Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kaamera olemas, mis saab edasi: lisavarustusest märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 46, 47, 48  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
rat_013
HV veteran
rat_013

sõnum 15.03.2007 19:46:58 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:
fotograafide hulgas on võitja see, kellel on surres kõige rohkem filtreid
jee, mul täna saabus just 3 tk inglismaalt lisa thumbs_up.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 28 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 26
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Steff.
Kreisi kasutaja
Steff.

sõnum 30.03.2007 23:20:30 vasta tsitaadiga

Sony Alpha 100 (A100)le.
Mingid macro obje. Alla 7k.
Suvi tuleb.

Oskab midagi head keegi soovitada?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 31.03.2007 10:26:39 vasta tsitaadiga

Sony 50mm F2,8 Macro 9990.-
Sony 100mm F2.8 Macro 15500.-
ja ega rohkem suurt valikut ei olegi enam. ning kui ma ei eksi, siis sonyle sobivad ka minolta bajonetiga objektiivid, aga neid on raske saada. vähemalt eestist. aga seda oleks pidanud vaatama enne kaamera ostmist icon_wink.gif, kui suur objektiivide valik on.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Steff.
Kreisi kasutaja
Steff.

sõnum 31.03.2007 12:04:30 vasta tsitaadiga

p2t3r1 kirjutas:
Sony 50mm F2,8 Macro 9990.-
Sony 100mm F2.8 Macro 15500.-
ja ega rohkem suurt valikut ei olegi enam. ning kui ma ei eksi, siis sonyle sobivad ka minolta bajonetiga objektiivid, aga neid on raske saada. vähemalt eestist. aga seda oleks pidanud vaatama enne kaamera ostmist icon_wink.gif, kui suur objektiivide valik on.

Arvatavasti jah. Aga ma olen rahul.

Photopoint-is on veel kahe firma omad.
Sigma
Tamron

Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 31.03.2007 16:19:54 vasta tsitaadiga

Steff. kirjutas:

Photopoint-is on veel kahe firma omad.
Sigma
Tamron

Seal pole ühtegi makroobjektiivi - see, et osadele odavatele zoomidele on kiri "macro" juurde kirjutatud, ei tähenda midagi. Teatud situatsioonides annavad nad 1:3, osad ka 1:2 suurenduse kuid näiteks Tamroni 70-300 annab 1:2 macro alles 300 mm juures. Ning usu mind, et 300 mmiga on väga kehv makrot teha, rääkimata sellest, et objektiiv läheb siis natuke uduseks oma joonise poolest. Miks kehv? Sest sul on vaja esiteks rauast statiivi ja teiseks jubedalt kannatust, et midagi kaadrisse mahutada.

Pealegi on õige makroobjektiiv siis fix ehk siis antud juhul paistab 100mm f/2,8 olevat mõistlik valik. Ise kasutan samamoodi 100mm f/2,8 objektiiv makrotööks(küll teise tootja oma) ning olen väga rahul. 50 mm on lihtsalt nii kuradima lühike! taime saad sellega pildistada küll kuna see ei pane plehku kui ta'st mõne sentimeetri kaugusel sitsid. Aga putukatest võid ainult und näha. Näiteks enda Pentax 100mm objektiiviga saan kärbse täies ulatuses 1:1 suurendusega kaadrisse kui olen tast 5-10 sentimeetri kaugusel...ehk siis jube lähedal. Aga kui tahan putukat oma keskkonnas püüda siis on ta täiesti piisav.

Kolmanda tootja makroobjektiividest soovitatakse muidu Tamron 90mm'i, Minoltale täitsa olemas.

Lisa: ai krt, hinnapiir on 7k. Tamron vast siis? PP nimekirjas küll seda pole aga peaks vast 8k maksma või nii.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
mati29
Kreisi kasutaja
mati29

sõnum 29.05.2007 13:14:31 vasta tsitaadiga

Natuke alamate klassi ka... Olympus SP550UZ on olemas, peaks objektiivi kaitseks mingi filtri ette panema, mida soovitate?
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 29.05.2007 13:33:14 vasta tsitaadiga

mati29 kirjutas:
Natuke alamate klassi ka... Olympus SP550UZ on olemas, peaks objektiivi kaitseks mingi filtri ette panema, mida soovitate?

Vabanda mu offtopicuna kõlavat juttu aga - miks "peaks objektiivi kaitseks filtri ette panema"?

Samal teemal - http://www.luminous-landscape.com/columns/sm-feb-05.shtml

Ise ei kasuta (kaitse)filtreid üldse, ka enda kõige kallima objektiivi ees mitte. Ei näe lihtsalt põhjust ja vajadust. Loomulikult on võimalus suurem, et midagi võib juhtuda kuid eks ole medalil kaks poolt: ka mugavus ja pildikvaliteet maksab. Ning eks see tunnetuse küsimus ole. Minu arvates on oht, et midagi juhtub, piisavalt väike.
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 29.05.2007 13:36:47 vasta tsitaadiga

Mark0, Sinu jaoks vb on see oht väike, mina aga hoian küll oma kallimal torul filtrit ees.. Õnneks on varjuk ka, aga ilma selleta olen üpris kindel, et mingi jutt ikka oleks peal.. Kõike võib juhtuda (muidugi parim on see, et filter katki läheb ja toru klaasi ära kriibib)..

IMO parem kriim filtril, kui objel.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 29.05.2007 13:44:50 vasta tsitaadiga

Rajareits kirjutas:

Nõus.

Aga mõtle nüüd sellele, mitut inimest sa tead, kellel on objektiiv ära kriimustatud? Või kellel on kriim, mis pilti rikub? Loomulikult mingi võimalus on kuid see 0.001% vms protsenti on siiski äärmiselt väike võimalus. Muidugi kui igalepoole ronida enda objektiiviga ning liivatormi jäädvustada siis teine asi. Ning lainurgaga võib üsna lihtsalt midagi varjukist mööda ronida, telega on teine lugu.

Ma ei taha kellegi mõtet maha laita, eks kaitsmine on muidugi turvalisem. Aga tasub mõtelda, MIDA kaitsta ja KAS sellel on pointi.
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 29.05.2007 13:50:16 vasta tsitaadiga

samas sellise suurusega digikompakti puhul IMO miks mitte. Esiteks erinevalt peegelkaamerast ei saa objektiivi ära vahetada, kui mingi jama on ja teiseks on extension tube üsna mugavaks kinnihoidmise kohaks pildistamisel.

viimati muutis namstoop 29.05.2007 14:35:39, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 1 :: 63
tagasi üles
r3nx
HV veteran

sõnum 29.05.2007 13:53:44 vasta tsitaadiga

Üks parim juhus, kus tõeliselt tänasin seda, et filtri olin ette pand: Kakku taga ajades sai objektiivi esimene osa täiesti lumiseks, mis kiirelt ära sulas, keerasin käbens eest ja sain pildi kätte, poleks filtrit olnud, poleks pilti saand.
Kommentaarid: 76 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 72
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 29.05.2007 13:57:08 vasta tsitaadiga

Mark0, ei tea jah, aga parem karta kui kahetseda. Aga muidugi, kui ainult toredates oludes pilti teha, siis muidugi filter maha (ise teen ka heades tingimustes (üldiselt sise) pilti ilma filtrita, kui kvaliteeti vaja taga ajada). Aga kuna ta mul sinna ette kaitseks ostetud sai, siis las ta seal ka olla, sest ega see filter nüüd nii räigelt kvaliteeti ka maha ei tõmba (saigi ostetud enam-vähem kvaliteetseim selle jaoks), ainuke jama on see, et ühe klaasi asemel on tolmu nüüd kolme peal.. icon_razz1.gif

Aga odavamatele torudele ma ka midagi ette kruvima ei hakkaks, eriti KITile.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
namstoop
HV Guru
namstoop

sõnum 29.05.2007 14:41:29 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Rajareits kirjutas:

Nõus.

Aga mõtle nüüd sellele, mitut inimest sa tead, kellel on objektiiv ära kriimustatud? Või kellel on kriim, mis pilti rikub?

Ma tean üht, kes sai rallit pildistades väikese kivikesega objektiivi. Objektiiv läks mahakandmisele.

/seisab mees pirita tee ääres mererannas ja plaksutab käsi. möödakäija küsib, et mis teed siin? haisid peletan, vastab mees. loll oled või, haid ei eila siin, üllatub möödakäija. no näed siis, mõjub, vastab mees./ - meenus miskipärast see vana anekdoot selle temaatikaga seoses. icon_rolleyes.gif

ehket äkki me sellepärast ei teagi eriti kedagi kriimulise objektiiviga, et neid on vajalikul hetkel kaitstud?

tagasi üles
p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 29.05.2007 15:09:24 vasta tsitaadiga

kaitsefiltritega seoses. tuttavalt fotograafilt kuulsin temalt erinevate filtrite kohta küsides kaitsefiltri kohta ühest juhusest, kus oli olnud mingi kallis objektiiv (vist oli mingi tootja 70-200 f.2.8) millel oli kaitsefilter ees olnud ning kaamera oli maha kukkunud, aga juhtus nii halvasti, et kõik asjad jäid terveks peale filtri. kuid mis oli ilmselt katki minnes objektiivi esiläätse sisse suure vao teinud.
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 29.05.2007 15:31:18 vasta tsitaadiga

namstoop kirjutas:

Ma tean üht, kes sai rallit pildistades väikese kivikesega objektiivi. Objektiiv läks mahakandmisele.
[...]
ehket äkki me sellepärast ei teagi eriti kedagi kriimulise objektiiviga, et neid on vajalikul hetkel kaitstud?

Äärmuslikud situatsioonid on teine asi, sellega olen nõus.
tagasi üles
busse
HV veteran

sõnum 13.06.2007 08:43:27 vasta tsitaadiga

olen ka lugenud neid asju, kus filter on objektiivi päästnud ja samamoodi ka just filter pekki keeranud. seega pole midagi teha, alati on igasugused vöimalused olemas.
sulomile
HV kasutaja
sulomile

sõnum 13.06.2007 15:02:57 vasta tsitaadiga

teemasse tagasi minnes: kas keegi kasutab lisavarustusena Fotopank Digimate III(http://www.digi.pri.ee/index.php/1/47/74/137) või analoogset aparaati
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 13.06.2007 16:28:10 vasta tsitaadiga

sulomile kirjutas:
teemasse tagasi minnes: kas keegi kasutab lisavarustusena Fotopank Digimate III(http://www.digi.pri.ee/index.php/1/47/74/137) või analoogset aparaati

aasta otsa olen kasutanud http://fotoluks.ee/?op=body&id=138&cid=530&cgid=0 ja siiani pole mingeid probleeme olnud. aku peab ka korralikult. siiamaani pole "lahingus" alt vedanud.
tagasi üles
sulomile
HV kasutaja
sulomile

sõnum 13.06.2007 16:37:22 vasta tsitaadiga

Digimate on 645.-+ 80GB vint 695.- kokku 1400.- koos saatmiskuludega, Vosonic VP2160 40GB on väiksema mahuga ja 3000.-. Tööd teevad eeldatavalt mõlemad hästi.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
wasist
HV kasutaja

sõnum 15.06.2007 15:53:15 vasta tsitaadiga

teab keegi kust remote pulti saada samsung DIGIMAX-PRO815 -le ?
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 2 :: 9
tagasi üles
Vtp
HV vaatleja

sõnum 25.06.2007 13:14:39 vasta tsitaadiga

Tere,

Soetasin veidi aega tagasi endale Canon EOS 400D kit'i. Nüüd olen tasapisi hakanud mõtlema, et peaks ehk ka mõne teise objektiivi lisaks ostma. Ehk oskate öelda, millist toru oleks kõige mõttekam osta? Ise arvasin, et ehk mõni zoom objektiiv, kuid samas arvestades, et olen fotograafia vallas üsna roheline, ei tohiks objektiiv olla väga kallis ning paistab, et korralikud zoomid seda just on. Või äkki siiski see? http://www.overall.ee/tooted/toode.aspx?id=888&pid=185
tagasi üles
pringi
HV veteran
pringi

sõnum 25.06.2007 21:37:23 vasta tsitaadiga

Vtp, mina ostaks sellise odava toru näiteks kasutatult...
Kommentaarid: 100 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
sulomile
HV kasutaja
sulomile

sõnum 25.06.2007 23:12:13 vasta tsitaadiga

Vaata eestifoto.ee. Seal on kasutatud objektiive Canonile kotiga. Kui suudad omale selgeks teha, milleks sulle sellist või teistsugust toru vaja läheb, siis osta algul parem sealt, saad odavamalt. Seal müüvadki oma asju sellised huvilised, kes on oma esimestest ostudest välja kasvanud. Kui saad maigu suhu ja oskad juba konkreetselt endale selgeks teha, mida sa tahad pildistada, siis jõuad omale juba kalli ja valgema toru osta. Mina alustasin Sigma 70-300 toruga, nüüd liiguvad mõtted 400 stabilisaatoriga objektiivi suunas.
miga
HV Guru
miga

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.07.2007 10:29:03 vasta tsitaadiga

Eilsest sai soetatud oma esimene peegelkaamera Canon EOS 350D + 18-55 kit + 2*2GB Sandisk Extreme III mälukaart. Nüüd vaja korralik kott osta, tahaks üle õla kantavat icon_wink.gif

EDIT: EOS omanikud, mis kotti te soovitaksite ? icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 34 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
:)
HV vaatleja

sõnum 03.08.2007 21:54:59 vasta tsitaadiga

Kui sul on vaid üks kit-objektiiv ja vähe muud kola, siis ära mingit hiiglast osta. Ise valisin ühe suht odava, aga see-eest kõvasti polsterdatud ja jäiga acme koti. Sinna sisse mahub veel (tegelikult tahtsin kirjutada =>)laadija, varuaku, kõiksugu juhtmeid ja muud väiksemat träni. Hea mugav on seda kaasas kanda. Kui ka kaamera koos kotiga vastu ust põrutab, siis ei käi rahamaitse suust läbi kuna kott on parajalt toestatud. Kui tahad, siis võin maha müüa icon_biggrin.gif. Nüüdseks on see pisut kitsaks jäänud. Uued objektiivid-filtrid ei taha hästi ära mahtuda. Aga esimeseks aastaks sobib küll.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Kaamera olemas, mis saab edasi: lisavarustusest mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 46, 47, 48  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.