Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  mälu 4gb aga näitab 3,5 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
siimi
HV kasutaja
siimi

sõnum 11.05.2007 19:09:09 mälu 4gb aga näitab 3,5 vasta tsitaadiga

sai siis oma arvutile väike mälu uuendus tehtud 2gb neljale....aga windows xp näitab et on 3,5 gb....lugesin et 32 bitine windows toetab max 4gb...aga kas mul on nüüd sellest 4 gb kasu ka või kasutab siis arvuti 3,5?..sama näitab ka vistas.
Kommentaarid: 37 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 11.05.2007 19:11:05 vasta tsitaadiga

võta vaevaks paremini lugeda ja otsingut kasutada, kõik õige
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees
SKG

sõnum 11.05.2007 19:17:57 vasta tsitaadiga

see läheb riistvara aadresseerimiseks, kuna see toimub Windowsil esimene nelja gigabaidi sees.

aga... icon_razz1.gif

tsitaat:
But as far as 32-bit versions of the operating system are concerned, all you have to do is access cmd via Start, then enter cmd in the search bar and make sure you run it with administrative privileges. Next simply type “BCDEdit /set PAE forceenable” and hit enter. This command will enable Physical Address Extension (PAE) in 32-bit Windows Vista, and the operating system will be able to address memory larger than 4 GB.

tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 12.05.2007 00:56:52 Re: mälu 4gb aga näitab 3,5 vasta tsitaadiga

siimi kirjutas:
...........aga kas mul on nüüd sellest 4 gb kasu ka või kasutab siis arvuti 3,5?..sama näitab ka vistas.

Pole sul sellest näidatust 3,5GB ka mingit kasu Win XP 32-bit suudab ainult max 2GB ära kasutada, võib-olla mõni programmijupp suudab ka rohkem, pole veel sellist kohand icon_sad.gif , aga muidugi lahendus on olemas Windows XP 64-Bit või Vista 64-Bit

Katsetasin ka seda /pae , moodust, ei toimind

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 12.05.2007 17:18:20 Re: mälu 4gb aga näitab 3,5 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
siimi kirjutas:
...........aga kas mul on nüüd sellest 4 gb kasu ka või kasutab siis arvuti 3,5?..sama näitab ka vistas.

Pole sul sellest näidatust 3,5GB ka mingit kasu Win XP 32-bit suudab ainult max 2GB ära kasutada, võib-olla mõni programmijupp suudab ka rohkem, pole veel sellist kohand icon_sad.gif , aga muidugi lahendus on olemas Windows XP 64-Bit või Vista 64-Bit

PAE juurde oled ikka MS kodukalt kogu jutu läbi lugenud? Et vajab sobivaid rakendusi, mis ka tõesti seda PAE-t tunnevad....
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 12.05.2007 19:07:21 Re: mälu 4gb aga näitab 3,5 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Marie kirjutas:
.....

PAE juurde oled ikka MS kodukalt kogu jutu läbi lugenud? Et vajab sobivaid rakendusi, mis ka tõesti seda PAE-t tunnevad....

Mis sa mõtled, et ma niisama kergelt alla andsin või, nädal aega sai igasuguseid mooduseid uuritud, et seda 4GB käiku saada, Windowsi sain kuidagi miskil moel käima, väga ebastabiilselt, uued puhtad installid 32-bit XP või 32-bit Vistaga ei aidanud soovitud tulemust, arvuti lihtsalt ei soovinud seda 4GB mälu omaks võtta, arvatavasti emaplaadis viga, teiste emaplaatidega olen tähele pannud, et arvuti läheb vähemasti tööle kuigi näitab vähem mälu. XP 64-Bit või Vista 64-Bit Windowsiga töötab arvuti vägagi stabiilselt ja muidugi tekib kohe küsimus milleks osta endale 64-Bit protsessor ja seda toetav muu riistvara kui selle peal vananenud 32-bit OS_i plaanitakse edasi kasutada

XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 12.05.2007 19:22:58 Re: mälu 4gb aga näitab 3,5 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
XYZ kirjutas:
Marie kirjutas:
.....

Mis sa mõtled, et ma niisama kergelt alla andsin või, nädal aega sai igasuguseid mooduseid uuritud, et seda 4GB käiku saada, Windowsi sain kuidagi miskil moel käima, väga ebastabiilselt, uued puhtad installid 32-bit XP või 32-bit Vistaga ei aidanud soovitud tulemust, arvuti lihtsalt ei soovinud seda 4GB mälu omaks võtta, arvatavasti emaplaadis viga, teiste emaplaatidega olen tähele pannud, et arvuti läheb vähemasti tööle kuigi näitab vähem mälu. XP 64-Bit või Vista 64-Bit Windowsiga töötab arvuti vägagi stabiilselt ja muidugi tekib kohe küsimus milleks osta endale 64-Bit protsessor ja seda toetav muu riistvara kui selle peal vananenud 32-bit OS_i plaanitakse edasi kasutada
Ma nagu oleksin välisma foorumitest lugenud, et inimestel siiski see PAE töötab. Aga erilist mõtet asjal pole küll vist keegi leidnud v.a. mõni eriline andmebaasidega möllaja.
Ja sisuliselt öeldakse sama ka MS enda kodukal või on mu inglise keelest arusaamine väga mööda (muidugi päris otse see seal polegi kirjas vaid rohkem ridade vahelt lugeda) icon_wink.gif
Igatahes, mina ise ei viitsinud ise praktikas kasutama hakata, kui olin seda klauslit sobivate rakenduste kohta lugenud.
Mis puutub 64-bit keskkonda, siis see on muidugi õige tee, kahju ainult, et see kõik veel veidi toores on.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  mälu 4gb aga näitab 3,5
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.