest dokumendist ei hakanud silma traumasid. Näiteks mina, kellel on põlvekõhred kukkumistest konkreetselt tükkideks (joosta, hüpata ei tohi), mis minuga tehtaks? |
M15M19 Artroosid Hästi ravile alluvad vähese liigesekahjustusega, kergekujulise kuluga artroosid. Funktsioonihäire puudub Kuni 12 kuud Liigeste püsivad pöördumatud kahjustused keskmiste või raskete funktsioonihäiretega. Aeglase progresseeruva kuluga artroosid kerge funktsioonihäirega. Retsidiivid 1 kord aastas |
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
05.09.2007 23:59:43
|
|
|
Ja mina otsisin sõna "trauma" järgi.
Kui mu põlved on võimalik kahe opiga korda teha, siis see vist ei ole pöördumatu?
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Subu
HV veteran

|
06.09.2007 00:07:23
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Ja mina otsisin sõna "trauma" järgi.
Kui mu põlved on võimalik kahe opiga korda teha, siis see vist ei ole pöördumatu? |
Sulle vist võimatu esialgu kaugemaleulatuvat diagnoosi panna, keegi ei saa 100% garanteerida et kõik kahjustused kaovad ega tüsistusi peale oppi ei tekki. Liigesevigastused on alati ohtlikud.
Ennist siin killer küsis mis kardiomüapaatia on, minu teada on see südamelihase nõrkus ( tuletasin siis selle sõnast kardio ja myopathy ;p)
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
06.09.2007 23:21:05
|
|
|
Seda nalja olete kuulnud, et Aaviksoo oli tulnud idee peale kaotada nõue ajateenistuse läbivus, et minna "sõjaülikooli" (täpset nimetust ei mäleta sellel)? Et siis ohvitserideks saavad inimesed, kes ei kõlvanud reamehekski
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
MaitK
HV veteran

|
06.09.2007 23:24:03
|
|
|
heretic666, kui hästi oled sa informeeritud sellest, et EV taasiseseisvumise algaastatel, kui Sõjakool oli veel Riigikaitseakadeemia (mingi hetk ka Sõja kolled), siis polnud ka tarvilik käia enne ajateenistuses. Õppeaeg oli 4 aastat. Ma ei saa küll kuidagi öelda, et need mehed oleksid hetkel halvemad ohvitserid kui praeguse Sõjakooli lõpetanud. Kuid õppides ise Sõjakoolis, ei poolda ma ajateenistuskohustuse kadumist õppima asumisel.
_________________ Võidab see, kellel on surres kõige rohkem asju!
Kust tuleb tolm ja kuhu kaob raha? |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|