Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Mis teeb toiteplokist hea toiteploki ? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 307, 308, 309  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 28.08.2007 21:48:13 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
oh jah... tule ma OC in sul süsteemi ära ja näitan et see on stabiilne kui kuramuse kivi...

Ei viitsinud isegi lõpuni lugeda. Sain juba aru, et oled see kõige, kõige, kõige mees. Sa ei saa aru, et jutt käib ka rahast.
P.S Hakkab meelde tulema, miks ma kunagi hinnavaatluse lugemise ja kirjutamise lõpetasin. 9 aastat on möödas ja s****gi pole muutunud.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.08.2007 22:16:20 vasta tsitaadiga

mis rahast... ma säästsingi kunagi ostes 2k eest AMD64 3000+ mille ma panin täiesti stabiilselt tööle suht FX55 võimul (ehk siis 10k maksis kunagi). Kas siis ma ei säästnud raha ? Minuarust säästsin.

Ja kui sulle veel kohale pole jõudnud siis ma olen see kes OC ib odavaid juppe ehk siis teeb odavast prosest parema a'la 2k eest 6k prose võim kätte. Ja süsteem on alati stabiilne olnud. Kui sa OC ida ei oska siis ei tasu asja käppida ja ka kireda et OC = ebastabiilne. <--- OC in kuna võimu vaja. webi jms väiksemate toimingute masin on kenasti stock kiirusel ja vurab vaikselt ilma et keegi teda torgiks.

Ma piisavalt igasugu infi toidete kohta jms oc kohta foorumitest lugenud seega kardan et mingi värk mulle ka külge hakanud... Ja ma ei ole mingi "kõige" mees. Ma üritan alati ei millestki head masinat saada. Ja see plaan läheb varste uuesti käiku... suht ei millestki (ehk siis raha vähe) teen suht tugeva masina jälle 8)

loodan et sa sellist ütlust kah tunned nagu: " ma ei ole nii rikkas et sitta osta " ja selle järgi ma üldiselt toimetangi kuna odava saasta lappimine on kallis kui üks korralik ost (ehk siis odavam on osta korralik ja nõuetele vastav toide kui mingi jura)

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
okpoiss
HV kasutaja
okpoiss

sõnum 29.08.2007 10:09:19 vasta tsitaadiga

Ma näen sin tegelt enamasti juttu Chieftec-i toitest. Kuidas on aga teiste tootjatega n: Corshair, Hiper, Seasonic, Thermaltake jne. Kuidas nende toited käravad ja millist neist tasub ja millist ei tasu kohe mitte osta icon_question.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 29.08.2007 10:12:33 vasta tsitaadiga

Corsair peaks väga hea olema ülevaadete järgi (seasonicu sisu), Seasonic peaks kah kõrge kvaliteediga olema, Hiperit mina isiklikult ei ostaks kuna lugenud kuidas nad läbi lähevad (isegi siin foorumis konkreetsed juhtumid). Thermaltake iga mul halvad kogemused aga tunduks nagu oleks nende uuemad toited paremad aga tasuks enne uurida kes selle plokki reaalselt tootnud on.

Aga siiski alati tasuks enne ostu mingeid korralike ülevaateid lugeda (mitte stiilis: bios näitab volte).

tagasi üles
miga
HV Guru
miga

sõnum 29.08.2007 10:14:47 vasta tsitaadiga

Huvitav...Ordis on Corsair'i 620W toiteka hind 2500.- pealt 2275.- peale...ehk tuleb sellest tootjalt midagi uut peale...
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
der hammer
HV Guru
der hammer

sõnum 29.08.2007 10:41:14 vasta tsitaadiga

SirTeci toodetud chifud on küll suht head. Üks 400w isend toitis mu profiili ja kellamine probleemi ei tekitanud. Hiper on paljudel läbi läinud ,aga enda oma on probleemideta töötand. Ise usun ,et need on kuumusest läbi läinud ,kuna Hiperi toited on vaiksed ,aga suht kuumad....

angel ära üle ka pinguta icon_rolleyes.gif

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 29.08.2007 10:59:15 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:

Ma piisavalt igasugu infi toidete kohta jms oc kohta foorumitest lugenud

Vahelduseks võiks ka endale võimusemõõtja hankida ja mõnda asja ise praktikas katsetada.
tagasi üles
DonNiger
HV Guru
DonNiger

sõnum 29.08.2007 11:49:31 vasta tsitaadiga

Kuna siin häid spetsialiste, siis võiks kogenematutele esilehele lsti pnna plokkidest - mis on head ja mis halvad. Teemat lugedes on siin mõned sajad küsimused ja 500 mõttetut vastust.
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 29.08.2007 11:59:05 vasta tsitaadiga

DonNiger kirjutas:
Kuna siin häid spetsialiste, siis võiks kogenematutele esilehele lsti pnna plokkidest - mis on head ja mis halvad. Teemat lugedes on siin mõned sajad küsimused ja 500 mõttetut vastust.

Just selliste teemade puudumise või hävitamise pärast kasutan reeglina google searchi icon_wink.gif
HV mammuteid läbi kammida on aga enam kui tüütu...
Lisaks mulle meeldivad veel tohutult foorumid, kus on igale tootjale oma teema(loomulikult põhlisemad).
Midagi sellist nagu DDR2 teema alguses on oleks vaja ka siia...
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 29.08.2007 15:11:06 vasta tsitaadiga

Kas teie ostaksite pigem 400W BS II või 450W Chiefteci 50.- odavamalt(Arvutikeskus)
Nimelt DonQ TF-st väidab, et BlueStorm on vaiksem ja efektiivsem. Ei tea küll tema infokohta, kuid nii see päris ei tohiks siiski ju olla?

Elof
HV Guru
Elof

sõnum 29.08.2007 15:47:57 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
Kas teie ostaksite pigem 400W BS II või 450W Chiefteci 50.- odavamalt(Arvutikeskus)
Nimelt DonQ TF-st väidab, et BlueStorm on vaiksem ja efektiivsem. Ei tea küll tema infokohta, kuid nii see päris ei tohiks siiski ju olla?

Infokohad head on tootjate endi kodulehed. Kui neist mööda vaadata siis arvata võib igasuguseid asju, iseasi kas arvamused tõele eriti lähedal.
BS2 seeria plokkide efektiivsus lubatud >80%
450W Chieftec'i oma >70%

http://www.chieftec.com/smart-power.html
http://www.fspgroup.co.uk/u.k/02_newproducts/bluestorm2.htm
Kommentaarid: 212 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 175
tagasi üles
Nu
HV Guru
Nu

sõnum 29.08.2007 17:14:47 vasta tsitaadiga

Magic kirjutas:
Kiidaks vahelduseks enda 420W OCZ toitekat: 3,5GHz peal idle vs full load ei pane vähemalt toiteka pingeid üldse kõikuma thumbs_up.gif

0,00 siis idle vs. fulli pingete vahe?

tagasi üles
okpoiss
HV kasutaja
okpoiss

sõnum 29.08.2007 17:24:03 vasta tsitaadiga

no üldiselt vist alla >80% efektiivsuse ei ole mõtet osta toidet. Parematel on efektiivsus >85%. thumbs_up.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Tsitrus
HV vaatleja

sõnum 29.08.2007 21:21:24 vasta tsitaadiga

Vahetasin hiljuti GF 6800 1950 PRO vastu (ülejäänud konf profiilis) ning mõtisklesin, kas mu aopen 350W PSU peab vastu või ei. Alguses tundus nagu kõik ok, kuid hiljem hakkasin mängudes märkama väikseid anomaaliad (FPS langedes korraks hangub kursor ja klaviatuur). Driverite ja seadetega peaks kõik korras olema. Hakkasin kahtlustama toiteplokki, et ei pea valule vastu. Testriga tegin ka 12V mõõtmisi ning idle oli 12,24 V ja loadis (mängus nagu q4) 12,17V. Pannes käima Run automated clock cofiguration utilty ATI control centerist langes pinge 12,03V (kokku ei jooksnud ja muid anomaaliaid ei täheldanud). Siit ka küsimus, et kas selline pinge kõikumine on juba piiripeal või muretsen veidi asjatult?

Ette tänades.

angel
HV Guru
angel

sõnum 29.08.2007 21:28:44 vasta tsitaadiga

ATX standard lubab +/-5% kõikumist aga parem oleks kui seda ei toimuks.

kui soovid oma süsteemi stabiilsust testida ja pinged mõõta multimeetriga (bios üldiselt valetab ja selseid V näitusid ei tasuks uskuda) siis proovi sellist testi: pane OCCT 30min stabiilsus test tööle. Ja samal ajal viska 3Dmark06 käima. Ja siis vaata ja uuri mida toiteplokk teeb. Ehk siis mis pingeid välja annab ja kuidas ta temperatuuriga lood on.

ise kahtlustan et toide jääb nõrgaks (oleneb mis A'sid see toide sul +12v raja peal omab). Aga nagu näha siis kodanik: sukelduja jutust võiks järeldada et see toide peaks piisav olema icon_lol.gif

Ise muidugist viskaks selle kirstule taha 500W Fortroni ehk siis võimu jääb ülegi ning kui midagi uuendad on lootust et toide ei jää jälle nõrgaks.

tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 29.08.2007 21:32:36 vasta tsitaadiga

Nu kirjutas:
Magic kirjutas:
Kiidaks vahelduseks enda 420W OCZ toitekat: 3,5GHz peal idle vs full load ei pane vähemalt toiteka pingeid üldse kõikuma thumbs_up.gif

0,00 siis idle vs. fulli pingete vahe?

jah...12,10 stabiilselt...0,005 kõikumine ilmselt siiski on(sest korra nägin12,09 ka ära...jõllitasin kauem kui enne)... see 150W vs 215w.
tagasi üles
ewur
HV veteran
ewur

sõnum 29.08.2007 22:12:29 vasta tsitaadiga

sukelduja kirjutas:
Minu jaoks on täiesti mõttetu osta 1000 krooni kallim toide, 700 kroonine prose jahutus, 500 kroonine video jahutus, 1000 krooni kallim emaplaat, hunnik 200 krooniseid lisaventilaatoreid, et 2500 kroonine protsessor 4000 kroonise protsessori jõudlusega tööle saada, vesijahutusest ma ei räägigi. Nendele, kes tahavad kõige, kõige, kõige olla, on see kõik loomulik. Kui raha on põletada, siis miks mitte. Mul ei ole selle vastu midagi. Laske käia, ostke endale 1KW toiteplokk, kui see teid ennast paremini tundma paneb.thumbs_up.gif Teistel on naised, lapsed, kodulaen, autod, muud hobid peale arvutite jne. Irooniline on, et me räägime seda juttu Hinnavaatluse foorumis. Aga meelde tuleb anekdoot kahe vene uusrikka seiklustest Londonis, kus üks ütles, et näe ostsin särgi 500 naelaga, teine ütleb, et sa oled loll, teisel tänaval sai seda sama osta 750 naelaga....

thumbs_up.gif , eks ta nii olegi...
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 29.08.2007 22:32:23 vasta tsitaadiga

ewur kirjutas:
sukelduja kirjutas:
Minu jaoks on täiesti mõttetu osta 1000 krooni kallim toide, 700 kroonine prose jahutus, 500 kroonine video jahutus, 1000 krooni kallim emaplaat, hunnik 200 krooniseid lisaventilaatoreid, et 2500 kroonine protsessor 4000 kroonise protsessori jõudlusega tööle saada, vesijahutusest ma ei räägigi. Nendele, kes tahavad kõige, kõige, kõige olla, on see kõik loomulik. Kui raha on põletada, siis miks mitte. Mul ei ole selle vastu midagi. Laske käia, ostke endale 1KW toiteplokk, kui see teid ennast paremini tundma paneb.thumbs_up.gif Teistel on naised, lapsed, kodulaen, autod, muud hobid peale arvutite jne. Irooniline on, et me räägime seda juttu Hinnavaatluse foorumis. Aga meelde tuleb anekdoot kahe vene uusrikka seiklustest Londonis, kus üks ütles, et näe ostsin särgi 500 naelaga, teine ütleb, et sa oled loll, teisel tänaval sai seda sama osta 750 naelaga....

thumbs_up.gif , eks ta nii olegi...

Väga ülepakutud jutt ja mitte midagi andev.
Vaielda võiks selle üle palju ja eks igaüks leiaks midagi noritavat...
toitekas pole minu meelest asi mida oleks mõttekas vahetada iga arvuti uuendamisega - kvaliteene ja varuga asi kestab ikka 4-5a kindlasti. Minu meelest pole see kallis investeering...
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 29.08.2007 22:41:13 vasta tsitaadiga

kumb on odavam... kas hoida toite pealt kokku ja lasta mingi 10k maksev süsteem õhku või osta sutsu parem toide ehk siis paar koidulat juurde maksta icon_lol.gif

aga jah.... sry aga see "sukelduja" ajab suht müstilist pada suust välja... ja kui juba kasutaja mainib underclocki siis ei ole ikka asjad nii nagu peavad... ma pole kordagi ühtegi süsteemi pidanud underclockima ehk siis aeglasemaks tegema et toimiks... icon_rolleyes.gif

Endal igatahes 600w OCZ toide ja üle 2 aasta vasta pidanud (algses süsteemis kus ta oli on suht kõvasti võisamaks läinud seega saigi varuga ostetud) Peaks veelgi kui tal ei oleks seda tobedat 2x +12v raja süsteemi mis peaks eraldi olema (2 eraldi rada). Lihtsalt tänapäeva süsteemid võivad mingi hetk selle ühe 12v raja liiga kooma tirida ja siis teine ei saa ka "appi tulla" ja ongi asi piixus.

tagasi üles
matzz007
HV veteran
matzz007

sõnum 29.08.2007 22:42:33 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
kumb on odavam... kas hoida toite pealt kokku ja lasta mingi 10k maksev süsteem õhku või osta sutsu parem toide ehk siis paar koidulat juurde maksta icon_lol.gif

aga jah.... sry aga see "sukelduja" ajab suht müstilist pada suust välja... ja kui juba kasutaja mainib underclocki siis ei ole ikka asjad nii nagu peavad... ma pole kordagi ühtegi süsteemi pidanud underclockima ehk siis aeglasemaks tegema et toimiks... icon_rolleyes.gif

Endal igatahes 600w OCZ toide ja üle 2 aasta vasta pidanud (algses süsteemis kus ta oli on suht kõvasti võisamaks läinud seega saigi varuga ostetud) Peaks veelgi kui tal ei oleks seda tobedat 2x +12v raja süsteemi mis peaks eraldi olema (2 eraldi rada). Lihtsalt tänapäeva süsteemid võivad mingi hetk selle ühe 12v raja liiga kooma tirida ja siis teine ei saa ka "appi tulla" ja ongi asi piixus.

palju siuke toide maksaks kah ?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
miga
HV Guru
miga

sõnum 29.08.2007 22:43:43 vasta tsitaadiga

Toietkas on tõesti asi, mille pealt ei tasu küll koonerdada...Ise kavatsen 620W Corsair'i sisse muretseda, Chieftec'st ja muust jamast vaatan üle
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
purexpure
HV veteran

sõnum 29.08.2007 22:50:32 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Chieftec'st ja muust jamast vaatan üle

icon_biggrin.gif
Ei ütleks, et chieftec jama oleks icon_confused.gif
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 47
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 29.08.2007 22:57:42 vasta tsitaadiga

See PowerStream 600W OCZ maksis suht palju... suht rumalalt ostsin kuna tegelikult oleks võinud 520W võtta ja oleks asi korras olnud. Aga probleem oli 1) eestis polnud piixugi võtta 2) just elasin üle nädalase trauma ilma arvutita olemisest kuna üks toide suvatses maha kärvata seega läksin kindla peale välja + teadsin et süsteem mida ta lõpuks toitma hakkab tahab suht võimast ja korraliku toidet millel pinged stabiilsed ja seda ta ka pakub.

Oleks teadnud seda " 2 eraldi rada = sutsu halb tulevastele süsteemidele" siis oleks teisiti võtnud... aga vat keegi tark kah seda siis ei ajanud ehk siis aeti oma "400.- toite juttu kõikjal või siis ei soovitatud piixugi kui küsisin"

Ise uurin praegusel hetkel olevaid toited ja eks näis mida ma valin uue Intel/AMD kui ta jalad alla jälle saab +8800 (või 8900/uusim AMD järgmine põlvkond) toitmiseks. Igatahes üle 2 aasta tahaks jälle asjaga masinaid toita. Aga ise ei ole veel uurinud täpselt mille kuradiga tänapäeva rahvas OC süsteeme toidab. Olen märganud et osad isegi kasutavad 750W toiteid icon_confused.gif Päris 1kW oleks juba kahtlane osta icon_lol.gif

ps: vist juba 10x öelnud aga igal tootjal esineb praaki, mõnel rohkem teisel vähem. Seega kui kellegi Chiffu läbi läheb ei tähenda et kogu firma jura toodab. Näiteks OCZ toiteid on kah rahval läbi läinud kui uurida OCZ support foorumit icon_rolleyes.gif Ainuke probleem selle chiffuga on see et ma ei leia eriti loetavaid ülevaateid ehk siis nagu osa maailmast ei tunnekski seda firmat kes neid "häid ja informatiivseid" teste teevad.

tagasi üles
hoax
HV vaatleja

sõnum 29.08.2007 23:14:02 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:

Üks rada pidi olema sisuliselt kõikidel toidetel mida osta on üldse võimalik, olenemata sellest mis kaane peale kirjutatakse. Erandiks oli vist ainult 1000W enermax niipalju kui seni on teada. See üksik rada jagatakse virtuaalselt mitmeks, muud miskit.
tagasi üles
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 29.08.2007 23:38:47 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:

Sa oled ilmselt noor ja roheline alles ja puutunud arvutite juures kokku ainult laiatarbekraamiga. Teatud tingimustes tuli omal ajal underclockida, et siinikiiruseid alla saada, sest spetsiaalsed kontrollerikaardid ei suutnud muutuvate standarditega kaasas käia. Arvuti perfomance on kama, aga kontroller, mis maksab oluliselt rohkem kui arvuti, peab 100% kindlusega töötama.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Mis teeb toiteplokist hea toiteploki ? mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 307, 308, 309  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.