|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
olenk
HV vaatleja

|
08.06.2007 18:23:09
|
|
|
| Mu sõbral lendas ka CD rom ribadeks. Pani plaadi sisse aga ei läinud õieti sinna ja käis pauk ning oligi puruks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
08.06.2007 18:38:20
|
|
|
| toa mööblit ümber tõstes kukkus 19'' lcd töötamise ajal 10 cm kõrguselt ekraaniga laua peale, laual oli igasugu teravaid asju mis jäid otse vedel kristalli alla, tulemus oli paar katkist cd romi karpi ja sinine ekraan monitoris. restart ja pilt ees monitor pääses ühegi kriimuta
|
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HannesH
HV kasutaja

|
10.06.2007 01:01:12
|
|
|
kunagi sai ühele 486 massinale win 95 üleinstallitud, nii et olemasolevad raamatupidamisandmed peeti ei läheks ja kettaruumi oli napilt installi jagu.
ära tegi, aga tegi seda mingi 6-7 tundi, raamatupidaja mees käis meid kaks korda kontrollimas, millega me tegeleme...
Eile sai üks keskmine kastike kokkulapitud ja no täpselt-täpselt jooksis 300w toiteka peal, 6600gt kaart, 1 ketas, dvd-kirjutaja.
Ja no arvake ära kellel oli vaja talle korraks teine ketas külge pookida et ghostiga image teha? Ei viitsinud hakata läbi võrgu jamama.
Tsahh ketas külge, vutt-vutt kirjutama, mingi 10min hiljem vouu... pimedus. Õnneks kärvas ainult toitekas. Sularid toitekas kenasti terved aga välja mitte üks piiks.
Peabki hakkama homme uurima mis täpselt juhtus. Kurb oli see, et tuli asjale normaalne toitekas vaadata. Õnneks oli kohe võtta ja midagi muud peeti ei läinud.
|
|
| Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
10.06.2007 12:18:56
|
|
|
Pole just õnnetus, aga...
Sain meie itimehelt siis PIII 450 MHz kasti. Hakkan siis lapse jaoks üles panema. Format c: ja W2K pääle. Pärast restarti jõuab initsialiseerimisega video seadistusteni (ekraan vilkus), veel paar sekki ja "Hardware malfunction"! Peaaegu kõik sai välja kistud, ümber paigutatud, uuesti paigaldatud, sama lugu. Ok, proovin siis W98SE-d panna. Annab teate, et installiks kulub aega 267 minutit!? WTF? Noh, ok, tegelikult kulus vaid 40 minutit. Siis kargas hing täis ja sai proovitud WXP peale panna. Läks, kuid mingil ajahetkel sai molu resost 1154x768 800x600 ilma muutmise võimaluseta. Siis sai otsitud videole õiged draiverid (ATI arhiiv on tänuväärt koht). Selle abil sai siis "Generic TV" välja lülitatud ning anomaaliad kadusid. Krt, oleks kohe taibanud teise video panna... Eks sellepärast W2K install kahe jalaga ämbrisse astuski.
EDIT: 1 typo
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
viimati muutis Märt. 10.06.2007 19:50:18, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kuhtfe
HV kasutaja

|
10.06.2007 19:46:35
|
|
|
| pillasin klaasi täie morssi arvuti peale , viga oli selles et korpuselt oli kaas maha võetud
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Syncmahv
HV Guru

|
10.06.2007 19:47:55
|
|
|
| Suur siidri pudel lendas ükskord töötava arvuti peale... õnneks midagi ei juhtunud, korpus aint kleepus peale seda.
|
|
| Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
| tagasi üles |
|
 |
[Henri]
HV vaatleja
|
12.06.2007 09:12:22
|
|
|
| Ühekorraga hakks monitor suitsema. mul oli wtf?!, noh stepslist ja lülitist kohe välja. pilti ette ei võtnudki enam. käis paranduses ära ja 4 aastat on edasi käinud. tegu siis 17'' CRT LG monitriga. vene pask on peaks mainima see LG
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
12.06.2007 14:57:07
|
|
|
Mul elektrik mingi aeg vahetas trepikojas juhtmeid.... Siis mingi kuu hiljem null faas põles läbi. Ema on arvuti taga mängib oma mängu seal, kui järsku pilt eest ja arvutil toitekas tagant ullu saluuti pilduma hakkas ja lõpuks leegi üles lõi. Ema kohe mul ehmus algul ära muidugi.... siis kogus end ja kiskus arvuti nurgast välja tõmbas voolu tagant.... vaatas et põleb seest... Kappas kippelt kööki tõi liitrise kopsikuga vett ja viskas laadungi toitekasse.... ja käis kaks ringi niimodi.
Kuna nädalavahetuseti aint kodus käin, siis ajasin sõbrad pöördesse.... kakkusid arvuti lahti, kuivatasid jupid ära. nädalavahetusel tõin uue toite ja arvuti laseb siiamaani nigu uus
Elektrik muidugi maksis tervele trepikojale seadmed kinni
|
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
dexter666
HV veteran

|
12.06.2007 15:26:50
|
|
|
hea, et maksis. Eelmine suvi oli sama jama Eesti Energiaga. Pinge kõikumise tõttu surid kõik ühe alajaama taga olnud majapidamistes elektroonika seadmed ära.
Endal läks kaks televiisorit. Vedas, et läpakat ei laadinud parasjagu.
|
|
| Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
85 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Demineerija
Kreisi kasutaja

|
12.06.2007 18:12:15
|
|
|
Asuse emaplaat + ühe otsaga korralikult pesas ram = sulanud 2 klemmi ramil + kohati sulanud rami pesa + 2 pci siini rivist väljas + raudvaraliselt biosi kivi.
Kuidas? Juhtub, kui öö otsa arvutit näppinud ja siis pimesi umbes mälu pessa toppida. Never pole enam, midagi arvuti juures lohakalt teinud
EDIT: Ma ei oska ikka üldse klahve vajutada enam....
|
|
| Kommentaarid: 122 loe/lisa |
   |
1 :: |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
12.06.2007 21:01:51
|
|
|
| Klm_on kirjutas: |
| ...Siis mingi kuu hiljem null faas põles läbi.... |
sry, et ot, aga mis asi on null faas?
|
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Klm_on
Kreisi kasutaja

|
12.06.2007 23:16:38
|
|
|
| djpvx kirjutas: |
sry, et ot, aga mis asi on null faas? |
Null juhe vist on õigem... ei tea tegelt neid elektriasjandusi niipalju... aga null oli jutuks ja seekärssas läbi .
|
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HannesH
HV kasutaja

|
13.06.2007 09:34:31
|
|
|
| djpvx kirjutas: |
sry, et ot, aga mis asi on null faas? |
Null juhe vist on õigem... ei tea tegelt neid elektriasjandusi niipalju... aga null oli jutuks ja seekärssas läbi . |
seda jah ei maksa eriti "nokkida" kes kuidas ütleb, teda nimetatud viimase kümnekonna aasta jooksul nii ja naapidi, praegu olenevalt elektripaigaldise tüübist siis kas PEN või N. Sellise asja nagu PE jätame vähemalt "nulli" jutu puhul kõrvale. Päris pro'd vana- ja uue-kooli elektrikud eksivad vahel montaai ajal nii,et tarbija ei märka alguses midagi, hiljem aga kas siis ekspluatatsiooni või juurde/ümberehituste käigus hakkab kogu kupatus kergelt "kalama". Isegi peale täpsete reeglite paikapanemist millal ja kuidas kasutada kas PEN'i või N+PE või PE tekivad huvitavad apsakad, eriti sellistes Tallinna vanemates linnaosades kus saab kasutada ainult PE'd. Tavaliselt uusehituste puhul eksitakse vähem, põhiliselt tulevad "kalad" just "renoveeritavates" paigaldistes.
Üldiselt nimetati "vene ajal" seda juhet "nulliks" mis TN-C (3x380/220) süsteemis maaga ühenduses oli, ehk siis praeguses mõistes PEN. Puhast TN-S lülitust oli 3x380/220 puhul harva kuna kiputi "nulli" igast võimatust ja võimalikust kohast maandama, oli isegi nõue et seadme metallkorpus peab olema "nullitud", mis teeb koheselt TN-S süsteemist TN-"segase soperdise". (TN-S puhul veetakse seadmeni PE"kolla-roheline" ja N"sinine" eraldi ja neid ei ühendata enam MITTE KUSAGIL KOKKU PEALE SEDA KUI NAD ON PEN LATIST LAHKU LÄINUD, TN-C puhul tuuakse seadmeni PEN"kolla roheline/sinise triibuga") Eriti kena segadus oli IT (3x220) "vana elekter" skeemi puhul kus mõni mees kontrollis juhtmeid näpuindikaatoriga ja nimetas "nulliks" seda juhet mis parasjagu maaga sama potentsiaali all juhtus olema "maa-faas". (seal nimelt polnudki "nulli" kui sellist ja "maad" ja "PEN'i" ka mitte, kõik kolm juhet olid ja on "faasid" vaatamata sellele mis perverssusi mõni "dielektrik" nendega teha ei üritaks, kui ta just ei ole viitsinud eraldi maanduskontuuri välja ehitada ja neljandat juhet laiali vedada, samas maanduskontuuri ühendamisel "maa-faasiga" toimuvadki need kõige "toredamad" õnnetused)
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
13.06.2007 13:19:35
|
|
|
| tsitaat: |
Elektrik muidugi maksis tervele trepikojale seadmed kinni
|
Mulle on veel võlgu teine. Eks ma küsi talt viimase kah varsti ära. Ikkagi üks ketas vähem.
Mul oli vend arvutis, ema vaatas telekat. Järsku hakkasid julmad voolukõikumised ja arvuti pani pillid kokku. Telekas käis veel edasi, aga sellele järgnes massiline juhtmete väljakakkumine. Mind ei olnud koduski
|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
13.06.2007 21:47:41
|
|
|
seda jah ei maksa eriti "nokkida" kes kuidas ütleb, teda nimetatud viimase kümnekonna aasta jooksul nii ja naapidi, praegu olenevalt elektripaigaldise tüübist siis kas PEN või N. Sellise asja nagu PE jätame vähemalt "nulli" jutu puhul kõrvale.
|
Tänapäevane nimetus sellel sinisel soonel on neutraal
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HannesH
HV kasutaja

|
13.06.2007 23:49:18
|
|
|
| udusiil kirjutas: |
seda jah ei maksa eriti "nokkida" kes kuidas ütleb, teda nimetatud viimase kümnekonna aasta jooksul nii ja naapidi, praegu olenevalt elektripaigaldise tüübist siis kas PEN või N. Sellise asja nagu PE jätame vähemalt "nulli" jutu puhul kõrvale.
|
Tänapäevane nimetus sellel sinisel soonel on neutraal |
olgem siis lõpuni tänapäevased ja nimetagem teda neutraaljuhiks? 8)
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
siinus
HV Guru

|
14.06.2007 00:08:46
|
|
|
ühesõnaga aitab elektrijutust. sellest on juba päris mitu teemat
_________________ suck less | no slop grenade
Ma arvasin, et see oli Priit, aga tegelikult oli Tõnu, |
|
| Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
behemot
HV vaatleja
|
14.06.2007 00:25:11
|
|
|
Oli aeg kui arvutiga sai tutvust tehtud. Arvuti oli 286 10Mhz, Turbo nupuga sai tõsta 16Mhz peale. Masin töötas DOSis (mida ma üldse ei osanud) ja Nortonis. Kõvaketas oli miskine 40 mb. Kuna mängudele (näiteks test Drive II)jäi ruumi väheks siis lasin kõige rohkem ruumi võtva kataloogi (NC ehk Norton Commander) maha. Oh seda õnnetust kui pärast arvutil ei tulnud siniseid kaste ette ja ja DOSiga ei osanud midagi teha.
Ja samas oli hea kogemus mõni aasta hiljem, kui saime koju isa töökohakaudu arvuti mis oli 300mhz - mitte keegi ei uskunud et selline masin on meil kodus, sest nii supervõimsatest masinatest olid inimesed ainult välismaalt midagi kuulnud.
olid ajad - olid majad
|
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
20 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Priidik199
HV kasutaja

|
17.06.2007 21:59:21
|
|
|
Tuleb meelde kuidas panin arvutile ram'i sisse, niiet pool oli pesas, teine pool korralikult polnud. Kohe nuppu vajutama, pilti ette ei tulnud. Järsku tunnen seda arvuti kärsahaisu. Okei, kohe juhe tagant, ise jumala paanikas, et mis nüüd saab. Siis otsustasin ikkagi kontrollida kas ram korralikult sees. Leidsin vea, panin korralikult sisse. Töötas! Ja ikkagi näitas, et 256mb ram'i on taga, aga ma ei tea kas tegelikult oli ka, sest pool ram'i oli kärsahaisuga.
Siis olen monitori juhet külge pannud, niiet toide taga ja särakat saanud.
Siis panin oma esimese arvuti kokku, P2, polnud kruvidega korpuse küljes vaid emaplaat oli lihtsalt toetatud korpuse peale. Selline vana pikukil korpus, nagu kunagi paljudel IBM'idel oli. Vahepeal ta töötas, panin isegi Win98 peale ja nautsin, kuid järgminekord tööle pannes enam ei käivitunud. Siiamaani viga ei tea, nagunii kõik läbi põlenud, seisab laua all.
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Surxa
HV vaatleja

|
18.06.2007 11:11:39
|
|
|
Olen ka suutnud CD plaadi lugejas "plahvatama" panna. Enda lollusest loomulikult. Nägin küll et plaadil oli keskel väike mõra aga pistsin ikka 52X lugeja sisse kui tuurid üles võttis siis käis vägev laks ja nii plaadi kui lugeja esipaneeli killud lendasid 3 meetri kaugusele toa teise otsa. Ma ei tea mis kiirusel nad lendasid aga seniajani kardan arvutikaste mille CD-lugeja on silmade kõrgusel.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
RPG16
HV Guru

|
18.06.2007 11:33:53
|
|
|
Surxa, mul vana cd millel keskelt läheb oma 5 pikka mõra, ei tea kaua too veel töötab
|
|
| Kommentaarid: 203 loe/lisa |
   |
2 :: |
3 :: |
166 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mihkel.
HV Guru

|
18.06.2007 11:34:53
|
|
|
Surxa, endal oli ka üks selline plaat. Nero drivespeedi abil panin kiiruse aeglasemaks ja tegin cd-image plaadist.
|
|
| Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Demineerija
Kreisi kasutaja

|
18.06.2007 14:09:59
|
|
|
| Surxa kirjutas: |
| Olen ka suutnud CD plaadi lugejas "plahvatama" panna. Enda lollusest loomulikult. Nägin küll et plaadil oli keskel väike mõra aga pistsin ikka 52X lugeja sisse kui tuurid üles võttis siis käis vägev laks ja nii plaadi kui lugeja esipaneeli killud lendasid 3 meetri kaugusele toa teise otsa. Ma ei tea mis kiirusel nad lendasid aga seniajani kardan arvutikaste mille CD-lugeja on silmade kõrgusel. :o |
Surxa. Näita pilti antud lguejast. Idee järgi lugejad disainitud selliselt, et sealt välja küll midagi ei lenda. Mingu see plaat puruks või mitte...
|
|
| Kommentaarid: 122 loe/lisa |
   |
101 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Surxa
HV vaatleja

|
18.06.2007 15:18:52
|
|
|
| Demineerija kirjutas: |
| Surxa kirjutas: |
Olen ka suutnud CD plaadi lugejas "plahvatama" panna. Enda lollusest loomulikult. Nägin küll et plaadil oli keskel väike mõra aga pistsin ikka 52X lugeja sisse kui tuurid üles võttis siis käis vägev laks ja nii plaadi kui lugeja esipaneeli killud lendasid 3 meetri kaugusele toa teise otsa. Ma ei tea mis kiirusel nad lendasid aga seniajani kardan arvutikaste mille CD-lugeja on silmade kõrgusel.  |
Surxa. Näita pilti antud lguejast. Idee järgi lugejad disainitud selliselt, et sealt välja küll midagi ei lenda. Mingu see plaat puruks või mitte... |
Kardan et see on ammu ära visatud. Intsident juhtus aastaid tagasi. Selle lugeja ehitus oli selline et plaadisahtli esipaneel on nagu vist enamikel eraldi jupp mitte sahtliga üks tükk, veidi jõudu rakendades tuleb see küljest ära. Oli teine ka üsna õhuke. Hetkel vaatan praegust lugejat ja selle paneel on suht tugev tükk plastikut.
52X Kiirus on ju mingi 27000RPM kui viimastelt ridadelt loeb. Arvan et see mis juppe välja oksendas oli mingi eriliselt halb disain aga kui ka praegust lugejat vaatan siis midagi spetsiaalselt küll ei näe mis takistaks poolel helikiirusel lendavat suuremat kildu välja tungima masinast. Arvatavasti peataks küll piisavalt et potsataks paar sentimeetrit arvutist eemal.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
al_z
HV vaatleja
|
18.06.2007 19:30:52
|
|
|
koristasin tuba tolmuimejaga automaatselt tõmbasin ka üle klaviatuuri:P ja nupud kadusid:(
|
|
| Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Steff.
Kreisi kasutaja

|
18.06.2007 19:51:13
|
|
|
al_z,
seda moodi on minul kah juhtunud.
Õnneks polnud tolmuka kott nii täis et ei oleks kätte saanud.
Aga pärast seda ikka enam ei kipu seda tegema.
_________________ Kui sind ei ole siin...Siis sind ei ole olemaski! |
|
| Kommentaarid: 44 loe/lisa |
   |
41 |
|
| tagasi üles |
|
 |
z@ke
Kreisi kasutaja

|
19.06.2007 18:48:24
|
|
|
õde unustas pumba tööle panna ja läks afk. kui koju jõudsin jooksis arvutist kosena vett. vesi kees ja torud sulasid. arvuti töötas veel kusjuures.
enam ei tööta 350mhz PII ftw xD
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
| tagasi üles |
|
 |
purexpure
HV veteran
|
19.06.2007 18:52:54
|
|
|
Kes sellisele prosele vesijahutuse paneb?
Või sain ma valesti aru
|
|
| Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
4 :: |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
der hammer
HV Guru

|
19.06.2007 18:56:34
|
|
|
Pigem ta profiili arvuti surnud ja nüüd naudib PII võlusi..
_________________ Tere. |
|
| Kommentaarid: 149 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HighEnd
HV veteran

|
19.06.2007 19:31:02
|
|
|
ma ei lasegi õde oma arvuti taha
|
|
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
19.06.2007 19:36:18
|
|
|
sadas vihma, katus oli ehituseks maas, kukkus ilusti suure loigu ka lauapeal lahtiselto levale emaplaadile...töötas...mitu päev ei julgenud sisse panna...aga raibe elab 20min töötas veeloigus.
nagu needus, enne seda ajasin talle ise vett peale
|
|
| Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
217 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Minttunator
HV kasutaja

|
21.06.2007 02:20:40
|
|
|
Eks neid piinlikke asju ole aastate jooksul minulgi juhtunud hulgi.
Eelnevatest postitustest tundub, et nii mõnelegi on tuttav teema, kuidas 10-aastasena sai 386 peal NC või posu suvalisi Windowsi faile ära kustutatud, sest 40MB kettale ei tahtnud mängud hästi ära mahtuda. Iseenesest hea harjutus, sain käsurea pruukimise ja Windowsi installimise juba üsna noorelt käppa, Windows 3.1 disketid peaks siiamaani kuskil sahtlis olema.
Kunagi nii aastat 5-6 tagasi pidasin enda juures sünnipäeva ja eks muidugi leidus ka sõber, kes õlut klaveri peale kallas. Mõistagi polnud mind tol hetkel juures ja mulle midagi ei öeldud - mina nägin järgmisel hommikul lihtsalt masinast välja tõmmatud juhet (klaverist eralduvat Saku Originaali aroomi pohmas peaga ei märganud). Ega's muud kui juhe takka ja Heroes III pelama, kuid oh seda hämmingut, kui kangelane minu nupuvajutustele üsna kummaliselt reageeris (ehk siis sõitis suvaliselt mööda kaarti ringi ja tegi üldse random asju). Klaveri sai õnneks üsna vähese vaevaga puhtaks.
Eks on neid klaviatuure noorena ka pekstud, kui mõni mäng nii hästi ei sujunud, kui oleks tahtnud. Erilist meelehärmi põhjustas miskipärast just NFS, sõber sai tänu sellele kunagi terve klaveriga hakkama (ja ilmus mulle ukse taha, et "Hei, ega sul klaverit laenata pole, läks katki ja mäng pooleli") - mina pole rohkem lõhkuda suutnud kui 1-2 klahvi per klaver, aga eks muutub häirivaks küll, kui näiteks "L" ei tööta. Ühe kõvaketta saatsin ka kunagi niiviisi õhtule, et kui masin samal päeval juba mitmendat korda pangestus, siis sõtkusin üsna entusiastlikult Reset nuppu, mille taha tavaliselt need va kettad mounditud on. Vindile selline põrutus ilmselt ei meeldinud ja ega temast elulooma saanudki.
Olen kunagi ka töötavasse masinasse kõvaketast ühendanud - molexi ja vindi vahel käis säde, kõlas hele plaks ja pilt oli läinud, toitekas jt komponendid jäid õnneks ellu. Üks vint sai ka umbes meetri kõrguselt maha pillatud - tegu oli miskise 8-gigase Seagatega, mis töötas pärast seda veel hea mitu aastat (bad sectoreid oli küll paras posu peal). See oli veel selline müstiline ketas, mis overclocki ei kannatanud - niipea, kui prose default sagedusest kas või paar MHz kõrgemal oli, hakkasid andmed kirjutamisel kaotsi minema või ei suvatsenud ketas üldsegi kasutajaga suhelda. Mitmes masinas sai proovitud ja garantiiski käidud (K-saluuni garantii kusjuures, oh õõva), ei tea siiamaani, milles viga oli. Ilmselt kaheksandas ISO/OSI kihis ehk kuvari ja tooli vahel.
Kõvakettaid olen seega lõhkunud hulgem ja ega optiliste seadmetega lugu parem ole, ehkki need kurjamid kipuvad iseseisvaltki aasta-paari jooksul jukerdama hakkama. Huvitav on märkida, et paljude optiliste puhul töötab vene tehnika parandamisstrateegia väga edukalt, ehk siis tuleb seadme otsast tugevalt kahe käega kinni võtta ja viia seade (mõningat jõudu rakendades) lühiajalisse kontakti näiteks lauaplaadiga. Vähemalt kaks draivi meenub, mis niiviisi on teispoolsusest tagasi toodud. Lihtsalt üles ütlenud asjadest meenub ka üks monitor, mis ühel kaunil päeval töölepingu katkestas - virvendas, virvendas veel ja panigi pildi tasku, mispeale tuba vana hea plastmassi kärsahaisuga täitus. Mina kohe garantiipaberit otsima, et alles ma ta ju ostsin, aga olgu ma neetud, 3-aastane garantii oli just EELMISEL päeval läbi saanud. Väga täpselt ehitatud, midagi pole öelda.
Viimastel aastatel olen loodetavasti vähem lollusi teinud - mainimist tasub üks kurioosne juhtum, kui otsustasin 120mm ventilaatori 7V peal tööle panna, et vähem lärmi teeks (tollane mobo ei võimaldanud ventikate kiirust softiga muuta). Vendil olid olemas 3-pin ja 4-pin juhtmed, tol hetkel töötas 3-pinisega, ehk siis sai voolu emaplaadi kaudu. Mina tõstsin molexis ground juhtme ümber, nagu asi käib, ja ühendasin ära, aga 3-soonelise kaabli unustasin mõistagi emaplaadi külge (kust siis 12V tuli). Masina sisselülitamisel käis välk ja pauk ning mainitud kaabel põles sõna otseses mõttes ära, samas jäid ülejäänud asjad imekombel terveks ja molexi otsa ühendades töötab see ventilaatorgi siiamaani.
Oh seda nostalgiat...
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wer1
HV kasutaja

|
21.06.2007 17:33:51
|
|
|
no oleneb kui suur õnnetus on kui windows kogemata maha installeeritud saab (noh juhtus nii 5-6 aasat tagasi siis kui veel esimene arvuti oli ja win98 )
|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
21.06.2007 17:37:27
|
|
|
| wer1, ehk seletad, kuidas käib windowsi kogemata maha installeerimine.
|
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
wer1
HV kasutaja

|
21.06.2007 17:41:57
|
|
|
noh kui arvutis peale mängu (mingi siil soonik või mis ta oli) pole midagi erilist siis tuleb kiiresti igavus peale ja nii ma neid kaustu sealt c ketta pealkt avasin ja proovisin ikka kõik asjad läbi mida sealt sai avada aga mõni viskas ka hoiatus märke aga noh inglise keelest jagasin ma niipalju kui mitte midagi ja nii saigi siis valele nupule vajutatud(OK) ja siis oli pilt taskus ja enam ette ei võtt
|
|
| Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
21.06.2007 19:33:30
|
|
|
Njaa... Pajatan kah natukene:
Olen üritanud kõvakettaid käimise pealt eemaldada ja lisada. Noh, nagu arvatagi, ei lõppe kõik just hästi - moleks tagurpidi sisse ja juba ketas sädeles...
Vend mängis arvuti taga. Tulin tuppa, ütlesin et tavai, lase mind kah pulti. Vend oli just mängus vastase peale jube vihaseks saanud, tema tegelaskuju sai kuuli ja järgmisel hetkel oli tuba klahve täis.
Vahetasin sõbral emaplaati, tegin seda elus esimest korda. Plaat ei tehtnud kasti hästi mahtuda, kuid mis seal ikka - las olla raibe painde all. Arvuti käis natukene aega, kuid... Ega sealt just lillelõhna ei tulnud.
Sõber tõi just uue arvuti, näppis seal siis asju ja toimetas. Lõpuks, kui ta oli toiteploki taga olevat punast nuppu käppinud, otsustas ta plokile ka juhtme järgi panna. Mõeldud, tehtud. Käis pauk ja poiss läkski Jõgevale uut toiteplokki tooma.
Vene keele õpetajal oli suvetöö ajal klassis arvuti - koolivend mõtles, et seal toiteploki taga on nupp - sai näpitud. Vene keele õpetaja tuleb, vaatab - arvuti ei lähe käima. Eks pani temagi juhtme järgi ja arvuti oli "katki".
Sõbra pool. Sai õlut võetud. Sõbral aga arvuti esipaneelile silt kleebitud - No Smoking. Ise ta selle arvuti koostas ja ei läinud kaua aega, kuni arvuti keelust hoolimata tossu tegi.
Käisin õel külas - oli interneti saanud. Passisin kah netis, aga igav hakkas - tegin windowsil igasugu nipet-näpet, defragmentisin jne. Hommikul, kui oli vaja bussi peale minna, tahtsin ennem korraks netis ära käia - BSOD BSODi järel... Tegin korda ja läksin hiljem.
Arvuti oli laua peal lahti. Läksin korraks pliiatsiga videokaardile vastu ja pilti netu. Uurimisel selgus, et hiljuti 1000 EEK eest ostetud videokaart sai rikutud.
Sõber tõi paar vanaaegset, ülisuurt kõvaketast. Panime molexi järgi ja kettad käima. Sõbrake tahtis kaane alla vaadata, avas selle ja sai mingi s*taga mööda silmi. Kiire ülevaade kettast näitas, et keegi asjapulk oli kettalt kleepsu maha tõmmanud ja ketas oli seest liivane.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tarantel
HV veteran

|
21.06.2007 21:18:43
|
|
|
| moleks tagurpidi sisse ja juba ketas sädeles... |
molexit ei ole võimalik valesti ühendada
|
|
| Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
31 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
21.06.2007 21:39:13
|
|
|
| Kui jõudu on, siis on see täiesti võimalik. Nõrguke ma ei ole. Mõned ebakvaliteettoiteplokkide molexid on ka ilma jõuda tagurpidi sisestatavad.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HannesH
HV kasutaja

|
22.06.2007 03:22:31
|
|
|
| tarantel kirjutas: |
molexit ei ole võimalik valesti ühendada  |
olen näinud "saastatoiteplokkide" molex'eid mida annab tükk aega uurida, et üldse arusaada kus sellel plastmassikäkil see "õige" pool on...
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kickija
HV veteran

|
22.06.2007 09:35:19
|
|
|
| tarantel kirjutas: |
molexit ei ole võimalik valesti ühendada  |
kui jõud taga läheb ka kana mesitarru
_________________ Räägime ilmast..... Kaua sa ilma oled olnud? |
|
| Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
59 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
28.06.2007 02:41:52
|
|
|
kunagi ammu kui olid veel 486 ja mõnel rikkamal juba pentium 100, siis olid popid need mängud mida sai serial pordikaudu kahekesi mängida. vot meil seda kaablit polnud, tegime ise. kõik oli okei aga noh, algajad elektroonikud, jupitasime juhtmetest kokku, loomulikult me ei isoleerinud jupitusi. mingi hetk käis praks/kärsakas ja sõbra masin emakas läks, minu 486 oma jäi terveks
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rem4605
Kreisi kasutaja

|
28.06.2007 17:32:05
|
|
|
ostsin uue protsessori. Hakkasin siis tuhinal peale installima ja ei vaadanud isegi kas sai ikka õigetpidi peale. no jahuti peale ja toide sisse.... midagi ei juhtunud... mõtlesin, et mingi kaabel äkki emaplaadile kinnitamata. no toppisin siis oma "lolliaruga" diskiseade juhet erinevatesse emaplaadi otstesse ja korduvalt proovisin käivitada arvutit kuni järsku hakkas sädemeid pilduma ja kärsuhaisu ajama... noniii... asi selge... Lasin oma emaplaadi tuksi... hiljem vaatasin veel protsessorit ka... ja ohh näe... : 2 naga murdunud
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Creat_1
HV veteran

|
29.06.2007 01:30:48
|
|
|
mul lendas kah täna dvd kirjutaja juppideks ,
vaatasin õhtul filmi ja järsku käis kõva pauk. Muidugi lülitasin arvuti kohe kinni ja hakkasin vaatama, et mis viga. Kiskusin siis dvd rom-i välja ja seda lahti tehes, tuli sealt välja nii plaadi juppe kui ka dvd rom-i enda juppe
|
|
| Kommentaarid: 103 loe/lisa |
   |
94 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HannesH
HV kasutaja

|
29.06.2007 01:38:12
|
|
|
| olen näinud mingi imefirma cdlugejat millel söötmine käib nagu auto cd-pleieril, läbi karvakestega kaetud pilu. huvitav, kas sealt lendavad plaaditükid ilma igasuguse takistuseta vuhinal välja? mõrvarseade...
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
29.06.2007 08:46:31
|
|
|
| HannesH kirjutas: |
| olen näinud mingi imefirma cdlugejat millel söötmine käib nagu auto cd-pleieril, läbi karvakestega kaetud pilu. huvitav, kas sealt lendavad plaaditükid ilma igasuguse takistuseta vuhinal välja? mõrvarseade... |
see imefirma muideks on Apple ... ei oska arvata, sest pole juhtunud purunema mul midagi veel
|
|
   |
9 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HannesH
HV kasutaja

|
29.06.2007 09:45:25
|
|
|
| mks kirjutas: |
| HannesH kirjutas: |
| olen näinud mingi imefirma cdlugejat millel söötmine käib nagu auto cd-pleieril, läbi karvakestega kaetud pilu. huvitav, kas sealt lendavad plaaditükid ilma igasuguse takistuseta vuhinal välja? mõrvarseade... |
see imefirma muideks on Apple ... ei oska arvata, sest pole juhtunud purunema mul midagi veel  |
Ahaa ja mina krt üritan meeldetuletada, kus ma võisin seda imelooma näha.
Nüüd pole midagi muud kui CD'le või DVD'le praod keskele pigistada, siis glütseriiniga ära maskeerida ja mac'i meestele kättesööta...
|
|
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
29.06.2007 10:02:52
|
|
|
pioneer tegi ka vanasti selliseid seadmeid ja täitsa PC dele.. olen paari sellist omanud.
teemasse kah, eile installisin oma fulltowerisse 4nda k6vaketta.. kaant peale pannes suutsin ketta toitejuhtmed kinnitusega tagant 2ra t6mmata.. masinat k2ima pannes siis m6tlesin, miks bios ketast ei n2e.. minut aega m6tlesin..
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NoMilleks
HV kasutaja
|
06.07.2007 15:02:27
|
|
|
Polnud küll kõige suurem õnnetus, aga nihuminek ikka... Arvuti kirjutas parajasti mingit CD plaati, mina aga samal ajal kasutasin arvutit. Ma ei mäleta, mis põhjusel ma arvuti peale vihaseks sain, kuid andsin kasti pihta ühe vopsu... Algul võttis kirjutaja korraks tuurid üles... siis andis Nero veateate "burn process failed..."
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
2III7
HV veteran

|
06.07.2007 19:37:52
|
|
|
"õnnetus" - shokolaad seisis läpaka sooja õhu väljalaske ava juures, mõned tunnid hiljem avastasin mõnusa kreemi 8)
|
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
152 |
|
| tagasi üles |
|
 |
caarel123
HV veteran

|
07.07.2007 15:29:04
|
|
|
kui ma mingi 8 aastane onein(umbes 10 aastat tagasi) oli meil arvuti praegustega v6rrelda ei saagi(RAM32 ja 200MHz ja puha) lasin windowsi faile maha et k6vakale ruumi saada ja arvutit p2rast k2ima pannnes oli asi tuksis 
_________________ Mis vahe on tegelikkusel ja reaalsusel? Vahet pole! |
|
| Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
74 |
|
| tagasi üles |
|