Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  kõvaketta karauul märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Dolph
HV kasutaja

sõnum 31.07.2007 12:52:30 kõvaketta karauul vasta tsitaadiga

Juhtus siis selline lugu, et tuttaval lõetas HP läpaka kõvaketas töö. Garantiis öeldi, et sry, seda ei ole võimalik parandada ja pannakse uus. Häda on aga selles, et vana ketast tagasi ei anta. Et antakse ainult üks. Nüüd kui ma tahaks kusagil mujal ringi vaadata ja uurida, et kas saab neid andmeid kätte, siis mul seda võimalust ei ole. Olen lugenud, et tegelane nimega Toivos on omaettespets selle peale, kui tavafirma pikalt saadab. Võib-olla on ka teisigi.

Et kuidas ma peaks toimima, et see ketas kätte saada. HP esinduse vastused telefoniusutlusele olid veel järgmised:

"et ma peaks õnnelik olema et see üldse seal veel alles on (ketas garantiitöökojas)"

"ja et mis ma läksin garantiiremonti kui ma ise taham susserdada"

"et järgmine kord ostku ma endale ise uus kõvaketas ja jätku garantiiremont sellest asjast välja"

Milline õiguslik alus mul oleks see ketas ikkagi saada? Tarbijakaitseamet? Milline vastutus on HP'l andmete kadumise ees? Ega asenduskõvaketas ei ole ju tehtud kahju korvamine.

Peab mainima, et HP on jänud eriti matsliku mulje kogu asja juures.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 14
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Mario.
HV Guru

sõnum 31.07.2007 12:56:38 vasta tsitaadiga

Nemad ei oma mingit vastutust kui midagi garantiiremonti läheb ja sealt andmed kaduma, omal vastutusel andsid sa selle sinna. Kuid tagasi peaksid saama ikka küsida icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
Dolph
HV kasutaja

sõnum 31.07.2007 13:01:45 vasta tsitaadiga

Eino, garantiiremonti läkski, kuna kõvaketas ei töödand enam. Nemad ütlevad, et taastada ei saa, ananvad uue kõvaketta ja vana keelduvad andmast. Et saab ühe või teise. Keegi peaks ju ikka millegi eest vastutama. Ja kui ei vastutata, siis ootaks ikka inimliku lähenemist. Kujutad ette, kui kõik su töö failid (- inimene töötas kodust. See oli sisuliselt ta töö arvuti.) ja fotod kaotsi lähevad. Ja garantiiremondi peamine hoiak on selline, et "ole õnnelik, et saad uue ketta. Vana ketast tahad tagasi raudselt selleks, et meid persest tõmmata"
tagasi üles
Stereo2121
HV kasutaja
Stereo2121

sõnum 31.07.2007 13:02:38 vasta tsitaadiga

Normaalses firmas peaks saama vana HDD uue hinnaga välja osta icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 66 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 60
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Dolph
HV kasutaja

sõnum 31.07.2007 13:13:00 vasta tsitaadiga

vana HDD uue hinnaga välja osta? Vana HDD mis ei tööta? Misasja!? See on küll hea uudis icon_rolleyes.gif

Ma ei saa aru ikka. Inimene töötab kodust ja arvuti on tal tööriist. Kõige pealt läheb see tuksi ja hoitakse remondis tükk aega. Katsu sa tänapäeval oma töö tehtud saada ilma arvutita. Ja veel vanad töö failid on ka seal!!!!

Nüüd ütleb HP, et SORRY MEIE ei saa kettalt asju kätte, et laku panni!! Selle asemel, et anda inimesele kõik võimalused oma andmed taastada. Ma ei usu kohe üldse, et nemad on Eestis kõige ägedamad mehed seda ketast uurima, aga kellelgi teisel ka ei lasta käppa proovida. Ja "üldse, mis te garantiiremonti oma nina pistsite kui tahate oma andmeid taastada" - HP esindus imeb ikka täiega.
tagasi üles
pealuu
HV veteran
pealuu

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 31.07.2007 13:18:35 vasta tsitaadiga

Dolph kirjutas:
Nüüd ütleb HP, et SORRY MEIE ei saa kettalt asju kätte, et laku panni!! Selle asemel, et anda inimesele kõik võimalused oma andmed taastada.

ise kirjutasid: Nemad ütlevad, et taastada ei saa, ananvad uue kõvaketta ja vana keelduvad andmast. Et saab ühe või teise.

võta vana ketas ja mine proovi õnne. garantii lihtsalt käib nii, et tootja tahab katkist/vigast asja tagasi saada, mille ta sul välja vahetab.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 168
tagasi üles
aivoonu
HV kasutaja
aivoonu

sõnum 31.07.2007 13:19:35 vasta tsitaadiga

kui andmed nii kallid siis ikka backup ... 2000 eegu eest saad juba 500gb korraliku välise kettaboxi ... saab ka odavamalt milleks joosta ja vaeva näha nüüd kui kõik oleks võinud ju mõnenupuvajutusega juba korda ajada... olgu see õpetuseks ja egas kasutaja toivos 100% mees pole
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 31.07.2007 13:23:49 vasta tsitaadiga

Dolph kirjutas:
vana HDD uue hinnaga välja osta? Vana HDD mis ei tööta? Misasja!? See on küll hea uudis icon_rolleyes.gif
......

Andmete taastamine maksab kordades rohkem kui uus kõvaketas maksab, kui seal vanal kettal olid tähtsad andmed siis pead uue kõvaketta välja ostma kui tahad vana kõvaketta endale jätta.

Dolph
HV kasutaja

sõnum 31.07.2007 13:59:13 vasta tsitaadiga

aivoonu kirjutas:
kui andmed nii kallid siis ikka backup ... 2000 eegu eest saad juba 500gb korraliku välise kettaboxi ... saab ka odavamalt milleks joosta ja vaeva näha nüüd kui kõik oleks võinud ju mõnenupuvajutusega juba korda ajada... olgu see õpetuseks ja egas kasutaja toivos 100% mees pole

Eino ma saan aru, et back up. Kahjuks noor neiu ei mõelnud selle peale, et ta kõvaketas võib üles öelda. Tagantjärgi oleme kõik targad.

Marie kirjutas:
Dolph kirjutas:
......

Andmete taastamine maksab kordades rohkem kui uus kõvaketas maksab, kui seal vanal kettal olid tähtsad andmed siis pead uue kõvaketta välja ostma kui tahad vana kõvaketta endale jätta.

Aga miks HP esindus seda ikkagi ära ei tee, ma ei saa aru? Karta on, et keegi seal ennast ära ei nikastanud, et seda ketast parandada/andmeid kätte saada. Selles mu probleem ongi, et NEMAD ANDSID ALLA, aga minul ei ole paraku pohhui sellest kettast.

pealuu kirjutas:
Dolph kirjutas:
Nüüd ütleb HP, et SORRY MEIE ei saa kettalt asju kätte, et laku panni!! Selle asemel, et anda inimesele kõik võimalused oma andmed taastada.

ise kirjutasid: Nemad ütlevad, et taastada ei saa, ananvad uue kõvaketta ja vana keelduvad andmast. Et saab ühe või teise.

võta vana ketas ja mine proovi õnne. garantii lihtsalt käib nii, et tootja tahab katkist/vigast asja tagasi saada, mille ta sul välja vahetab.

Antud juhul ei ole tegemist tavalise garantiiga. See ei ole munakeetja, mis otsad andis, et vahetad välja ja korras. Seal on ANDMED peal ju!! Ma tahaks näha venda, kes silma pilgutamata oleks nõus kõik oma kõvaketta tühjaks laskma - tugev löök kõhtu on see ikka küll, kui juhtub.

Kurat, kas ma põhimõtteliselt võin keelduda arvutit sellisel kujul tagasi võtmast, et uus ketas on sees ja kõik!? Tehku korda rasik, mind ei huvita palju maksab. minu asi pole.
tagasi üles
aivoonu
HV kasutaja
aivoonu

sõnum 31.07.2007 15:04:53 vasta tsitaadiga

[quote=]Kurat, kas ma põhimõtteliselt võin keelduda arvutit sellisel kujul tagasi võtmast, et uus ketas on sees ja kõik!? Tehku korda rasik, mind ei huvita palju maksab. minu asi pole.[/quote]

arvata on et neil suva ... kui sa arvutit tagasi ei võta hävid rohkem kui kõvaketta hind ... ja võivad sulle lajatada garantiiteenuste eest sellise summa et anna olla ketas+ tehtud töö ikkagi... niiet arvan et osta see ketas neilt välja ja neiule arvuti tagasi koos uue kettaga see oleks kõige mõistlikum
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 14
tagasi üles
tsihh
HV veteran

sõnum 31.07.2007 15:52:14 vasta tsitaadiga

Dolph kirjutas:
Aga miks HP esindus seda ikkagi ära ei tee, ma ei saa aru? Karta on, et keegi seal ennast ära ei nikastanud, et seda ketast parandada/andmeid kätte saada. Selles mu probleem ongi, et NEMAD ANDSID ALLA, aga minul ei ole paraku pohhui sellest kettast.

Nemad ei tee, sest neil ei ole seda kohustust. Nemad ei vastuta selle eest, et sinul on backup tegemata.

PS kui nad ka seda teeks, kas sa siis oleks nõus nende andmete eest 5-x tuhat eeku välja käima?
Kommentaarid: 59 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
ajnurm
Kreisi kasutaja
ajnurm

sõnum 31.07.2007 16:15:18 vasta tsitaadiga

kõvaketas käib garantii alla ja vahetatakse välja. kõvakettal olnud andmed garantii alla ei käi ja nende taastamine ka mitte. tehas tahab garantiikorras vahetatud kõvaketast tagasi (muidu ei kompenseerita firmale kõvaketta maksumust ja tööraha) ja seetõttu seda sulle ei antagi. garantiitingimused tuleks ikka enne ostu läbi lugeda - ega neid niisama naljapärast kaasa panda. nii lihtne see ongi.
tagasi üles
386
Kreisi kasutaja
386

sõnum 31.07.2007 16:21:09 vasta tsitaadiga

Tegelikult on ju katkise kõvaketta tagasiostmine ju loogiline. Muidu läed selle katkise kõvakettaga uuesti garantiise 3 päeva hiljem ja nõuad uut töötavat ja vana katkist.
ridariass
HV veteran
ridariass

sõnum 31.07.2007 16:24:19 vasta tsitaadiga

Dolph kirjutas:

Kurat, kas ma põhimõtteliselt võin keelduda arvutit sellisel kujul tagasi võtmast, et uus ketas on sees ja kõik!? Tehku korda rasik, mind ei huvita palju maksab. minu asi pole.

Ma arvan, et mõni tehnik kindlasti on nõus su arvuti omale võtma kui sa loobud sellest icon_lol.gif

Saa aru kulla inimene, et mitte ükski arvutimüüja ega kõvakettatootja ei vastuta ega hakka mitte kunagi vastutama kasutaja käitumise eest. Ehk kas teeb varukoopiaid või mitte. Mõttetu tatipritsimine foorumis ei vii mitte kuhugi, püüa mõistlik kokkulepe saavutada garantiiremondiga, äkki annavad vana ketta laenuks näiteks raha tagatisel. Siis otsid inimese või firma, kes on nõus andmetaastuse ette võtma (loomulikult ei saa sa 100% garantiid, et töö õnnestub ja loomulikult pead sa selle töö eest maksma, võib vabalt olla, et palju rohkem kui kõvaketas ise väärt on) ja loodad kõige paremat.

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 31.07.2007 16:45:51 vasta tsitaadiga

Dolph kirjutas:

Tõttöelda huvitab see neid veel vähem, inimesed peaksid ka vahel "peenes kirjas" lepinguid lugema, kus on üsna üheselt öeldud, et andmed ei kuulu garantii alla ja ei arvuti ega andmekandjate tootja ei vastuta ükskõik missuguses vormis andmete kao üle.

Ketta taastamine on äärmiselt aeganõudev ja vastik töö, alla 1000 krooni ei võtaks ma näiteks üldse jutule ja pool raha ette, mida ma ei tagasta, ka siis kui üldse midagi kätte ei saa. Välismaa firmad võtavad ainuüksi hinnangu eest, kas on võimalik taastada $200-$300 ja hinnad jäävad kuskil $1000 vindi kohta. Võid Ordist järele küsida palju defektse kõvaketta clean-roomis lahti võtmine ja andmete väljalugemine Ontrackis maksab.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
Spezz
HV veteran

sõnum 01.08.2007 09:10:35 vasta tsitaadiga

Eelmisel nädalal läks ~17 000 Ontracki töö maksma.
Tavaliselt on ikka üle 20keek olnud.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 66
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  kõvaketta karauul
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.