praegune kellaaeg 19.06.2025 11:00:21
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Sheffnaste
HV vaatleja
|
16.08.2007 15:27:25
DVD seadet ei leita üles |
|
|
Tere, eile ma tegelesin viiruse tõrjete ja igasuguste driverite uuendamisega ja seejärel võtsin arvutist Floppy seadme välja. Ühendasin uuesti kõik kaablid ja asjad ja oh üllatust... my computerist ei leita enam DVD seadet üles. Mul on tegu NEC 3500a mudeliga. Ma olen kontrollinud üle kõik juhtmed, ma olen proovinud varu molex kaableid ja ide kaableid ning isegi lükkasin teise dvd seadme taha, aga ei midagi. Ma lasin maha Nero ja proovisn õpetuse järgi mingeid upper ja lower filtreid ära kustutada. Biosi kohapealt niipalju, et varem oli boot seadmete all kirjas ka mu NEC dvd seade, aga nüüd on lihtsalt mingi atapi cd-Rom vmm kirjas. Mul on asus p5k emaplaat ning bios ver 603.
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
16.08.2007 15:48:13
|
|
|
Ühendasid kettad samade IDE kaablite otsa, kus nad enne olid või tõstsid midagi ringi? Viimasel juhul ja kahtluse korral kontrolli nii kribaja kui mõne muu sama kaabli otsas oleva seadme slave/master jumper üle, et konflikte poleks.
Kui see näib korras olevat, siis soovitaks lihtsalt ühenduste kontrollimise asemel kaablite vahetust (omavahel). Siis näed, kas IDE kaabel on vigane või mitte.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sheffnaste
HV vaatleja
|
16.08.2007 15:59:22
|
|
|
Hmm, kas tavalisel ide kaablil, kus on 1 sinine, 1 hall ja 1 must otsik, on üks neist slave ja teine master? Ma tean, et jumper on ühendatud nii, et dvd seade käituks kui master seade ja kaabel peaks ka idee poolest olema masteri pistikuga dvd seadmes. Ma olen erinevaid kaableid ka proovinud, aga ei olnud tolku.
Muuseas, mis driver kontrollib nt dvd seadet
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
v2hja
HV Guru

|
23.08.2007 05:20:02
|
|
|
mitu seadet selle tavalise ide kaabli küljes on
ja BIOS tasemel ei toimu erilist driveri tööd
et mitte öelda drivereid pole laetud veel
vähemalt mitte os'i tasemel
eriti tähtis ei tohiks olla ide kaablitega kus on master ja kus on slave ketas
peaasi et neil on erinevad jumperid
CS'i ei soovitata kasutada
asjad mida proovida :
*kaabli vahetus
*kettalugeja masinast välja võtmine ja masina käima laskmine
korralik shutdown ja kettalugeja uuesti sisse tagasi masinassse
ja siis uuesti bootida ja vaadata kas siis winxp leiab midagi
*uus winxp install
*sp2 ja updated
*kettalugeja teises masinas
*find new hardware device manageris
etc etc.
_________________ www.ninjatune.net
RIP Monkey Radio |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
3 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|