Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  K: shipseti jahutus, mõnel on mõnel pole? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
SSD
HV Guru
SSD

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 22.07.2007 20:18:04 K: shipseti jahutus, mõnel on mõnel pole? vasta tsitaadiga

kas emapaat on seda parem, mida uhkemad jahutused shipseti peal istuvad?
või on nendega mõni teine lugu? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 312 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 266
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Aix
HV Guru
Aix

sõnum 22.07.2007 20:22:51 vasta tsitaadiga

see käib rohkem selle järgi, et kellel kuumemaks läheb, sellel siis vastavalt valjemat häält tegevam vurr seal
uhkus....noh see on maitse asi icon_razz.gif
imo kõige uhkemad eraldi juurde ostes või ise tehes icon_wink.gif
Kommentaarid: 407 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 339
tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 22.07.2007 20:29:42 vasta tsitaadiga

ei ei ise ei hakka ma midagi aretama. vaatasin lihtsalt, et igasugu delux-idel on
päris keerukad jahutus süsteemid, samas minu msi platel ainult üks ja seegi tilluke,
teisel kiibil polegi jahutust peal. ma ei tea nüüd, on ta põhja või lõuna sild icon_rolleyes.gif
tagasi üles
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 22.07.2007 20:38:13 Re: K: shipseti jahutus, mõnel on mõnel pole? vasta tsitaadiga

cdrom kirjutas:
kas emapaat on seda parem, mida uhkemad jahutused shipseti peal istuvad?

ega emaplaat chipseti jahutusest otseselt paremaks ei muutu... kui siis parema jahutusega kõrgematel kelladel stabiilsemaks.
Jahutuse põhjal näiteks emaplaati osta on lollus imo icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 22.07.2007 20:45:23 vasta tsitaadiga

vot vot, sinna kanti ma sihtisingi icon_biggrin.gif
et kui shipsetil suured radikad peal kas ta siis on ka rohkemate protsessidega
koormatud või siis teeb samu asju märgatavalt kiiremini?
mäludega on asi selgem. kui ikka tõstad volti ja takti siis läheb elu kuumaks icon_biggrin.gif
aga pole kuulnud, et keegi shipsetil volti ja takti tõstaks icon_rolleyes.gif
tagasi üles
uhmer
HV kasutaja

sõnum 22.07.2007 20:52:56 vasta tsitaadiga

Mul võimaldab ka emaplaat biosist chipseti takti muuta aga põhimõtteliselt ei jõua arvuti siis windowsinigi laadida end. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 32
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.07.2007 20:54:14 vasta tsitaadiga

milline jahutus emaplaadi chipseti peal oleneb sellest mis chipsetiga tegemist. Kas on põhja või lõuna chipset ja kui palju ta soojust eraldab. Ning ka tootjast kes selle emaplaadi tootis ja mis jahutuse ta sobilikuks pidas sinna peale panna.

Kui sa näed et mingi delux vms asjal on suured heatpipe vms asjad peal siis on see sellepärast, et asi korralikumalt ära jahutada (odavamal mudelil on näiteks jahutuse pealt kokku hoitud et hind väiksem oleks) ning ei peaks kuulama seda väikse vendi pininat (mis sageli katki läheb pika peale aka vent ei tööta) ning kogu kupatuse korralikult ära jahutaks (vajalik siis kui inimene tegeleb overclockimisega aka üle kiirendamine).

See kui kiiresti või mida teeb emaplaat paneb paika chipset (kui üldse nõnda asja võtta). Ehk siis chipset määrab ära mis funksioonid on üldse võimalikud ja tootja vaatab ise kui palju "lisasid" ta mingile mudelile külge paneb. See kui kiiresti midagi tehakse paneb õigemini paika ülejäänud süsteem mis sinna emaplaadi külge ühendatud on (prose, mälu, video jne).

Aga mille järgi siis emaplaati osta?

Lihtne: loe ülevaateid ja vaata mis chipset asjal on. Mis asja sa taga teha tahad jne jne. See mis jahutus tal mingi kivi peal on ei mängu mingit rolli v.a kui väga piix jahutus siis suur võimalus on et a) asi kuumeneb üle b) pikapeale peab asja välja vahetama c) asi on lärmakas (väiksed vendid).

Kui segaseks jäi küsi üle... sutsu raske sellist asja seletada kui endale asi suht elementaarne juba icon_redface.gif

Kommentaarid: 175 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 157
tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 22.07.2007 21:18:48 vasta tsitaadiga

ei väga segaseks ei jäänd
aga no ma panen kaks linki siia
mõlemad asused:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=117&l3=0&l4=0&model=1439&modelmenu=1
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=116&l3=0&l4=0&model=1092&modelmenu=1
või see gigabyte oma on nii lahja jahutusega õigemini ühel sillal ongi ainult jahutus icon_rolleyes.gif http://ee.giga-byte.com/products/mb/specs/ga-8i945gmmfy-rh.html
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.07.2007 21:27:01 vasta tsitaadiga

eri firmad toodavad "eri moodi" emaplaadi. Näiteks chipset on sama aga näiteks kondensaatorid, jahutuse tõhusus, lisad (nu mõni paneb korralikuma integreeritud helikaardi kui teine, mõni paneb igast vidinaid kaasa aka juhtmed jms), biosis olevad valikud jne.

Need emaplaadid (mis linkidena toodud) omavad eri jahutusi kuna igal ühel neist eri chipset ja kuuluvad erinevasse hinna klassi

Esimesel lingil olev emaplaat on selline... kallim ja säravam ning selle raha eest nagu tahaks mingit paremat jahutust. Kasutusel on ka NVIDIA nForce® 680i SLI chipset seega korralik jahutus on vajalik.
Pealegi on see emaplaat rohkem suunatud mänguritele jms loomadele + need kes natuke overclockimist harrastavad. Seega eeldan et seal on biosis rohkesti valikuid ja kui asja "piinata" siis ei tekita lisa soojus emaplaadi chipseti jahutusele probleeme ja arvuti püsib stabiilsena mitte ei kuumene üle.

Teine emaplaat on selline "säästu" toode. Tema chipset on jahedam seega jahutus ei pea nii eriline olema (Intel 945GM chipset). Ja lõuna sild on kah jahedam üldiselt sellistel emaplaatidel seega selle jahutamine ei ole vajalik. Sellel emaplaadil arvatavasti ei ole eriti biosi valikuid jms stuffi ning üldse... aegunud kraam.

Kolmas emaplaat suht sama mis teine (sarnane jutt).

AGA kui sa tahad nüüd emaplaati osta ja ei jaga ära mida võtta siis küsi HV rahva käest täpsemalt järgi. Mina oskan ainult niipalju öelda et osta Core 2 Duo või Core 2 Quad (hinnalangus pani hinnad paika) ning P35 chipsetiga emaplaat (ei oska öelda milline täpne mudel kuna ei ole asja piisavalt uurinud).

tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 22.07.2007 21:45:27 vasta tsitaadiga

on üldiselt plaanis inteli peale üle kolida.
praegu am2 plate koos athlon 3500+ prosega
pmts ongi mul kaks valikut, kas ostan kobedama prose ja
kõik muu jääb samaks või tuleb suurem väljaminek ja
ostan terve kasti uue icon_rolleyes.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.07.2007 21:49:07 vasta tsitaadiga

nu inteli hinnad langesid. Ja kui võimu taga ajad siis parim lahendus praegusel hetkel oleks Inteli Core 2 Duo või Core 2 Quad.

Chipset nagu öeldud võta P35 aga täpselt milline emaplaat ei oska öelda. Oleneb ka sellest mida sa selle emaplaadiga teha tahad (kas OC id või mitte) ja mis hinnaklassist.

nende emaplaadi jahutuste kohta lühidalt ütleks, et: iga chipset vajab erinevat jahutust (üks eraldab rohkem soojust teine vähem). Iga tootja ise vaatab mis ta sinna vajalikuks peab. Odav plaat = odav vent mis vingub ja vuriseb ja chipset kuum. Kallis plaat üldiselt = korralikum chipseti jahutus.

tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 22.07.2007 22:10:09 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Odav plaat = odav vent mis vingub ja vuriseb ja chipset kuum. Kallis plaat üldiselt = korralikum chipseti jahutus.

jõudsimegi ikkagi sinna välja, et kui plaadil on korralik jahutus siis järelikult on ta ka kallim ja tõenäoliselt ka parem plaat icon_biggrin.gif
ja mu küsimusele saaks vist vastata, et kui shipsetitel korralikke jahutusi pole
siis on ta järelikult mingi säästu toode ja "koduseks mänguasjaks" ta tõenäoliselt ei sobi icon_rolleyes.gif icon_biggrin.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.07.2007 22:27:01 vasta tsitaadiga

nu mitte alati.. oman ühte emaplaati mille hind ja kvaliteet oli hea aga chipseti peal oli ikka selline piix et ... jube. Ehk siis DFI nF4 seeria oli üks selliseid mida peeti suht "parimateks" nF4 kiviga emaplaatideks aga vat chipseti jahutus imes lurinal. (kuigi mul selle plaadi kohta teisigi kriitilisi kommentaare).

Ega alati odavam chipseti jahutus ei ole viletsamal emaplaadil. Selle järgi ei saa otsustada. Näiteks kuidas mina emaplaati valin:

Enne loen reviewsid aka ülevaateid emaplaadite jms riistvara kohta ja uurin välja mis on parim.
Siis uurin mida erinevad tootjad pakkuvad ja ülevaateid nende emaplaatide kohta mis oleks X hinna klassi parim.

Siis kui leidsin endale sobivad kandidaadid hakkan uurima mis seal emaplaadil täpsemalt on. Ehk siis vaatan mis "lisad", mis chipseti jahtus, kus kohas see asub (et kui välja vahetan oleks võimalus mugavalt seda teha), mis biosi valikuid (olen OC er seega emaplaat peab seda võimaldama mulle vajalikul määral) jne.

Puhtalt selle jahutuse järgi ei saa midagi valida. Kui hea emaplaat ja väga hea hind aga chipseti jahtus on piix (nu selle pealt hoiti kokku) siis lihtsalt ise vahetan selle endale sobiva vasta välja.

Ja üldiselt see chipseti jahutus mis tootja peale paneb toimib kenasti kui asja jooksutada stock settingutel. Kui midagi katki läheb siis mine garantiise ja nad peavad selle välja vahetama isegi siis kui asi üle küpses kuna chipseti jahutus ei pidanud vasta.

Ise olen häid emaplaate hea hinnaga näinud millel oli vilets chipseti jahutus (teatud OC korral ei pidanud vasta) ja rahvas lihtsalt vahetas selle välja.

Tee oma elu kergeks. Tee teema a'la "soovitage arvutit 15k hinna eest" ja las HV lased panevad asja kokku. Ise võid ainult uurida ja vaadata ja küsida kui midagi ei meeldi.

tagasi üles
SSD
HV Guru
SSD

sõnum 22.07.2007 22:36:51 vasta tsitaadiga

angel kirjutas:
Tee oma elu kergeks. Tee teema a'la "soovitage arvutit 15k hinna eest" ja las HV lased panevad asja kokku. Ise võid ainult uurida ja vaadata ja küsida kui midagi ei meeldi.

ka see mõte on peast läbi käind küll, sest kõiki neid reweivisi lugeda küll ei jõua
ja inglisekeelt eriti ei oska ka, koolis õppisin saksakeelt icon_neutral.gif icon_biggrin.gif
uurin veel seda asja, ehk teengi sellise ostuabi teema icon_rolleyes.gif
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.07.2007 22:38:17 vasta tsitaadiga

seal selliseid teemasid küllaga tegelt... igatahes P35 oleks chipseti valik mul. Ja firma kas asus või gigabyte (abit paistab kah midagi head tegevat vist juba). midagi täpsemat ei julge soovitada kuna ei ole nii põhjalikult asjaga tutvunud. Ei jõua ka kõiki emaplaate läbi uurida (endal ei ole arvuti uuendamist nii pea ees sellepärast ka selline "puudulik" inf) icon_lol.gif

viimati muutis angel 22.07.2007 22:38:54, muudetud 1 kord
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 22.07.2007 22:38:33 vasta tsitaadiga

ei saa päris öelda et mida kallim, seda korralikum, igatahes eelistan ma sinna mingit venti, see suur gigabyte silent pipe ds3p peal on 60c pidevalt icon_neutral.gif ega muud ei jää kui veeplokk peale panna - vendi panin läbi ribide puhuma, temp kena 22 - 30c siin anduriga mõõtes thumbs_up.gif ja vent on pea hääletu, raske sinna neil midagi praktilist aretada? icon_neutral.gif

viimati muutis Mario. 22.07.2007 22:40:14, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.07.2007 22:40:25 vasta tsitaadiga

ma vaatan nõnda et chipseti jahutuse vahetamine oleks lihtne ning võimalus oleks sinna nn "torn" peale panna ilma et see segaks teisi juppe. Vesi on suht liiast. Ma viskaks mingi "mini tower" tüüpi jahutuse peale ja kõik. Või siis minu üks viisidest: kaablisidujat kätte, üks vent kusagile peale puhuma 7v peal ja valmis (ehk siis olemas oleva jahutuse aka heatpipe vms radika jahutamiseks kui asi on passiivis) 8)
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 22.07.2007 22:41:38 vasta tsitaadiga

angel, thermalrightil on mingi passiiv jahutus kuid ma arvan et ega see sellest suurest, mis seal peal on, parem pole ja towerit ma sinna vahele ei mahuta omale
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.07.2007 23:01:15 vasta tsitaadiga

thermalright omad peaks enam kui piisavad olema (väike vent peale puhuma ja toimib) aga ei ütle midagi täpset kuna ise ei ole kasutanud ja ei tea millisest kivist jutt käib ja kui palju näiteks P35 soojust eraldab.

Ise mõtlesin rohkem Coolermaster ja Thermaltake (eestis saadaval üldiselt) mini tower tüüpi chipset jahuteid... suht overkill paistab olevat aga mulle meeldivad suured ja kurjad jahutused... alati õhuga kõik ära jahutanud.

näide: vanasti väideti et X1900XT ei ole eriti häste võimalik jahutada radikaga 60c juures. Aga vat just seda ma teen 300.- maksva Arctic Coolingu S1 ga +120 mm hääletu vent. Seega kui kunagi on au uus komplekt kokku panna küll ma midagi välja mõtlen icon_lol.gif

tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 22.07.2007 23:03:47 vasta tsitaadiga

no selle silentpipe seal ktab p35 60c ligi http://geizhals.at/img/pix/252311.jpg
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 22.07.2007 23:08:36 vasta tsitaadiga

karta on kuna asi passiivis aga kui üks korralik aktiiv jahutus peale visata peaks toimima. Thermalright jahutused kui tehakse jahutaks asja arvatavasti paremini ära kuna parem kontakt + üldiselt nende jahutuste kvaliteet on tasemel (originaal pasta kindlasti ajab seal üle ääre ja kinnitus imeb). Või siis panna üks vent vikselt õhku liigutama ja toimib.

Ise kui sellise emaplaadi saaks mis passiivis ja küpseb teeks algselt nõnda: võtaks jahutuse maha. Puhastaks ära kõik. Paneks uue pasta korralikult ("õigesti") ja paneks jahutuse tagasi peale. Uuriks tempi. Kui ei sobi siis 90mm vent 7v peal õhku peale puhuma (hääletu vendi otsiks).

Või kui see asi end õigustab ja mahub viskaks selle peale: http://thermaltake.com/product/Cooler/VGAnCHIPnMEM/cl-c0034/cl-c0034.asp (või midagi sarnast).

tagasi üles
windsurfer
HV veteran
windsurfer

sõnum 23.07.2007 14:37:29 vasta tsitaadiga

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2551&ModelName=GA-P35C-DS3R
Ise oman sellist plaati, peal on P35 chip ja temp nt praegu 32c, kuigi radikat katsudes on see tuline (mobo pasiivis)
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 39
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 23.07.2007 14:39:35 vasta tsitaadiga

Need andurid panevad segast, ka minu p35 ds3p peal, mul eraldi andur näitab 58-60 ja plate enda andur üle 35 ei näita icon_neutral.gif thumbs_down.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  K: shipseti jahutus, mõnel on mõnel pole?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.