|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
monty11
Kreisi kasutaja

|
06.07.2007 14:53:14
|
|
|
Inglise nokki nimi ... Raibert
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
Tule ja kiika minu fotomaailma. |
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
realgamer
HV kasutaja

|
14.07.2007 01:44:07
|
|
|
Mis nende Mongolitega lahti on ? Nad ei taha kohe üldse kaotada.Kui euroopa sai vallutatud mängleva kergusega ,siis kui mongoliteni jõudsin sain esimesed vitsad.Täitsa imelik et mongoli armee alates vibumeestest kuni ratsaväelasteni panevad minu raske ratseväelastele ja rüütlitele paremini vastu?
zAjaloost on teada et mongolitel oli vilets varustus ja moraal aga mobiilne sõjavägi.Kui rooma leegionid kohtusid mongolitega siis roomlastel läks kops üle maksa,sest mongolid vältisid otsest mees mehe vastu kokkupõrget,milles mongolid oleks kindlasti kaotajaks jäänud.Mongolid tiirutasid oma ratsaväelastega, kord lähenesid leegionäridele ,kord taganesid jälle.Nii nad õõnestasid roomlaste närvi ja külvates neile tuhandete kaupa nooli kus palju otsa sai.Medieval ll aga tulevad mongolid oma nõrgemate vägedega ja minu omad panevad lihtsalt jooksu või saavad haledalt sisse.No sellisel mängu tehisinteligentsil pole mingit pistmist tegelikkusega. Nii ma siis korjan oma paremaid Heavy cavalery kokku oma kõikidest vallutatud riikidest .Panen nad laevale ja saadan mongolimaale totaalsesse sõtta .Suure vaevaga olen saanud 4 mongoli linna vallutatud ,kuid mongolid ei maga ja koondavad vägesid .
_________________ .............................................................................................................................................................. |
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
14.07.2007 02:18:18
|
|
|
Ise suutsin mongoolid tagasi suruda võttes nende teatud kindlused ära + mõrvasin nende peamised liidrid. Nüüd vaikselt ootan hetke millal nad üldse minema pühkida (ei ole suht kaua aega mänginud... save peaks kusagil alles olema ja varste vast jätkan).
Mongoolid tegelt on suht nõrgad ainult massiga löövad + vibud jms hirmutamis vahendid. Endal oli jalavägi vähemuses. Ja ma kaitsesin müüri ehk siis nad ei saanud ringi joosta ning minu mehi hirmutada. Samuti ei saanud nad neid tagant vms külje pealt rünnata. Ja tulemus oli see et pärast jooksid nad minema kuna minu armee mis oli väiksem oli neist kenasti tugevam.
Ise mängin hispaaniaga ning minu armee on suht viimaseni välja treenitud ja osati ka "tärnidega". Jõudsin alles siis mongoolidega (tulid kallale) kokku sattuda kui mul oli suht arenenud riik ning väga hea rahaline seis. Seega seegi vast mängib suurt rolli. Mõne lahingu olen ka kaodanud nende vasta lageda taeva all kui neil on 2x suur armee. Lühidalt: neid oli liiga palju ja siis toodi veel abiväed juurde. Ühe pundi lõin laiaks aga siis tuli sama suur asemele ja mul olid juba kaotused olnud + väsinud onud.
_________________ |--{o,o}-----(\__/)-----------------|
|--|)__)-----(='.'=) ----O RLY ?---|
|---"-"- -----(")_(")-----------------| |
|
| Kommentaarid: 175 loe/lisa |
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
14.07.2007 12:27:55
|
|
|
ETVst oli alles 2005. aastal tehtud dokumentaal Genghis Khanist. Hea mõelda, et tänu mongoli traditsioonidele pääses Euroopa täielikust vallutamisest ... khan viskas rusika nurka ja kõik väepealikud pidid tagasi Mongooliasse minema, et uut juhti valida. Kui ma ei eksi, siis istus nende väga suur vägi sellel hetkel Viini all juba.
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
realgamer
HV kasutaja

|
14.07.2007 20:08:00
|
|
|
[quote="angel"]Ise suutsin mongoolid tagasi suruda võttes nende teatud kindlused ära + mõrvasin nende peamised liidrid.
Kuidas sul õnnestus peamised liidrid mõrvata.Tavaliselt on parimad liidrid ja väejuhid ka paremini turvatud ihukaitsjatega.
Olen ka oma lihuniku saatnud vaenlase väejuhti või kuningat maha koksama,kuid siiamaani on nad oma hea skilli juures ise kahjuks maha notitud..Heretikuid,preestreid,nõidu ja diplomaate saab kergemini maha tõmmata aga kuningaid pole mul õnnestunud.
Teine asi on mongolite heavy cavaleri või mis tahes sama klassi väeüksuse vastamisi 1;1 ,siis saad ikka sisse, ükskõik kui palju sul tärne või armorit peal on.
Mõned lahingud on nagu ette ära määratud kes võidab.Sama nagu diplomaatia või muuga.Pakkusin hispaaniale rahu,sest olin vallutanud kõik peale 1 linna.Aga see hispaania jonnipunn keeldus.Mänguloogika?
Ise olen mongoleid võitnud tänu suuremale ülekaalule,maastiku iseärasusele või tänu sellele et neil oli vibu jalaväelaseid palju ,mida isegi minu raske ratsavägi vaevaliselt niidab.
KUid tuleb tunnistada et ei ole kõvemaid sõjamehi näinud kui mongolid.Näiteks tõmbasin oma 4 raske ratsaväega kotti mongoli 2 vibu ratsaväe.Mongolid pidasid kuni viimase meheni vastu,ega alistunud mis on harv nähtus.Tänu kotti püüdmisele ma kaotasin kõvasti aega ja kogu väe faalanksi parem tiib jäi ratsaväe kaitseta.Siis oli vaja tagasi ratsutada allesjäänud meestega tiiba kaitsma ,kuid lahingu kulg oli juba otsustatud kahjuks.
Mongolitega on selline värk et jalaväega ei tee seal midagi.Nad lihtsalt tiirutavad oma hobustega ja lasevad sind sõelapõhjaks.Pole ka mõtet oma ratsaväega nende hobu vibulaskjaid taga ajama hakata.Nad kappavad eest ära ja kui kätte nad saad siis on ülejäänud vägi lõksus noolte raheall..Ise kasutan ainult nende vastu parimaid ratsa rüütleid ja paari raske jalaväge , just neid,kellel käes on konksud või kullassepa haamrid( vist oli attac 17,deffend 17) .Need raskeväelased on hea armori ja relvadega vennad ,kes murravad kõige paremini ratsa ja jalaväe liine.Nad on üldse kõige universaalsemad jalaväelased ,mille ülalpidamiskulu on odav-150 .
Varsti teen mongolitele 2;1 ja ees ootavad egiptlased.Ma loodan et need pole hullemad kui mongolid .
Kas kellelgi on head nippi linna rahutuse vastu?Mul on paar linna võetud mille rahulolu on 70 või 50!
Koguaeg käib seal ülestõus ja madistamine.LInnas on rahu,korra tagamiseks maksimum 20 erinevat sõjaväeüksust ,kuid ikka jääb väheks ja juurde ei saa ka tuua,
sest ei mahu linna enam.Ehitan ka kirikuid ja garnisone ,mis peaksid distsiplineerima ja usku devalveerima ,kuid ei.Mõni linn on kohe selline rahutu.
Õnneks pole üheski linnas võim käest antud,,,,,veel
_________________ .............................................................................................................................................................. |
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
14.07.2007 20:21:42
|
|
|
mul oli mängus treenitud mõrvarid kes kõik kindralid kes ligi tulid said tappa
ja kui leidus onu kes ei allunud sellele korrale ootas teda ees kena suur armee mis löödi laiaks.
Mõrvareid peab treenima. Ehk siis alustad väiksematest isikutest ja lõpuks võtad ette suuremad. Suht aega nõudev tegevus.
Ise ei kasuta üldse ratsaväge nagu eespool mainisin. Jalavägi on hispaanial palju tõhusam ja tugevam. Ning ambud teevad oma töö hästi ära. See kes lahingu võidab on tegelt suuresti kasutajas endas kinni ja mis väed tal on ja mis vägede vasta ta astuma peab. Riikide vahelise suhtlemisega ma mängus ei tegele aga olen tähele pannud et AI ei lõpeta sinuga sõda ära siis kui keegi kes tema liitlane on sinuga sõjajalala kuna vastasel juhul tuleb see talle kallale. Aga eks seal on ka veidraid asju kah olnud (tegemist siiski AI'ga).
Mongolid on suht "nohu" võrreldes "timburiini" elevantidega
Linna rahutuse vältimiseks pane sinna mingi kõrgema astmega ja usaldatud kindral (vaata et tema usulised vaated vms omadused linna omaga vastastikus ei oleks). Lase maksud alla ja ehita teatud ehitisi mida rahvas seal tahab. Kasuta tänapäeval maailmas tuntud meetodit: hoija neid hirmu all tuues sisse suur armee ja kui mässavad tapa kõik ära
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
14.07.2007 20:26:10
|
|
|
| kasuks tuleb ka preestreid, spioone ja m6rtsukaid linnas hoida
|
|
| Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
14.07.2007 20:32:21
|
|
|
selle unustasin ütlemast, et see ala mille vallutab peab enne usulise aju loputse alt läbi käima ... vastasel juhul tekkivad usulised rahutused
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
15.07.2007 12:00:05
|
|
|
Kindlasti tuleb elanikkond ka orjastada, kui okupeerid kultuurilise ja religioosse erinevusega linna, siis on rahutused kärmed tulema.
Alati tuleb vaadata, et pealinn oleks impeeriumi keskel, see teeb ka olukorda paremaks.
Olen kuulnud ka jutte, et middle-eastern ehitused tuleks asendada enda omadega, kuid ei tea, kuidas need olukorda mõjutavad.
Ja lisaks siis angeli ja vermonti poolt mainitu.
Usulist ajuloputust on kaugel maal hea teha ka ... paned kohe mitu preestrit majandama ja lisaks saavad need vagadust juurde ja pikemas perspektiivis saad oma mehad kadrinalideks ja paavstiks.
Kuidas teie ristisõdadega tegelete? Merd või maismaad mööda?
Inglismaaga saab veel merd mööda minna alguses, ristisõjaga ühinemiseks antud aeg on piisavalt pikk, et Gibraltarini välja jõuda, seal mehed maha panna ja ristisõjaga ühineda. Olen tähele pannud, et kui kohe ühineda ja siis hakada Gibraltari poole seilama jääd enamikest meestest ilma enne kui Vahemerd näed.
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
15.07.2007 12:03:28
|
|
|
mina tegelesin ristisõjaga nõnda et läksin paavstile külla oma armeega ja nüüdseks ei ole tal enam mingit võimu. Otseselt tal linna enam ei ole vms riiki aga püsib vist ainult elus tänu minule kuna mul oli vahepeal palju preestreid vms onsuid. Kui need otsa saavad siis eeldan et nad on kah minema pühitud.
Suht häiriv oli kui kutsutakse kusagile teise mapi otsa sõdima... viitsinud jamada. Enda üht kindlust piirati suht lõpmatu aeg kuna kuulutati ristisõda minule. Vähemalt sai oma sõjaväge seal treenida ja arendada... pärast tulid kõik tärnidega vennad sealt välja.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
realgamer
HV kasutaja

|
15.07.2007 19:33:51
|
|
|
Mina pole ristisõdadega üldse tegelenud.Mängin praegu 4-dat korda uuesti ,nüüd siis Venecia kampaanias ja ei väsi sellest Total War-ist.Kui see kampaania võiduka lõpuni vallutab ,siis alustan bütsantsi impeeriumist jne.
Kas keegi on teist kaardipealt minema pühitud,hävitatud?Ma pole veel kordagi tundnud oma impeeriumi hävimise või kaotuse ohtu.Mäletan et vanas Total War-is,vist shogun total waris või uuemast seeriast tuli idast mongoli armee 15 kordse ülekaaluga ja siis läks sees küll jahedaks.
Ei usukski et esimesest Total Warist nii palju aega möödas on ; Shogun: Total War Jun 13, 2000. juba seitse aastat möllan mängus .
Total War Medieval, Total War Gold,Total War: Eras ,Shogun: Total War,Rome: Total War Alexander,Rome: Total War Barbarian Invasion,Medieval: Total War,Rome: Total War,Shogun: Total War Warlord Edition,Rome: Total War Gold Edition,Medieval: Total War Battle Collection.
Panen vahest shogun total war-i tööle ja meenu´tan kui kõva mäng omalajal oli.Praegu vaatan ja imestan milline graafika
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
15.07.2007 19:35:19
|
|
|
mind pühiti minema sellises mängus nagu Rome Total War barbarian invasion. Lihtsalt iga otsus oli 100% määrav ja kui valesti tegid tulid onud külla ja andsid vasta tatti. Seal oli suht võimatult raske vahest asju ajada.
M2 TW ei ole end ohustatuna tundnud kuigi kui valesid otsuseid teed ja X riigiga sõdid on seegi väga võimalik. Või siis kõige võimalikum asi mis juhtub on see, et sa ei saa oma pea misiooniga hakkama (see mis mäng sulle annab ja mille pead enne X kordade lõppu täitma).
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
realgamer
HV kasutaja

|
19.07.2007 20:57:13
|
|
|
Hea nali ikka,Pärast euroopa ja vana maailma vallutamist kuulutas paavst mulle sõja.
Kaardipeal nägi asi välja nii;keset suuri punaseid valdusi oli üks tilluke punkt(paavstiriik).
Naerma ikka ajab see tehisintellekt.See oli nagu sääse hammustus mulle ,aga paavst kolis pärast lahingut oma pomo juurde
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andres1221
HV kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
22.07.2007 14:25:13
|
|
|
No tundub, et seal saab ka Revalit piirama hakata ... Pernau ja Arensburg (Kuressaare) paistsid kaardi pealt igatahes. Ja videod on ka vägevad!
Ainuke asi, mis hämmastama paneb on "heroes with special abilities". Loodame, et sealt midagi väga koledat ja ebamaist ei tule.
Sügisel vist peaks välja tulema.
Kas siin on ka keegi, kes teab midagi täpsemalt mod-idest? Ehk kas mõni on juba väljas või kohe välja tulemas ... jne
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ZerOZer05
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
23.07.2007 14:41:52
|
|
|
Tänud, aga selle lehe leidsin ise ka.
Kas tead ka, millised modid väärivad allalaadimist ja kui kaua aja pärast tulevad suured modid, mis kasutavad ainult M2TW mootorit?
Sry, pole tõesti aega sinna teemade hunnikusse sukelduda praegu.
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andres1221
HV kasutaja
|
23.07.2007 18:28:38
|
|
|
Tean, et RTW'is oli vaieldamatult parim Totral realism mod, aga M2TW's ei tea ühtegi nii head.
Oleks ka huvitatud.
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
der hammer
HV Guru

|
20.08.2007 23:57:29
|
|
|
Sain ka lõpuks täis mängule käed külge. Rääkige mis patchid peaks peale panema ? Kas kõik saab ühe suure patchiga või peab neid ükshaaval tallama ?
_________________ Tere. |
|
| Kommentaarid: 149 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
21.08.2007 00:03:13
|
|
|
nagu ma pidevalt siin vatran siis lase 1.2v patch peale... alla selle pole mõtet mängu proovida minuarust... 1.0v oli 1.2v võrreldes suht jura.
vaata uuri aga minuteada oli netis ka full 1.2v patch ehk siis ei pea enne 1.1 vms tirima.
üle 1.2v patchi ei ole minuteada veel tulnud ja ei tulegi vast... exp back ju tulekul 8)
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
der hammer
HV Guru

|
21.08.2007 00:09:35
|
|
|
Ok tänud. Homme panen tirima kuna see suht pisike (613mb) patch. Sellist patchi polegi näinud veel. Detaile on vist kõvasti vahetunud...
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
21.08.2007 00:48:33
|
|
|
eee ütleks nõnda et AI süsteem sai vurtsu juurde ja kui readme's loed mida muudetud siis list on päris suur...
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andres1221
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.08.2007 14:57:04
|
|
|
mnjaaa... merelahingud total war stiilis ... kõlab palju lubavalt... loodetavasti seda mängu peldikust alla ei lasta nagu enamus mängega juhtub...
see mere lahing total waris on üks asi mis mind alati sutsu häirinud kuna suht abitu tunne on seal praegusel hetkel.. vahest kaotan sellised lahingud mis vast oleks võitnud kui ise oleks saanud merel vägesid juhtida.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andres1221
HV kasutaja
|
22.08.2007 16:02:04
|
|
|
| njaa tuttav tunne ja eriti lõbus on, siis kui sul on full stack armee peal : D ning kui see paat veel ümber läheb...
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.08.2007 17:17:24
|
|
|
| andres1221 kirjutas: |
| njaa tuttav tunne ja eriti lõbus on, siis kui sul on full stack armee peal : D ning kui see paat veel ümber läheb... |
mul oli ükskord mingi eliit armee peal... ja siis mingi värdjas ründas järjest kuni lõpuks paadike põhja läks
Sellepärast total war is ma kunagi mere kaudu eriti ei ründa kuna mööda maad mõnusam ja vaiksem minna + saad ise otsustada mis moodi lahingud kujunevad.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
22.08.2007 21:42:46
|
|
|
mismoodi neid pagana castle'eid upgrade'da saab mängus? mingit jõhkrat rahasummat on vaja v?
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
| Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.08.2007 21:49:46
|
|
|
| Wiltz kirjutas: |
mismoodi neid pagana castle'eid upgrade'da saab mängus? mingit jõhkrat rahasummat on vaja v?  |
hm... sul peab olema X arv rahvast enne kui saad linna uuendada. Ja valida on kas linn või loss. Igal ühel omad head ja vead.
Eespool olevast Jutust jäi mulle mulje et sa tunned mängu läbi ja lõhki.. mis sa siis ainult custom lahinguid tagunud seal ? Loodan et 1.2v peal muidu suht "jama" mäng teatud olukorras.
tasuks ka tähele panna et kõik "asulad" sul lossid ei ole... sageli on kasulikum enamus neist linnadena hoida kuna seal on suurem sissetulek aga viletsa müüri jms kaitse tõttu on suht jama kui vastane seda asja piirama hakkab.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
22.08.2007 21:55:22
|
|
|
kas ma küsisin linna (city) kohta angel? jah, ma tean seda juba väga ammusest ajast, et peab olema teatud arv rahvast...see on totalis aegade algusest nii olnud. aga vot nüüd tehti teine süsteem, on linnad ja on nö. kindlused. kirjas oli, et kindluste puhul ei ole vaja rahvaarvu suurenemist oodata! aga mida seal siis vaja on??? see oligi minu küsimus
ja kui minu küsimus sulle rumal tundus, siis sa ei pea sellele tähelepanu pöörama! lihtsalt olen mõelnud, olen otsinud välismaistest foorumitest vastust, aga pole seda siiani saanud...ja tundub juba waste kui ei saa mängus upgrade'da, vaid peab niisama passima
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.08.2007 22:01:20
|
|
|
hm vist ajan sogast...
igatahes kindluse uuendamine tuleb ka minuteada rahva arvuga (pean silmas müüri uuendus kuna kui rahvaarv suureneb antakse teade et loss on valmis uuenduseks ehk siis saad paremad müürid+uued ehitised).... Ning selleks et oma kindluses saada kahuriga tornid peavad sul olema valmis ehitised mis on seotud püssirohu "uuringuga". Minuteada peab ka olema ajastu vastav kuna päris kohe see võimalik ei ole isegi kui sul rahvast üle ääre linnas ajab.
Igatahes mina ise ehitan nõnda et kindlus valmis... siis rahas paljuneb seal.. ja vaikselt ehitan ja uuendan müüre lossidel (kui tuleb teade et uuenduseks on asi valmis). Mingi "ehitiste puu" peaks kah mängus olema...
aga jah... mul ei ole mängu peal seega puust ette ja punaseks ei see teha.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
22.08.2007 22:05:56
|
|
|
no ma ei saa vastu vaielda, võibolla ongi nii...aga väga huvitav sel juhul, kuna mäletan raudselt, et lugesin kuskil mängusiseselt seda infot, et castle'i üks eeliseid on, et ei pea ootama rahvaarvu suurenemist, vaid saab upgrade'da siis kui on nö. piisavalt pappi! väga kahju tegelikult kui see süsteem siiski nii ei toimi, kuna pappi mul on
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.08.2007 22:11:00
|
|
|
hm mina igatahes mäletan nõnda (eelnev tekst vist suht sogane)-->
mängin mängu... öeldakse et linna tahab uuedust.. .valida kas loss või linn. Valin loss... siis ehitatakse see valmis (kalli hinnaga) ja siis kui valmis tulevad uued ehitised. Siis saab neid seal ehitada... kui kõik ehitatud ja linna areneb (minuteada ei pea kõike ehitama aga võin ka eksida, uuri seda ehitiste "puud" mängus) ja rahvas paljuneb siis tuleb jälle teade et loss vajab uuendust (uus müüri tüüp on tekkinud ehituse menüü alla) valin selle ja siis saan uued ehitised jne jne. Lõpuks kui kõik uuendused on ära tehtud on kõik ja edasi asi ei arenegi. Ehk siis kahuritega suured müürid peaks max olema.
Ise olen seda mängu vist mänginud aastasse 1940 vms.. ei mäletagi igatahes suht terve map on minu (kui jätkaks siis teeks viimased linnad ära) ja olen omadega ameerikas 8)
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andres1221
HV kasutaja
|
22.08.2007 23:09:04
|
|
|
Eemh? Aasta 1940 : O? Sul miski mod peal.
Sest kui ma HRE'ga mängisin (H/H - v1.0 oli siis), vallutasin kõik alad enne ära kui aeg otsa sai. Miski 1 või 2 turni jäi veel enne lõppu.
Mäng hakkab aastal 1080 ja lõppeb 1453 või oli see 1530midagi, ei mäleta täpselt.
Hetkel mängin Prantsusmaaga (VH/VH - v1.2) võtsin short campaigni 20 ala ja Inglismaa hävitamine. 9 war'i ja 3 allyt. Päris tükk tööd. Moorid ründavad mind aafrikast. Hispaania edelast, Taani kirdest, HRE läänest. Milan kagust. Päris põnev on peaks ütlema. Inglismaaga sõda ei ole, Caen on ikka nende käes. Põhjast, idast ja loodest midagi ei tule. Välja arvatud vastaste laevad.
Hetkel on mu kontrolli all 15 regiooni. Saab hakkama, aga enamus raha läheb armee retrainimiseks ja uuendamiseks. Varsti on Mooridega lõpp, HRE tundub ka juba vaiksemaks jäävat. (enamus nende lossid minu käes, ega sa linna vägedega ei ründa kah : D )
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
22.08.2007 23:12:09
|
|
|
ee ma võitsin mapi ära ja siis lasi valida kas tahad edasi mängida või lõpetad ja ma valisin et tahan mängu jätkata... ei ole mul mingit modi peal... kurb et mul pilti ei ole aga ütleme nii et mul võtmata ainult egiptus ja paar riiki seal läheduses + uuel maal asuvad alad ehk siis ameerika (kus eurooplased põlismaalasi tapsid ja ahistasid)
peaks mängu tagasi peale panema ja jätkama... tegelik idee on terve map endale saada et ühtegi teist riiki enam ei eksisteeriks 8)
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andres1221
HV kasutaja
|
22.08.2007 23:26:14
|
|
|
| Kui ma tegin long campaign'i HRE'ga ära 45 regiooni + Jerusalem, siis ta küsis kas tahad jätkata. Ütlesin, et jah. Siis tekkis uus või sama counter, mis ikka loendas. Aga enne seda suutsin vallutada kõik alad ära. Ning aasta siis küll üle 1600 kindlasti polnud. 1530 (midagi ma arvan, võib olla vähem või tsipa rohkem.)
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
23.08.2007 01:20:03
|
|
|
ise m2ngisin ka prantslaste eest very hard'ga, vallutasin k6ik alad 2ra koos roomaga, edasi ei viitsinud yksi m2ngida, aasta oli vist ~1500 kandis
peaaegu, et kogu m2ngu v2ltel olin vaid tyrgi ja mooridega liitlane, islamimaadega
suht j6hker oli jah s6dida, p6hjast inglismaa/taani, idast rooma (p2rast rooma vallutamist ungari/poola), kagus milan (p2rast milani vallutamist sitsiilia/veneetsia), l6unast hispaania, l2his-idas egiptus
mongolid olid lihtsalt tapetavad,
aga timuridside elevantidega s6disin ikka v2ga kaua, lahinguid pidasin ka nii et ~14k meest piirasid ~1.6k vaenlast ymber ja ryndasid
n2idislahing: http://img235.imageshack.us/img235/4638/warbv2.png
j6hkralt palju mehi langes seal ikka, ~2-3k iga lahing, m6ttetult tugevaks olid timuridsid tehtud ning liialt tugeva moraaliga
pidevalt pidin ~2k salkasid piiri peale saatma ja taolisi lahinguid pidama kuni viimane timurid langes
yhtegi vaenlase kindralit m6rtsukad ka ei suutnud tappa, alati tabati ja hukati
kahju, et enda juhtimise all on ainult piiratud arv mehi, v6iks k6iki ~14k ise juhtida, mitte, nii et arvuti juhib
loodetavasti total war empires tulevad suuremad lahingud
kui mongolid ryndasid ~9k mehega, siis oli ikka Q6600 @ 3.2ghz suht koomas, ~2-4fps
suvaline lahingu tulemus: http://img231.imageshack.us/img231/4528/war2tm8.png
igatahes parem kui vana p4d @ 3ghz rome total waris, siis oli stabiilselt ~1fps n2ha kui ~10k hunni oli kindlust ryndamas
ning see inquisition oli seal küll t2ielik idiootsus, saadan ~6 kindralit yhes pundis piiri 22rde s6dima, 2tk j6uab kohale kuna 4tk olid kahtlustatavad ketserluses ja tapetud
eriti hulluks l2ks olukord l2his-idas kui k6ik kindralid tapeti seet6ttu seal 2ra ja keegi ei kontrollinud linnade korda ning need hakkasid m2ssama
eriti kindraleid seep2rast ei olnudki, mingi aeg oli nii et pidevalt 1-2 kindralit iga turn tapeti 2ra, suht n2rvi ajas ikka
|
|
   |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.08.2007 02:02:25
|
|
|
täielik kräpp, nüüd ma pean passima krt teab mitu(kümmend) turni, et saaks lõpuks selle castle'i ära uuendada ja midagi asjalikku ehitama hakata oma prantsusmaa pinnal asuvates inglise provintsides nojah siis, vähemalt raha koguneb terve p*rsetäis ilmselt...
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andres1221
HV kasutaja
|
23.08.2007 13:57:19
|
|
|
Vermont juba uues lisas saab kontrollida lisavägesid : )
Kingdoms peaks järgmisel nädalal välja tulema.
Kui vanasti HRE'ga mängisin, siis kõige kergem oli mongoleid hävitada kindluses passides. Nende rünnakute vahele arendasin kindluse müürid põhja. Ning kui nad kallale tulid ja müüride peale jõdusid olid juba väga palju nende mehi surnud.
Timuritega läks mul suht lihstal. Nad suundusid egiptusesse, mille vallutamise jätsin ma viimaseks. Siis nad olid ise suutnud oma väed kuskil maha mängida : D Kuid jah kahuritega elevandid ei ole lemmik vastased : D
Mis Factionit sa Rooma all silmas pidasid? Milani?
Wilzz ma arvan, et sa teed midagi valesti või jätad üldse midagi tegemata. Või siis on sul mingi bug. Tavaliselt tahavad mu kõik kindlused ennast edasi arendada, aga nende jaoks ei ole raha... : D
Vist olid mingid teatud ehitised, mis pidid enne ehitatud olema, et uuendus võimalus tekiks. + mingi kindel hulk rahvast. Sul ikka juurdekasvu on? Kui sa vallutad kindluse ja valid "execute" ja juurde kasv on väike, siis läheb ikka kaua aega, enne kui uuendada saad. (Aga võib-olla see käib ainult linnade kohta.)
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.08.2007 18:29:16
|
|
|
no kui ma mõne provintsi vallutan siis panen peaaegu alati selle keskmise variandi, sack settlement...eriti palju rahvast see ei noti, samas peaks idee poolest public orderi hoidma korras, ja noh natuke pappi toob ka sisse aga no näiteks seesama cean'i linn oli inglastel ju kohe olemas, prantsuse põhjarannikul...ja kindluselinnas ei saa ju tax rate'i ka muuta, ning mingit rahvast ma seal tapnud ei ole ja juurdekasv on täpselt selline nagu ta on! (mingi 2% vist) aga no hetkel on seal ikkagi population ainult mingi 2k kanti...väidetavalt aga järgmise upgrade jaoks (fortress) läheb tarvis 5k elanikku seda kogub ju eluaeg mänginud olen muidu mingi üle 20 turni vist umbes.
mis siis reaalselt juhtub kui mingi pagana paavst mind ex-kommunikeerib? tehakse elu ristiretk mulle kõigi euroopa vägedega?
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.08.2007 18:35:11
|
|
|
vahest olen märganud et okupeerimine toob raha rohkem sisse mõne asula puhul kui sack... ainuke probleem et kui sa sinna linna/lossi pärast enda usaldusväärset kindrali ei jäta + usk on seal teine võib asi mässuks kiskuda.
ma ees pool rääkisin mis juhtub kui paavst su peale kurjaks saab ( ma kohe mängu alguses alustasin sõda kõigi riikidega k.a paavstiga kelle ma pärast välja sõin ja kes nüüd ringi hulgub kuna mul preestreid palju, kui need otsa saavad siis vast paavsti riik kah hävinud). Kui su riik "ex-kommunikeeritakse" siis varste kuulutatakse su vasta ristisõda ja siis hakkab teatud linna ümber sul kogunema mõnus hulk vägesid.. ma pidasin vasta väga kaua kuniks nad kõik laiaks lõin.. suht fun oli + selle abil sai hästi mehi treenida ehk siis pärast olid enamustel kullatud "pagunad" küljes 8)
Ja kui sa tahad et X kohas rahvaarv kasvaks proovi kas aitab teatud ehitiste juurde ehitamine mille infis on kirjas et soodustab rahva kasvu. Mina isiklikult ei ole kunagi tundud mängus olukorda et pean ootama mingit ehitist... alati on tegevust liigagi palju olnud ning enne kui märgatagi jõuan pakutakse juba uusi uuendusi enne kui ma eelmisedki valmis olen saanud.
|---"-"- -----(")_(")-----------------|
viimati muutis angel 23.08.2007 18:36:17, muudetud 1 kord |
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flavius
HV Guru
|
23.08.2007 18:35:40
|
|
|
| tsitaat: |
| Mis Factionit sa Rooma all silmas pidasid? Milani? |
holy roman empire m6tlesin
Wiltz, too rahvast juurde mujalt, n2iteks ostad kuskil 'peasandid', viid kindlusesse ning teed neile "disband"
kui treenid s6jamehi, siis rahvaarv ka langeb
endal oli nii, et vallutasin l6pus rooma linna 2ra ja paavst kuulutas s6ja ja sain excommi,
j2rgmise turni aeg v6eti kogudusse tagasi
|
|
   |
118 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.08.2007 19:05:38
|
|
|
väga veider, eile just lugesin tükk aega üht välismaist foorumit...kus oli keegi alguses välja tulnud sama mõttega, et sõjaväega rahvast ühest kohast teise transada. siis aga jõuti järeldusele, et medieval 2's selline asi enam ei toimi! tundub, et tuleb ikkagi lõpuks ise järgi proovida
minumeelest suht ainuke ehitis(te seeria), mis soodustab juurdekasvu on farmide upgrade'd. olen neid nüüd teinud ka...aga no ega need paari % juurdekasvud ei ole ikka midagi kuigi fantastilist.
mismoodi teile "pakutakse" uusi uuendusi, mulle ei ole mitte kordagi mitte midagi pakutud tuleb message pakkumisega, et vot nüüd võiksid mingi sellise ehitise omale ehitada v?
edit: proovisin, unitite disbandimine ei muuda rahvaarvu, samuti ei vähenda seda sõdurite recruitimine!
isegi londonis, kus mul farmid arendatud crop rotationini ja muidu peaksid ka olema igati soodsad tingimused rahvaarvu tõusuks, elab hetkel ainult 5200 tüüpi.
lõpuks tuleb vist nii välja, et mul on mõttekam a'la london ja nottingham hoopis kindlusteks convertida ja seal korralikku sõjaväge tegema hakata kui pool sajandit oodata, et prantsusmaal kindlustes rahvaarv tõuseks
edit2: jep, tuleb välja, et peabki ootama 5000 populationit upgrademaks oma kindlust, proovisin londoniga huvipärast ära. well, i must say this TOTALLY sucks
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.08.2007 19:10:51
|
|
|
sõnumit ei tule (v.a kui tuleb sõnum stiilis et leiutati püssirohi vms) aga lihtsalt aegajalt käin oma linnad üle ja ehitan ära mis seal on... siis tuleb X aja pärast teade et rahval kitsas ja uuenda müüre ja siis teen selle ära ja hakkan jälle ehitisi ehitama.
Ja see et lossi/linna uuendamine vajab rahvaarvu kasvu on väga loogiline... kujutaksid sa ette 200 elanikuga suurt ja vägevat kindlust.. mida nad seal kaitsevad? Seega ongi tähtis mitte oma rahvas tappa ja lasta neil paljuneda, pärast kui soovitud tulemus käes saad neid "kahurilinaks" saata ja ehitisi uuendada.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.08.2007 19:22:29
|
|
|
väga kena, et see sinumeelest väga loogiline on, kuid minule oleks 100% olulisem nö. "good flow" mängus kui mingi teatava loogika kerge eiramine! ja ausalt öeldes oleks minumeelest PALJU loogilisem, et just need castle provintsid tõepoolest ei vaja uuendamiseks mitte niivõrd suurt rahvaarvu, vaid pigem siis palju raha. need provintsid, mis on linnaks jäetud...vot seal on tõesti loogiline, et SUURE linna jaoks on "vaja" ka palju rahvast.
hästi kaitstud vägevas fortressis ei pea ilmtingimata elama 5000 inimest ja ma kujutan väga hästi ette 200 elanikuna suurt ja vägevat kindlust. need elanikud on mingi nö. kunn ja tema teenrid+ihukaitsjad, vot nii!
mismoodi see rahva kahurilihaks saatmine käib kui tohib küsida???
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
23.08.2007 19:31:15
|
|
|
saadad näiteks talupojad harkidega vastast kinni hoidma kui samal ajal sa oma teiste vägedega liigud ja vastast ründad keda kinni hoitakse. Sageli teen seda selliste vastaste vasta kes on liiga tugevad ning otse peale minek tooks liiga suuri kaotusi. Seega võtan mingi "odavama" väe ja senikaua kuni nad vastast kinni hoiavad ründavad teised väed tagant või küljepealt. Kinnihoidjad muidugist saavad enamasti surma kuna vägede liikumine võtab aega + nad on üldiselt väärtusetud ja õrnad väed.
total war on sutsu "reaaluse" peale väljas mitte arcade crap point and click. See on ka põhjus miks asi meeldib... nii kui ta kergeks jamaks ja massiliseks juraks läheb loobun (aka AoE3 jms pask).
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
23.08.2007 22:04:40
|
|
|
mainisin just ennist, et asunduste rahvaarvu EI MÕJUTA sealt sõjaväe genereerimine...seega, sinu jutt talupoegade värbamisest on küll väga ilus, kuid see ei vasta mitte kuskilt otsast minu küsimusele, et mismoodi sa RAHVAST oma linnadest kahurilihaks saadad!?!
nagu ma olen siin vist varemgi maininud, on mul väga suur kogemus kõigi eelnevate total war seeria mängudega, ja selle kogemuse põhjal võin vaid öelda, et kui hakata aga väga suure entusiasmiga seda rahvast oma linnades "paljundama" siis kuskil mängu keskel oli tavaliselt tulemus see, et linnad lihtsalt hakkasid ülepea kasvama oma populatsiooni poolest. mis tähendas madalat public orderit, nõudlust suure garrisoni järele, ja lõppkokkuvõttes meeletuid mässe oma linnades. see paljunenud rahvas võis ju siis "kahurilihaks" olla küll, kuid mitte minu vastasele, vaid mulle omale oli kõik see jama nuhtluseks kaelas...ja see ei olnud üldse nii "äge"! seega mina enam niipalju "paljunemisele" ei panustanud, mis aga ei ole mul varem eriti takistanud upgrade'mist. eks natuke pidi ootama, kuid ei midagi sellist nagu praeguses osas!
see, et sa hakkad nüüd rääkima arcade'st, on küll enam kui natuke üle pingutatud draamatsemine sinu poolt. jah, ka mulle meeldib otse loomulikult TW selle pärast, et see on reaalsusele kõige lähemal ning eeldab mängijalt eelkõige ACTUAL MÕTLEMIST. see aga ei vabanda kuidagi, et economy ja military arendamise flow's tuleks selliseid apsakaid teha. võibolla on asi minus, et teen ja mõtlen ühe stepiga liiga palju ja olen sellepärast mõnest asjast natuke liiga ees. aga olen seda TW's alati samamoodi teinud ja siiani on kõik sujuvalt toiminud
|
   |
226 |
|
| tagasi üles |
|
 |
andres1221
HV kasutaja
|
24.08.2007 00:29:49
|
|
|
| Wiltz mul pole kunagi mingit probleemi olnud, et kindlust ei saa uuendada. Ning rahva arv 5000 koguneb päris kiirelt. Tavaliselt enamus linnu ja kindluseid tahab ennast suurendada, aga kõigi jaoks raha ei jätku, kui kõigiga pidevalt sõda on : D
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
angel
HV Guru

|
24.08.2007 06:17:28
|
|
|
see on ju oma rahva kes on sõdurid kahurilihaks saatmine... ega seda jah päris teha ei saa et ajad linnarahva kokku ja lased neid maha nottida... Ausaltöeldes on mul mängus täitsa savi palju rahvast mul on... mina igatahes saan alati kõike ehitada kui vaja ja mingit ootamist ei ole. Siis kui vaja müüridele kahureid kuna vastane teeb liiga siis ma need ka saan. Ehk siis need ehitised tulevad alles siis kui "maailm areneb" ja püssirohi leiutatakse. Sama kehtib seal mängus minuteada ka teiste ehitiste kohta. Aegajalt tuleb ka teateid mida uut maailmas toimunud on ja siis sageli ongi midagi uut jälle ehitada.
Minul rahvas paljuneb nagu jänesed ja mul ei ole kunagi probleeme olnud linnas oleva korraga. Seda kindlustavad mul linnas (sageli on isegi kõrged maksud) korralik sõjavägi koos kindraliga ning ehitised mis soodustavad rahva rahulolu ehk siis igasugu lõbustused jms värk. + riik mis on usulise ajuloputuse korralikult läbinud. Mul mängus on väga harva mässe olnud ning needki surutakse maha kasumiga. Rüüstasin ükskord oma linna ära ja sain üle 10k raha sealt (väike linn oli) ning peale seda enam seal keegi ei kobisenud. Mässudest rääkides peab oma linnas kus midagi valesti uurima ka mis seda põhjustab. Sageli ei sobi see kindral vms inimesed sinna linna ja seegi võib juba mässu põhjustada. Või siis üldine mässu põhjus: madal kord, madal trade, usulised rahutused.
|
   |
157 |
|
| tagasi üles |
|
 |
der hammer
HV Guru

|
24.08.2007 21:52:41
|
|
|
Mängin praegu Prantsusmaaga ja see paavst oma ristiretkega hakkab närvidele käima. Et oleks väga halvasti ,kui ma temaga tülli läheksin ?
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|