Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 244, 245, 246  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mida arvad sina EV kaitseväe ajateenistusest?
Kokkuvõttes oli kasulik/huvitav aeg
38%
 38%  [ 171 ]
Kokkuvõttes oli mõttetu ja kahetsen
13%
 13%  [ 62 ]
Pole läbinud ajateenistust
47%
 47%  [ 212 ]
hääli kokku : 445

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
heretic666
HV Guru
heretic666

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 06.07.2007 14:23:11 vasta tsitaadiga

kotmarjak, B2 Spiriteid ka saadab. Siiski on seal ka palju jalavägesid ning ka omajagu M1 Abrams tanke (tankid, mis kunagi mööda ei lase). Lähivõitlusi seal ikka on. raskepommitajatega pole seal enam midagi teha, kuna pahad poisid on tsiviilide sisse imbunud.

Endal üks aasta veel keskkooli, peale seda tahan ka kohe minna aega teenima.
Kommentaarid: 73 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 70
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Erik_Est
Kreisi kasutaja

sõnum 06.07.2007 14:27:19 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:
2III7, Erik_Est, arva ära, miks ameerika sinna b-52 raskepommitajatega ei lähe?
ja ma arvan, et sa oled samapalju pussy kui mina. kui tahad jõudu mõõta, siis lase käia.
Kellega sa jõudu tahad katsuda??? icon_biggrin.gif Aga sõjaväes võiks ja peaks ära käima ikkagi....tükki küljest ei võta.
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
mad
Kreisi kasutaja

sõnum 06.07.2007 14:32:57 vasta tsitaadiga

hõu hõu hõu, kes 40ndal nädalal lähevad? endal Vist minek (kindlalt ei tea, sest pole veel arstlikus käinud).
mm üldse - prillid ei ole takistuseks jah? mul -4 ehk ilma prillita meetri kauguselt kedagi ära ei tunne/prillitult saan arvutit kasutada nägu monitorist 25 cm kaugusel icon_sad.gif
ahjaa, mitu km ma jooksma peaks suutma, mitu lõuga tõmbama ja mitu kätekõverdust tegema? või see oleneb ülemustest?
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
Sold OUT
Aeg maha 1p
Sold OUT

sõnum 06.07.2007 14:37:19 vasta tsitaadiga

Ei pea üldse suutma kui tahad, et rühmakaaslased sind kannaksid või ootavad toenglamangus kuni sa jõuad/puhkad icon_wink.gif

füüsiline test on 3200m(selle võiks 13-14 kanti ikka joosta keskmine sõdur) ja siis 2minuti jooksul istessetõusud (kõhulihased) ja kätekõverdused toenglamangus(maksimaalne mis sai teha oli vist 91)

igahommikune jooks on umbes 600m-2,5 km

Flavius
HV Guru

sõnum 06.07.2007 14:46:29 vasta tsitaadiga

endal n2gemine -3, sisetundides kandsin l22tseid ja v6imalusel ka v2litundides, kuna kiiver+prillid oli v2ga ebamugav kooslus,
metsalaagrites hygieenipuuduse t6ttu l22tsi ei kandnud, prillid panin vajadusel ette

ja jooksmise/pumpamise p2rast pole vaja muretseda, paari kuu jooksul suudad k6ike arvestatavalt teha kui shlangima ei hakka thumbs_up.gif
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 118
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

sõnum 06.07.2007 14:46:40 vasta tsitaadiga

Oktoobris omal Jõhvi minek - keegi veel on sinna minemas?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 06.07.2007 14:57:51 vasta tsitaadiga

2III7 kirjutas:
kotmarjak, ma vähemalt tahan minna sõjaväkke. nüüd keskkool läbi ja eks millalgi kutsutakse ka. aga sa "kardad" minna icon_biggrin.gif

pff, loll jutt. sõda ei ole minu jaoks. mida aega ikka niisama kulutan. teenin raha ja õpin ülikoolis. kui inimkond ei oleks nii värd ja elaks rahus, siis ei oleks meil sõjaväge vajagi.

ei taha seda küll öelda, aga minu jaoks on sõjavägi vaestele ja rähnadele. icon_evil.gif

EDIT: sorri, ma vääratasin sõnaga

viimati muutis kotmarjak 06.07.2007 15:14:27, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 8 :: 117
tagasi üles
Flavius
HV Guru

sõnum 06.07.2007 15:03:28 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:
ei taha seda küll öelda, aga minu jaoks on sõda vaestele ja rähnadele. icon_evil.gif

pigem s6da on rikkastele ja v6imsatele riikidele nagu venemaa ja usa, et v6imu ja rikkusi suurendada
kui hakkad islamimaid ning aafrika arengumaid n2iteks tooma, siis uuri nende tagamaid ja p6hjusi

ja kui oled oma v2ites nii kindel, siis miks eesti ei s6di mitte kellegagi?
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 06.07.2007 15:19:42 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:

kui inimkond ei oleks nii värd ja elaks rahus, siis ei oleks meil sõjaväge vajagi.

Sellest on siin teemas juab n+1 korda juttu olnud aga...sõjavõgi on midagi muud kui pelgalt Sõja Vägi. Pealegi on idealism küll tore asi aga kahjuks me ei ela ideaalses keskkonnas ning sõdu oli, on ja jääb.

Aga sellest ei saa enne aru kui pole sõjaväes käinud. Niiet pole mõtet seda teemat rendada, samamoodi nagu pole ka mõtet rääkida sõjaväest kui vangistusest, kui mõtlemisvõimetute mutrikest tekitajast jne.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
Max Powers

sõnum 06.07.2007 15:23:49 vasta tsitaadiga

Tegelikult on meil siiski kaitsevägi rahuajal.
Üldiselt aga kui tahad rahu, siis valmistu sõjaks.
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
Flavius
HV Guru

sõnum 06.07.2007 15:46:42 vasta tsitaadiga

mees, kes peab lugu vabariigist ja endast, peab kaitsev2es 2ra k2ima, aga t2nap2eval on igasugused playboy'd (v2rd yhiskond?) rohkem moes ning v22rtused yhiskonnas muutunud
teine asi on kui t6epoolest inimene kas tervislikel v6i usulistel p6hjustel ei saa teenima minna, samuti arvestatavad on perekondlikud p6hjused
aga sellist suhtumist, et eesti kaitsev2gi on m6ttetu, ei saa pooldada, sellise suhtumisega inimesed on kas kartlikud raskuste yletamise ja kannatuste ees, tuues vabanduseks ebavajalikku etappi elus v6i siis on lihtsalt kuulnud m6ne h2daldaja memuaare ning neid naiivselt t6ep2he v6tnud, selliseid virisejaid oli meil küll ja küll kaitsev2es, aga nemadki said hakkama ja j2id ellu thumbs_up.gif

ise l6petasin keskkooli, teenisin kaitsev2es ja nüüd j2tkan 6ppinguid ylikoolis, aasta aega vahepeal ei pea kadunuks, pigem oli tegu kogemusterohke ja huvitava aastaga mu elus, mida soovitan ka teistel l2bida thumbs_up.gif
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 06.07.2007 16:18:39 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:
sõda ei ole minu jaoks. mida aega ikka niisama kulutan. teenin raha ja õpin ülikoolis. kui inimkond ei oleks nii värd ja elaks rahus, siis ei oleks meil sõjaväge vajagi.
ei taha seda küll öelda, aga minu jaoks on sõjavägi vaestele ja rähnadele. icon_evil.gif

vaata korra kaardi peale, kus me asume ja avasta enda jaoks, milline on see naaberriik, mis meil seal peipsi taga on. selle kohta ei tea kunagi, mida sealt ja millal tulema hakkab. seepärast peakski iga õige eesti mees oskama käsitulirelvi kasutada jne. et kui madinaks läheb, siis tibla saab iga põõsa tagant tina. või kuulud sa nende sekka, kes idanaabri rünnaku korral rootsi poole ajama paneb? pruugib neil ainult presidendiks saada mõni punakommarist ekskindral või mõni punapoliitik ja asjad võtavad päris huvitavaid ja halbu pöördeid. (n. vladimir žirinovski lubas aastaid tagasi islandit tuumapommitada, kui võimule saab)

ja ma loodan, et sa nüüd ei ütle, et las sõdivad need, kes tahavad. saad aru sellest ikka, et relvastatud konflikti korral venemaaga lihtsalt ei ole kedagi teist, kes sõdiks. need kes siin on, need peavadki sõdima. ja kui tahad võimalikult pikaks ajaks ellu jääda sellises situatsioonis, siis on selge eelis neil, kes on ajateenistuses käinud
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 06.07.2007 16:44:01 vasta tsitaadiga

mad, alates -8 dioprit on piirangutega ajateenimine, -12 ja enam vist oli juba tegevteenistuseks mittekõlbulik.
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 06.07.2007 16:58:08 vasta tsitaadiga

jätkuvalt pean ütlema, et inimesed on erinevad.

ja mida meie teeme venemaa vastu?(jälle see suhtumine) üks pomm ja oleme kaardilt läinud!

ja miks inimesed ei või rootsi põgeneda? kes tahab see läheb? nagu ajaloost teada, siis põgenavad intelligentsed inimesed

heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 06.07.2007 17:05:13 vasta tsitaadiga

kotmarjak, Venemaa ei saa poliitilistel kaalutlustel seda ühte pommi kasutada, mis meilt kaardilt pühivad. 10 aasta pärast need venemaa roostepulgad sealt raketišahtist enam ei tõuse, sest neid ei hooldata enam juba pikemat aega majandusliku seisundi tõttu.
tagasi üles
outcast
HV kasutaja

sõnum 06.07.2007 17:11:36 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:
nagu ajaloost teada, siis põgenavad intelligentsed inimesed

represeeritult ning veel vähem laibalt on sul raske küsida, kui intelligentne ta reaalselt on

dvd vader
HV Guru

sõnum 06.07.2007 17:26:40 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:

ja mida meie teeme venemaa vastu?(jälle see suhtumine) üks pomm ja oleme kaardilt läinud!

aga sinu suhtumine? miks sa kardad venemaad nii kangesti? "mida meie teeme venemaa vastu?" vene propaganda nii sügavale sulle pähe pugenud juba, et sa juba tõesti usud, et venemaa vastu ei saagi kuidagi ja kui venemaa nime mainida, hakkavad juba jalad värisema? kui venemaa sõjaliselt nii suur ja võimas on, miks nad siis ei ole suutnud paljude aastatega tšetšeenia konflikti lõpetada? aga sina arvad, et venemaa vastu ei saagi thumbs_down.gif sellise suhtumisega jah... kui oled pähe võtnud, et ega ei saagi, ega siis ei saagi muidugi

tsitaat:
nagu ajaloost teada, siis põgenavad intelligentsed inimesed

ja need inimesed, vanurid, naised, lapsed jne. kes ei jõua või ei saa põgeneda ega kodu maha jätta, nemad on siis lollid? ja kotmarjak, intelligendike, ilmselt täies elujõus meesterahvas, laseb varvast, sest tema on meil tark, selle asemel, et pealetungivat vaenlast näiteks nurga tagant valangutega kostitada ja teistele, endast nõrgematele, võimalus anda
tagasi üles
knoppix
HV kasutaja
knoppix

sõnum 06.07.2007 17:37:19 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:

Reaalselt on see välistatud, et Venemaalt tuumapomme meile pilduma hakkaks, isegi sõjaolukorras. Kui Venemaa peaks mingil põhjusel isegi ründama, siis on teha seda kasulik võimalikult palju olemasolevat infrastruktuuri säilitades, samuti ei ole mõtet reostada äsjavallutatud riiki tuumapommist tuleneva kiirituse ja teiste ohtlike ainetega.

Samas, kui Venemaa tõesti oma debiilsusega peaks kasutama massihävitusrelvi siis paneb ta pea ise pakule. Siis on Venemaast endast rusud ja tolm järgi.

EDIT:
kotmarjak kirjutas:

ja miks inimesed ei või rootsi põgeneda? kes tahab see läheb? nagu ajaloost teada, siis põgenavad intelligentsed inimesed

Kui kõik põgenema hakkavad ja sõjatandrile jääb 10 sõdurpoissi kaaslasteks **** ja tühi hing, mis siis saab? Ma ei oska Sulle konkreetseid linke kahjuks anda, kuid ajaloost on teada mitmeid konflikte kus üks osapool on 10x vähemuses, kuid siiski on lahkunud tandrilt sirge seljaga.
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 10
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 06.07.2007 17:51:45 vasta tsitaadiga

knoppix kirjutas:

Kui kõik põgenema hakkavad ja sõjatandrile jääb 10 sõdurpoissi kaaslasteks **** ja tühi hing, mis siis saab? Ma ei oska Sulle konkreetseid linke kahjuks anda, kuid ajaloost on teada mitmeid konflikte kus üks osapool on 10x vähemuses, kuid siiski on lahkunud tandrilt sirge seljaga.

Me enda ajaloost leiab Vabadussõja.
Kommentaarid: 186 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 147
tagasi üles
mad
Kreisi kasutaja

sõnum 06.07.2007 18:37:37 vasta tsitaadiga

jäin mõtlema, et mis asi see üldmobilisatsioon on? et antakse neile, kel käed-jalad otsas püss kätte ja näidatakse, et sinnapoole palun, härrased, sinnapoole?

olen praegu narvas (sugulased siin, 100% eestlased õnneks), narva-narva jõesuu tee ääres, (mis viib mööda narva jõe äärt) on ühes kohas ilus tank. toru on Eesti poole. no ja muidugi need lugematud imelised punatähtedega mälestusmärgid "isamaasõjas" surnutele.

et härrased, kes mõtlevad, et nahhui mina sinna kuuli saama lähen... mõtle nagu enda jaoks selgeks see, et KES sa oled, KUS sa oled ja kui sul ei ole enam neid, kelle kaudu end identifitseerida (ehk teisi eestlasi) ja kodu, kus elada (ehk Eesti Vabariiki), siis mis sa oled. ma olen rohkem kui kindel, et minu vanaisad ei sõdinud selleks, et mina ütleksin, et davai, ma lähen nüüd rootsi. lihtsalt asjade järjekord on oluline - kõigepealt annan endast parima, et Eesti jääks maailmakaardile alles, kui selge, et enam ei ole võimalik midagi päästa siis ei jääks minagi vaenlast punaste nelkidega ootama icon_smile.gif

mis puutub sõjapidamistehnikasse, siis kellegi mainitud väide, et venemaa ei jõua oma majandusliku seisu tõttu sõjaväge ülal pidada - 1. 70% venemaa teadlaskonnast on sõjatööstuse kasutuses; 2. jutud balti mere laevastiku suurendamisest (seoses gaasitoruga, kurat jälle on saksad ja tiblad sabad sõlme ajanud või???); 3. "edukad raketikatsetused" - iskander või kes kurat iganes. ofkoors, see on suuremas jaos PR ja propaganda aga siiski - meie ostsime 3 miinitõrjelaeva icon_smile.gif

mis puutub vabadussõtta, siis peajõud olid ju lõunapool, eestit ei rünnatud õnneks mitte kunagi täie poweriga. samas on see sõda hoolimata kõigest väga oluline faktor ühise identiteedi loojana, patriootiliste tunnete esilekutsuja ja minu poolest kasvõi "lock and load" - "1 kord saime hakkama, saame seegi kord!" imago tekitaja.

(mul ei pruugi 100% õigus olla, aga ma pingutasin selle nimel)
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 06.07.2007 19:13:38 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:

Üks pomm meie pihta ja peterburis on fallout.

tagasi üles
vipu
HV veteran
vipu

sõnum 06.07.2007 20:23:57 vasta tsitaadiga

mad kirjutas:
jäin mõtlema, et mis asi see üldmobilisatsioon on? et antakse neile, kel käed-jalad otsas püss kätte ja näidatakse, et sinnapoole palun, härrased, sinnapoole?

olen praegu narvas (sugulased siin, 100% eestlased õnneks), narva-narva jõesuu tee ääres, (mis viib mööda narva jõe äärt) on ühes kohas ilus tank. toru on Eesti poole. no ja muidugi need lugematud imelised punatähtedega mälestusmärgid "isamaasõjas" surnutele.

et härrased, kes mõtlevad, et nahhui mina sinna kuuli saama lähen... mõtle nagu enda jaoks selgeks see, et KES sa oled, KUS sa oled ja kui sul ei ole enam neid, kelle kaudu end identifitseerida (ehk teisi eestlasi) ja kodu, kus elada (ehk Eesti Vabariiki), siis mis sa oled. ma olen rohkem kui kindel, et minu vanaisad ei sõdinud selleks, et mina ütleksin, et davai, ma lähen nüüd rootsi. lihtsalt asjade järjekord on oluline - kõigepealt annan endast parima, et Eesti jääks maailmakaardile alles, kui selge, et enam ei ole võimalik midagi päästa siis ei jääks minagi vaenlast punaste nelkidega ootama icon_smile.gif

mis puutub sõjapidamistehnikasse, siis kellegi mainitud väide, et venemaa ei jõua oma majandusliku seisu tõttu sõjaväge ülal pidada - 1. 70% venemaa teadlaskonnast on sõjatööstuse kasutuses; 2. jutud balti mere laevastiku suurendamisest (seoses gaasitoruga, kurat jälle on saksad ja tiblad sabad sõlme ajanud või???); 3. "edukad raketikatsetused" - iskander või kes kurat iganes. ofkoors, see on suuremas jaos PR ja propaganda aga siiski - meie ostsime 3 miinitõrjelaeva icon_smile.gif

mis puutub vabadussõtta, siis peajõud olid ju lõunapool, eestit ei rünnatud õnneks mitte kunagi täie poweriga. samas on see sõda hoolimata kõigest väga oluline faktor ühise identiteedi loojana, patriootiliste tunnete esilekutsuja ja minu poolest kasvõi "lock and load" - "1 kord saime hakkama, saame seegi kord!" imago tekitaja.

(mul ei pruugi 100% õigus olla, aga ma pingutasin selle nimel)

aga kuhu meil siis põgenda oleks, rootsi pole kummist ja äkki läheb venemaa kallale ka soomele ja poolale.
ja üks õppetund meil ju käes mis meid sõjast ei säästnud

ma loodan et eestisse on taritud rohkem relvastust kui ajakirjanduses pasundatakse
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 4
tagasi üles
mad
Kreisi kasutaja

sõnum 06.07.2007 20:41:55 vasta tsitaadiga

aga kas eestis on üldse olemas selline asi nagu sõjatööstus? ekspressis oli kunagi mingi lugu virtuaamaailmast, mida saab kasutada sõdurite väljaõppeks, kuid paraku oli selle süsteemiga mingeid probleeme.
aga põhimõtteliselt - toimub eestis mingi militaarsuunitlusega arendustegevus?
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 06.07.2007 20:45:30 vasta tsitaadiga

toimub..
üks neist on lõhkeainega tegelev ettevõte ja teine võiks olla nt Eli Military Simulations, kes tegeleb just arendustööga...ahjaa.. loomulikult ei tohi ära unustada ka SIVAK-i tegevust
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
mad
Kreisi kasutaja

sõnum 06.07.2007 21:41:38 vasta tsitaadiga

Eli Military Simulations on see mida mina mainisin? tore on, et midagi toimub. seoses SIVAKuga - sinna võiks ju IT alal andekaid ajateenijaid määrata icon_smile.gif
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 06.07.2007 21:59:40 vasta tsitaadiga

eli on jah see simulaatorimaster.. mõnel pool pidavat asi isegi töötama icon_lol.gif
tagasi üles
marttisiitsman
Kreisi kasutaja
marttisiitsman

sõnum 06.07.2007 23:02:35 vasta tsitaadiga

Kust kohast saab infot, kui tahaks käia vabatahtlikult teenistuses ära?
Kaitseväe leheküljelt ei hakanud esmapilgul midagi silma.

Kui õigesti olen aru saanud, siis uued satsid lähevad juulis ja oktoobris?
Mõte oli ennem ülikooli asi eest ära saada, juhul kui tervislikus välja ei praagita (endale mitte teada olevate hädade pärast icon_confused.gif ).
Vabatahtlikult pidavat ka kohta saama valida? Milliseid pataljone soovitate?
Kommentaarid: 52 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 48
tagasi üles
mad
Kreisi kasutaja

sõnum 06.07.2007 23:43:51 vasta tsitaadiga

kuperjanov pidavat karm olema, sidepataljon kergem.
asendusteenistust pole vist mõtet valida?
tagasi üles
Flavius
HV Guru

sõnum 06.07.2007 23:57:44 vasta tsitaadiga

marttisiitsman kirjutas:
Milliseid pataljone soovitate?

siin kirjeldasin v2heke mis tapa pioneeripataljoni 6ppekavas on: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=3689745#3689745

lisaksin veel, et 6ppekavas oli ka mootorsae kasutamine (puude langetamine), l88kdrell ning motobuur (lammutasime maju nende t88riistadega)
tehnikaryhmas 6petati traktoreid/koppasid jt kaevandust88de tehnikat kasutada

aga distsipliin on seal range, pumpasime, roomasime ja voodirallit tegime ka p2rast noorteaega

viimati muutis Flavius 06.07.2007 23:58:06, muudetud 1 kord
tagasi üles
M|S|W
Kreisi kasutaja
M|S|W

sõnum 06.07.2007 23:57:54 vasta tsitaadiga

asendusteenistuse on vist ainult loetud inimesed saanud icon_wink.gif
Kommentaarid: 197 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 171
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 07.07.2007 01:32:04 vasta tsitaadiga

Alvaaro kirjutas:
marttisiitsman kirjutas:

Kui õigesti olen aru saanud, siis uued satsid lähevad juulis ja oktoobris?
Mõte oli ennem ülikooli asi eest ära saada, juhul kui tervislikus välja ei praagita (endale mitte teada olevate hädade pärast icon_confused.gif ).

Ma ei soovita mitte ühtegi pataljoni icon_wink.gif Sest see on ainult ajaraisk ja ajudekepp.

panid naelapea pihta.

ja teistele, kes on valmis kohe kodumaad kaitsma - kõik ei ole teie sugused, kes saavad relva kätte ja kohe tulistama. inimesed on erinevad. aga mis sa lollile ikka räägid.
enda arust ma venemaad ei karda, aga kui pomm lendab, siis on küll kehva

bright
analyzer
bright

sõnum 07.07.2007 02:15:35 vasta tsitaadiga

marttisiitsman kirjutas:

7a tagasi tln-s oli vaid vaja maneezhi tänavale minna riigikaitse osakond vm ja küsida kas ajateenistusse saaks?
tädid küsisid kas ikka tervisega on kõik korras ja siis mis pataljoni tahad? sidepataljon jah vist üks paremaid, aga
maitse asi, kuperjanovis on kindlasti distsipliin-füüsiline parem.

nii et külasta kohalikku riigikaitsebürood ja küllap vastu võetakse.
Kommentaarid: 144 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 133
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 07.07.2007 03:33:30 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:
kõik ei ole teie sugused, kes saavad relva kätte ja kohe tulistama. inimesed on erinevad. aga mis sa lollile ikka räägid.

hakkad sind relvaga sihtivale vaenlasele seletama, et sina oled erinev ja ei taha sõdida? usu - lahinguolukorras, kui oled kuidagi sinna sattunud, on vaenlasel täiesti savi sinu moraalsetest jmt eelistustest. temal on relv, sinul on seletus, et sa ei ole vägivaldne ja ei taha sõdida ja miks ei saaks kõik rahus elada. arva ära, kes selles situatsioonis eluga välja tuleb.

ei tohiks olla raske aru saada, et inimene, kes ei ole käinud ajateenistuses, ja inimene, kes on käinud ajateenistuses, ükskõik kui vilets see ka poleks - siin on siiski oluline vahe sees. ajateenistuse läbinul on igal juhul suurem võimalus kriisisituatsioonist eluga välja tulla.
tagasi üles
mTim
HV Guru
mTim

sõnum 07.07.2007 03:37:17 vasta tsitaadiga

justjust ja ajateenistus kasvatab karakterit icon_razz.gif
tagasi üles
tont23
HV veteran
tont23

sõnum 07.07.2007 05:26:19 vasta tsitaadiga

ja teistele, kes on valmis kohe kodumaad kaitsma - kõik ei ole teie sugused, kes saavad relva kätte ja kohe tulistama. inimesed on erinevad. aga mis sa lollile ikka räägid.
enda arust ma venemaad ei karda, aga kui pomm lendab, siis on küll kehva[/quote]

ei taha küll pahasti öelda a tundub et kotjamark on veits eit icon_rolleyes.gif ...käi ära ja alles siis kiida/vigise

ise käisn ära ja mööda külgi maha .
ei jooksnud...tagatjärele mõeldes oli ülimalt positiivne kogemus....olin luunjas...
igast kino sai ikka....kogu 8kuu jooksul mitu otsingut...tulekustutamist jne.....täitsa tshill üritus oli...pregu kahetsen veits isegi et edasi ei tegelend selle sõjaväebisnisiga...hetkel 1 vend kellega koos teenisin juba iraagis käind ja hetkel 'naudib' afgaani... icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 128 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 112
tagasi üles
Erik_Est
Kreisi kasutaja

sõnum 07.07.2007 08:07:05 vasta tsitaadiga

Kotmarjak...Kas sa kutsekoolis või mõnes muus asutuses oled olnud kus on ühiselamu elu? Elad sa praegu omaette või vanematega? Kas tervis korras? Füüsilised võimed enam-vähem paigas? Kui ainuke "EI" vastus on vanematega kooselu kohapealt siis ma ei saa aru mis sul viga on... On esinenud juhtumeid kus inimene kardab paaniliselt sõjaväge sest seal ei ole ei ema ega isa. Samuti kardetakse seltskonda..ehk siis "kaasteenijaid"..andeks aga sinu reageering siin eelnevate postide aeg oli selline et "Olen kohe valmis jõudu proovima" ...seda siin kirjutades...Võib vihjata kompleksidele...nii et võta rahulikumalt. Kui tervisega on probleeme ,,näit. põlved ära või mida iganes ja kardad et tekib probleeme sportimisel. Või siis füüsilised näitajad: et tõenäoliselt ei jõua teistega sammu pidada-ja ei hakkagi jõudma kuna eluaeg pole spordiga hakkama saanud. Samuti kartus distsipliini ja korraldatud elu ees. Näit:Harjunud kaua magama....pole harjunud tegema midagi käsupeale... Või siis probleemid alkoholi ja narkootikumidega. Sellist suhtumist nagu sinul Mr.Kotmarjak kohtab väga harva: a´la "sõjaväes käivad ainult idikad" Olen kohanud inimesi kes ütlevad otse välja et ei taha seda"nu..i" ja jama mis seal on. kuid nende suhtumine on kah selline et"sõjavägi peab olema,kuigi mina seal teenida ei tahaks" Edu sulle! icon_smile.gif ( Ega sa ometi selle mehe jünger pole kelle pilt profiilis? icon_smile.gif )
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 07.07.2007 08:39:54 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
....
ei tohiks olla raske aru saada, et inimene, kes ei ole käinud ajateenistuses, ja inimene, kes on käinud ajateenistuses, ükskõik kui vilets see ka poleks - siin on siiski oluline vahe sees. ajateenistuse läbinul on igal juhul suurem võimalus kriisisituatsioonist eluga välja tulla.

on Sul selle väite kohalt millelegi ka tugineda?
Näituseks olen ise käinud korda kümme esmaabi kursusel (erineva pikkusega, erineva tasemega, erineva riigikorra ning erinevate tehnikate puhul), kuid olen siiski veendunud, et kriisisituatsiooni puhul on ainuke, mida teha oskan- hädaabinumbrile helistamine . Põhjus: praktika puudumisel ununevad kriisisituatsiooonis ka põhitõed 8)

kui nüüd päris teemat puudutada, siis olen ma kindel, et paljudel, kes KV-teenistuse läbinud (rõhutades algusaastail käinuid ning lapilükkamise-tagalatööga tegelejaid), pole peale paari aastat enam seegi meeles, kuidas relv lahti käib, rääkimata peenematest taktikatest, mis sissisõja puhul (peaks olema ainus võimalus eestil NATO väidetava abini vastu pidada) elunatukese pikema kestuse garanteeriks
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 07.07.2007 11:11:24 vasta tsitaadiga

Erik_Est kirjutas:
Kotmarjak...Kas sa kutsekoolis või mõnes muus asutuses oled olnud kus on ühiselamu elu? Elad sa praegu omaette või vanematega? Kas tervis korras? Füüsilised võimed enam-vähem paigas? Kui ainuke "EI" vastus on vanematega kooselu kohapealt siis ma ei saa aru mis sul viga on... On esinenud juhtumeid kus inimene kardab paaniliselt sõjaväge sest seal ei ole ei ema ega isa. Samuti kardetakse seltskonda..ehk siis "kaasteenijaid"..andeks aga sinu reageering siin eelnevate postide aeg oli selline et "Olen kohe valmis jõudu proovima" ...seda siin kirjutades...Võib vihjata kompleksidele...nii et võta rahulikumalt. Kui tervisega on probleeme ,,näit. põlved ära või mida iganes ja kardad et tekib probleeme sportimisel. Või siis füüsilised näitajad: et tõenäoliselt ei jõua teistega sammu pidada-ja ei hakkagi jõudma kuna eluaeg pole spordiga hakkama saanud. Samuti kartus distsipliini ja korraldatud elu ees. Näit:Harjunud kaua magama....pole harjunud tegema midagi käsupeale... Või siis probleemid alkoholi ja narkootikumidega. Sellist suhtumist nagu sinul Mr.Kotmarjak kohtab väga harva: a´la "sõjaväes käivad ainult idikad" Olen kohanud inimesi kes ütlevad otse välja et ei taha seda"nu..i" ja jama mis seal on. kuid nende suhtumine on kah selline et"sõjavägi peab olema,kuigi mina seal teenida ei tahaks" Edu sulle! icon_smile.gif ( Ega sa ometi selle mehe jünger pole kelle pilt profiilis? icon_smile.gif )

esimene on ei, pmst omaette(ei ela vanemate juures), tervis on väga korras, füüsilised võimed on väga head.
aga asi on selles, et ei meeldi ja kõik. te võite jahuda ükskõik mida, aga minu arvamust te muuta ei saa, et sõjavägi on hea või nii. minu jaoks ei ole. ja ühiselamusse lähevad materiaalselt vähem kindlustatud inimesed elama, sest tingimused, mis seal on, on väga hullud( enam vb mitte, aga kes teab)

heretic666
HV Guru
heretic666

sõnum 07.07.2007 12:07:19 vasta tsitaadiga

mad, üks tegelane ka lõpetas Kupi nüüdseks ja ütles, et kohati oli sealgi niivõrd igav, et piltlikult vahiti haigutades ringi, sest midagi polnud teha. Sidepataljon on see kõige-kõige lihtsam, seal olevat ikka väga lebotamine.
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 07.07.2007 13:17:05 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
dvd vader kirjutas:
....

on Sul selle väite kohalt millelegi ka tugineda?

kes on ajateenistuses käinud, tunneb näiteks ära relvade hääled. kes ei ole ajateenistuses käinud, ei pruugi arugi saada, et nüüd on igal juhul õige hetk varjuda, vaid vaatab segaduses ringi "mis paugud need nüüd olid? ilutulestik äkki? hmm..." aga see väike hetk, kui tead, kuidas tegutseda, võib elunatukese alles jätta
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 07.07.2007 13:48:42 vasta tsitaadiga

tsitaat:

kes on ajateenistuses käinud, tunneb näiteks ära relvade hääled.

kui snaiper sul kuuli pähe tõmbab, siis ütled, mis püss oli?

Marduuhin
HV Guru
Marduuhin

sõnum 07.07.2007 13:54:15 vasta tsitaadiga

kotmarjak, vähemalt saad aru, et partner sai kuuli snaiprilt ja ei lähe oma püstoliga kättemaksu tegema.
Erik_Est
Kreisi kasutaja

sõnum 07.07.2007 14:18:49 vasta tsitaadiga

heretic666 kirjutas:
mad, üks tegelane ka lõpetas Kupi nüüdseks ja ütles, et kohati oli sealgi niivõrd igav, et piltlikult vahiti haigutades ringi, sest midagi polnud teha. Sidepataljon on see kõige-kõige lihtsam, seal olevat ikka väga lebotamine.
Minu aeg oli kah KÜJP inimesi kes ei saanud erilist actionit...koka abid...nõudepesijad...oli lukkseppi..keevitajaid.... Loomulikult on igas patis ameteid ja inimesi kellest ei oskaksi arvata miks ta üldse laigulisi pükse kannab.. icon_smile.gif
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 07.07.2007 14:57:14 vasta tsitaadiga

kotmarjak kirjutas:
tsitaat:

kes on ajateenistuses käinud, tunneb näiteks ära relvade hääled.

kui snaiper sul kuuli pähe tõmbab, siis ütled, mis püss oli?

mitte päris. aga kui kusagil lähedal kõlavad tulirelvade paugud, näiteks reisil egiptuses, kus see pole üldse mitte nii ebatavaline kui mujal, siis saad aru, millega on tegemist ja käitud vastavalt, mitte ei hakka mõtlema, et mis see nüüd olla võib. või näiteks lähed iisraeli turismireisile ja satud miinipildujatule alla. kes on ajateenistuses käinud, teavad täpselt, mida teha tuleb.
tagasi üles
Herr Kurm
Piiratud kasutaja
Herr Kurm

sõnum 07.07.2007 15:03:30 vasta tsitaadiga

dvd vader kirjutas:
tegemist ja käitud vastavalt, mitte ei hakka mõtlema, et mis see nüüd olla võib. või näiteks lähed iisraeli turismireisile ja satud miinipildujatule alla. kes on ajateenistuses käinud, teavad täpselt, mida teha tuleb.

1. lased ennast täis
2. kiljud natukene
3. poed kusagile alla peitu

kui palju reaalselt EKV-s käinud saavad päris miinidega punkris treeningut? Sa võid teada küll et vat nüüd see vuhh ja põmm on miinipilduja aga kui sul kogemust olemas ei ole käitud sa ikka eelpoolkirjeldatud kolme sammu järgi kui su turismigrupi keskele maandub paar lõhkekeha.

tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 07.07.2007 15:03:56 vasta tsitaadiga

no olete Te aga musikaalsed...
kui minul saja meetri kaugusel akna taga püstolitiirus kõmmutamine pihta hakkab ,ei suuda ma mingil juhul olla kindel, et naabrimees mitte laudasid ei staabelda..
kui mul ca 3km kaugusel noorsõdurid m69, gustavit või isegi mõnda pisema kaliibriga kahuritoru laksutavad, ei suuda minu kõrv küll kindel olla, et see mitte lähenev pikne pole.
tagasi üles
mad
Kreisi kasutaja

sõnum 07.07.2007 16:44:15 vasta tsitaadiga

aga kotmarjak - okei, sa ei taha sõjaväkke minna. aga on sul valikut? st ajateenistus on kohustus mitte vaba valik icon_smile.gif või tead kedagi, kes teab kedagi, kes saab teha nii, et sa ei pea teenistusse asuma?
tagasi üles
rat_013
HV veteran
rat_013

sõnum 07.07.2007 16:46:03 vasta tsitaadiga

ot: mina tean, aga see võib ka juhus olla...
icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 26
tagasi üles
kotmarjak
HV Guru
kotmarjak

sõnum 07.07.2007 20:17:56 vasta tsitaadiga

mad kirjutas:
aga kotmarjak - okei, sa ei taha sõjaväkke minna. aga on sul valikut? st ajateenistus on kohustus mitte vaba valik icon_smile.gif või tead kedagi, kes teab kedagi, kes saab teha nii, et sa ei pea teenistusse asuma?

ikka tean. asi on lihtsalt selles, et praegu on lihtsalt nii lihtne ära saada.

mad
Kreisi kasutaja

sõnum 07.07.2007 20:48:34 vasta tsitaadiga

oo, äkki selgitad mulle ka? (A) st ega isegi läheks parema meelega ühikasse kui kasarmusse icon_smile.gif
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  HV-lased vs. EV kaitseväe ajateenistus (Lisatud küsitlus) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 244, 245, 246  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.