Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Sony Ericsson W610i märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
nokkloom
HV vaatleja

sõnum 27.04.2007 17:39:19 Ülevaade: Sony Ericsson W610i vasta tsitaadiga

Paar nädalat tagasi sain kasutamiseks selle telefoni. Asi hakkas nii väga meeldima, et sain ka endale päriseks muretsetud. Elisas Kliendihind: 4199.- ametlik tootelehekülg.

Saabus ta sellises kenas oranžis ja valges pappkarbis. Mingit vahtplasti karbis polnud, vajalikud õnarused olid papist välja pressitud.

Esimese kaane all lebas telefon ise

Ja selle all kotikeste sees suur hunnik vidinaid: laadija, USB data kaabel, kõlarite juhe, handsfree, kõrvaklapid ja kaks paari eineva suurusega kõrvatroppe

Lisaks oli karbi põhjas veel hulk manuale ja CD vajaliku tarkvaraga.

(Ülalolevad fotod on tehtud tollesama W610i telefoniga)

Telefon on pealt must ja tagant pärlmutteroranž. Tagaküljel on suur kõlar, objektiiv, autoportree peegel ja kaks pisikest lampi. Lisaks on tagakülje sisse pistetud muust piinast eemale ulatuv Sony Ericssoni logo. Nii et kui telefoni lauale asetad, ei puutu enamus tagakülge ega objektiiv lauaplaadiga otseselt kokku.

Enamik nuppe on lihtsalt peenikesed metallist ribad. Alguses tundusid need kuidagi kummalised, aga juba vähese kasutamise järel sain sellise lahenduse mugavusest aru. Suhteliselt keeruline on vajutada vale nuppu või kogemata mitut nuppu korraga alla vajutada. Nupud on näpu all selgelt tunda ja ei ole vaja küünega sihtida, nagu mul varasemalt pisikeste klahvidega kombeks oli.

Telefon tundub käes metalne ja tugev. Midagi ei logise ega kiiksu, tagumist kaant oli lausa raske lahti teha SIM kaardi sisestamiseks.

Enne kaamera/walkmani jms tilulilu kasutama asumist, sai telefoniga paar päeva lihtsalt helistatud. W610i on suurepärane helistamise telefon. (Kasutasin eelnevalt pool aastat qteki windows mobile telefoni. See oli küll igati vahva pihuarvuti, aga helistada oli piinavalt keeruline icon_razz.gif)

W610i heli on lihtsalt vaimustavalt selge. Isegi suure müraga tänaval on teine osapool suurepäraselt kuulda. Lisaks on heli "pehme ja mõnus". Telefonile tüüpilist kiledust ei ole üldse. Võrrelda saaks kogemust sellega, kui heade klappidega Skype kõne pidada.

Igapäevase helistamise teeb lihtsamaks Sony Ericssonidele omane kõneregister, kus saab korraga vaadata igas suunas toimunud kõnesid. Lisaks on erinevad kõnetüübid (Kõik, Vastatud, Valitud, Vastamata) ekraani ülaservas tabidena välja toodud, kus neid saab vasakule-paremale klahviga sorteerida.

Kui registris mõni tundmatu number telefoniraamatusse salvestada, muutub ka registris number nimeks (pisiasi, mille puudumine Nokiatel mind tihti pahandanud on)

Menüü on alguses 3x4 grid, kus enamus asju on suht loogiliselt ära paigutatud.

Alamenüüsse sisenedes on valikud üksteise all ja sarnaselt kõneregistriga omakorda teemade kaupa üleval ääre peal tabideks grupeeritud. Selline lahendus teeb menüüdes orienteerumise väga lihtsaks ja selgeks.

Kuna kasutan telefoni ainsa äratuskellana ja hommikune uni on mul üliraske icon_razz.gif , siis on see osa minu jaoks väga tähtis. W610i-l saab panna 5 erinevat alarmi

ja igaühe neist saab panna nädalapäeva järgi korduma

Helinaks saab panna suvalise mp3-e ja tagaküljel olev suur kõlar õigustab ennast hommikul ikka täiega, kui padja alt Samba karneval karjuma hakkab thumbs_up.gif

Ilmselt aku kokkuhoiu mõttes viskab telefon väga kiiresti pildi mustaks. Nii mustaks, et kella pole näha. See oli alguses tiba harjumatu, et laual oleva telefoni kella nägemiseks peab mõnda nuppu vajutama. Siis tuleb pooltume pilt ette. Aga sellega harjub ära ja aku peab sellevõrra kindlasti palju paremini vastu.
Akust niipalju, et kuna USB data kaabel on enamasti kontoris telefonil järel ja telefon sellekaudu ka laeb, siis ei ole saanudki teda tühjaks lasta. Seega ei tea, kui kaa aku musa kuulates peab icon_smile.gif Kui teada saan, siis postin.

2M kaamera on telefoni kohta täiesti ok. Lubatud digitaalne zoom muidugi 2M peal ei toimi, seega on parem seda mitte kasutada ja hiljem arvutis pilte kadreerida. Ebameeldiv on ka see, et kahe pildi vahele jääv aeg on suht pikk. Samas autofookus toimib normaalse valguse puhul küll väga kenasti.
Mõned näited
Päikesepaistelise ilmaga õues:

Päikesepaistelise ilmaga hämaras toas:

Praktiliselt kottpimedas toas telefoni sisseehitatud lambi valgusega:

Ühesõnaga: kaamerat see telefon ei asenda, kuid vajadusel mõne kiire pildi tegemiseks on aparaati küll ja küll.

Nüüd siis W juurde telefoni nimes
Telefonil on erladi nupp Walkman režiimi minemiseks. Külgedel on nupud loo vahetamiseks, helitugevuse muutmiseks ja mängima/kinni panemiseks. Nupud on telefoniga samas tasapinnas ja taskus niisama lihtsalt neile kogemata ei vajuta. Küll aga ei tule nii ka midagi välja pimesi uue loo valimisest icon_smile.gif Handsfree ühendub telefoni küljele mõnusa pistikuga, mis tuleb kenasti ära, kui tahad ja iseenesest niisamalihtsalt ei tule. Telefoni võis julgelt koos sellega tasku pista ja polnud hirmu, et see lahti logiseks.

Walkmani menüü mingi ülemäärase intuitiivsusega just silma ei paista, aga saab hakkama.
Laadisin 1 arvutis olnud albumi üle USB telefoni ja panin mängima. Sisseehitatud kõlar mängib kenasti, aga reaalseks muusika kuulamiseks seda muidugi ei kasutaks.
Karbis kaasas on 512M mälukaart, kuhu mahub täpselt niipalju mussi, kui mul korraks vaja läheb. Mingiks pikemaks reisiks jääb sellest muidugi väheks.
Muusika liigub üle USB telefoni täiesti vastuvõetava kiirusega.

Kaasasolevate in-ear klappide vaikimisi kummijullad olid minu kõrvade jaoks tiba suured. Vahetasin need välja kaasasolnud pisemate vastu ja nüüd seisavad nad väga kenasti kõrvas. Heli kvaliteet on täiesti ok. Ma pole suurem melomaan ja minu jaoks piisab sellest küll ja veel. Kuna kaasasoleva hands-free otsas on auk 3,5mm pulga jaoks, siis saab sinna igaüks ühendada just need klapid, mis endale meeldivad. Selle pisiku küljes on ka nupp kõne vastu võtmiseks. Ja rääkida saab hands-freega ka täiesti hästi icon_smile.gif

Plussid:
Kvaliteetne teostus
Mugavad nupud
Super heli kõnedel
Laeb üle data kaabli
Süngib kalendrit ja kontakte vabalt nii Outlooki kui Maci Calendariga
Sellise telefoni kohta väga hea hind

Miinused:
Kella pole näha
Maciga syncimise tarkvara tasuline

Ise annaks sellele telefonile 9 punkti kümnest.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 28.04.2007 10:56:58 vasta tsitaadiga

Meeldib see telefon aina rohkem, ülevaade on väga hea. Kui raha palju oleks, siis ostaks, kuigi oman juba W810i'd ja W880i'd.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 17
tagasi üles
-mx-
HV vaatleja
-mx-

sõnum 28.04.2007 11:07:18 vasta tsitaadiga

Kas ekraan on hea ? Nokiatele jääb vist selgelt alla...
tagasi üles
oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 28.04.2007 11:43:59 vasta tsitaadiga

Selle telefoni kohta konkreetselt ei tea, aga minu arvamust mööda on Sony Ericssonidel ikka selgelt selgem ekraan, enamasti on Nokial küll suuremad, kuid reoslutsioonid samad, nii, et SE'l on füüsiline piksel väiksem e. teravam pilt.
tagasi üles
nokkloom
HV vaatleja

sõnum 28.04.2007 14:08:28 vasta tsitaadiga

-mx- kirjutas:
Kas ekraan on hea ? Nokiatele jääb vist selgelt alla...

* 262,144-colour TFD
* 176x220 pixel
Pilt on väga selge ja ilus, ka väga pisikest teksti on mugav lugeda...
Ei ütleks küll, et mingis osas nokiatele alla jääks. Pigem on parem kui nendelnokiatel, mis minu käest viimasel ajal läbi on käinud.
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 28.04.2007 14:34:22 vasta tsitaadiga

asjalik : ). küsiks omanikult, et kui on sisestatud mingi kontakt ja seal ka inimese sünniaeg, kas siis, kui sünnipäev kätte jõuab, telefon ise ka sellest kuidagi märku annab või peab ise käima koguaeg kalendrist piilumas, kellel sünnipäev on? ning teine küsimus puudutab kõneregistrit. kui on näiteks vastamata kõned tehtud erinevatelt inimestelt ja ühe inimese poolt on neid mitu, kas ta siis näitab selle ühe inimese kohta ära ka erinevad kellaajad, millal tema on teinud või näitab ainult konkreetse isiku viimast aega?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.04.2007 15:01:24 vasta tsitaadiga

SE'del on see sünnipäevade süsteem iga kontakti juures. Sealt saab valida ka aja, millal meelde tuletatakse.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
nokkloom
HV vaatleja

sõnum 28.04.2007 17:54:38 vasta tsitaadiga

Kontakti sünnipäev pannakse automaatselt kalendrisse ja saab määrata, millal meelde tuletab seda.

Sama kuupäeva vastamata kõned grupperitakse kontakti kaupa kokku, näidatakse selle kontakti vastamata kõnede arvu ja viimase kõne kellaaega.

Hetkel leidsin ka esimese asja, mis mind vihale ajab. nimelt saab kontaktile määrata ka sissetuleva kõne pildi ja helina. Pilt hakkab kohe kenasti tööle, aga spetsiaalne helin ei taha kuidagi külge haakida. Menüüs näitabküll, et on salvestatud, aga kui sisse helistada, siis on ikka tavaline helin. icon_sad.gif
tagasi üles
T6nnn
HV kasutaja
T6nnn

sõnum 28.04.2007 23:32:40 vasta tsitaadiga

oliv3r kirjutas:
Meeldib see telefon aina rohkem, ülevaade on väga hea. Kui raha palju oleks, siis ostaks, kuigi oman juba W810i'd ja W880i'd.
kuna sa mõlemat telefoni omad, kas sa võiks lühidalt neid telefone võrrelda, sest mulle paistab, et neid eristab ainult korpus ja mälukaardi tüüp
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 29.04.2007 00:04:35 vasta tsitaadiga

T6nnn kirjutas:
oliv3r kirjutas:
kuna sa mõlemat telefoni omad, kas sa võiks lühidalt neid telefone võrrelda, sest mulle paistab, et neid eristab ainult korpus ja mälukaardi tüüp

Vaata W880i ülevaate teemasse, seal on võrdluspildid ja teksti sees ka viitan W810i'le. Panen lühidalt kirja praegu peast, mis on W810i ja W880i eelised teise ees (paljud võib-olla ununevad):

W810i eelised:
= Suuremas formaadis mälukaart, hetkel odavam
+ Autofookus (väga suur pluss, kui hiljem piltidelt vaatad)
+ FM Raadio
+ Hea raske, püsib taskus
+ Parem kõlar (W880i'l kohutavalt väike)
+ Omab Pause/Play nuppu

W880i eelised:
= Disain (kellele meeldib, kellele mitte)
+ Õhuke (9.4 mm), kindel, vastupidav korpus (ees teras, tagant kuidagi teistsugune plastik)
+ Kergem (72 g)
+ Walkman 2.0 (Album Art Live playlist, Parem kujundus, korralik kerimine)
+ Suurem resolutsioon (240x320)
+ Suurem mälukaart mahult kaasas
+ 5 äratust saab panna
+ 3G
+ Lubab mitut Java rakendust korraga käimas hoida

Rohkem praegu pähe ei tule, kokkuvõttes ajab W810i asja ka ära (käingi koolis W810i'ga), see W880i on sellise raha eest minu arust ikka päris mõttetu ost, kui, siis stiili pärast, minu arust on vägagi moodne, klahvid pole ka nii ebamugavad, kui paistavad.
tagasi üles
T6nnn
HV kasutaja
T6nnn

sõnum 29.04.2007 00:10:14 vasta tsitaadiga

vabandust vaatasin valesti, ma mõtlesin w810 võrdluset w610, aga tänan ka selle võrdluse eest
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 29.04.2007 00:16:35 vasta tsitaadiga

T6nnn kirjutas:
vabandust vaatasin valesti, ma mõtlesin w810 võrdluset w610, aga tänan ka selle võrdluse eest

Arvasingi hetkeks, et miks sa nii offtopikut küsid ja et ehk mõtlesid W610i'd.
Muidu minu teadmiste mööda:
W610i'l on väiksem mälukaardiformaat, õhem, 5 äratust, Walkman 2.0, TrackID, Videomängija ja kindlasti midagi veel, mille ma unustasin.
tagasi üles
külaline
HV vaatleja
külaline

sõnum 29.04.2007 08:41:34 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Telefon on ju karbis pildil

oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 29.04.2007 11:22:58 vasta tsitaadiga

Ülemised kaks pilti, kus telefon on ka näha, on ilmselt tehtud fotoaparaadiga, alumised telefoniga... Värvides ja kvaliteedis on ju vahet näha.
tagasi üles
nokkloom
HV vaatleja

sõnum 29.04.2007 14:23:52 vasta tsitaadiga

külaline kirjutas:
tsitaat:

Telefon on ju karbis pildil

Esimeses lauses sai mainutud ka, et sain seda telefoni eelnevalt kasutada. Ehk siis selleks hetkeks, kui uus telefon karbiga kohale jõudis, oli eelmine W610i mul endiselt kasutusel. Seega on kõik pildid kuni selle kirjani siiski tehtud tollesama W610i mudeliga icon_smile.gif

T6nnn kirjutas:

W610i on 6mm õhem ja 14g kergem. ja W610-l on infrapuna. Muidu kõik näitajad samad põhimõtteliselt.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.04.2007 15:00:51 vasta tsitaadiga

nokkloom kirjutas:
Hetkel leidsin ka esimese asja, mis mind vihale ajab. nimelt saab kontaktile määrata ka sissetuleva kõne pildi ja helina. Pilt hakkab kohe kenasti tööle, aga spetsiaalne helin ei taha kuidagi külge haakida. Menüüs näitabküll, et on salvestatud, aga kui sisse helistada, siis on ikka tavaline helin. icon_sad.gif
Kas valitud helin on mälukaardil või kaamera mälus? Ega sa helina asukohta vahepeal ümber pole tõstnud? Siis ta näitab kontaki all helina nime, aga helisemisel kasutatakse vaikimisi helinat.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
wex
Kreisi kasutaja

sõnum 29.04.2007 20:28:48 vasta tsitaadiga

Mis vahet sel K550i on? Hinnavahe 800.-. W610i on 512M mälukaart kaasas, mis ei kompenseeri sellist hinnavahet.
Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 113
tagasi üles
oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 29.04.2007 22:33:10 vasta tsitaadiga

T6nnn kirjutas:

W610i on 6mm õhem ja 14g kergem. ja W610-l on infrapuna. Muidu kõik näitajad samad põhimõtteliselt.[/quote]

Ja lisaks veel need, mis ma eelmises postituses mainsin, nagu Walkman 2.0 (suur vahe). Ja infrapuna on loomulikult W810i'l ka...

K550i'ga on vahe peamine see, et W610i on Walkman-telefn ehk parem muusikamängija (parema kerimisega, album art'iga, live playlist'iga, Walkman shortcut'iga ja Mega Bassiga) Kaamera on enam-vähem võrdne (kui, siis K'l parem isegi), Walkman maksab.
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 30.04.2007 14:55:02 vasta tsitaadiga

siin on võrdlus w610 ja k550 tehtud piltidest
http://www.mobile-review.com/review/sonyericsson-w610-en.shtml

siin aga allpool w610 tehtud pildid. päikeselise ilmaga on igati head pildid tulnud.
http://semania.mobilmania.cz/content/view/2389/2/

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
-mx-
HV vaatleja
-mx-

sõnum 30.04.2007 18:36:37 vasta tsitaadiga

Kas alguses tegite pika laadimise ? Kui kaua ? Telefon tundub väga 5... thumbs_up.gif
tagasi üles
nokkloom
HV vaatleja

sõnum 30.04.2007 21:22:52 vasta tsitaadiga

-mx- kirjutas:
Kas alguses tegite pika laadimise ? Kui kaua ? Telefon tundub väga 5... thumbs_up.gif

kuna kasutamisega kiiret polnud, jätsin ööseks kontorisse laadima lihtsalt...

Leidsin veel ühe kummalise asja. Nimelt ei saa ma walkmanis mingit albumit kuulates ühe sammu võrra tagasi minna kõikide albumite juurde. Pean minema päris algusesse Minu muusika alla ja sealt uuesti kaevama hakkama. Suht nüri. Või on kusagil mingi nupp, mida ma leidnud pole?

Muidu on telefon tõesti väga viis. Mida rohkem kasutan, seda rohkem rahule jään. thumbs_up.gif
tagasi üles
oliv3r
HV kasutaja
oliv3r

sõnum 30.04.2007 21:48:57 vasta tsitaadiga

Ilmselt ongi asi Walkman 2.0'is, mul samamoodi W880i'l ei lähe "Tagasi" nupuga tagasi. Väga kehv, W810i's sai ikka paremini browse'ida imo.
tagasi üles
Syncmahv
HV Guru
Syncmahv

sõnum 03.05.2007 23:35:20 vasta tsitaadiga

Tundub väga positiivne telefon olevat...
Kuna endal vana mobl otsad andis siis plaanin sama osta.
Kommentaarid: 108 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 102
tagasi üles
sakinaga
HV Guru

sõnum 14.05.2007 20:57:37 vasta tsitaadiga

Ostan ka ise selle telefoni. Tundub tore pill olema
Neville
HV vaatleja
Neville

sõnum 26.05.2007 12:38:38 vasta tsitaadiga

Kui ma ostan selle telefoni Elisast, Kliendihind:4199.- , kas mu tele2 sim kaart läheb tööle ?
igatahes ma ostan selle varsti ära, tänu foorumitele tegin oma valiku icon_razz.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Ülevaated, kasutajate hinnangud »  Ülevaade: Sony Ericsson W610i mine lehele 1, 2, 3, 4, 5, 6  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.