Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
There
HV vaatleja
|
24.04.2007 16:18:11
|
|
|
XYZ kirjutas: |
There kirjutas: |
Millest vistal see asi on, et ta aegajalt mõnele rakendusele restarti tahab teha. Et Outlook (2007) suure kasutamise järel (dokumendid, masspostitus, kalender koguaeg pidevas kasutamises) - reseti teeb ma veel saaks aru aga et Internet explorer kah täna teatas et paneb ennast korra kinni ja avab uuesti heast peast, see küll oli uus nähtus. Kas Vistal (business versioon katsetamiseks upgrade'tud xp) on mingi enda funktsioon mis rakenduste tööd sedasi reguleerib või mis? |
tee parem puhas install ja jälgi mis lehekülgedel sa ringi kolad.... |
Esimene asi: "tee puhas install" on muidugi hea soovitus ja selle "kasulikkus" pole mulle teadmata. Panid tähele et ma katsetamiseks kasutasin olemasolevat upgrade plaati. Teine soovitus: mingitel müstilistel lehtedel ringi kolamine - on arusaamatu. Enne kui masin xp peal jooksis oli korralik viirusetõrje ja arvuti tavakasutaja õigustes default. Nüüd vaid sattus "adminni" kätte kui Vista Upgrade sai ja ei ole jõudnud veel eriti kuskil kolada.
Aga IE reseti põhjuse leidsin juba: windows defenderi logist, ei meeldinud typo3 sisuhalduse 1 moodul. Tundub et rakendusi tahabki resettida win defender mingitel talle teadaolevatel põhjustel.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Raines
Kreisi kasutaja

|
24.04.2007 16:33:58
|
|
|
Ei tea kas on just õige teema aga nuh küsin siiski siin ära ei hakka uut teemat tegema. Nimelt siis on ilmselt varsti uued HDD masinasse tulemas ja seega ka vaja uus Windows installeerida. Vaataks ka siis juba Vista pole aga... küsimusi siis raffale kes seda juba omab. Kas asi funkab siiski normaalselt? Ja kas mängude töölesaamisega samasugused jamad nagu siis kui XP tuli? Ega vanemaid mänge pelada ei tahakski aga WoW,C&C Tiberium Wars ,Stalker ja siis uued tulevad mängud alles. Ja kas mõned proged mis xp peal jooksevad näiteks nero,clone cd jne. töötavad vista peal ka või siis 100% vaja kõigile vista versioon leida? Ja kas panna siis 64bit või 32bit versioon peale?
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
24.04.2007 16:38:21
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Millest vistal see asi on, et ta aegajalt mõnele rakendusele restarti tahab teha. Et Outlook (2007) suure kasutamise järel (dokumendid, masspostitus, kalender koguaeg pidevas kasutamises) - reseti teeb ma veel saaks aru aga et Internet explorer kah täna teatas et paneb ennast korra kinni ja avab uuesti heast peast, see küll oli uus nähtus. Kas Vistal (business versioon katsetamiseks upgrade'tud xp) on mingi enda funktsioon mis rakenduste tööd sedasi reguleerib või mis? |
tee parem puhas install ja jälgi mis lehekülgedel sa ringi kolad.... |
Esimene asi: "tee puhas install" on muidugi hea soovitus ja selle "kasulikkus" pole mulle teadmata. Panid tähele et ma katsetamiseks kasutasin olemasolevat upgrade plaati. Teine soovitus: mingitel müstilistel lehtedel ringi kolamine - on arusaamatu. Enne kui masin xp peal jooksis oli korralik viirusetõrje ja arvuti tavakasutaja õigustes default. Nüüd vaid sattus "adminni" kätte kui Vista Upgrade sai ja ei ole jõudnud veel eriti kuskil kolada.
Aga IE reseti põhjuse leidsin juba: windows defenderi logist, ei meeldinud typo3 sisuhalduse 1 moodul. Tundub et rakendusi tahabki resettida win defender mingitel talle teadaolevatel põhjustel. |
Sõna - kasulikkus - polnud tegelikult mõtet jutumärkidesse toppida, upgradega võib alati kaasa liikuda soovimatuid efekte, see on läbi aegade nii olnud...
reseti põhjus - kui tahad maailmale heateo teha, siis saada see MS-le, kui veab, siis seda pannakse tähele ja uuritakse ning kui tõesti midagi ohtlikku polnud, siis tehakse pisiparandus defenderile või selle definitsioonide failile....
|
|
tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
24.04.2007 16:38:49
|
|
|
Raines kirjutas: |
Ei tea kas on just õige teema aga nuh küsin siiski siin ära ei hakka uut teemat tegema. Nimelt siis on ilmselt varsti uued HDD masinasse tulemas ja seega ka vaja uus Windows installeerida. Vaataks ka siis juba Vista pole aga... küsimusi siis raffale kes seda juba omab. Kas asi funkab siiski normaalselt? Ja kas mängude töölesaamisega samasugused jamad nagu siis kui XP tuli? Ega vanemaid mänge pelada ei tahakski aga WoW,C&C Tiberium Wars ,Stalker ja siis uued tulevad mängud alles. Ja kas mõned proged mis xp peal jooksevad näiteks nero,clone cd jne. töötavad vista peal ka või siis 100% vaja kõigile vista versioon leida? Ja kas panna siis 64bit või 32bit versioon peale? |
Enamus mängu Vistaga sobivad(uuemad) kuskil peaks mingi list ka olema kindlasti vistaga ühinevatest mängudest. Mul endal Nero 6.6 Vistaga töötab ilusti. Kindlasti soovitan 32bit versiooni kuna see ühineb paremini mängude- programmidega...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
24.04.2007 16:57:39
|
|
|
njah, defender tundub täiesti mõttetu asi, kuna porris ei surfa ja igast rämpsu ka ei tõmba endale, nii et selle võiks küll välja lülitada. a samas see ilgelt pikaldane copy paste'imine on mulgi probleemiks...
off topic...tegelt tahaks ilgelt kiruda, et arvuti paneb terve maja värisema, a need on hoopis kaevetööd, mis toimuvad magistrali ja emi hotelli juures:P
nii..defenderi panin kinni..ja hoopis teine lugu, tiba kiirem, hullult vaiksem...
e6300
ga-965p-dq6
8800gts
2gb adata 800mhz
wd3200ys
|
|
tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
24.04.2007 17:46:03
|
|
|
Keegi oskab öelda kuidas saab security centery välja lülitada niimoodi et see stardides oma ohtusnõuetega taskbaril tüütama ei tuleks?
Kui UAC-i välja lülitasin siis see tüütab alti kui restarti teha.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
24.04.2007 17:53:05
|
|
|
change the way security center alerts me?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
24.04.2007 18:12:15
|
|
|
londiste kirjutas: |
change the way security center alerts me? |
Jep, aitas! 8)
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
24.04.2007 21:57:13
|
|
|
Renq kirjutas: |
njah, defender tundub täiesti mõttetu asi, kuna porris ei surfa ja igast rämpsu ka ei tõmba endale, nii et selle võiks küll välja lülitada. a samas see ilgelt pikaldane copy paste'imine on mulgi probleemiks...
off topic...tegelt tahaks ilgelt kiruda, et arvuti paneb terve maja värisema, a need on hoopis kaevetööd, mis toimuvad magistrali ja emi hotelli juures:P
nii..defenderi panin kinni..ja hoopis teine lugu, tiba kiirem, hullult vaiksem...
e6300
ga-965p-dq6
8800gts
2gb adata 800mhz
wd3200ys |
Vista oli minu Abit nf7; 2500+, 1Gb ram juures kiireim, kui xp eales.
Ma ei saa hästi aru, sinu arvuti andmed ilmselt sellised, lõpetad ühe proge toimetamise ja arvutis kohe märgatav jõudluse kasv. Mida paganat
Siin arvutimaailmas on siis küll miskit mäda, kui sellise konfiga arvuti aeglasem kui minu vanake.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kussu
HV veteran

|
24.04.2007 22:57:52
|
|
|
Ei suuda kuidagi Vista masinale https (loe: OWA) certi installida, et asi toimiks. Ütleb küll, et cert installed, kuid Root certide all teda ei ole ja IE kisendab. XP masinatel toimib cert ideaalselt.
Ideid?
Kui kellelgi viitsimist/aega katsetada annan PS-is lehe adre kus certi vaja installida.
Muidu võiks ju ka ilma cerdi installita OWA-t kasutada, kuid tahaks Outlooki üle https-i kasutada.
KuSSu
|
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
25.04.2007 01:29:13
|
|
|
tundub, et mu õnn oli üürike...praegu juba pikemat aega jälle arvuti müriseb...(loe:mõtleb)
samas kiire on ta endiselt ja väga, lihtsalt see müra häirib:(
ei tahaks hästi uskuda, et asi defenderis...a milleski peab see ju olema...
|
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
25.04.2007 11:54:06
|
|
|
Installisin Vista profiilis olevale läpakale uuesti peale. Seekord Ultimate versioon. Varem oli mul mõned bugid, näiteks Creative Zen Microle ei olnud draivereid, lcd heledust ei saanud muuta, standby (mitte hibernate) peale minnes jooksis arvuti kokku, ja midagi oli vist veel aga ei meenu.
Igatahes positiivne on see, et need vead parandatud ja asi nagu töötab. Tookord oli imelik vel see, et peale nädalast kasutamist jooksis vista täiesti umbe. Kõik muutus 2x aeglasemsk ja hakkas erroreid viskama. Ei saanudki aru mis tal oli. Loodan, et seda jama enam pole, siis jään kauemaks kasutama. Aga nuh, mac os oleks ikkagi tegijam
|
|
tagasi üles |
|
 |
Raines
Kreisi kasutaja

|
25.04.2007 12:41:38
|
|
|
Kuidas nii sai panna ,et 1 HDD peal on XP Pro ja Vista ja startides küsib ,et kummaga tahad sisse minna
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
25.04.2007 13:09:12
|
|
|
algul installid xp ja seejärel vista ja valik tekib ise
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
25.04.2007 13:27:55
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Vista oli minu Abit nf7; 2500+, 1Gb ram juures kiireim, kui xp eales. |
järelikult pole sa tükk aega maitsnud puhast XP'd
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
26.04.2007 07:40:16
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
jägaja kirjutas: |
Vista oli minu Abit nf7; 2500+, 1Gb ram juures kiireim, kui xp eales. |
järelikult pole sa tükk aega maitsnud puhast XP'd  |
miski kolm nädalat tagasi läksin XP peale tagasi, on ikka uimerdis küll vistaga võrreldes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
26.04.2007 08:44:08
|
|
|
see uimerdise asi on küll uskumatu...mul tunne, et kui saaks oma asjad välisele kettale hoiule panna, paneks isegi xp tagasi peale...
|
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
26.04.2007 10:13:01
|
|
|
Oleneb muidugi... kui upgradeda oma p*ska täis XP Vistaks, siis uimerdab muidugi... ja allapoole miinimumnõudeid uimerdab ka... aga muidu peaks olema kiirem kui XP...
|
|
tagasi üles |
|
 |
raydnoper
HV kasutaja
|
26.04.2007 11:21:12
|
|
|
Aga Mihkel, miks kiirem ? Oled teinud teadusliku mõõtmise - võtad samade näitajatega masinad, ühel XP, teisel Vista ja võrdled kiiruseid ? Ma ei mõtle siin mingit DX10 spetsiifilist, alustuseks GUI-responsiveness näiteks... Ahjaa, enne kontrollida, et kunstlikud viivitused oleksid mõlemal OS-l samaks seatud. On keegi üldse sellist testi teinud ?
Ma üldiselt ei mõista seda 'Vista kiirem kui XP' haipi. Põhiline argument näib, et kui pead lihtsalt õigete näitajatega masina võtma... No tont, XP läks ka kiiremaks, viskad aga rauda juurde ja läheb nagu lusti...
Nagu mainitud, DX10 on teine teema.
Edit: Ahjaa, tahtsin küsida - kas Aero on siis kiirem kui XP Native Interface ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
26.04.2007 11:48:50
|
|
|
Aero tundub kiirem olevat, pead ei julge anda... Ei oska isegi arvata miks, aga profiilis oleval lauamasina (võrdlemisi puhta) XP installi puhul avanesid nii Office programmid, Firefox kui ka Visual Studio märgatavalt (4-5 sekundit) aeglasemalt, kui samal masinal Vista installi puhul... teaduslikult mõõtnud ei ole ...
Vista on kiirem kui XP sama rauakonfi puhul, kui see ületab Vista miinimumnõuded, loomulikult ei tasu XP miinimumnõuete juures võrdlusi tegema hakata ... Kuskil (ei mäleta enam, võibolla isegi siin teemas) oli juttu sellest, et nõrga konfi puhul on ka Ubuntu aeglasem, kui XP...
Aga üldiselt, eks ta maitse asi ole, kellele ema, kellele tütar... XP'l on oma võlud olemas ja Vistal on oma valud olemas, siiski minu jaoks kaaluvad Vista võlud üle Vista valud...
|
|
tagasi üles |
|
 |
raydnoper
HV kasutaja
|
26.04.2007 16:00:24
|
|
|
Aga ise kasutad ikka MacBooki ?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
26.04.2007 16:58:02
|
|
|
raydnoper kirjutas: |
Aga ise kasutad ikka MacBooki ?  |
Krt, allkiri on vana... tegelikult on pool nädalat näppude all HP Pavilion tx1020ea... Aga jah, kasutasin MacBooki... Riistvaraplatvormina, MacOsXi koperdasin sisse siis, kui oli vaja iPodile lugusid panna... Mis mind häiris, on see, et Macile ei olnud normaalset mail/calendar/contacts programmi ühes (Outlook 2007 näiteks võimaldab e-kirja kohe taskiks lohistada või kalendrisse kohtumise märkmeteks panna)... aga see on juba teine ooper
|
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran

|
|
tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV veteran

|
28.04.2007 12:49:47
|
|
|
Ise läheks suht laksust Vistale üle, kui saaks SB Live 24-bit kaardi Speaker Settingu paneeli tööle. Vaja supaka Cutoff käsitsi määrata, muidu ei tee see piuksugi ja ilma bassita on suht nüri muusikat kuulata/ filme vaadata. Hetkel ainuke asi, mis takistab Vista peale üleminekut - XP-st vaja niikuinii lahti saada, see juba suht hapu pärast 2a kasutamist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
keitz
HV vaatleja

|
29.04.2007 14:03:48
|
|
|
Tereeee, selline mure et mille pärast mul Windows vista ultimate build 6000 käivitub üle 5e minuti . Jooksutab seda rohelist riba seal ja passi ennast lolliks ja eriti valus on kui midagi installid ja restarti nõuab. Ja olen näinud ise kuidas mingid lihtsad läpakad vista premiumit mõne sekundiga käivitavad.
Riistvara on mul AMD Athlon 64 X2 4600+, 2GB DDR2 Corsair, NF570 SLI chip , 2xVGA 512MB nVidia 7950GT, HDD 400GB S-ATA, Seasonic 600W, peaks ju vistat jooksutama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|