Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
MC39ATV
HV vaatleja

|
05.05.2007 13:48:30
Pinnacle studio 9 |
|
|
Tere
Otsisin siit foorumist aga ei leidnud "Pinnacle studio 9" õpetust.
Tegelikult tahaks teada kas mul on võimalik selle programmiga lasta klippi tagurpidi, ma ei ole suutnud seda programmist üles leida ,muuga saan hakkama.
Kui keegi teab kuidas see käib või kust seda saaks vaadata siis oleksin abi eest väga tänulik
_________________ www.mc39.pri.ee |
|
tagasi üles |
|
 |
lnxab
HV kasutaja

|
05.05.2007 15:53:15
|
|
|
ma ei hakka uut teemat tegema
Mis koodekeid Pinnacle 9 toetab? HuffyUVi ei tunnistanud, kas xvid, x264, uncompressed l'hevad peale?
|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
29 |
|
tagasi üles |
|
 |
MC39ATV
HV vaatleja

|
06.05.2007 02:39:37
|
|
|
lnxab kirjutas: |
ma ei hakka uut teemat tegema
Mis koodekeid Pinnacle 9 toetab? HuffyUVi ei tunnistanud, kas xvid, x264, uncompressed l'hevad peale? |
Ma küll ei taipa sellest suurt midagi aga avi faile mängib küll
Olen lihtsalt tsiklimees kes püüab oma reklaamklipid ja perevideod ise kokku klopsida ja ma ei taipa nendest "HuffyUVi x264, uncompressed l'hevad" mitte kottigi.
Sorry kui väga loll välja paistan aga klippi sooviks tagurpidi lasta küll
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
06.05.2007 11:49:46
|
|
|
Pinnacle "sööb" DV formaadis avi faile ja mpeg faile. Kui fail on mingis muus formaadis, siis on targem enne virtualdubiga DV formaati konvertida.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
MC39ATV
HV vaatleja

|
07.05.2007 00:18:00
|
|
|
vallo kirjutas: |
Pinnacle "sööb" DV formaadis avi faile ja mpeg faile. Kui fail on mingis muus formaadis, siis on targem enne virtualdubiga DV formaati konvertida. |
Selge aga selgusetuks jäi siiski see kuidas klippi tagurpidi mängida "REVERSE" (Panna inimest tagurpidi jooksma või jalgratturit tagurpidi sõitma) Ma ei suuda seda lihtsalt pinnacle programmist üles leida , kui üldse selline võimalus on? Ma tõmban videoklipid otse kaamerast ja need on juba õiges formaadis.
|
tagasi üles |
|
 |
ups
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
MC39ATV
HV vaatleja

|
07.05.2007 00:35:28
|
|
|
Võib olla, aga siis on kehvasti.
Igatahes tänud teile
|
tagasi üles |
|
 |
elgordo
HV kasutaja
|
09.05.2007 11:38:57
|
|
|
Veider programm.... Isegi Movie Makeri'ga saab videot tagurpidi mängida.
Aga rääkides videotöötlus programmidest, sooviksin nõu ühe asja kohta. Nimelt töötan praegu Sony Vegasega aga on plaan millalgi Avid'ile üle minna. Kas keegi oskab öelda, milline Avidi toodetest on parim, kas Liquid, Xpress Pro või Media Composer?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
seb
HV vaatleja
|
09.05.2007 12:31:02
|
|
|
Paremuse järjestuses: Media Composer, XPress Pro, Liquid.
Esimese kahe erinevus on suhteliselt väike (me ei räägi hinnaerinevusest ), MC-l mitmeid asju, mida tavakasutajal vaja ei lähe, samas on ta XPress'i "suur vend". Liquid (endine Pinnacle) on rohkem all-in-one lahendus, Avidi üldist keerukust arvesse võttes algajale ilmselt sobivaim.
Ma ei tahaks küll Vegase kasutajat algajaks nimetada, professionaalsus pole alati programmis kinni, aga Avid kui selline tahab kasutajalt hoopis enamat, kui lihtsad Ulead-stiilis üllitised. Samas...kui Avid selgeks saab, ei taha midagi teist enam nähagi.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
elgordo
HV kasutaja
|
09.05.2007 13:06:39
|
|
|
Nii, et Liquid on siis lihtsaim? Ja mida sa mõtled all-in-one all? Kas seda, et see kombineerib videomonteerimis programmi midagi Adobe After Effectsi sarnasega?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
seb
HV vaatleja
|
09.05.2007 15:58:22
|
|
|
Ma ei tea palju Liquid'st, pole ise kasutanud. Kuuldavasti head küljed on need, et DVD autoriseerimist saab otse timeline'l teha - DVD-ks konverteerimine/autoriseerimine ongi, mis Liquid'st üsna universaalse teevad, teistel Avidi variantidel on see lisaprogrammidega lahendatav. Huvitavad võimalused ka 5.1 heli monteerimine, efektide renderdamine montaazhi ajal - Avid on Pinnacle'st selle toreda omaduse adopteerinud, tavaliselt on renderdamise ajal montaazh võimatu.
Muidu Avid programmid ei kasuta eraldi .avi või .mov faile vaid capture toob kaamerast kõik .omf failide kujul Avidi enda kindlasse OMFI MediaFiles kausta. Sama ka imporditava video, piltide ja heliga. Põhiliselt hakkad siis .mov failidega tegelema impordi ja ekspordi puhul, sest Avid .avi faile eriti ei salli, ta on "mov-põhine". Kuidas see Liquidis lahendatud on, ei tea kahjuks.
Veel üks väga vajalik Avidi omadus on see, et võid ühes projektis teha kuitahes palju erinevaid timeline-sid. Üks variant montaazhist valmis, paned "duplicate" ja lased edasi - miski ei lähe kaduma. Või teed uue timeline teistsuguse versiooni jaoks.
Mulle isiklikult ei meeldi programmid, mis "kõike teha oskavad", Avidu gurud samuti ei pea Liquid't MC-le või XPress-le vääriliseks vastaseks, aga fakt, et suhteliselt mõistliku hinnaga saab kõik vajaliku kätte maksab ka midagi
Vaata ka sealt: http://www.avid.com/products/liquid/
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
elgordo
HV kasutaja
|
10.05.2007 07:10:22
|
|
|
Aitäh info eest. Olen ise ka Avid'i saidil käinud aga sealt pole eriti vastuseid saanud.
Esialgselt vähemalt kõik see DVD tegemise, surround sound montaazhi ja muu taolise asi nii väga ei huvita. Mind huvitab enamasti vaid see, mida ma saan reaalselt videoga teha ehk siis efektid, transition'id, After Effects'i taoline compositing ja tiitrite tegemine. Kuidas Liquid selles vallas teistega võrreldes on? Ka rohkem võimalusi?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
seb
HV vaatleja
|
10.05.2007 12:42:11
|
|
|
elgordo kirjutas: |
Kuidas Liquid selles vallas teistega võrreldes on? Ka rohkem võimalusi? |
Liquid'i suhtes jään vastuse võlgu. MC-l ja XPress'il on oma Title Tool, millega saab lihtsamaid tiitreid teha - ehk siis mitte kuigi hea, aga lihtne selle eest. Siis on veel Avid Marquee integreeritult, mis väga suurte võimalustega, aga selle user manual paks nagu piibel, ehk siis asi keeruline üksjagu. Liiga keeruline, arvan.
Üldse on Aviditel tiitridega suht viletsad lood, kasutatakse eraldi plugin'e näiteks Boris, TitleMotion jne. Muidu efekte ja transition'e on päris palju.
Mulle siiski tundub, et Liquid on ka selle poolest parem, MC ja XPress on ikkagi rohkem profimonteerimiseks, kus efekte suht vähe kasutatakse...hulga olulisem on hea ja täpne montaazh ja muidugi rock stable programm ise - enne jookseb XP kokku, Avid funkkab ikka edasi (päris nii see muidugi pole 8) ).
Liquidil oma foorum: http://www.avid.com/exchange/forums/54/ShowForum.aspx
Saad mingi ülevaate ka tutorials-e vaadates: http://www.avid.com/community/tutorials/index.asp
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
deejott
Kreisi kasutaja
|
14.06.2007 00:22:05
|
|
|
Liquidil on TitleDeko tiitrite jaoks.
Tavalisele kodumonteerijale Avid...no ma ei tea. Kui raha just liiga palju on, siis miks mitte, ma soovitaks isegi siis pigem Mac + FinalCut.
Avidi õppimiseks läheb natu rohkem, kui pool päeva Niiet "kohe & kiiresti" tüüpidele ei sobi ta isegi piisava päranduse olemasolul.
Samas ühegi teise non-linear softiga võrrelda ei kannata, lineari kohalt pole midagi kõrvale pannagi
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
114 |
|
tagasi üles |
|
 |
elgordo
HV kasutaja
|
20.06.2007 23:11:52
|
|
|
tsitaat: |
Samas ühegi teise non-linear softiga võrrelda ei kannata, |
Kasutan praegu Sony Vegast. Kuidas on Avid võrreldes sellega? Kas üldse on Avidil midagi mida ei saa üldse teiste programmidega teha või saab kõikide sellel tasemel programmidega enam vähem samu asju teha?
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
deejott
Kreisi kasutaja
|
20.06.2007 23:46:12
|
|
|
Kui Sa tead, midasa saavutada tahad ja milline peab lõpptulemus olema, ei ole vahet, mis softi kasutad - kõigiga saavutad soovitud tulemuse, iseasi, kui kaua see aega võtab. Võrdlus toimib muidugi ainult selgeks õpitud asjade puhul.
|
|
Kommentaarid: 127 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
114 |
|
tagasi üles |
|
 |
elgordo
HV kasutaja
|
21.06.2007 17:22:10
|
|
|
No seda muidugi- kui oled programmi selgeks õppinud siis on muidugi lihtne.
Ma olen veidi neid Avidi tutorial videosid vaadanud ning proovinud ka ise kaasa teha ning vähemalt esmapilgul tundub mulle küll, et mõni asi on mõttetult keeruliseks tehtud (või ma lihtsalt pole avastanud, kuidas seda lihtsamalt teha või seda on mõnedel proffidel tõepoolest vaja nii teha). Nagu näiteks, kui tahan tuua sisse uue audio track'i, siis peab hakkama jamama mingite inpointide ning outpointidega ning mingisuguseid noolekesi timeline'il ühest kohast teise vedama. Vegases lihtne- drag and drop.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|