Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
corvette
HV veteran
|
16.04.2007 16:04:46
Intel BadAxe2 (D975XBX2) |
|
|
Teeme siis BadAxe2 teemaga otsad lahti,
alustades ühest probleemist, millest mai saa kuidagi üle ega ümber.
Probleem selline: Emaplaadi CPU ventika konnektor ei täida oma kohustusi korrektselt.
Teadu pärast peaks sellel emaplaadil olema selline süsteem nagu "Intel Precision Cooling Technology"...or whatever... ehk nö "Fan Speed Control" ehk ühesõnaga selline süsteem, mis kontrollib protsessori temperatuuri ning selle järgi seadistab vastavalt prose ventika kiirust. See peaks kindlasti tavaline asi enamustel tänapäevastel emaplaatidel olema ning seega ei tohiks ka natukenegi arvutit tundvale inimsele väga tundmatu maa olla.
Nii, mida ma selle kõigega öelda tahan on see, et protsessori peal istuv Zalman CNPS9500AT töötab pidevalt maksimaal pööretel, ehk 2500rpm.
Ventika pöörete automaatsest regulleerimisest pole haisugi.
Sellel jahutil pole pakis kaasas Fanmate Controllerit, kuna see on just mõeldud protsessori temperatuuri järgi töötama. Nii et manuaalselt ma seda teha ei saa.
BIOS'i olen uuendanud 2 korda. Esimene kord sai uuendatud kui tuli välja veebruarikuu BIOS uuendus ning teinekord sai märtsikuu uuendus peale pandud, aga kumbki selles vallas muutusi ei toonud.
BIOS'is on järgmine koht:
Advanced -> Boot Configuration
http://www.corvette.pri.ee/Pildid/bios/DSC00228.JPG
...ning seadistus on hetkel seal niisugune
http://www.corvette.pri.ee/Pildid/bios/DSC00229.JPG
Mistahes või kuidas neid väärtusi seal muuta, ei juhtu mitte midagi. Kõik kombinatsioonid on läbiproovitud
Isegi emaplaadi kasutusjuhend pole just kõige adekvaatsem sellekohapeal.
Bios näitab prose temperatuuriks keskmiselt 38C
CoreTemp näitab kesmiselt core#1: 20C ja core#2: 20C
Ei tohiks ju need näitajad väga tõsised olla, et sundida ventikat maksimaal kiirusel töötama???
Niih, olen proovinud...
...teist ventikat, panin inteli inbox jahuti taha ning see pani ka maksimaalselt 1600rpm (see peaks ju see olema inbox variandi max pöörded ) Seega järeldan sellest, et viga tuleb emaplaadist või sellega seonduvast.
...ja uuendasin BIOS'i, aga ei midagi.
...BIOSi konfigureerimine ei lubanud midagi.
...Mõtlesin et ostan 60.- eest Fanmatei juurde ja ühendan järgi, aga võta näpust, jahutil on 4-pin otsik kuid Fanmatel 3-pin otsik.
...Kusjuures selgus, et ka sellel emaplaadil on veel teine pistik, ehk CaseFan pistik, mis on samuti 4-pinniline reguleerimiseks pöördeid, kuid ka see ei tööta, ikka laseb 2500rpm.
...On jäänud minu silmis veel üksvariant, ehk garantii. Kuid enne mõtlesin et küsin veel üle ja ehk leidub mõni kes tunneb asja või silmitsi olnud taolise probleemiga.
Mehed...Aidake!! Tahtsin vaikset arvutit, teine aga lärmab nagu reaktiivlennuk.
EDIT:
Ahjaa, panen arvuti konfi ka siia selgemalt kirja:
Intel Core2Duo E6300 1.8GHz
Intel D975XBX2 BadAxe2
2x1GB Adata DDR2
Zalmantech CNPS9500AT
Geforce GTS8800 640MB
Win XP Prof. SP2
viimati muutis corvette 17.04.2007 23:48:48, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
High-Q
HV Guru

|
17.04.2007 09:03:38
|
|
|
mitme soonega on zalmani jahutuse vendi kaabel? minu teada peaks see olema 3-mega ja seega inteli mõttes see ei toimi. mul sama asi: pidin fanmate vahele toppima. vana amd cool'n'quiet sai 3pin-iga ilusti hakkama, inteli omadel on asi veidi teisiti, seal on 4 soont vaja.
|
|
Kommentaarid: 107 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
17.04.2007 10:03:52
|
|
|
Zalman CNPS9500AT-l on 4 soonega kaabel. Aga Intel D975XBX2 ei paista olevat nende laudade hulhas millel see pöörete automaatne muutmine toimib.
http://www.zalman.co.kr/product/cooler/9500_LED_775_eng.html
E: Seal ei paista olevat ühtegi laudea millel oleks Intel-i 965 või 975 cip.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
17.04.2007 12:29:13
|
|
|
jah, CNPS9500AT on 4 soonega ja ka see inbox jahuti oli 4 soonega mida proovisin (mainisin ka eelnevalt ehk 3-pin ja 4-pin)...seega Fanmate't külge panna eriti ei saa.
Jah, Zalmani kodukal seda emaplaati väljatoodud tõesti ei ole, aga vist see peaks ka suht hiline toode olema võrreldes loetelus olevatega
Igatahes see koht BIOS'is, mille ma välja tõin, peaks ju olema see koht, kus seda regulleerida saab
See plate peaks kindlasti seda asja toetama, sest ka manualis on kirjas:
http://www.corvette.pri.ee/Pildid/bios/scan0001.jpg
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
17.04.2007 13:52:52
|
|
|
Raiku, ...tead mees....kohe esimesel päeval mil ma siia foorumisse astusin hakkasid sa mulle meeldima...ja tead, ka nüüd annaks sulle musu.
See programmijupp lubab nüüdsest tõesti mul ise regullida ventikate kiirusi. Küll kahjuks ei tee ta seda automaatselt vastavalt temperatuurile, mai tea miks, vbl on emaplaadi jaoks 30C piisavalt kuum ja lükkabki kõik põhja, aga ma rahul ka manuaalselt kruttimisega.
Miks nad huvitav seda progejuppi kohe emaplaadiga kaasa ei pand...
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
17.04.2007 14:13:07
|
|
|
Vaata, seal üleval on selline koht nagu Tune... ja sealt peaks saama määrata ka millisel prose temperatuuril CPU fan hakkab täiskiirusega uhama jne...
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
corvette
HV veteran
|
17.04.2007 23:48:24
|
|
|
Jah, sealt saab näppida tõesti, aga huvitav et ta mul CPU Zoneis ühtki väärtust muuta ei lase, Temp Zone A ja Temp Zone B's lasi küll...imelik, aga eks vaatan edasi.
Kuigi olen rahul ka manuaalsega.
|
|
   |
48 |
|
tagasi üles |
|
 |
busse
HV veteran
|
19.04.2007 16:57:22
|
|
|
on kellelgi selle programmiga bad axe2 tekkinud olukordi, kus asi paneb pange ja enam ei hakka tööle kui resa ei tee?
_________________ http://foto.urmo.ee/ |
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
Raiku
HV Guru

|
19.04.2007 21:02:48
|
|
|
CPU-Z tekitab talle probleeme... isegi kui (enne) kinni ära paned tolle... ainult peale resa töötab siis DCC
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
jonnipunn
HV kasutaja

|
19.04.2007 21:18:52
|
|
|
Hmm... profiilis mul leiduv kooslus toimib küll laitmatult ja ilma igatsorti muu (n. Intel Destop Control Center) abivahendi kaasabil.
Fanmate istub ka 4pin'i pessa ilusti, kuna "key" on ilusti 3 pinni tsentris.
Ja see Intel'i kiirusevärk nõuab peale Bios'es seadistamist arvuti täieliku väljalülitamist... vähemalt omal olen sel moel viimase 3 Inteli plaadiga alati käitund ja kõik toimib.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|