Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Laserlõikus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
fredd
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.05.2007 15:04:57 vasta tsitaadiga

coolbadman kirjutas:
Omal selline plaan, et täitsa oma disaini ja vajaduste järgi lasta terve korpus lõigata!

Kas keegi oskak soovitada, kas lasta laseriga või vesilõikusel seda teha?
(lõppviimistlusel eriti värvi ri tahaks kasutada)!

Ning on kellelgi sellises asjas kogemusi ja oskaks öelda, kui kulukaks võiks minna?
No mul läks vesilõikusega 100 krooni, pilt siis üleval, mida lõikasin ja kui palju. Laserlõikusel oli vist selle järgi hind, et mitu cm lõigatakse, vesilõikusel aja järgi.
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
coolbadman
HV vaatleja
coolbadman

sõnum 04.05.2007 17:14:28 vasta tsitaadiga

Kuid kuidas on laseriga

vesilõikuse eelis see, et termokahjustusi ja defekte ei ole

laseri puhul võib ju tekkida äkki kergelt kuumutatud ääred

JA MIND HUVITAB KA TÄPSUS? kUMB SIIS OLEKS TÄPSEM JA KUIVÕRD (1/10 mm VS. 1/100 mm VS. 1/1000 mm)

Võiksin mainida ka seda, et kavas oleks ka juba sisse ehitada vesijahutuse süsteem, kui juba oma disainiga korpus (korpus oleks keeruline ja ei ole tavalise torni kujuga)
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
laur87
HV vaatleja

sõnum 04.05.2007 17:34:44 vasta tsitaadiga

Vesilõikuriga saab täpsust kuni 1/10 mm kui väga vaja.
tagasi üles
TarentulA
HV vaatleja
TarentulA

sõnum 04.05.2007 23:09:24 vasta tsitaadiga

vesil6ikuri l6ikejuga, vastava seadistuse korral - 0,1 mm, edasine oleneb juba operaatori vilumusest/teadmistest/viitsimisest(laur87? icon_smile.gif, kui h2sti ta oskab materjalile vastava programmi koostada. kui oled oma joonise isegi CAD'is(corelist ma ei r22gigi) ette andnud & tahad t6esti millimeetri kymnendiku t2psust, siis pead juba sellele peale passima kuidas vennad selle t88pingile s88davaks konverdivad, edasine on kogemuse teema. karta on et v2rvitud korpuse l6ikeservadeselt on v2rv maas & l2ikiva pinna serv matistunud. liiga palju t88d & liiga kallis ventika augu "puurimiseks" kui teil just m6ni s6ber sellist pinki ei halda & haltuurat ei tee IMHO. trelliga saad odavamalt kui ei taha omale qvaagi logosid v6i muud sellist(BTW miks see l6ige oli siledate servadega? miks mitte t6eliselt stiilselt "puretud"?)
PS minuti hind tuleneb materjali kulust & vesi pole ainus asi mis kulub, v6ib ka paksemat kui 2 cm(nii v2he?!) l6igata aga seda pikemaks l2heb aeg..... tik tik tik...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 05.05.2007 00:55:44 vasta tsitaadiga

Üldiselt, kuna joonistega mässamine ja masina seadistamine võtab ka aega, siis ka see maksab... lisaks lõikeajale. Sellepärast ongi üksikuid detaile kallim lõigata.
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
fredd
Kreisi kasutaja

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.05.2007 06:37:24 vasta tsitaadiga

TarentulA kirjutas:
vesil6ikuri l6ikejuga, vastava seadistuse korral - 0,1 mm, edasine oleneb juba operaatori vilumusest/teadmistest/viitsimisest(laur87? icon_smile.gif, kui h2sti ta oskab materjalile vastava programmi koostada. kui oled oma joonise isegi CAD'is(corelist ma ei r22gigi) ette andnud & tahad t6esti millimeetri kymnendiku t2psust, siis pead juba sellele peale passima kuidas vennad selle t88pingile s88davaks konverdivad, edasine on kogemuse teema. karta on et v2rvitud korpuse l6ikeservadeselt on v2rv maas & l2ikiva pinna serv matistunud. liiga palju t88d & liiga kallis ventika augu "puurimiseks" kui teil just m6ni s6ber sellist pinki ei halda & haltuurat ei tee IMHO. trelliga saad odavamalt kui ei taha omale qvaagi logosid v6i muud sellist(BTW miks see l6ige oli siledate servadega? miks mitte t6eliselt stiilselt "puretud"?)
PS minuti hind tuleneb materjali kulust & vesi pole ainus asi mis kulub, v6ib ka paksemat kui 2 cm(nii v2he?!) l6igata aga seda pikemaks l2heb aeg..... tik tik tik...
Mina ei tea. Arvasin, et siledamaga saab paremini / kiiremini hakkama ning mul on täiesti suva sellest puretusest. :p
Kommentaarid: 31 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
TarentulA
HV vaatleja
TarentulA

sõnum 05.05.2007 09:40:29 vasta tsitaadiga

[/quote]Mina ei tea. Arvasin, et siledamaga saab paremini / kiiremini hakkama ning mul on täiesti suva sellest puretusest. :p[/quote]
saab muidugi kiiremini & teravnurkade juures tuleb j2llegi m2ngu proffesuse & kogemuse teema
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
coolbadman
HV vaatleja
coolbadman

sõnum 26.08.2007 19:21:24 vasta tsitaadiga

Huvitav.
Kas FlowJet (vesilõikus) lubab ka tavalist puhast klaasi lõigata?
Samuti laseriga?
tagasi üles
videvik
HV vaatleja
videvik

sõnum 26.08.2007 19:52:17 vasta tsitaadiga

vesilõikuses lõikavad klaasi küll

http://www.waterjet.ee/tehnoloogia.htm
--> Tugevamate ja kõvemate materjalide nagu titaan, karastatud teras, roostevaba, alumiinium, klaas, marmor, keraamilised plaadid, graniit, polüstürool, lõikamiseks lisatakse veejoale abrasiivosakesi

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Margus014
HV kasutaja
Margus014

sõnum 26.08.2007 20:01:24 vasta tsitaadiga

mis loomulikult lisab ka hinda icon_lol.gif
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 12.09.2007 16:09:23 vasta tsitaadiga

Kas on kedagi, kes lõikaks sellise asja cnc peal välja. cnc oleks just parem, kuna oleks vaja ka mõned süvendid sisse veel teha ning vesilõikusega seda just ei saa ju. Olulione oleks just skull, taga see keerdunud värgendused, neid ei taha.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
heiki123
HV kasutaja

sõnum 12.09.2007 16:54:48 vasta tsitaadiga

taikonaut kirjutas:
Kas on kedagi, kes lõikaks sellise asja cnc peal välja. cnc oleks just parem, kuna oleks vaja ka mõned süvendid sisse veel teha ning vesilõikusega seda just ei saa ju. Olulione oleks just skull, taga see keerdunud värgendused, neid ei taha.

mida nimelt sa lõigata tahad?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 42
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 12.09.2007 17:05:51 vasta tsitaadiga

Asi peaks välja nägema selline . Tegin SketchUpis asja enamvähem valmis, et aru saaks: pilt . Nimelt siis mustad pinnaks võiks olla süvendatud nats. See oleks väga bro kui nõnda asja saaks.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 18
tagasi üles
kickija
HV veteran
kickija

sõnum 12.09.2007 17:18:23 vasta tsitaadiga

taikonaut, äkki viitsid kunagi netti tutoriali panna, kuidas sa seda pealuud tegid? tahaks ka sketchupi ära õppida icon_rolleyes.gif
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 12.09.2007 18:38:13 vasta tsitaadiga

Loe netist Photo match'i kohta. Valid pildi, paned teljed paika ja joonistad pildi järgi. Loomulikult võid ka lihtsalt pildi importida ja siis oma kujundi pildi järgi joonustada. Katseta ise. Pole väga raske. Ma ise sooviks, et SketchUpis oleks mingi lisa plugin, et pildi korral ta määrab ise piirjooned.
tagasi üles
heiki123
HV kasutaja

sõnum 12.09.2007 19:15:14 vasta tsitaadiga

taikonaut kirjutas:
Asi peaks välja nägema selline . Tegin SketchUpis asja enamvähem valmis, et aru saaks: pilt . Nimelt siis mustad pinnaks võiks olla süvendatud nats. See oleks väga bro kui nõnda asja saaks.

mis materjalist see peaks olema, ning mis need mõõdud võiks olla?
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 42
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 12.09.2007 20:57:40 vasta tsitaadiga

Alumiinium, raud, vahet pole eriti, kummaga odavam tuleb. Paksus võiks olla mingi 6mm, kui süvendid teha, siis need võiks olla 2mm. Asja laius on 170mm ja pikslite järgi arvutades peaks kõrgus tulema 298mm. Palju siukse asja tegemine plekib?
tagasi üles
233MMX
Kreisi kasutaja

sõnum 17.09.2007 17:21:06 vasta tsitaadiga

taikonaut kirjutas:
Alumiinium, raud, vahet pole eriti, kummaga odavam tuleb. Paksus võiks olla mingi 6mm, kui süvendid teha, siis need võiks olla 2mm. Asja laius on 170mm ja pikslite järgi arvutades peaks kõrgus tulema 298mm. Palju siukse asja tegemine plekib?

ütleme nii, et kas sul on raha palju icon_biggrin.gif . ma ei hakkaks ennast liigutama sellise asja pärast ka siis kui sa pakuksid 3k selle eest.
Kommentaarid: 79 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 64
tagasi üles
Look Right
Anna vin
Look Right

sõnum 17.09.2007 17:32:50 vasta tsitaadiga

Suvel sai ikka lisa teenitud. Kuid ma ei ütleks, et mul nüüd seda jalaga segada on. Ning alati leidub kuskil keegi, kes teeb siukse asja odavamalt valmis. Mitte et ma kolme tonni siukse asja eest maksaks sulle. icon_biggrin.gif See oleks ilge röövimine.
tagasi üles
coolbadman
HV vaatleja
coolbadman

sõnum 19.09.2007 12:59:14 vasta tsitaadiga

naljamehed siin?
3 kilo sellise asja tegemise eest ja mõni ei hakka ennast isegi liigutama

cnc seadistamine lähex 15 minkui mõni masin oleks olemas üldse ja hiljem lõikad kui on freesitud
aega läheb kaua kui vaja head viimistlust kuid iseenesest lihtne protsess
ise olen selles osas algaja küll kuid cnc masinatega olen veidi saanud mängida ja tõesti antud detaili puhul pole eriti hullu tööd

kuid soovitus detaili soovijale TEE paksust plexist ja pane otsadest mõnes LED tuled sisse ja kontuurid jäävad lahedalt pimedas helendama

ise olen väikse cnc pingil teinud arvutile hiirealuse cnc-ga sai nii 0,05-0,01 mm süvisega kontuurid peale nö. graveeritud ja päris hea tulemuse sai koos tulevärgiga
tagasi üles
RassK
HV Guru
RassK

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.09.2007 00:06:55 vasta tsitaadiga

laur87 kirjutas:
Mulle on kõige lihtsam kui oleks sisse joonestatud programmiga millel nimeks WRYKRYS, see programm on freeware ja saadaval http://www.wrykrys.cz/en_download.html , suht lihtne programm, veel lihtsam kui oled tegelenud coreli või AutoCAD-iga mis siis olekski teine variant et salvestad *.dxf formaati ja siis ma saan selle ise lõpuni teha. Kolmas variant on see et annad lihtsalt pildi ja meie disainer joonestab selle ise valmis, mis oleks kõige kallim variant. Võib-olla kui on midagi lihtsat siis saan ise ka hakkama.

palju disainer kujundamise eest tahab?
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
233MMX
Kreisi kasutaja

sõnum 20.09.2007 21:41:44 vasta tsitaadiga

coolbadman kirjutas:
naljamehed siin?
3 kilo sellise asja tegemise eest ja mõni ei hakka ennast isegi liigutama

cnc seadistamine lähex 15 minkui mõni masin oleks olemas üldse ja hiljem lõikad kui on freesitud
aega läheb kaua kui vaja head viimistlust kuid iseenesest lihtne protsess
ise olen selles osas algaja küll kuid cnc masinatega olen veidi saanud mängida ja tõesti antud detaili puhul pole eriti hullu tööd

kuid soovitus detaili soovijale TEE paksust plexist ja pane otsadest mõnes LED tuled sisse ja kontuurid jäävad lahedalt pimedas helendama

ise olen väikse cnc pingil teinud arvutile hiirealuse cnc-ga sai nii 0,05-0,01 mm süvisega kontuurid peale nö. graveeritud ja päris hea tulemuse sai koos tulevärgiga

siis sa oled küll väga-väga kaugel oma kogemustega.

kui teha detail 1:1 pildil oleva näidisega siis oleks vaja pea 1mm fressiga teha. seadistamine ei võta palju aega.

1) joonis teha
2) programm teha
3) seadistada (1-2min)
4) töödelda detail

Kui teha need süvendatud teravikud suurema freesiga (näiteks 6mm) siis paraku ta ei annaks oma "skulli" efekti.

korraliku CNC freespingi tunni maksumus on 1000 eeku !
tagasi üles
nuuskur
HV vaatleja
nuuskur

sõnum 31.10.2007 18:39:55 vasta tsitaadiga

Kui kellelgi peaks vaja olema, siis võin aidata coreli failide tegemisega.

Ps. Olen ise ka kaks aastat CNC pingil töötanud.

woosh
HV Guru
woosh

sõnum 01.11.2007 16:26:26 vasta tsitaadiga

tsitaat:

ütleme nii, et kas sul on raha palju . ma ei hakkaks ennast liigutama sellise asja pärast ka siis kui sa pakuksid 3k selle eest.

Arve ka pakud?
Selle raha eest sa peaks lisaks lõikamistööle veel kohvi ja naisi ka pakkuma ajaks mil ma ootan kuni Sina minu tellitud detaili valmistad.

233MMX
Kreisi kasutaja

sõnum 04.11.2007 18:18:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Arve ka pakud?
Selle raha eest sa peaks lisaks lõikamistööle veel kohvi ja naisi ka pakkuma ajaks mil ma ootan kuni Sina minu tellitud detaili valmistad.

vaata ja uuri kust sa saaksid sellisele detailile hinnapakkumist. usun et enamustel poleks aega üldse selliste asjadega tegeleda. proovi norma tööriistatehast.

minu käest arvet ja naisi ei saa. endal paremaidki juppe teha kui tegeleda mingi peavaluga.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kast / Toide / Casemod »  Laserlõikus mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.