Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Spott
HV Guru

|
12.04.2003 17:49:02
|
|
|
Ei näinud teemal enam seost Kasulike näpunäidetega. Seega tõstsin Rauafoorumisse, kus rahval lõbusam omavahel vaielda
Või oleks Võitlustanner parem
PS: Minu seisukohad ühtivad 100% Mairo22 omadega ja keegi pole veel suutnud mulle selgitada, miks see ülekiirendamine nii seksikas on
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
6 :: |
0 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
efera
HV kasutaja

|
12.04.2003 19:53:31
|
|
|
tsitaat: |
esimesed BIOS'i kaudu klokkida saavad prosed olid alates Celeron 300A'st Abiti poolt, nii et selle jutuga võid seenele sõita
|
aga ma ei tee seda siiski, sest ma sain vabalt biosist siinikiirust muuta.. 8)
_________________ 90% of people give too much of a fuck about most things. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
kiil147
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
3 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
millivatt
Kreisi kasutaja

|
12.04.2003 20:00:51
|
|
|
hotsepp kirjutas: |
Raha läheb, raha tuleb aga s6brad jäävad! |
sõpru tuleb ja läheb, aga vaenlasi koguneb
|
|
   |
1 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
kiil147
HV kasutaja

|
12.04.2003 20:03:08
|
|
|
PS: Minu seisukohad ühtivad 100% Mairo22 omadega ja keegi pole veel suutnud mulle selgitada, miks see ülekiirendamine nii seksikas on [/quote]
noh näitek skui sul samsl ajal kaks normalset jonestus prokret tötap ja keki vaadap teve auti kautu filmi telekast siis on vahe kük kas sul on 1,5 või minki 2,4
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
12.04.2003 22:25:18
|
|
|
krt kiil, sul on midagi eesti keele vastu v?
anyway, klokkimine. kes oskab ja tahab, ning julgeb võtta selle väikese riski, see laseb aga kiirust peale 8) kes ei oska, ega julge, see ärgu parem näppigu!
see, et üks tyyp keeras omale kellad taha selle kiirendamisega, ei tähenda nüüd veel küll surt midagi, ikka juhtub. F1 vennad panevad ka puusse, aga ikka ehitavad ja tuunivad, ning sõidavad edasi
teema pealkiri on küll jube hirmutav kui vaatasin sis mõcin küll juba, et ei tea, kes nüüd surma on saanud sis prose plahvatamise tõttu
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
12.04.2003 22:26:57
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
krt kiil, sul on midagi eesti keele vastu v?
anyway, klokkimine. kes oskab ja tahab, ning julgeb võtta selle väikese riski, see laseb aga kiirust peale 8) kes ei oska, ega julge, see ärgu parem näppigu!
see, et üks tyyp keeras omale kellad taha selle kiirendamisega, ei tähenda nüüd veel küll surt midagi, ikka juhtub. F1 vennad panevad ka puusse, aga ikka ehitavad ja tuunivad, ning sõidavad edasi
teema pealkiri on küll jube hirmutav kui vaatasin sis mõcin küll juba, et ei tea, kes nüüd surma on saanud sis prose plahvatamise tõttu  |
? riskid? millised on riskid? minu meelest riksid tekkivad ainult siis, kui hakkad volte liiga kõrgeks ajama.
|
|
Kommentaarid: 214 loe/lisa |
   |
4 :: |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
Arvo Cobrietti
HV Guru

|
12.04.2003 22:27:32
|
|
|
mairo22 ei ole juba selles mõttes klokkida, et tegu (eeldan) 1800+ palominoga ja selle saad kehva vaikse jahutuse juures mingi 2100-2200+ peale kui on hea prose. samas kui kiirust vaja pole oleks võind ka 1GHz prose juurde jääda, oleks oma igapäevased asjad ära saanud teha ja arvutit ostes vähem raha välja käima ning selle mujale paigutada. samas see 2700 pulk töötab sul ka "pool-jõude" seal.
kui mingi 1kilo eequne tbred on võimalik def voltidega +50%prose kiirusele juure keerata, siis mis selles halba, sama prose võib waferi peal 2800+ prosega vabalt kõrvuti olla.
põmst igaüks teab mis teeb, ega see klokkimine ei olegi kohustuslik, peaasi et ise oma raaliga rahul.
|
|
Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
12.04.2003 23:36:19
|
|
|
noh, ma ücingi väikese riski see oli rohkem nii tunde tekitamisex öelnud vms ex teoreetiliselt vb on risk mingi klokkamise juures, aga ex see on suht olematu miudugi.
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sharkxs
Kreisi kasutaja

|
12.04.2003 23:45:06
|
|
|
ega jah pole enne 486 kuulnud mida klokkida saab biosi kaudu sellistel romudel on bios bigem ilu asi kust võid näha kirja et 486 prose mingi 60hzs on inteli suurim kaubamärk
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
11 :: |
2 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
12.04.2003 23:54:39
:) |
|
|
klokkimisega saab näiteks uue prose ostu edasi lükata...
u know what i mean
|
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
13.04.2003 00:10:25
|
|
|
hmm, mina seda niimoodi ei näe näiteks! kui uue prose ostad, saad ju kohe ka seda klokkida, right?! no samas jah, saan aru, kui sul on koguaeg olnud prose def'i peal(omal näiteks ongi), ja sis hakkab ikka juba rämedalt aeglasex asi jääma, pigem mingi teatud ap. sis tegelt. no sellisel juhul võib ju öelda, et vb natuke annab sis asja päästa ja uue prose ostmist edasi lykata vana klokkimisega.
kuid üldiselt on asjad mazinas tasakaalus, vähemalt teadjal vennal kindlasti! ja ühe asja tohutu klokkimine ei tee siiski ülejänud kremplit kiiremax! see kehtib rohkem just mänduge puhul. seega on see ostmise edasi lykkamise võimalus ikka väga kysitav asi.
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sharkxs
Kreisi kasutaja

|
13.04.2003 00:29:57
|
|
|
......siin tekib suht mõttetu teema
klokkimine annab ikka tunda seal kus muidu proset väheks jääb aga ikka mingi üle 1ghz prosede klokkimine on praegusel ajahetkel mõttetu
lihtsalt peaks korralik masin olema ,siinsest jutust saan nii aru et mu p3 800mzs laseb kõigile masinatele kõrge kaarega !!!
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
11 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spott
HV Guru

|
13.04.2003 09:49:07
|
|
|
Minul on siiski tähtis 100% stabiilsus. Mõned joonestusprogrammid, mida kasutan tulevad ka 1,5GHz-ga toime. Mängisin ma viimati stressimaandajat, SETI lahendamise kiirus tähtsust ei oma. Kui uue prose ostan, siis kaks korda kiirema, kui praegune. Seega ei näe pointi ülekiirendamisel vähemalt endale.
_________________ Kingitused internetist - NetiKink - tellige endale näiteks HV avatariga ja kasutajanimega tass, t-särk või mõni muu huvitav kingitus sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks. |
|
Kommentaarid: 162 loe/lisa |
   |
6 :: |
134 |
|
tagasi üles |
|
 |
@cer
HV kasutaja
|
13.04.2003 10:46:39
|
|
|
Klokkimine on enda vaba valik. Ise tead millega riskid. Endal on AMD xp1800+ ja ma pole mõelnudki selle klokkimisele, kuigi on täiesti reaalne, see xp2000+ kiiruse juures tööle panna ja veel enamgi. Vana arvuti mis netti jagab ja kirjatööde ülesannet täidab, on aga peaaegu maksimaalse kiiruse juures. (200hz @ 250hz) Miks ma aga uuemat arvutit ei klokka: lihtne, ka mulle on tähtis maksimaalne stabiilsus ja teiseks ma ei näe vajadust, kuna ma olen rahul praeguse kiirusega.
_________________ Muudab see maailma... ilmselt mitte. |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
13.04.2003 10:58:07
|
|
|
Teema on ainult seepärast mõttetu, et kunagi on taoliste asjade üle juba arutatud.
OK, sellega olen nõus, et stabiilsus on tähtis, täielik lollus on klokata mingid prose/videokaarti ja siis saavutada ebastabiilne süsteem ja nii see tööle jättagi, kui võit kiiruses on seejuures minimaalne. Stabiilsust on võimalik saavutada ka klokitud asjadel.
Nii toon näiteks oma süsteemi (profiili all) ja küsin miks seda mitte klokkida?
Esiteks klokkimata olekus on prose kiirus 2.4ghz, mälu kiirus võimaliku 433mhz asemel 333mhz, vesijahutus teeb tühja tööd, temperatuurid on alla normide. Süsteem loomulikult stabiilne
Klokkides on prose kiirus 3ghz+, süsteem on nii stabiilne, et full loadis võib vabalt nädala joosta (isegi kuu on jooksnud, lihtsalt mõni vajalik restart on vahele tulnud). Mälu saab joosta täis kiirusel. Vesijahutus hoiab kõik temperatuutid normide piires.
3.5ghz ja mälu 400mhz+ jooksmisel ja 2.4ghz ja 333mhz kiirustel on ikka vahe. Suurt vahet praegu näeb põhiliselt arvutimängudes ja pakkimisprogrammides.
Nii teiseks näiteks võtame minu 2nd arvuti, mis on esimesega tegeltki väga sarnane, kuid vahed on ikkagi sees.
Klokkimata olekus jookseb prose 2.26ghz peal ja mälu 266mhz peal. TT cooler on vaikne ja jahutab süsteemi normide piires ära. Arvuti samuti väga stabiilne.
Klokkides aga jookseb prose 2.95ghz peal ja mälu ikka 266 peal. TT cooler on väga lärmakas, süsteemi tempid jäävad pisut üle normide. Süsteem on ebastabiilne (eelkõige nõrga toiteplokki süül) kiirusevahe on ka minimaalne.
Sellest võib järeldada, et klokkimise ja mitte klokkimise mõttekus sõltub arvutist ja selle komponentidest.
Muidugi lisaks eelmisele on klokkimine omas mõttes hasart asi ka.
|
|
Kommentaarid: 214 loe/lisa |
   |
4 :: |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
plugger
Kreisi kasutaja

|
13.04.2003 13:06:10
|
|
|
Ma näen ikka pigem vesijahutuses seda potentsiaali..et arvuti saab vaikseks teha.... klokkimine on teisejärguline.
|
|
Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
kiil147
HV kasutaja

|
13.04.2003 13:18:25
|
|
|
plugger kirjutas: |
Ma näen ikka pigem vesijahutuses seda potentsiaali..et arvuti saab vaikseks teha.... klokkimine on teisejärguline. |
nõustun sinuka täielikult mul masi nüüt ni vaikne naku vaiksema kõva ketahääl aga kestahap klokita on selel suremat võimaluset
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
mell
Kreisi kasutaja

|
14.04.2003 10:13:21
Re: :) |
|
|
Fast&Furious kirjutas: |
u know what i mean |
tean ka juhtumeid, kus tuli uus prose osta.
|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dumb(_;_)
HV veteran

|
14.04.2003 13:34:35
|
|
mell kirjutas: |
tean ka juhtumeid, kus tuli uus prose osta.  |
Ja järgmisena kirjeldab keegi oma kurba kogemust, kuidas ta tahtis hakata klokkima ja tegi enne seda üht-teist arvutiga ja pärast tuli osta uus prose, uus emaplaat, uus mälu ja uus toitekas
Kusjuures klokkimiseni ta tegelikult veel ei olnud jõudnudki...
Enamus jamasid on ikka muudest kogemata tegevustest põhjustatud
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
B6
HV Guru

|
14.04.2003 21:07:30
|
|
|
klokin kuna see on võimalik. stabiilsus norm, temp norm.
üldiselt on nii, et kõik kulub/laguneb/põleb läbi jne. varem või hiljem.
|
|
Kommentaarid: 183 loe/lisa |
   |
5 :: |
156 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
14.04.2003 21:23:12
|
|
|
õigemini sobix antud kontextis, KÕIK vahetad välja VAREM (või hiljem)
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
IQzero
HV veteran
|
14.04.2003 22:58:26
|
|
Fast&Furious kirjutas: |
u know what i mean |
klokkamisega saab ka näiteks kohe poodi uut prose ostma minna
u know what i mean
|
|
Kommentaarid: 169 loe/lisa |
   |
148 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
14.04.2003 23:09:30
Re: Ärge klokkige! |
|
|
Oracle kirjutas: |
Ja kui klokkate, teadke et riske on palju. emaplaadil võib läbi kärsata mitmeid jubinaid, vaadake kui tuliseks läheb juba defaultiga http://homepage.ntlworld.com/bubo/index.html
Endal juhtus selline asi, et klokkisin nagu ikka fsb, voldid, jne. Sammu kaupa ja kui ebastabiilseks läks siis kakkusin tsipa madalamaks. Biosest väljumisel jooksis masin kokku- tulemus sarnane kui biose flashimine oleks ebaõnnestunud. Bios korruptis. Õige sitt oli nädal otsa tühja lauda ja musta monitori vaadata, seni kui arvuti paranduses oli.
Loodan, et selle jutuga võtab mõni uljaspea hoogu maha (ise nende seas ), sest tegelikult jooksevad tänapäeva masinad normaalselt ja uhkelt vahtida saad ainult mingeid numbreid testprogedes(näit. ohh sain 9987 asemel 10012 3dmarki). |
Ossa tuss...see oli küll uudis...news since 1980??? kle see on eluaeg teada olnud, et klokkimine riskantne...mind kotibki rohkem see "viimane piir" ja selle riskantsus...eriti haiged on jah need tyybid kes elavad 3d marki või muu benchamrkide tulemuste jaoks...mõni vend tooks kuu taevast alla et 15 punni 3d markis rohkem saada...
ma juba 3 proset maha põletanud so what? experience...ja muidugi 1 prosega läks mobo kah kaasa...alles 1 nädala olen uut masinat omanud ja klokid juba põhjas
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
15.04.2003 00:00:26
Re: Ärge klokkige! |
|
|
tsitaat: |
Ossa tuss...see oli küll uudis...news since 1980??? kle see on eluaeg teada olnud, et klokkimine riskantne...mind kotibki rohkem see "viimane piir" ja selle riskantsus...eriti haiged on jah need tyybid kes elavad 3d marki või muu benchamrkide tulemuste jaoks...mõni vend tooks kuu taevast alla et 15 punni 3d markis rohkem saada...
ma juba 3 proset maha põletanud so what? experience...ja muidugi 1 prosega läks mobo kah kaasa...alles 1 nädala olen uut masinat omanud ja klokid juba põhjas  |
vot nii peabki!
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
Müüa: Xbox 360 E 500GB (UUS) |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
313 |
|
tagasi üles |
|