praegune kellaaeg 19.06.2025 20:10:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Asassin
HV kasutaja
|
13.04.2003 12:07:14
Jama vindiga |
|
|
Probla selles, et kui kettal on suurem koormus hakkab asi imelikku ja üsna valju häält tegema(sellist kolksuvat) ja temp on ka lahtise kastiga üle 40°(enne oli mingi 35),samas prose on 36° ja system 34°, ketas on seagate U6 st 40gb 5400rpm. Kas asi hakkab ära väsima vä?
|
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
13.04.2003 17:26:37
|
|
|
Ei tea ju öelda, kas sul sama probleem on, aga endal oli ka kunagi taoline juhtum... tõsi, tegu oli ühe teise firma tootega, kuid põhiline oli umbes sama - kõvaketas kuumenes üsna kähku [kusagil 0,5 kuni 1,5 tunni jooksul olenevalt selle kasutusest] kusagile 40 ja 60 kraadi vahepeale, siis hakkas tegema kahtlaseid helisid ja varsti pärast seda lihtsalt suri ära... esialgu aitas veel see, kui pisikese lopsu vastu kõvakat andsid, siis ärkas uuesti ellu, kuid seda mitte eriti pikaks ajaks... ise küll spetsiaalset kõvaketta jahutust tollal ei proovinud, kuid ni palju, kui siit lugenud olen, on mõnel ka see aidanud... samas oli minu pujul üsna tõenäoliselt tegemist elektroonika veaga ja seega poleks see kõvaketas ka koos spets jahutusega väga kaua enam vastu pidanud... ostsin uue kõvaketta ja lasin vajalikud andmed sinna peale ning elasin edasi... kõvakat remonti viima ei hakanud, kuna garantiienam ei kehtinud ja üsna tõenäoliselt oleks remont üsnagi kulukaks läinud ja pealegi oleksin ma varsti nagunii ühe mahukama kõvaketta selle kõrvale ostnud...
_________________ marmer - minu pere tagasihoidlik kodukas ja
lingikogu ... |
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Asassin
HV kasutaja
|
13.04.2003 17:44:12
|
|
|
Nüüd võtsin radikalt vendi ära ja panin vindile puhuma, enam pole ära surnd(vahel kolksub ikka), aga krt nüüd on prose 42°, homme lähen ostan ühe vendi juurde.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raido357
HV veteran
|
13.04.2003 18:36:11
|
|
|
Asassin kirjutas: |
Nüüd võtsin radikalt vendi ära ja panin vindile puhuma, enam pole ära surnd(vahel kolksub ikka), aga krt nüüd on prose 42°, homme lähen ostan ühe vendi juurde. |
heh, mina ei tea ylse kui soe ketas on, kusagil 40-50'C on korpuse plekk, ning ketas selles veel paari mm kaugusel, prose 42'C? mis h2daldad mul 49-52'c
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
13.04.2003 18:58:41
|
|
|
Kui juba tempide peale jutt läks, siis mul on selliste komponentidega sellised näitajad ja pean neid üsnagi normaalseks ja lepiks vaid ainult natuke kõrgematega - loomulikult oleneb lõpptulemus ümbritsevast keskkonnast, kuid ega meist ju keegi oma arvutit päris saunalaval ka ju ei hoia vaid elame ikka kõik enam-vähem ühesuguses temperatuuriskaalas nii umbes 18 ja 25 kraadi vahel ma arvan, mis ei tähenda loomulikult, et erandeid poleks... niisiis näitajad sellised:
Prose on AMD Athlon XP Palomino 1900+ (originaalne 1700+, fsb=144) - cooleriks Spire WhispeRock II - temperatuur kõigub kusagil 25 ja 35 kraadi vahel...
Kõvaketas on Maxtor D740X seeria 20GB'ne - eraldi ventikat pole - temperatuur on vahemikus 30 kuni 35 ja harva isegi kuni 40 kraadi...
Kastiks on mingi Codegen oma 300W toitekaga - peale toiteka vendi on kastis veel üks vent kohe toiteka all - kasti temperatuur jääb vahemikku 20 kuni 30 kraadi ja ainult vahel harva natuke üle 30 kraadi...
... muide, olukord paranes päris hästi peale seda, kui paigaldasin korpusesse selle lisa ventika... enne seda olid temperatuurid prosel 35-45, kõvakettal 35-45, kastis 25-35 kraadi, niiet igas osas pea 5 kraadi temperatuuri alanemist... soovitan seda moodust ka kõigile teistele soojalt, kes seda veel teinud pole ja veel ühte tähtsat asja - selle lisaventika muretsemisega koos võiks netist laadida ka mõne ventikate pöördeid reguleerida võimaldava proge, millega oleks võimalik siis tagada etteantud temperatuurid võimalikult madalatel pööretel, kuna vastasel juhul võib juhtuda, et need ventikad undavad pea kogu aeg täispööretel ja siis on vaikusega lõpp peal... ise kasutan sellise progena SpeedFan'i viimast versiooni...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Asassin
HV kasutaja
|
13.04.2003 20:07:12
|
|
|
Asi polegi selles et see 43° oleks vindi jaoks liiga suur, probla on selles, et enne see üle 35° ei tõusnud kunagi ja ei kolksunud kah.
Muidu kui radikal vent peal on prose(AXP 1600+) 35°-36° ja sys 33°-35°
|
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
13.04.2003 20:41:13
|
|
|
Asi polegi selles et see 43° oleks vindi jaoks liiga suur, probla on selles, et enne see üle 35° ei tõusnud kunagi ja ei kolksunud kah.
Muidu kui radikal vent peal on prose(AXP 1600+) 35°-36° ja sys 33°-35° |
... tjah, antud juhul võiks süsteemi temp. natuke madalam olla, aga ju siis see kõvaketta temp. tõstab ka süsteemi tempi kõrgemale... muidu peaks süsteemi temp. prose omast ikka kusagil 5-10 kraadi madalam olema... proovi ikka kastile üks lisa vent sinna taha toiteka alla välja puhuma panna ja asi peaks tunduvalt paremaks minema, ka kõvaketta temperatuur peaks langema... kõvaketta tempi alandamiseks on muidugi kõige parem lisada ka veel kõvakale eraldi jahutusventikas = kui suudad kõvaketta tempi stabiilsena madalamal kusagil 35 kraadi kandis hoida, siis pole ka karta, et ta elektroonika kuumenemise tõttu lähemas tulevikus läbi läheks ning ka mehaanika peaks kõvakal madalama tempiga paremini toimima...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Asassin
HV kasutaja
|
13.04.2003 20:48:15
|
|
|
KosMa kirjutas: |
Muidu kui radikal vent peal on prose(AXP 1600+) 35°-36° ja sys 33°-35° |
... tjah, antud juhul võiks süsteemi temp. |
Sys temp on seeperast selline, et mul veel chipsetil Waterblocki veel pole ja radikas kütab õhu soojaks, varsti panen 120mm(või veel suurema)vendi radikalt sooja õhku korpusest välja imema, siis peaks korpuses õhk jahedamaks minema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
13.04.2003 21:04:21
|
|
|
Nojah, mul endal on selleks korpuse lisavendiks näiteks üks 80mm Q-Tec'i ventikas - Beestingus maksab 90 eeku
... muide, kui sa just enda korpusele eraldi kruvide jaoks ei kavatse auke puurima hakata, siis tea, et igale korpusele sobivad ikka kindlate mõõtudega vendid... näiteks minu korpusele ei saagi suuremaid kui 80mm tagapaneeli külge kinnitada = paneks ka hea meelega selle asemele mõne 90 või isegi 120mm ventika, kuid ei saa, niiet mõõda ikka enne selle lisaventika ostmist võimalik suurus üle... kruviaukude tsentrite vahekaugus on üldiselt 1cm väiksem, kui sobiva ventika mõõt ehk siis antud juhul minu kastil on ventika kruvide tsentrite vahekaugus 70mm...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
Asassin
HV kasutaja
|
13.04.2003 22:20:10
|
|
|
KosMa kirjutas: |
muide, kui sa just enda korpusele eraldi kruvide jaoks ei kavatse auke puurima hakata, siis tea, et igale korpusele sobivad ikka kindlate mõõtudega vendid |
Lisaks kruviaukudele tuleb mul ka korpusesse 120 mm auk lõigata, sest muidu poleks suurest vendist kasu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KosMa
Kreisi kasutaja

|
13.04.2003 22:30:40
|
|
|
Lisaks kruviaukudele tuleb mul ka korpusesse 120 mm auk lõigata, sest muidu poleks suurest vendist kasu. |
... täpselt, täpselt... aga asjalikematele pole see vist eriliseks probleemiks...
lingikogu ... |
|
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|