Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
HGL
HV kasutaja

|
29.05.2007 10:13:23
Kettaseadmete monitooring |
|
|
Tere hommikust!
Miks on Teie (kaasfoorumlaste) arvates tarvis kettaseadmeid (kõvakettad) jälgida? Mida see Meile annab ja mis juhtub (võib juhtuda), kui seda ei tehta?
Ehk on kellelgi mõned head lingid või artiklid anda??
igatahes, tänan tähelepanu eest ning jään vastukaja ootama.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
boozy
Kreisi kasutaja

|
29.05.2007 22:49:55
|
|
|
Jälgin.
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
30.05.2007 03:10:09
|
|
|
Kui põhjalikku monitooringut mõtled? Endal on mõlemal masinal temperatuuri näit stabiilselt trays. Kasutatav proge (DTemp) võimaldab ka SMART info kuvamist, samas seda näitu just sageli ette ei võta. Pole lihtsalt põhjust - vanim HD mis masinas on juba tubli 3 aastat vana, ning senimaani pole ta mitte ühtegi viga näidanud (üks põhjustest miks ma Seagate'e promon - just selle stabiilsuse tõttu). Iseenesest on proges küll SMARTi vigade peale kisamine sisse lülitatud, aga seni pole seda praktikas vaja läinud, seega ei tea kas probleemide korral tõesti ka mind informeeritakse...
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGL
HV kasutaja

|
30.05.2007 08:28:04
|
|
|
No Ma mõtlesin rohkem küll serverite peale. Kui oluline peaks olema ühele keskmise suurusega firmale, et tema andmebaaside salvestusseadmeid kogu aeg jälgitakse, mida aitab see ära hoida. Põhjalikkuse kohta ei oska küll eriti midagi öelda, on ju erinevaid programme erinevatel tasemetel monitoorimiseks. Ma just sooviks mingeid artikleid ja tekste, olgu kasvõi inglise keelsed. Oluline, et saaks põhjaliku vastuse küsimusele Miks on vaja kettaseadmeid monitoorida? Olen küll googel'danud ja neti'tanud kuid ei ole midagi eriti targemaks saanud. Ühes AM'is oli natuke sellest juttu, kuid seal oli monitoorimisest üldisemalt.
et siis siin see vana AM link
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
30.05.2007 09:09:25
|
|
|
HGL kirjutas: |
No Ma mõtlesin rohkem küll serverite peale. Kui oluline peaks olema ühele keskmise suurusega firmale, et tema andmebaaside salvestusseadmeid kogu aeg jälgitakse, mida aitab see ära hoida. Põhjalikkuse kohta ei oska küll eriti midagi öelda, on ju erinevaid programme erinevatel tasemetel monitoorimiseks. Ma just sooviks mingeid artikleid ja tekste, olgu kasvõi inglise keelsed. Oluline, et saaks põhjaliku vastuse küsimusele Miks on vaja kettaseadmeid monitoorida? Olen küll googel'danud ja neti'tanud kuid ei ole midagi eriti targemaks saanud. Ühes AM'is oli natuke sellest juttu, kuid seal oli monitoorimisest üldisemalt.
et siis siin see vana AM link |
Firmades kasutatakse üldiselt raid 1, raid5 vms ning enamasti hakkab kohe kontroller pröökama kus otsas kettad on kui miskit viga on.
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
30.05.2007 21:47:40
|
|
|
HGL kirjutas: |
Miks on vaja kettaseadmeid monitoorida? Olen küll googel'danud ja neti'tanud kuid ei ole midagi eriti targemaks saanud. |
Laias laastus ei olegi, aga see on kõige lihtsam ning odavam lahendus võimaliku kao ärahoidmiseks (tuleta meelde viimast HDcrashi mille üle elasid, aga kujuta ette et su kraam omas lisaks sentimentaalsele väärtusele/olukorra parandamisele kuluvale ajale veel otsest rahalist väärtust, mis ulatub miljonitesse ). Eks need kellel on eluliselt vajalikku kraami ketastel kasutavad ka kõiki teisi vahendeid (RAID, regulaarne tarkvarakoopiate tegemine, koopiate turvaline säilitamine, etc) andmete töökorra tagamiseks, aga ka nende puhul võib kahju esineda (isegi kord päevas tehtavate koopiate puhul on 24h'ne auk mille jooksul juurdetulevad andmed krahhi korral kaduma läheks; RAIDi ei kaitse selle vastu kui 3 erinevat ketast lühikese vahega või lausa korraga otsad annavad; jne), samas kui ennetav monitoorimine võiks asja ära hoida.
Nii et siis ideaaljuhul tegemist lisavahendiga, kahjuks aga keskmise kodukasutaja puhul ainsa tarvitatava võttega, kui sedagi...
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
tommionu
tubli telepoiss

|
30.05.2007 21:54:51
|
|
|
HacaX kirjutas: |
... RAIDi ei kaitse selle vastu kui 3 erinevat ketast lühikese vahega või lausa korraga otsad annavad; jne ... |
RAID-squared (SeaChange) on märksõnaks
aga jah, kodukasutajal ja väikefirmal sellest kasu pole ...
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|