Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mac/Apple »  MacBook märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 75, 76, 77  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 25.07.2007 20:48:56 vasta tsitaadiga

digweed kirjutas:
Priido kirjutas:
wad kirjutas:
kas keegi muidu macbooki kautab ainult windowsiga ?

Sellel ei ole esiteks mingit mõtet, Maci mõte ongi see, et see jooksutab OSX-i. Windowsi jaoks saad parema hinnaga parema masina omale icon_smile.gif

kui rääkida uuest masinast siis ega ikka 17k nii naljalt ei leia küll thumbs_up.gif
kui rääkida ikka äriklassisit ja kvaliteedist.võimsamaid ordisi,amiloid jms. p.ska saab kindlasti odavamalt.
HP nc,ibmi T,delli D,FS lifebooki,core 2 duo masinad kipuvad isegi kallimad olema icon_smile.gif

Nojah oleneb, milleks lapatsit vaja on. Isiklikult pole kunagi olnud väitega nõus, et apple arvutid on üle hinnatud icon_wink.gif Aga kui hetkeks brandid unustada, siis parema video(x1600) ja c2d (vanemaga küll kahjuks) prosega lapatsi saab odavamalt kätte küll, lisaks veel suurem ekraan. Aga nendel on mõned suured miinused, nad ei jooksuta OSX, nad ei ole nii kompaktsed, nad jäävad disainilt kõvasti Applele alla. Aga kuna teema on siiski macbookidele, siis ma enam selle jutuga teemat ei risusta icon_wink.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Alari A.
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.07.2007 21:05:20 vasta tsitaadiga

nu ned c2d ja x1600 masinad on täiesti teise suunaga masinad icon_wink.gif
minu silmis mõttetud saanid -enamasti microlingid,ordid jne.vägagi kaugel kvaliteetsetest äriklassidest(ehk siis nendest millest üleval kirjutasin)
lapats ikka töö tegemiseks icon_razz.gif mängimseks kordades mõttekamad vahendid olemas
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
mTeCH
HV vaatleja

sõnum 31.07.2007 15:49:01 vasta tsitaadiga

Selline küsimus, et kas keegi on proovinud oma macbooki taga laadida mõnda mp3 USB pordist? Creative zen v plus lihtsalt keeldus tunnistamast et on ühendatud arvutiga. Samuti ei osanud ma avada kausta et faile lisada (nagu wini all). Ise alles kolmandat päeva MACi omanik nii et OS X vähe võõras aga siiani igati nauditav thumbs_up.gif

viimati muutis mTeCH 31.07.2007 16:27:58, muudetud 1 kord
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 31.07.2007 15:53:58 vasta tsitaadiga

mTeCH, iPod'idega probleeme pole olnud icon_wink.gif
tagasi üles
lauri
HV veteran
lauri

sõnum 31.07.2007 15:58:04 vasta tsitaadiga

sandiski pülk hakkas kenasti külge, mingi noname asi ka.
mTeCH
HV vaatleja

sõnum 31.07.2007 16:26:27 vasta tsitaadiga

mp3 suutis tunnistada et ta on arvutiga ühendatud kui osa mp3 mälust sai muudetud removable diskiks peale seda suutis seade end ka maci järel laadida thumbs_up.gif kuna miinimum removable disk size on 128mb siis tuleb see osa vist vaba hoida icon_biggrin.gif
tagasi üles
v2hja
HV Guru
v2hja

sõnum 31.07.2007 19:19:05 vasta tsitaadiga

https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=329682&highlight=

mac has got upmh
kõik kellel bootcamp instatud, pange oma tulemused kah sinna
peaks näitama natukene läpparite maailmas maci jõudu

tagasi üles
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 31.07.2007 19:47:56 vasta tsitaadiga

kas keegi teab maci pi arvutamise proge?
Muide mu mBook 1.83Ghz 1.25Gb ram teeb xBenchis 110-115 scoori
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Alari A.
HV Guru

sõnum 31.07.2007 19:53:34 vasta tsitaadiga

macile pi täitsa olemas thumbs_up.gif
http://ocing3.free.fr/FTP/overclocking/super_pi/Kanada_lab/exec_Mac_OSX/
Kommentaarid: 658 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 540
tagasi üles
inca
HV Guru
inca

sõnum 01.08.2007 15:34:14 vasta tsitaadiga

earthbeat kirjutas:
kas keegi teab maci pi arvutamise proge?
Muide mu mBook 1.83Ghz 1.25Gb ram teeb xBenchis 110-115 scoori

Natuke OT kuid kui bookiga teed, siis võiksid lauakaga ka teha ja tulemused sinna panna.

sutsaki
HV vaatleja
sutsaki

sõnum 02.08.2007 15:26:10 vasta tsitaadiga

Tervist,

lugu siis selline, et plaanin endale macbook white i ostmist ja eestis maksab see aparaat 16 600. Ei ole küll nüüd väga kallis aga tekkis küsimus, et kas näiteks Helsingist saaks aparaadi odavamalt ? Kui jah siis kas keegi oskab mingit poodi soovitada või teab täpsemalt kirjeldada kus pood helsingis asub. Samuti küsimus, et kas sealt ostetud arvutile kehtib garantii ka Eestis ?

Tänan
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Taavi_R
HV Guru
Taavi_R

sõnum 02.08.2007 18:50:04 vasta tsitaadiga

apple.fi - uuri hindasid. Kui firmale ostad, saad Soome KM ka veel tagasi thumbs_up.gif
Garantii kehtib Eestis ka. AppleCare lisagarantiid Eestis ei tehta.

eib
HV kasutaja
eib

sõnum 03.08.2007 08:45:06 vasta tsitaadiga

sutsaki kirjutas:
Tervist,

lugu siis selline, et plaanin endale macbook white i ostmist ja eestis maksab see aparaat 16 600. Ei ole küll nüüd väga kallis aga tekkis küsimus, et kas näiteks Helsingist saaks aparaadi odavamalt ? Kui jah siis kas keegi oskab mingit poodi soovitada või teab täpsemalt kirjeldada kus pood helsingis asub. Samuti küsimus, et kas sealt ostetud arvutile kehtib garantii ka Eestis ?

Tänan

Soomes maksab mäkkbuuk ligikaudu 1050 eurot, ehk siis natuke üle 15750 krooni. Ehk siis, Eestis ei maksa ta oluliselt rohkem.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
sqber
HV vaatleja

sõnum 11.08.2007 01:41:20 vasta tsitaadiga

Juba pikka aega vaatan ja imetlen erinevaid Apple arvuteid ja läpkaid, osta pole veel jõudnud. Nüüd on ressursid olemas ja tahe ka, et osta MacBook white 2.16GHz. Pole varem 1) omanud läpakat; 2) omanud Apple masinat, kuid ma väga muutusi ei karda. Kui ainult poleks paari probleemi. Nimelt kasutan igapäevaselt softi, mis on vaid Windowsi jaoks olemas (Polar pulsikella soft Polar Precision Performance SW). Et oma kella arvutiga ühendada, kasutan infrapuna liidest (MosChip 7780-USBFIR Adapter). Lisaks ühendan oma PC-ga ka mobiiltelefoni (Sony-Ericsson W850i), mille softiplaadile on sulaselgelt kirjutatud PC Suite. Ehk siis minu jaoks on äärmiselt vajalik, et ma saaksin neid funtsioone edasi kasutada. Küsimused:

1) mis oleks parim alternatiiv, mis paneks käima nii olemasoleva IR-liidese kui ka olemasoleva softi? Seni loetu põhjal on alternatiive 3 (Virtual PC vist töötab vaid vanematel MacBookidel): Parallels Desktop, Boot Camp ja CrossOver. Pole küll üdini süübinud, kuid esmapilgul tundub CrossOver kõige sümpaatsem, sest ma ei pea samal ajal Windowsi installeerima. Samas - kas sellega hakkab mu infrapuna tööle ja kuidas jääb 3D toega sellisel puhul (kui peaksin vahel tahtma Windowsi mängudega aega sisustada)? Hea meelega näeksin ka seda, et saan faile Windowsi ja Mac OS X vahel liigutada. Viimast pakub CrossOver ja ka Boot Camp (kui Windowsi partitsioon formattida FAT32).
2) kas ma pean midagi erilist silmas pidama kui ma hakkan koju WiFi ruuterit (või kuidas seda "saatjat" nimetatakse) soetama? Või on WiFi andmeside standardne ja sellest saavad aru nii PC-d kui Macid?
3) kas lisamäluna võin osta ükstapuha millise PC2-5300 667MHz DDR2 mälu? Siin enne soovitati Overalli, miks just sealt peaks ostma? (EDIT: saan nüüd aru, et seal soovitatakse hoopis vahetada, kuid arvan, et saaksin sellega ise hakkama)
4) kui ma astun poodi sisse, ostan MacBooki, tulen koju ja panen selle käima, siis kas ma pean kohe järgmisel päeval hakkama mingit lisatarkvara soetama? Kontoritarkvara on kaasas (või on see 30 päeva prooviversioon?) Kuidas on Maci kontoritarkvara ja Office failide vaheliste suhetega - saab neid mingit moodi ristkasutada (töö juures on Office ja vahel vaja kodus ka mõnda tööd teha).
5) üldiselt seadusekuuleka kodaniku suust kohatu küsimus aga kas Maci-le tuleb kogu südamelähedane soft osta või on mingeid "muid võimalusi" ka ? Räägime näiteks mõnest photoshopist ja mängudest.
6) kas on mingeid kohustuslikke lisakulutusi, millega ma peaksin arvestama? Kott, ..., ... ?
7) kas on mingi oluline põhjus, miks Black peaks olema 3000 krooni kallim (ja selle võrra parem) kui White (peale selle, et kõvaketas on 40 GB suurem)? Kas on oht, et valge kest määrdub kiiresti? (näiteks randmete toetamise kohalt)

Kahju loomulikult, et MacBookil pole mälukaardilugejaid integreeritud, kuid saame selleta ka hakkama. Märgin veel ära, et MacBook'i kõrval konkureerib ostukorvi astumisel veel ka Dell Inspiron 1520. Sellel on suurem ekraan, mälukaardi lugejad, GF Go 8600 GT graafikakaart, kaasas kohe 2 GB mälu, suurem vint, Santa Rosa platform, kuid sellel pole paljukiidetud Mac OS X : 8) Küsimusi sai palju, kuid loodan, et mitte liiga palju ja mitte liiga rumalad. Tänud kõigile, kes võtavad vaevaks veidi mind valgustada thumbs_up.gif
tagasi üles
eib
HV kasutaja
eib

sõnum 11.08.2007 07:21:59 vasta tsitaadiga

Kõiki telefone peaks saama kasutada mälupulgana, seega pole sul mingit lisasofti vaja, et see Ericson tööle saada. Valid lihtsalt arvutiga ühendades failiedastuse.
2) WiFi andmesidest saavad aru ka igasugused muud vidinad, niiet miks ei peaks siis ka Mac seda mõistma?
4) Microsofti Apple'i osakonnast on täitsa Mac'ile spetsialiseerunud Office olemas, kuid selle peab kahjuks ostma...
5) ..või siis torrentite saite lappama.
6) Oleneb milleks sa eelkõige seda ostad? Kas koju laua peale, tööks (kui jah, siis milliseks?) jne jne...
7) Sellest pole ma ise ka täpselt aru saanud, et miks see Black nii tohutult palju rohkem maksab. Ma tean, et vanematel MacBookidel (ja ka eelkäijatel, iBook ja teised) pidavat olema probleem valge värvi nö. kulumise ning määrdumisega, st. et läpakas tõmbub ajapikku kollakaks. Kuid kusagilt hiljuti sattusin lugema, et Apple on sellest probleemist täiesti teadlik, ning et see probleem pidavat olema kõrvaldatud uute MacBookide seeriaga icon_question.gif.
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
sqber
HV vaatleja

sõnum 11.08.2007 12:19:09 vasta tsitaadiga

Olen vahepeal netis veel jõudnud sobrada ja mõned asjad on saanud selgemaks. Endiselt huvitavad IR-liidese ühilduvus, 3D tugi DirectX mängudele läbi CrossOver'i (MacBook pole küll mänguriist, kuid vahel võib ikka ju isu tulla), mälude ühilduvus (kas sobib iga PC2-5300 667MHz DDR2 pulk) ja ootan ka kasutajate kogemusi valge korpuse "valgeks jäämise võimest" (ehk, et kas see määrdub/kulub kiiresti). eib, tänud sulle thumbs_up.gif

EDIT: Kas keegi sellist skin'i on kasutanud? Jutu järgi peaks randmete alused ja nupud kenasti puhtad hoidma.
EDIT2: MacBook sai just praegu minult ühe miinuse juurde (või saab selle miinuse hoopis Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus). Nimelt ei ole meie ID-kaardi arendus veel nii kaugele jõudnud, et ID-kaart ja Mac omavahel teineteisest aru saaks. Kuna kasutan ID-kaarti igapäevaselt, siis on minu jaoks see suur puudujääk. Kas on mingi alternatiivne võimalus olemas ? (Boot Campiga XP üles bootida oleks ju lahendus, kuid ma väga ei tahaks kahte paralleelset süsteemi 8)) Arendusprojekt Maci jaoks on küll töös, kuid see võtab ilmselt aega ...
tagasi üles
mks
HV veteran

sõnum 11.08.2007 13:46:20 vasta tsitaadiga

sqber kirjutas:
EDIT2: MacBook sai just praegu minult ühe miinuse juurde (või saab selle miinuse hoopis Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus). Nimelt ei ole meie ID-kaardi arendus veel nii kaugele jõudnud, et ID-kaart ja Mac omavahel teineteisest aru saaks. Kuna kasutan ID-kaarti igapäevaselt, siis on minu jaoks see suur puudujääk. Kas on mingi alternatiivne võimalus olemas ? (Boot Campiga XP üles bootida oleks ju lahendus, kuid ma väga ei tahaks kahte paralleelset süsteemi 8)) Arendusprojekt Maci jaoks on küll töös, kuid see võtab ilmselt aega ...

Kurat, nutab täpselt nagu Inno Tähismaa, kes ei viitsi natuke guugeldada ja asju üles leida (aktiivsemad Martin Paljaku blogi lugejad saavad aru). Aga igaljuhul järgmine kord pead paremini otsima, tugi on täitsa olemas: http://ideelabor.ee/id-kaart/macosx
Kommentaarid: 11 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
sqber
HV vaatleja

sõnum 11.08.2007 14:32:45 vasta tsitaadiga

mks kirjutas:
Kurat, nutab täpselt nagu Inno Tähismaa, kes ei viitsi natuke guugeldada ja asju üles leida (aktiivsemad Martin Paljaku blogi lugejad saavad aru). Aga igaljuhul järgmine kord pead paremini otsima, tugi on täitsa olemas: http://ideelabor.ee/id-kaart/macosx
Sorry, eksole. Tõesti ei osanud sealt vaadata, sest ametlik Eesti ID-kaardi kodukas ütleb sulaselgelt, et plaanitakse Maci tuge arendama hakta: lugu. Aga ma tänan väga viitamast, selle miinuse saab siis ehk ka maha tõmmata (eeldusel, et mu väline ID-kaardi lugeja hakkab funkama MacBooki küljes).
tagasi üles
fedja
HV Guru
fedja

sõnum 11.08.2007 16:50:21 vasta tsitaadiga

sqber kirjutas:
...

Lühidalt - Windowsi´i rakenduste jaoks on parim Parallels, kaasaarvatud mängude jaoks, alternatiivina proovi ka VmWare Fusion-i,
korpuse "kollakaks" muutumine puudutas esimesi MacBook-e, uutel seda probleemi ei ole, ID-kaart töötab täitsa edukalt, soovitan sul piiluda eMug-i, www.emug.ee
Kommentaarid: 125 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
Elric
HV kasutaja

sõnum 12.08.2007 14:52:28 vasta tsitaadiga

Erm, oskab keegi kommenteerida MacBooki Superdrive kettaseadme vastikut omadust sisestatud CD/DVDsid kraapida, isegi ainult lugedes? Küsimus on ajendatud mõttest, et kui kvaliteetseks kirjutamiseks tuleb ikkagi kasutada mõnda muud kettaseadet, siis võib osta ka kõige odavama MacBooki, mida IM pakub ning millel on vaid CD-kirjutaja/DVD-lugeja.

Ette tänades.
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 12.08.2007 18:51:11 vasta tsitaadiga

Elric, tundub defektne lugeja olema - tagasi poodi ja las vaatavad üle thumbs_up.gif
sqber, Office'le päris mitmeid alternatiive - nn. "tavakasutja" saab hakkama, spetsiifilisemaks tööks võib midagi "vajaka" jääda icon_rolleyes.gif

tagasi üles
earthbeat
HV kasutaja
earthbeat

sõnum 12.08.2007 18:53:55 vasta tsitaadiga

iWork 08 asendab mul nüüd vana head NeoOffissit mis asendas omakorda MS offissit...
tagasi üles
Elric
HV kasutaja

sõnum 12.08.2007 19:54:30 vasta tsitaadiga

beastbeats kirjutas:
Elric, tundub defektne lugeja olema - tagasi poodi ja las vaatavad üle thumbs_up.gif

Mul veel pole MacBooki, ma küsisin üldisemas mõttes. Olen lugenud MacBooki tüüpvigadest ning leidsin, et mõned inimesed polegi saanud korralikku kettaseadet.
tagasi üles
beastbeats
HV Guru
beastbeats

sõnum 12.08.2007 21:09:43 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Mul veel pole MacBooki, ma küsisin üldisemas mõttes.

icon_biggrin.gif Ei tea küll ühtegi tuttavat, kel eelpool mainitud probleem esineks...

tagasi üles
Taavi_R
HV Guru
Taavi_R

sõnum 13.08.2007 17:08:01 vasta tsitaadiga

Elric, netist lugedes võid sa veel 1000+ viga leida icon_smile.gif Osta ära ja ole õnnelik. Kui ka peaks midagi juhtuma, siis garantii vahetab välja.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mac/Apple »  MacBook mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 75, 76, 77  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.