Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
react
Kreisi kasutaja

|
12.11.2006 02:01:40
SpeedTouch 780 + LinkSys WRT54G WDS reiimis |
|
|
Kuna Speedtouchi levi ei ulatu päris magamistoani siis mõtlesin et hea oleks levi laiendada vähe kuna see WRT purk nagunii üle. Mure selles ainult, et ei hakanud mul see kooslus kuigi hästi tööle.
Speedtouchi veebiliidesest panin WDS'i peale, otsisin AP'sid, leidis Linksys'i üles ja panin ilusti linnukese ette, et toda kasutaks. Linksysil samamoodi, panin WDS settingsitest mingi asja LAN peale, ja kirjutasin kõrvalolevasse aknasse Speedtouchi MAC aadressi. Kanali panin samaks mõlemal. Proovisin ka sama SSID'ga. Ei aitanud midagi. Linksysis nett puudus. Linksysis valisin nii, et ta netti ühendamiseks mingit IP'd ei paneks, ainult gateway panin. (Kuskil oli valik, et kas DHCP, käsitsi IP või siis PPoE jne. Sealt valisin disabled)
Idee poolest peaks ju nüüd töötama? Aga ei näitanud Linksys et WDS signaal olemas oleks, ja kui läpaks ühendus sinna siis puudus nett ka seal.
kellelgi näpunäiteid mida ma valesti tegin? Või kus viga võib peituda.
Infoks veel niipalju et Linksysil peal kõige uuem dd-wrt. ja purk ise v.3.1 .Speedtouchil soft 5.4 midagi.
|
|
Kommentaarid: 66 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
taifunk
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
3 :: |
5 :: |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
12.11.2006 02:33:57
|
|
|
Ok, tänud. Uurin asja vähe. Võibolla vaatasin MAC aadressi ka valesti, ma ei tea kas tal on üks või mitu. Praegu pole käepärast ka.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifi.ee
Kreisi kasutaja
|
13.11.2006 12:52:14
WDS pole standard |
|
|
WDS (wireless distribution system) ei ole standard vaid tootja enese väljatöötlus.
WDS Thomsoni ja Linksys vahel ei peagi toimima, kuid võib WDS pritsiip: enne proovi, siis osta.
_________________ WiFi/WiMax.ee traadita Interneti levialad
WiFi oskusteave: http://wiki.wifi.ee/index.php/Esileht
Roosikrantsi 9. Tallinn EMail: veljo(at)wifi.ee |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
EvilMick007
HV veteran
|
15.11.2006 10:07:24
|
|
|
Linksysi enda mingitel seadmetel oli kunagi peal kirjas, et võrgu laiendus funktsioon on ainult linksysi enda seadmetega ühilduv.
_________________ Pentestimise ja küberturbe konsultatsiooni soovi korral võib kirjutada.. |
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
1 :: |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2ep
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
kedambarai
HV kasutaja

|
15.11.2006 18:08:17
|
|
|
selleks et laiendada mina ei kasutand üldse wdssi - mul oli enne vana adsl modem ja enda wifi ruuter (buffalo). ruuter helistas läbi modemi internetti ja oli router mode-s. nüüd sain kah speedtouch 780, panin ühte netipessa oma vana buffalo ja sättisin peale bridge mode (netti helistab nüüd speedtouch). buffalole suurem juhtmega antenn ja wifi möllab 100m kaugusel akna taga ka kõik endine wifi struktuur jäi samaks.
speedtouchil keerasin wifi kinni kuna antenn on nii mõttetu. ainuke puudus et on nüüd kaks karpi kõrvuti (no enne oli ka aga vana modem oli jupp maad pisem)
_________________ k. |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
03.04.2007 21:00:40
|
|
|
Upitan natuke vana teemat.
Mul täpselt sama jama, et tänu digiTVle peab kogu masina värk olema elutoas ja sealt wifi ei ulatu kabinetti.
Kaabliga pole mingit võimalust seda sinna viia kahjuks. Hetkel speedtouchi otsas wrt54g.
Iseenesest on igas toas olemas sellised pesad. Väga mõnus oleks kui tuppa tuleks ainult üks kaabel, kuhu oleks võimalik ruuter vahele panna ja nii igasse tuppa ühendus saata. Kahjuks tuleb igasse tuppa loomulikult eraldi kaabel ja kõik need saavad alguse kuskil koridoris olevast kapist. Välisukse taga ripplae all on küll kõik kaablid näha, aga isegi kui tahta sinna miski masin panna, siis elektrit pole selle jaoks kuskilt võtta.
Krt, võta või kabinetti teine ühendus
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
obundra
Kreisi kasutaja

|
03.04.2007 22:03:09
|
|
|
Aga elektrit saad seadmetele anda ju samuti läbi selle pildil oleva pesa.PoE (Power-over-Ethernet) lahendusel nimeks.
_________________ Hold the heathen hammer high! |
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
25 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifi.ee
Kreisi kasutaja
|
06.04.2007 13:48:00
220V/ IP |
|
|
Elionis saabuvad müügile seadmed, mis levitavad nettust elektrivõrgus. Trafod piiravad taolise võrgu levi.
Uues elamukvartalis saab luua elektrivõrgu ja IP -võrgu üheskoos alajaamade abil, kus trafode asemel kasutatakse pooljuhte.
Pildilolev on mõeldud kodukasutajale.
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
wifi.ee
Kreisi kasutaja
|
07.04.2007 11:58:33
suveks müügil |
|
|
Pildilolevat NETGEAR testib, seejärel tuleb uurimisele Linksys.
suveks on otsus tehtud ja valitud karp poes müügil.
|
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
07.04.2007 13:10:00
|
|
|
Sai ostetud see müügis olev asi. Töötab täiesti probleemivabalt. Kes juhtmeid ei viitsi vedada või ei saa nagu mina, siis on see väga hea lahendus
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
07.04.2007 15:27:51
|
|
|
Hetkel on vahemaa ~10-15 m läbi kolme seina (kaks tellistest korstent ja sis ilmselt puit v fibo vms. vana restaureeritud majaga tegu). pole viitsinud kaugemale viia teda. Igatahes nii on pilt 5+. Kui on huvi võin ta kuskile kaugemale ka paigutada ja vaadata mis siis teeb. Oli öeldud ka et ühe maja piires peaks töötama. St siis 40m umbes.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
07.04.2007 17:17:45
|
|
|
Peale digiTV muid asju ka suudab saata?
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
react
Kreisi kasutaja

|
08.04.2007 09:04:07
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Peale digiTV muid asju ka suudab saata? |
See on se kehva asi, et wifit ta ei laienda. Aga ma pole lähemalt uurinud seda riistapuud. Ilmselt annab seda ruuterit vähe näppida, aga ma ei kujuta ette mis temaga teha annab. Elioni poolt ilmselt eelseadistatud nad.
|
|
   |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
09.04.2007 10:40:54
|
|
|
react kirjutas: |
See on se kehva asi, et wifit ta ei laienda. Aga ma pole lähemalt uurinud seda riistapuud. Ilmselt annab seda ruuterit vähe näppida, aga ma ei kujuta ette mis temaga teha annab. Elioni poolt ilmselt eelseadistatud nad. |
Ostsin endale ka sellise ja igati hea tundub
Disain on muidugi teine asi
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
26.03.2008 12:08:07
|
|
|
Tõstaks teemat enda murega. Tahaks 2 olemasolevat ST 780WL'i omavahel WDS-i tegema panna. Üks ühele, teine teisele korrusele. See õpetus on aga maru lakooniline. Milleks tuleks klientruuter algselt konfida? Sillaks või ruuteriks? Või pole vahet? Tahaks netti nii juhtmega kui ka ilma. Kas SSID peab ka sama olema või ei? Kas netijuhtme otsas oleval ruuteril on vaja ka see "enable WDS" linnuke panna ja sealt teise seadmega siduda? Kui klientruuteri antenn sellise 5dB antenniga asendada, kas siis tundlikkus suureneb oluliselt? Vajadusel tinakolvi kasutamine, et ST külge vastav pesa orgunnida, ei ole probleem.
Panin mõlemad sama kanali peale, sama WEP, mõlemal pool "WDS enabled", nett edasi ei kandu.
Edit: vaatasin, et polegi vaja joota, ruuteri emaplaadil on antenn ühenduses ilusti pistikuga.
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
05.04.2010 10:46:07
|
|
|
react kirjutas: |
See on se kehva asi, et wifit ta ei laienda. Aga ma pole lähemalt uurinud seda riistapuud. Ilmselt annab seda ruuterit vähe näppida, aga ma ei kujuta ette mis temaga teha annab. Elioni poolt ilmselt eelseadistatud nad. |
Kaevame siis väga vana teema üles.
Kuna pool Ruckuse komplektist andis otsad, siis sai teistpoolt natuke uuritud.
Katki läks vastuvõtja - 2111.
Saatjaks on Ruckus 2825. Peale tehase seadistuse taastamist on tegu "tavalise" ruuteriga. Signaal paistab speedtouchi omast igatahes parem olevat.
Ox isegi müüb seda sel viisil - http://www.ox.ee/est/product/151764. Hind on muidugi räme seal.
|
|
   |
182 |
|
tagasi üles |
|