Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketas häälitseb märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Roland
HV vaatleja
Roland

sõnum 09.05.2007 13:35:51 Kõvaketas häälitseb vasta tsitaadiga

Tere!

Ostsin umbes kaks kuud tagasi Ordist läpakale uue ketta - Samsung HM120JC. Umbes poolteist kuud töötas täitsa normaalselt, kuni hakkas piiksuma/häälitsema . See on lindistatud u. 40 min jooksul, alles jätsin "paremad" palad. Sellised hääled tulevad täiesti korrapäratult ning sõltumata koormusest kettale. Mõnipäev häälitseb rohkem, mõnipäev vähem. Samas juba alguses tundus ketas kuidagi uimane - programmid avanevad aeglaselt jne.

Niisiis viisin ketta garantiisse. Rääkisin, et teeb häält ja oleks nagu aeglane. Seisis siis teine nädal aega Ordis ootel (netist saab staatust vaadata). Kui helistasin, et miks midagi tehtud pole, siis öeldi, et kohe võtame ette ning 2 tunni pärast oligi tulemus teada: "Kirjeldatud viga testimisel ei avaldunud. Ketta lugemis-kirjutamiskiirus normaalne. Ketas töökorras. Arvutis tuleks ilmselt üle vaadata IDE kontrolleri andmeedastuskiiruse seaded." Kui järgmisel päeval kettale järgi läksin, siis tüüp, kes ketast testis oli jõudnud puhkusele minna ja mulle ei osatud midagi muud öelda, et kõik on korras.

Ehk oskab keegi aidata, sest ketas häälitseb endistviisi. Millised need IDE sätted siis olema peaksid? Või siis lihtsalt ignoreerin neid hääli?

Roland
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 13.05.2007 23:10:28 vasta tsitaadiga

Ma soovitan sulle: tee selle ketta sisust kiiremas korras varukoopia. Sellist häält ei pea kõvaketas kohe kindlasti mitte tegema. See võib tähendada, et lugemis/kirjutamispea puutub vastu ketta pinda, ja see tähendab kettale üsna peatset lõppu. Siin midagi võrdluseks: http://www.hgst.com/hddt/knowtree.nsf/cffe836ed7c12018862565b000530c74/4b1a62a50f405d0d86256756006e340c/$FILE/head_stuck_to_platter-Phaser_Noise.wav
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Etss
HV veteran
Etss

sõnum 14.05.2007 00:25:09 vasta tsitaadiga

Vii see ketas uuesti garantiisse ja tõsta suuremat kära!
Sa ära lepi sellise jamaga. Minu Samsungi ketas (samuti läpaka oma aga 60GB) ütles lihtsalt heast peast ilma häälitsemata üles. Viisin läpaka garantiisse ning pooleteise kuu pärast vahetati ketas välja ning kogu tavaar kettalt oli kadunud. Mikromaailma vennad ei lasknud kõvaketta sisust koopiat uuele kettale teha. Nad unustasid.
Selline kurb lugu SAMSUNGI vindiga icon_cry.gif
Kommentaarid: 293 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 242
tagasi üles
Roland
HV vaatleja
Roland

sõnum 14.05.2007 12:12:15 vasta tsitaadiga

Kettal olevates andmetest sai koopia tehtud kohe, kui esimesed sellised helid kuuldavale tulid. Kuna Tartu Ordi väidab, et ketas on korras, siis millalgi lähen Pärnu omasse. Seal tundus garantiiremondi teenindus parem olevat: kui lauaarvuti ketas läks, siis tehti kloonimine tasuta. Tartus tahavad selle eest raha, lisaks veel üleolev suhtumine. Aga kui seal ka ei leita midagi, siis pole muud, kui anda kettale niipalju takka, et enne garantiid läbi läheks.
tagasi üles
NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 14.05.2007 17:11:10 vasta tsitaadiga

Tegelt tundub natuke loogiline küll, et nad tahavad ketta sisu taastamise eest raha saada. Igal pool ja alati soovitatakse, et oleks olemas varukoopiad ketta sisust, et vajadusel kohe võtta, sest tegelikult on kõvaketas niivõrd keerukas seade, et kunagi ei või ette teada, mis ja millal tal miski vidin otsad annab. Mul oli kunagi tegemist läpakaga (ostetud Elionist), millel oli vist hitachi ketas. See töötas täiesti normaalselt ilma igasuguste kahtlaste helideta, ning ühel ilusal sekundil arvuti kasutamise ajal ning äärmiselt ootamatult oli selle kettaga kõõks. Tegin restardi, hakkas isegi windowsi buutima, bootscreen tuli ette ja sinnani see asi jäigi, ketas aga muudkui tegi vaikset ja korrapärast kõrinat, kusjuures täiesti normaalne heli kõvaketta kohta. Kaks partitsiooni oli sellel. DOSis näitas süsteemi partitsiooni olevat hõivatud sama palju, kui see olema pidigi, teise pardi näitas täiesti tühja olevat, kuigi see pidanuks ääreni täis olema. üritasin süsteemipardile formati teha, jõudis 2% juurde ja hakkas aga jälle too korrapärane heli peale ja progressi ei toimunud. viisin läpaka garantiisse, sealt kunagi hiljem öeldi, et andmeid ei ole sealt võimalik taastada. Ma usun, et tegelikult oleks see võimalik olnud, nemad lihtalt ei tegele ju nii komplitseeritud asjadega, nagu ketta avamine ja ja platterite ümbertõstmine kuskile teise korpusesse (või kuidas need asjad käivad...).

Roland kirjutas:
Kettal olevates andmetest sai koopia tehtud kohe, kui esimesed sellised helid kuuldavale tulid. Kuna Tartu Ordi väidab, et ketas on korras, siis millalgi lähen Pärnu omasse. Seal tundus garantiiremondi teenindus parem olevat: kui lauaarvuti ketas läks, siis tehti kloonimine tasuta. Tartus tahavad selle eest raha, lisaks veel üleolev suhtumine. Aga kui seal ka ei leita midagi, siis pole muud, kui anda kettale niipalju takka, et enne garantiid läbi läheks.

Kui lähed, siis las panevad ketta sinu juuresolekul tööle, kui võimalik. Kõik näitajad jmt võivad ju ilusad olla, aga see heli... mulle see ei meeldinud. Ketta töötamisel tekkiv heli on tegelikult väga tähtis kriteerium, mille järgi arvestada, kas ketas on korras või mineja. Ka muud näitajad on olulised, aga neist üksi ei piisa, et ketta seisukorda hinnata.
tagasi üles
M00t
HV Guru
M00t

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.05.2007 15:45:03 vasta tsitaadiga

a mul teeb ka arvuti häält. ma arvan et see on kõvaketas, võibolla hoopis toiteplokk või midagi muud.
vahest on hääl põhimõtteliselt nagu auto mootori töötamise hääl. vahest hakab suvalisel ajal üsna kõvasti põrisema, siis aitab see kui ma arvutikasti külje pihta ühe korra toksan/näppudega ühe matsaka panen.
aga eile õhtul panin enne magama minemist arvuti kinni. pärast mõtlesin veel et panen arvuti korra tööle et ühe laulu mp3 mängijasse laadida. aga kohe kui ma power nuppu olin vajutanud, hakkas arvuti mürisema kõvemini kui kunagi varem. lülitasin siis välja ja sisse tagasi aga ikka. täna hommikul tööle pannes eriti ei põrisenudki.
jahuti (see mis prose peal keset emaplaati on) ei tohiks seda häält teha, selle ma puhastasin just ära ja ükskord kui esimest korda see mürin oli, siis ma kuulasin, et kust see tulla võiks, ja see ventilaator kindlalt seda heli ei teinud.
mis hääl see võiks olla ja kust see võiks tulla?
aa muide kui ma arvuti olen välja lülitanud ja kõik juba vaikseks on jäänud, siis see mürisemine lõppeb u. pool sekundit peale arvuti enda välja lülitumist.
Kommentaarid: 72 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 15.05.2007 15:57:41 vasta tsitaadiga

eks toiteka ventilaator siis ole
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Roland
HV vaatleja
Roland

sõnum 19.05.2007 10:50:23 vasta tsitaadiga

Siiani on ketas veel täiesti kontaktivõimeline ja kasutamiskõlbulik. See, miks nad teeninduses mitte midagi ei kuule on selles, et nad ei pane seda ketast mingis läpakas tööle. Arvatavasti on see lihtsalt mingi juhtme otsas ning läbi selle käib kogu testimine. Hetkel on ka minul nii, et see häälekas ketas on karbiga USB's ning piiksumist tuleb ette väga harva. Kui nüüd subjektiivselt hinnata, siis on olukord võib olla pisut halvenenud, sest enne ei teinud see välise kettana üldse piikse, aga nüüd vahest ikka mõne laseb. Ehk on asi selles, et arvutis sees olles on seal temp. kõrgem ja ka koormus suurem. Ma ei tea. Igatahes kõige kindlam oleks vist koos läpakaga sinna minna siis oodata järgmist piiksu.
Kolmapäeval Pärnusse, eks siis kuuleb...
tagasi üles
samuel
HV vaatleja

sõnum 04.06.2007 04:36:43 vasta tsitaadiga

tere,

Roland ole hea kui sul selgineb selles asjas midagi, siis anna siia teada. Mul endal täpselt samat häält teeb kõvaketas ja on ka Samsungi 120g ketas ning Ordi läppar. Üleüldiselt on sama lugu, et tundub nagu kõik ok aga vahest teeb seda kõrinat/pininat. Mõtlen ka et kuda ma ta garantiisse viin...ega ketas seal ei pruugi teha mingit häält, ta teeb seda täiesti randomiga, ja ubisoft-iga kontrollides ühtegi bad sectorit ei ole. Pressisin ketta pilgeni täis ja olen mitu korda formaatinud, ei pane ta pilti kotti. Töötab nagu uus. Kuid need hääled on väga kahtlased... Tänud sulle ette!
tagasi üles
Roland
HV vaatleja
Roland

sõnum 14.06.2007 23:42:18 vasta tsitaadiga

Tervist!

Kahjuks kulgesid asjalood nii, et too kolmapäeval Pärnu Ordist läbi ei jõudnudki. Sinna sattusin alles 8. juunil. Rääkisin oma mure ära, et vist lugemispead käivad vastu kettaid ning välise HDD box'i küljes piiksub vähem, kui arvutis sees olles. Lisasin paberil ka lingi, kus seda minu lindistatud häält kuulata saab. Kõik see märgiti probleemi kirjeldusse üles. Isegi selle lingi aadress!!! Ma olin täielikus hämmingus: klienditeenindaja, kes mu probleemi ära kuulas! icon_eek.gif icon_biggrin.gif Prognoositav töö algus 12 juuni. Täna hommikul - 14 - helistati mulle ja öeldi, et teeb jah häält ning vahetatakse ümber. Nii ma saingi omale uue HDD. Neil seal Ordis ei olnud vist sama Samsungi ketast ning mulle anti Fujitsu MHV2120AH. Tehnilistelt näitajatelt sama (ma mõtlen, et 120GB, 5400 rpm, 8MB). Saab näha, kuidas see vastu peab. Ehk oskab keegi selle ketta kohta midagi kommenteerida? Ise pole seda uut ketast veel arvutisse jõudnud panna. Eks millalgi nädalavahetusel...

To samuel:
Arvan, et vii see arvuti ikka garantiisse. Räägi, et piiksub suvakatel hetkedel. Kuna mina ostsin ainult tühja HDD, siis sellise sain vastu ka. Aga kui sina ostsid läppari, siis võib olla tehakse vanast kettast kloon. Vähemalt minu lauakale tehti, kui sellel ketas läks. Backup olulisest tee aga igal juhul, sest kunagi ei või teada. Minu käest ei küsinud keegi, mis nende andmetega teha, mis vigasel kettal alles olid. Vb oleks pidanud eraldi ise küsima, aga mul vahet polnud - backup kindlas kohas olemas ja enamus asju kustutatud. Võiksid lisada ka selle häälitsuse lingi, et asi veenvam oleks.

Raudseid närve ja hobuse kannatust kõigile, kel garantiiosakonda asja,
Roland
tagasi üles
samuel
HV vaatleja

sõnum 15.06.2007 18:29:10 vasta tsitaadiga

Tänud info eest. Proovin ka siis asja ettevõtta...
Parimat
tagasi üles
NoMilleks
HV kasutaja

sõnum 04.07.2007 14:19:31 vasta tsitaadiga

Nii palju kui mina olen kuulnud, pidid Fujitsu kettad väga hästi töötama, aga kui midagi seal ebaõnnestuma peaks siis väga äkki. Sul on MHV seeria ketas, sellest ma tegelt nii palju ei teagi, kuid hea, et ad ei andnud sulle MPG seeria ketast. Üsna suur osa nendest pidavat otsad andma.
tagasi üles
Raunci
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.06.2010 12:50:19 vasta tsitaadiga

Ma sattusin ka ühe piiksuva Seagate kõvaketta otsa. Häälitseb ainult alguses ning korrapäraselt. HD Tune-ga lasin üle ja selgus, et 32% on vigaseid sektoreid vms. See piiksumine siis tähandabki miskit sarnast?
Kommentaarid: 469 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 404
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kõvaketas häälitseb
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.