|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
portman
HV kasutaja

|
16.08.2007 07:36:42
|
|
|
ma ei saa ,kellegi keskkonnakaitsja Chris Goodall-i "must-valge" nägemus kliimasoojenemisest
| tsitaat: |
| Kliimale oleks kasulikum, kui inimesed ei teeks sporti, sööksid vähem ning muutuksid diivanil vedelejateks. Seda muidugi tingimusel, et nad ei unusta televiisorit välja lülitada |
http://ajaviide.delfi.ee/news/teadus/article.php?id=16682043
noh mingil määral on seal mingisugune terake tõde sees,aga nii pime ja naiivne ei saa ka ju olla
_________________ ..................  |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
16.08.2007 07:58:16
|
|
|
Too tüüp lihtsalt ei tea halligii süsinikurindest.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 107 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
16.08.2007 08:59:21
|
|
|
ja lisaks veel tsiteeritakse mingeid odavlennufirmade juhte nagu oleks tegu sel teemal ilgelt pädevate tegelastega... ja inimesed loevad ja järgmine kord kusagil räägivad edasi, et "teadlased uurisid ja selgus".
OT:
See on üldiselt huvitav fenomen. Paari päeva eest kargas lastega pargis jalutanud ning jäätiseid söönud teiselepoole ligi mingi tädike ja hakkas usalduslikult rääkima, et tema kuulas eile raadiost mingit saadet - nime kahjuks ei mäleta, aga sellest on kordus ka - kus rääkis, et tänapäeval pannakse jäätise sisse mingid asja, mis tekitab vähki. Ja siis jäi umbes sellise ootava näoga vaatama, et noh, visake nüüd jäätised minema. Mu naise väitele, et misasi ei tekita vähki - linnas hingad heitgaase sisse nagunii terve aeg, vastas ta, et ei-ei, päriselt ka, see oli kohe mingi uurimus, mille tulemus näitas, et jäätis tekitab vähki.
Nhjah...
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.08.2007 12:24:16
|
|
|
link :: kae siit
It is clear that the current practice of relying on food crops to produce fuel will be relatively short-lived
---
Net exports go to zero in nine years (note that the UK went from peak exports to zero exports in about six years). siin
---
Aug. 16 (Bloomberg) -- Builders in the U.S. started work on the fewest homes in a decade in July as the industry showed no sign of recovering from an 18-month recession. mis saab, kui meie insenerid, teadlased ja muud tarkpead ehituselt minema lüüakse? siin
---
usas on täna täielik tapatalgu, uusim siin
---
vaadake noored! kui see tegelane jätkab samal kursil, taote järgmine reede oma bensiini eest 20.- miks?! lihtne, vaadake seda tumesinist joont graafikul ning teadke, et sul täistabamuse alal on suhtkoht kogu Mehhiko lahe naftatööstus
---
väga kiirelt kaob see ilus elu, väga kiirelt.... siin
|
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
5 :: |
2 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.08.2007 13:49:24
|
|
|
Scart: Mehhiklased teatasid ku'll, et midagi t6sist pole tulemas. Ku'll kirjutas Anto Raukas seda, et aastal 2016 v6ib Eesti olla ilma elektrita! Postimees, neljapa'ev.
Postitatud mobiililt
|
|
| Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.08.2007 21:26:46
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
| Scart: Mehhiklased teatasid ku'll, et midagi t6sist pole tulemas.<br/>Ku'll kirjutas Anto Raukas seda, et aastal 2016 v6ib Eesti olla ilma elektrita! Postimees, neljapa'ev. <br/><br/><i>Postitatud mobiililt</i> |
ma arvan, et 4. kategooria pauk Yucatani pihta ning siis täistabamus usa naftatööstusele on küll üsna kõva "tõsine" asi
---
kui haige on osa ameerikast? just nii haige
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
17.08.2007 21:33:51
|
|
|
| Scart kirjutas: |
| väga kiirelt kaob see ilus elu, väga kiirelt.... siin |
Proovi nüüd natukene maa peal püsida, jätad vaikselt sõgeda räbaldunud riietes maailmalõpu kuulutaja mulje. See SL õhtulehe artikli pealkiri on nii räige ülepaisutamine et halb hakkab kohe. "Eestlaste pension võib kinnisvarakrahhi korral hävida" vs. "Halvimal juhul võib pensioni teisest sambast 10% kaotada märgatava osa oma väärtusest". Mõistan et neil vaja ajalehti müüa, aga kahju on et neil on kellele sellist jama müüa.
_________________ Toetan õige kirja |
|
| Kommentaarid: 26 loe/lisa |
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M00t
HV Guru

|
17.08.2007 22:00:17
|
|
|
| stepzter kirjutas: |
| väga kiirelt kaob see ilus elu, väga kiirelt.... siin |
Proovi nüüd natukene maa peal püsida, jätad vaikselt sõgeda räbaldunud riietes maailmalõpu kuulutaja mulje. |
indeed
|
|
| Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.08.2007 22:10:17
|
|
|
Proovi nüüd natukene maa peal püsida, jätad vaikselt sõgeda räbaldunud riietes maailmalõpu kuulutaja mulje.
|
ma soovitaks sul tõsiselt lugeda selle kohta, mis on juhtunud jänkistani kinnisvaramulliga ning mismoodi see nende endi kui ka euroopa panku põhja veab. kust tuli meie odav laenuraha? mille éest osteti küprokhütid ja paar korda ülehinnatud magalakvartiirad?
kogu sealne laenujagajate seltskond on suhtkoht pankrotis ning me räägime turust, mille mahud on sajad triljonid dollarid. selle asemel, et soovitada eestlastel oma võlad välispankadele ära tasuda, loeme meie lehest kuidas "gigabeib liis lass erootikat teeb".
lisa sellele kõigele otsa fakt, et Dean on millegipärast oma südemeasjaks võtnud jänkistani naftatööstuse ning Suur Kerglase maa pealt pühkida... ma ütleks, et olen veel üsnagi positiivne.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.08.2007 22:11:59
|
|
|
Scart: aga kas seda uudist na'gid, et "k6vasti kukkuv Nasdaq" on osaline Eesti Bo'rsi a'raostmisel! V6i seda uudist, et Vend s6jalennukid teevad Arktika suunas treeninglende.
Postitatud mobiililt
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 212 loe/lisa |
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
17.08.2007 22:33:16
|
|
|
Ma olen kursis, mis USA finantsturgudel toimub ja mind täiesti huvitaks (objektiivne, mittesensatsiooniline) analüüs, kuidas see peegeldub rahvusvahelisele majanduskliimale ning Eesti majandusse. Minu jaoks ei järgne üheselt USA riskantsete laenude turus tekkinud paanikale ilusa elu lõpp eestis. Mõned loogika sammud vahepealt on puudu.
Ja kuidas see SLÕL jaburdus sellega seotud on ei mõista ma ka kohe üldse.
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.08.2007 22:42:54
|
|
|
Ja kuidas see SLÕL jaburdus sellega seotud on ei mõista ma ka kohe üldse. |
sellega, et actually esimene täiesti mööda ja valesti kirjutet artikkel.. kuid ikkagi esimene on ilmunud
siia sobib hästi jänki prügivedajate uus probleem: inimesed viskavad oma täiesti tuttuusi plasmaTVsid ära. miks? lihtne, uued mudelid on suuremad. riigi finantsolukord on pehmelt öeldes problemaatiline ning ainus asi, mida selle kodanikud teha suudavad - on jätkata tarbimisorgiat kuubis, sest niimoodi kästi Foxi uudistekanalil.
viimati muutis Scart 17.08.2007 22:47:08, muudetud 1 kord |
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
17.08.2007 22:47:06
|
|
|
Scart, jah, kindlasti viskavad miljonid ja miljonid inimesed oma uusi plasmatelereid kõikjale mööda maad. Misse jälle muud tähendab, kui maailmalõppu, mattume plasmatelerite alla ja mered hakkavad üle kallaste ajama jne.
Kusagil kindlast keegi leidis ühe või siis heal juhul kolm ja tegi uudise...
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
17.08.2007 22:48:50
|
|
|
| namstoop kirjutas: |
Kusagil kindlast keegi leidis ühe või siis heal juhul kolm ja tegi uudise... |
siis peaks ka mina saama CNNis 10 minutit saateaega nagu prügivedajate liit, jõin täna ju lausa 3 õlut õhtul ära
sulle vist üldse ei jõua kohale point, mida need vennad üritavad selgeks teha.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
17.08.2007 22:50:10
|
|
|
siis peaks ka mina saama CNNis 10 minutit saateaega nagu prügivedajate liit, jõin täna ju lausa 3 õlut õhtul ära
|
Vaatasin seda saadet poole silmaga. Rohkem jäi meelde see, et jutt oli aastatega garaazi kogunenud kolast.
Mõnel olid enam vähem korras diivanid, aga enamus oli lihtsalt kola
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.08.2007 01:16:31
|
|
|
| Max Powers kirjutas: |
Vaatasin seda saadet poole silmaga. Rohkem jäi meelde see, et jutt oli aastatega garaazi kogunenud kolast.
Mõnel olid enam vähem korras diivanid, aga enamus oli lihtsalt kola |
see oli jah esimene, 1800-GOT-JUNK saade, seda kedratakse God's Warriorite reklaamrullide vahele nagu poleks homset.
Preili Sue on muidugi viis mind, aga see selleks
---
uh oh
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
excalibur
HV Guru
|
18.08.2007 01:25:56
|
|
|
| ja siis bensiin sai otsa!
|
|
| Kommentaarid: 316 loe/lisa |
   |
4 :: |
262 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.08.2007 15:57:42
|
|
|
| viimased mudelid näitavad jällegi Deani suunda otse Texase suunas, loodame et orkaan võtab vaevaks veel korra oma kurssi muuta.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
18.08.2007 16:34:30
|
|
|
Scart: Pead veel k6vasti ootama, kuna keegi ei tea, kas 3-ne orkaan muutub 5-se tugevusega orkaaniks!
Postitatud mobiililt
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kix007
HV vaatleja
|
18.08.2007 16:35:04
|
|
|
| naftatööstus on seal olnud 70 aastat,siiamaani pole ükski orkaan maailmalõppu toonud
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
18.08.2007 18:15:17
|
|
|
| Kix007 kirjutas: |
| naftatööstus on seal olnud 70 aastat,siiamaani pole ükski orkaan maailmalõppu toonud |
kas viimased 70 aastat on olnud iga viimne kui naftatilk ning refinery barrel arvel? ilmselgelt ei olda kursis reaalsete numbrite ja olukorraga, postitada on ju aga nii tore.
| Scart: Pead veel k6vasti ootama, kuna keegi ei tea, kas 3-ne orkaan muutub 5-se tugevusega orkaaniks! |
elevant kaalub 3-4 tonni aga näed, üks kuul võib sellise peatamatu kolossi tappa me elame ajastul, kus iga katkestus, iga probleem on otsekohene hinnatõusu põhjus... kategooria 3 keset suurimat GOMi naftatööstuspiirkonda on katastroof, mille mõjusid tunneksime aastaid. viimased mudelid näitavad Cat5 otsetabamust Houstoni piirkonnale... see oleks ametlikult ja otsekohe USA kui iseseisva riigi lõpp. Lousiana rannikust ei hakka rääkima - sealne naftatööstus on nii segi tambitud, vette uppunud ja täiesti kaardistamata, et sinna sadav Cat5 oleks suhtkoht veel hullem. miljonid barrelid voolaks jõgedesse, sohu ja GOMi.
miks on Houstoni kant tähtis? suurem osa usa refinereid (keskmine vanus üle 100 aasta) on seal ning kõik GOMi juhtmed jooksevad üle mere/maa/soo sinna kokku. pauk seal = hommikuks ärkamine uude maailma.
meie maailma tooduna oleks võrdlus sama, kui keegi laseks homme keset viru tänavat lahti paari kilotonnise seene.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
portman
HV kasutaja

|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.08.2007 09:01:58
|
|
|
Scart on k6vasti ulmefilme vaadanud!!! O'eldi ju otse va'lja, et alles 5-da j6u tekkimisel ja la-henemisel alles evakueeritakse to'o'tajad!
Postitatud mobiililt
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
19.08.2007 10:36:48
|
|
|
| Scart on k6vasti ulmefilme vaadanud!!! O'eldi ju otse va'lja, et alles 5-da j6u tekkimisel ja la-henemisel alles evakueeritakse to'o'tajad! <br/><br/><i>Postitatud mobiililt</i> |
Transocean pulled about 92 employees from its most western oil rig as Hurricane Dean approached from the east.
Noble Energy said it evacuated one rig in the Gulf during tropical depression Erin, but the crew will remain onshore as the company assesses the impact of Hurricane Dean.
Chevron announced it is evacuating non-essential personnel from its deep water rigs in the Gulf.
kui sa pole pannud mingit effortit faktide leidmisse, kui sa ei kuula raadiojaamu/telejaamu, kui sa ei loe raha eest jagatavaid subscription based bulletääne naftakompaniidelt, kui sa ei kammi 5-6 foorumit uusima ülemaailmse ning kohaliku info leidmiseks... tõesti, ära tule mulle minu tööd õpetama.
---
Dean on kosmosest vaadates selline
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
matrix
HV kasutaja

|
19.08.2007 19:56:10
|
|
|
| kui sa pole pannud mingit effortit faktide leidmisse |
Need sinu faktid on enamuses mingi täielik paranoia, a'la minut.ee, nende eest pole küll mõtet raha välja käia.
Muuseas kuhu see sinu eelmine orkaan jäi, mis juba nädal aega tagasi sinu jutu järgi Mehhiko lahele suundus?
Ilmaennustajate andmetel selle hooaja esimene orkaan, Dean, võtab peale Yucatani poolsaare ületamist tuurid maha ja suundub edasi Mehhiko rannikule, mitte Texasesse, seega USA naftatööstust see ei puuduta.
_________________ Give a man a computer program and you give him a headache, but teach him to program computers and you give him the power to create headaches for others for the rest of his life... R. B. Forest |
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
19.08.2007 20:01:55
|
|
|
Scart: Kui Sinu u'lesanne on Paanikatekitajat ma'ngida, siis u'tle see ka va'lja. Kui mina oleks puurtorni omanik, siis mina ku'll nii loll poleks, et hakkaks tootmist seisma panema varem kui tornaado on saavutanud 5- kategooria, ra'a'kimata sellest, et pole teada, kas tornaado u'ldse puurtornide suunda keerab v6i mitte!
Postitatud mobiililt
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
19.08.2007 20:15:45
|
|
|
Kui mina oleks puurtorni omanik, siis mina ku'll nii loll poleks
|
Nii mõnedki evakueeriti
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
stepzter
HV veteran

|
19.08.2007 20:54:48
|
|
|
Tootmiseks mittevajalikud töötajad evakueeriti. Selles ei ole minuarust midagi imelikku ega erakordset.
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
19.08.2007 21:06:19
|
|
|
| matrix kirjutas: |
Need sinu faktid on enamuses mingi täielik paranoia, a'la minut.ee, nende eest pole küll mõtet raha välja käia. |
kui arvad, et wall street ja oil magazine minut.ee'sse oma uudiseid saadavad... "ok!"
Muuseas kuhu see sinu eelmine orkaan jäi, mis juba nädal aega tagasi sinu jutu järgi Mehhiko lahele suundus?  |
troopiline torm Erin? äkki oled sellest midagi kuulnud? oh, kõigest pool Oklahomat on vee alla maetud ja paks vihmapilvede vöönd hõljub seal kandis edasi, mistõttu sünoptikud nimetavad asja täiesti enneolematuks sündmuseks ehk one for the books. aga see on ju nii väike asi, et sellest meil ei räägita. seda kah ei mainita, et ükski praegune Deani mudel ei võta arvesse tohutut madalrõhu vööndit kahe kõrgrõhkkonna vahel - mis võib täiesti eduliselt Deani otse Texasesse tõmmata. kuna aga ükski SLÕ artikkel sellest ei räägi, mina valetan ja mulle tuleb selga lennata, sest oh noes - ma levitan paanikat.
Ilmaennustajate andmetel selle hooaja esimene orkaan, Dean, võtab peale Yucatani poolsaare ületamist tuurid maha ja suundub edasi Mehhiko rannikule, mitte Texasesse, seega USA naftatööstust see ei puuduta. |
never say never. vaatame enne, mis jamaikast alles jääb. ei pea lisama, et niigi surev cantarell saab praeguste mudelite järgi üsna korralikult raputada - mehhikole väga halb uudis.
Kui mina oleks puurtorni omanik, siis mina ku'll nii loll poleks, et hakkaks tootmist seisma panema varem kui tornaado on saavutanud 5- kategooria, ra'a'kimata sellest, et pole teada, kas tornaado u'ldse puurtornide suunda keerab v6i mitte! |
õnneks teavad reaalseid neid miljardi taalaseid kolosse omavad inimesed paremini.
viimati muutis Scart 19.08.2007 21:08:04, muudetud 1 kord |
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
19.08.2007 23:56:13
|
|
|
otseülekanne sõjatsoonist osutub võimalikuks lingil
---
In Mexico the government called a state of emergency and state oil company Pemex launched its hurricane response plan, shutting down production platforms and evacuating personnel, as Dean appeared headed toward its southern Gulf of Mexico oilfields and the refining center of Tampico.
on ikka opakad, Dean pole ju kategooria 5ski! [/irony]
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
20.08.2007 00:03:17
|
|
|
Tanel, noh, see on vast selleks, et need inimesed, kes alles satuvad seda teemat lugema, asja liiga südamesse ei võtaks. Huvitav mitmes "maailmalõpu" kuulutus see siin juba on? Ei viitsi kokku lugedagi enam...
on üks rahvajutt, kus poiss karjas olles tegi nalja ja hüüdis "hunt karjas, hunt karjas" külamehed jooksud kohale, aga hunti ei kusagil... järgmine päev jälle sama nali. Ja siis ükskord kui oligi hunt karjas, ei uskunud karjapoissi enam keegi ja appi ei läinud...
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.08.2007 00:04:55
|
|
|
Siis lihtsalt tulebki seda võtta asjade loomuliku kulgemisena ning sellega arvestada ning ettevalmistusi teha hetkeks kui asi tõeliselt jama on. Kui hunt juba karja jõudnud on siis võib olla hilja päästmiseks
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
20.08.2007 00:12:26
|
|
|
No iga nädala paari tagant deklameerides "lõpp on lähedal" pole vast siiski kõige parem viis tähelepanu äratamiseks.
Kurss on on õige aga juukseid katkuda pole vaja. Minu meelest vähemalt.
Keegi ei vaidle siin teemas vast eriti vastu, et naftaga pikemas plaanis kööga. Ent pidevalt halvenevat olukorda üle dramatiseerida pole lihtsalt mõtet. a la suundugem rottide järgi, haarake pagas.
viimati muutis Elof 20.08.2007 00:18:02, muudetud 3 korda |
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.08.2007 00:12:59
|
|
|
Ega sõna-sõnalt uudistes loetu tõe pähe võtmine pole samuti teab mis tark tegu, tuleb lihtsalt neid lugeda ja kaasa mõelda ning enda jaoks mingisugune ettekujutus luua.
|
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.08.2007 01:23:32
|
|
|
| kõige hullem, mis jamaika jaoks sai juhtuda - nüüd juhtuski. tormi silm on otse saarel ning raadio raporteerib ulatuslikke purustusi ning inimohvreid.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
davidco
HV veteran
|
20.08.2007 01:28:25
|
|
|
| kõige hullem, mis jamaika jaoks sai juhtuda - nüüd juhtuski. tormi silm on otse saarel ning raadio raporteerib ulatuslikke purustusi ning inimohvreid. |
videot!!!
_________________ ..... |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.08.2007 01:34:03
|
|
|
| davidco kirjutas: |
| videot!!! |
paremat pole
5 meetrine veetõus ning selle otsa 10 meetrised lained. majad on ribadeks ja sodi lendavat ringi, nagu poleks homset.
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
20.08.2007 01:39:58
|
|
|
Et liiga sarkastiline post vaid tantsiva banaaniga ei jääks, lisan tähelepaneku, et antud 'video' paistab orkaani silma saarest siiski õnneks mööda rihtivat.
viimati muutis Elof 20.08.2007 01:40:45, muudetud 1 kord |
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.08.2007 01:40:22
|
|
|
| TanElofJ kirjutas: |
Et liiga sarkastiline post vaid tantsiva banaaniga ei jääks, lisan tähelepaneku, et antud 'video' paistab orkaani silma saarest mööda rihtivat. |
1-5 miili silmast väljapoole on orkaani jõud suurim . silma sees on täiesti tavaline vaikne ilm - kuidas siis selliseid elementaarseid fakte ei tea?
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Elof
HV Guru

|
20.08.2007 01:44:06
|
|
|
| TanElofJ kirjutas: |
Et liiga sarkastiline post vaid tantsiva banaaniga ei jääks, lisan tähelepaneku, et antud 'video' paistab orkaani silma saarest mööda rihtivat. |
1-5 miili silmast väljapoole on orkaani jõud suurim . silma sees on täiesti tavaline vaikne ilm - kuidas siis selliseid elementaarseid fakte ei tea? |
Kust seda tead, millised teadmised mul puuduvad? Kas väitsin kuskil, et silma keskel kõige hirmsam jõud? Kui seda tõesti tegin, siis tõesti praegu toda kohta ei leia ning tõesti ei oska sellist mittetõest kirja pandut õigustada.
Enda meelest vihjasin pigem su postitusele silma saarel olekust - https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=3783684#3783684
viimati muutis Elof 20.08.2007 01:46:45, muudetud 2 korda |
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.08.2007 01:44:25
|
|
|
ma arvan, et kui ametlik orkaanikeskuse update teatab 4 eri radari pealt kokku miksitud koordinaadid, mis kattuvad saare lõunaosa samade numbritega... siis well, seal on toimumas selline asi, mida meie õnneks kunagi tundma ei saa.
beg to differ?
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
matrix
HV kasutaja

|
20.08.2007 09:41:24
|
|
|
| esimene tõeline orkaan, Erin on otseteel Mehhiko lahte, sihtmärgiks naftapuurtornid. suured tootjad tõmbasid juba kogu elavjõu välja. |
Ma ei tea kus sa oma fakte otsid, aga igatahes on need enamuses ekslikud, tendentslikud, ameerikavastased ja paanikat külvavad, sest näiteks antud tsitaadi puhul:
1. Erin ei olnud orkaan, vaid kõigest troopiline torm.
2. Erin ei suundunud otseteed Mehhiko lahte, vaid tekkis seal kohapeal ja sinna ta ka suri.
3. Suured tootjad ei tõmbanud kohe kindlasti kogu elavjõudu välja.
| ükski praegune Deani mudel ei võta arvesse tohutut madalrõhu vööndit kahe kõrgrõhkkonna vahel - mis võib täiesti eduliselt Deani otse Texasesse tõmmata. kuna aga ükski SLÕ artikkel sellest ei räägi, mina valetan ja mulle tuleb selga lennata, sest oh noes - ma levitan paanikat. |
Mina ei kasuta mingeid mudeleid oma ennustuses, vaatan CNNi ilmateadet ja usun seda. Miks ma aga sinu juttu Deani põhja suundumisest ei usu, selleks on kaks väga lihtsat põhjust.
1. Kuna orkaanid on oma olemuselt madalrõhkkonnad ja pöörlevad vastu päeva, siis iga takistus (maismaa) nende teel kisub neid tahes tahtmata vasakule.
2. Sel aastal valitseb seal kandis erakordselt tugev idavool, ehk La Nina, mis ka imeb tekkivaid orkaane tavapärasest rohkem läände.
Muuseas, oma ameerikaviha võiksid sa minut.ee taolistes kohtades välja elada, siin foorumis käivad enamuses arvutifriigid ja nende jaoks on USA, kui nr. 1 arvutimaa, erilise tähendusega.
_________________ Give a man a computer program and you give him a headache, but teach him to program computers and you give him the power to create headaches for others for the rest of his life... R. B. Forest |
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
20.08.2007 11:31:14
|
|
|
Ma ei tea kus sa oma fakte otsid, aga igatahes on need enamuses ekslikud, tendentslikud, ameerikavastased ja paanikat külvavad:
|
Nagu ma mainisin ka enne, mina ei kirjuta bulletääne ja naftafirmade omavahelisi memosid - minule ainult forwarditakse need tänu ühele väga heale tuttavale tolles äris. need memod on seotud firmade endi, igasugu ilmaennustuste ja hetkeolukorraga. kui arvad, et tõmban neid numbreid tagumisest kehaosast välja - eksid.
1. Erin ei olnud orkaan, vaid kõigest troopiline torm.
2. Erin ei suundunud otseteed Mehhiko lahte, vaid tekkis seal kohapeal ja sinna ta ka suri.
3. Suured tootjad ei tõmbanud kohe kindlasti kogu elavjõudu välja. |
1) 2 päeva maalisid kõik mudelid Erini vähemalt cat1 orkaaniks ja ei pea maimina, et minu post selle tormi kohta ei tehtud 1 minut enne landfalli.
2) Campeche laht ei ole Mehhiko laht per se ning Erin suri? tsüklon lammutab siiamaani ja uputab seal maju ning keldreid. Erin on ainuke selline nähtus ajaloos, mis maa kohal on detailsema ülesehitusega ja "parem", kui merel olles.
3) minu memo väidab vastupidist: tootjad tegid jõupingutusi, et leida piisavalt koptereid ning paate - suured laevad puurtornide juurde ei käi, eelmine kord sai isegi go-fast paate kasutatud, et mehi ära tuua. sealkandis pole suhtkoht enam võimekust korraldada suuri meeste ja kraami ülekannet õhu kaudu - njetu transpordiks sobivaid koptereid.
Mina ei kasuta mingeid mudeleid oma ennustuses, vaatan CNNi ilmateadet ja usun seda. Miks ma aga sinu juttu Deani põhja suundumisest ei usu, selleks on kaks väga lihtsat põhjust.
1. Kuna orkaanid on oma olemuselt madalrõhkkonnad ja pöörlevad vastu päeva, siis iga takistus (maismaa) nende teel kisub neid tahes tahtmata vasakule.
2. Sel aastal valitseb seal kandis erakordselt tugev idavool, ehk La Nina, mis ka imeb tekkivaid orkaane tavapärasest rohkem läände.
|
ja missa arvad, kust saab CNN oma ilmateated? mina jälgin alati otse mudelide valmimist ja loen ära kõik kättesaadavad materjalid maailma juhtivate selliseid asju hindavate inimeste käest. 2 ööpäeva tagasi oli 50/50 võimalus, et Dean põrutab kas LA või TX vahele ning tulemus oleks olnud ikka väga hull. kas minu sellest siia kirjutamine on "paanika külvamine", ning sellest peaks rääkima nagu tookord tegid jänkid oma kodumaal Katrinaga, millest hakati omaenda ohus olevatele inimestele vihjeid andma 24h enne selle saabumist? ja muuseas, aafrikast on tempo üles võtnud veel vähemalt 2 uut süsteemi, millest esimene on nii massiivne, et sünoptikute kommentaarid ei vaja enam minu teksti lisamist: "the system is the biggest I have ever seen."
| Muuseas, oma ameerikaviha võiksid sa minut.ee taolistes kohtades välja elada, siin foorumis käivad enamuses arvutifriigid ja nende jaoks on USA, kui nr. 1 arvutimaa, erilise tähendusega. |
arvutifriigiks olemine ei peaks elimineerima inimeste peast seda kohta, mis tegeleb kaine mõistuse ja nägemisega, et kõik pole kuld - mis hiilgab. või tähendab minu kirjutamine tolle riigi valukohtadest seda, et ma "südamest vihkan USA nimega riiki"? nii naiivne ei tasuks kah olla, kui läheb USA, läheme ka meie - hence, selle riigi eksistents on eluliselt vajalik. ja mida on vaja, et see riik kaoks? lihtne, üks Deani mõõtu orkaan Houstonisse ja LA rannikule - there, ma levitasin jälle hullu "paanikat". tõde on enamasti valusam, kui enesepettus peadpidi liiva all - mis aga ei tähenda, et maailmas toimuvaid negatiivseid sündmusi eitama peaks.
---
The UK architecture firm of Foster + Partners has announced that the walled city of Masdar in Abu Dhabi, being designed by the firm, will be the world's first zero-carbon, zero-waste city. Masdar is a 6 sq-km (1500 acre) carfree walled city. Abu Dhabis Future Energy Company is the project sponsor and will locate its headquarters in the city, which will also include a new university, special economic zones, and an Innovation Center. siin
---
uus võimalik orkaan, seekord Felixi nimega on pildil väga toorena siin
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
davidco
HV veteran
|
21.08.2007 03:17:55
|
|
|
Mexico's state-run oil company, Petroleos de Mexico, said it was abandoning its offshore rigs in Dean's path and evacuating more than 14,000 workers, The Associated Press reported.
Stopping production at the Campeche Sound's 407 oil wells will result in a loss of 2.7 million barrels of oil and 2.6 billion cubic feet of natural gas a day, Pemex said, according to AP.
_________________ ..... |
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
87 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.08.2007 07:45:48
|
|
|
Scart: Kes tahab ookeani a'a'res elada, see peab ka sellega arvestama, et aeg-ajalt lained u'le pea lendavad! Ja tormid mo'llavad seal juba aastatuhandeid...
Postitatud mobiililt
|
|
   |
211 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Scart
HV Guru

|
21.08.2007 12:39:10
|
|
|
Deani tee üle Cantarelli ja selle võimalikud tagajärjed lingil.
If the current forecast holds we could be talking about around 2.5 million barrels per day of Mexico's supply capacity being shut in for a while, and some of that shut in for an extended amount of time. Around 1.5 mbpd of that is exported to the US (of the 21 mbpd the US uses, and the 85mbpd the world uses, each day).
---
vaesed paberimäärijad sealpool lompi. krediidipõud on vist tõesti mõjuma hakanud, päevade lõikes lastakse lahti ikka sadu ja sadu töötajaid.
---
Yucatan sai loetud hetke tagasi endale Deani lõpuks külla ja tulemuseks on ilmarahva uskumatut asja väljendav näoilme. loen ja kuulan hetkel ning tegemist on ilmselgelt ühe kõigi aegade koletuslikuma asjaga, mis emake loodus on välja mõelnud
kogu punane ala on hetkel... koht, kus me ei tahaks kunagi olla. CNN on laivis kohapeal, kes saab ja tahab... vaadake!
|
|
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|