praegune kellaaeg 23.06.2025 11:54:24
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
windsurfer
HV veteran

|
01.03.2007 17:32:57
|
|
|
2mblik kirjutas: |
ma uppisin Home Premiumiks.. see nii v2ga k6vakat ei ketrand, aga m2lu h6ivatus oli stabiilselt 75% ehk siis miski 700 mb  |
Kuidas teil küll nii palju mälu Vista raiskab? Mul on koguaeg ainult üle 400mb mis on XP-st 100mb rohkem.
Sul vist jookseb korraga siis palju programme?
Tegelt endal on startup-i list suht tühi alati.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.03.2007 17:50:47
|
|
|
tavaliselt, aero sul ikka töötab?
mul võtab ilma aerota sinna 300mb kanti.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 01.03.2007 17:55:54, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
01.03.2007 17:54:25
|
|
|
londiste kirjutas: |
tavaliselt, aero sul ikka töötab?  |
töötab.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
01.03.2007 18:39:58
|
|
|
ja kasutajaliides ei ole mitte ainukene vahe xp-ga. |
vaat selle kohta kui ma olen küsinud siis pole mulle muud vastust siiamaani siit teemast antud et pane peale ja proovi ise järgi
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.03.2007 18:50:43
|
|
|
teemasisese otsingu kast - compatibility list - miski 4 vaste vist on lingiga, kust läheb teine link:
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_RTM_Software_Compatibility_List
sealt leiame - Zone Labs ZoneAlarm - NO VERSIONS WORK
ei saanud ütlemata jätta.
Herr Kurm, suht uus võrguosa, dx10, uac, ärevam cachemine (jaaaa... kogu mälu läbustatakse täis), kaasapandud lahedamaid tööriistu (reliability monitor näituseks).
need tulid esimese hooga meelde. teeme nii, et ei hakka nüüd rääkima sellest, et kas ja kui auklikud need asjad on.
64-bit versioonil patchguard ja whql-draiverid on ka tegelikult positiivne asi, kuigi nende viimastega on see nadi lugu, et whql maksab ja nii edasi (loe: microsoft päh).
edit: muide, kas keegi just sinu küsimuse peale miskit hulka asju üles ei lugenud?
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
01.03.2007 20:05:07
|
|
|
Herr Kurm kirjutas: |
ja kasutajaliides ei ole mitte ainukene vahe xp-ga. |
vaat selle kohta kui ma olen küsinud siis pole mulle muud vastust siiamaani siit teemast antud et pane peale ja proovi ise järgi  |
edit: muide, kas keegi just sinu küsimuse peale miskit hulka asju üles ei lugenud? |
Keegi luges jah aga nagu näha on mõnel inimesel mitte väike vaid sihilik/selektiivne mälu
|
|
tagasi üles |
|
 |
EP|hull
HV vaatleja
|
01.03.2007 20:23:05
|
|
|
pean tunnistama, et vähemalt minu jaoks on Vista suur tagasiminek XP ja 2000 pealt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.03.2007 20:34:23
|
|
|
ei ole mõtet vaevuda jah ühtegi mõtet või näidet välja tooma. nagu ikka.
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
01.03.2007 20:46:17
|
|
|
muide, kas keegi just sinu küsimuse peale miskit hulka asju üles ei lugenud? |
ma küll mäletan et igast jama on mulle siin aetud, et changelogi ei saa ju ometigi välja anda kuna pahadpahad häkkerid teevad vistaga kolm - null, aeros on flippkolmdee (ja niipalju kui mina näppida saanud olen siis võrreldes apple ja OSS junnidega on see naeruväärselt nõrguke nii funktsioonide kui produktiivsuse poolest), dx10 jne. Hetkel ma ei näe põhjust et miks Vistat nii pikalt tehti, vaadates kui palju muud OS-id on selle aja jooksul arenenud tundub et MSi kooderid magasid oma laudade peal või ei suutnud nad DRM-i korralikult kohe sisse kirjutada.
ma olen siin nutnud üle pikkade lehekülgede et lugege palun üles mis muudetud on, olen pregu tõsiselt kahevahel, kas vista ja 8 gb rammu sisse või mac ja sama nali.
londiste ehk viitsid veel üles lugeda midagi mis kohe esimesel korral pähe ei tulnud, need uacid ja muu saast (kui mällu cachemist on parandatud siis on igati tore, uuem ehk isegi ise kirjutatud võrguosa on kah äkki asisem) ei kalluta kuidagi vista poole.
-portfolio- |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
EP|hull
HV vaatleja
|
01.03.2007 21:09:36
|
|
|
ei ole mõtet vaevuda jah ühtegi mõtet või näidet välja tooma. nagu ikka. |
kui see oli nüüd minu pihta, siis juba mälu- ja kettakasutus, hunnik halbu otsuseid (MSi ükski uus asi ei tunne vist mõistet backwards-compatible, selles mõttes, et XP nullitakse üpriski kiirelt ära), meeletult biased UI, ja jätkuvalt seesama vana kuradi NT kernel sunnivad mind pigem UNIX-laadsete alternatiivide peale mõtlema. Ma pole veel kusagil näinud, aga kas see jubedus nimega Windows Registry on jätkuvalt alles? Kui on, siis lisa see nimekirja.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.03.2007 21:18:09
|
|
|
jah, sinu pihta.
- aero ja muu tilulilu maha, siis jääb mälukasutus alla 300 mega. ultimate install võtab vist ~7giga kui ma õigesti mäletan. mis osa sellest ületamatult halb on?
- mispidi xp ära nullitakse? ei saa aru.
- biased ui? ei saa aru.
- mis täpselt nt kernelil viga on?
- registry on alles. kas tuletame meelde, et sa kommenteerisid just backwards compatibility pihta?
edit: vaatasin just - businessi failid võtavad mul <5giga ruumi. pluss siis system restore ja pagefile süsteemsetest asjadest.
...aga mina ei saa kunagi suureks!
viimati muutis londiste 01.03.2007 21:21:48, muudetud 3 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
windsurfer
HV veteran

|
01.03.2007 21:19:15
|
|
|
EP|hull kirjutas: |
ei ole mõtet vaevuda jah ühtegi mõtet või näidet välja tooma. nagu ikka. |
kui see oli nüüd minu pihta, siis juba mälu- ja kettakasutus, hunnik halbu otsuseid (MSi ükski uus asi ei tunne vist mõistet backwards-compatible, selles mõttes, et XP nullitakse üpriski kiirelt ära), meeletult biased UI, ja jätkuvalt seesama vana kuradi NT kernel sunnivad mind pigem UNIX-laadsete alternatiivide peale mõtlema. Ma pole veel kusagil näinud, aga kas see jubedus nimega Windows Registry on jätkuvalt alles? Kui on, siis lisa see nimekirja. |
Ma ei saanud su jutus midagi aru
Mis mälu ja kettakasutusega on?
Too välja mis halbu otsuseid MS on teinud?
Pole kuulnudki biased UI!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
01.03.2007 21:57:08
|
|
|
londiste, tõesti arvad et ma ei ole neid läbi lapanud? Kui need lingid oleksid mu küsimustele andnud ammendava vastuse siis ma ei halaks siin teemas kolmsada postitust järjest
ja mul on karvane tunne et sa ei ole OSS analooge Aerole proovinud kui sellist juttu ajad (iga mõistlik inimene keerab võbeluse kinni, ülejäänud funktsioonid ja konfitavus on lihtsalt meeletult töösõbralik)
EDIT: EP|hull müttles biased ui all arvatavasti näiteks ülidetailseid ikoone mis miski uuringu järgi võtsid hoopis töötempot alla, ja poolprofessionaalse kujundajana ma olen sellega täiesti nõus juba puhtloogiliselt
-portfolio- |
|
tagasi üles |
|
 |
EP|hull
HV vaatleja
|
01.03.2007 22:14:39
|
|
|
jah, sinu pihta.
- aero ja muu tilulilu maha, siis jääb mälukasutus alla 300 mega. ultimate install võtab vist ~7giga kui ma õigesti mäletan. mis osa sellest ületamatult halb on?
- mispidi xp ära nullitakse? ei saa aru.
- biased ui? ei saa aru.
- mis täpselt nt kernelil viga on?
- registry on alles. kas tuletame meelde, et sa kommenteerisid just backwards compatibility pihta?
edit: vaatasin just - businessi failid võtavad mul <5giga ruumi. pluss siis system restore ja pagefile süsteemsetest asjadest. |
yet mul on siin üks custom-tailored linux, kus jookseb beryl (tilulilu peamiselt maas, küll on see nn blur effect, mis aeroski ja lisaks sellele 8 desktoppi kuubikus. mälukasutus 160-200M). Install on kusagil 2G, ja seal sees on kõik programmid mida igapäevaseks tööks kasutan.
XP nullitakse ära sellega, et enamus Vista appe arvatavasti vanematel Windowsitel tööle ei hakka. Biased UI osas vaata eelmisi punkte.
Kerneli poolest, näiteks häirib iganenud failide / failisüsteemi mõiste windowsi all, samas kui ülejäänud maailm on mitukümmend aastat käinud oluliselt painduvamat rada pidi. Selliseid asju on veel. User-space driverite puudumine printimise, usb jms jaoks. Low-latency audio puudumine (mis on teistes süsteemides taas ammuilma). Nimekiri võiks pikeneda veel. Kui Sind täpsemalt NT Kernel vs UNIX-tüüpi kernel (nt. linux 2.6.0), siis vaata http://widefox.pbwiki.com/Kernel%20Comparison%20Linux%20vs%20Windows. Mida peamiselt NT Kernelile ette heita on see, et kuigi nimelühend justkui tähendavat New Technology on tegu taas ülivana (ning algselt üldse mitte x86 või x64 jaoks toodetud) kerneliga. Closed source, seega keegi ei saa öelda, kui hacky või puhas ta sisemiselt on.
Registry on siis kahjuks alles? jube.
lisada siia veel juurde UNIX-tüüpi süsteemide väga tubli konfitavus (ning viimasel ajal on olemas ka täiesti korralikud graafilised liidesed konfifailidele, mis vaat et konkureerivad win32 omadega), siis vähemalt minu alal (kõrgetasemeline helindus ja programmeerimine) ei jää mingitki kahtlust, mis tüüpi OS'i eelistada.
Rääkimata kõigist neist viiruseasjadest.
Pole küll numbreid kokku löönud, aga millegipärast arvan, et OSS peal on muide rohkem inimesi kui MicroSoftis tööl.
Yours truly,
madis.
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.03.2007 22:23:42
|
|
|
Herr Kurm, kui ammendavat vastust sul vaja on? või mis puudu jääb?
ikoonide kohta ei oska ma midagi öelda. kuskohas need ülidetailsed ikoonid on?
+ muidugi huvitav tõsiasi, et enne vistat kiljusid alternatiivsete opsüsteemide kasutajad korduvalt, et windowsi ikoonid on pisikesed ja koledad. whatever. kes neid ikka vaatab?
beryl on tore küll aga ausalt öeldes lükkaks ma ka selle töö ajaks üsna välja.
ja hunnik erinevaid töölaudu on asi, millele ma isiklikult pole pihta veel saanud. see selleks.
muide, kas mitte vistas draivereid user-space ei lükatud?
nt nime pihta norimine on nitpicking
viiruseid pole õnnestunud ~poole aasta jooksul vista peale saada. see pole muidugi näitaja, sest ausalt öeldes pole ka lauamasina xp all viirusetõrje nägu näidanud. peaks mõnele probleemsemale kliendile ajutiselt vistaga masina sokutama vist
su ala on suht kitsas muide. ja tõsi, selle jaoks ongi *ximaailm parem
|
tagasi üles |
|
 |
mks
HV veteran
|
01.03.2007 22:25:09
|
|
|
OSS peal võib ju rohkem inimesi olla, kui MSis tööl, aga enamus inimesi kasutab siiski MSi tooteid... mina ei näe jätkuvalt ühtki asjalikku OSS vastet Active Directory süsteemidele, mida suurfirmad kasutavad...
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
01.03.2007 23:06:27
|
|
|
on neid töös küll. las see teema vast jääb praegu.
EP|hull, tänud lingi eest. päris huvitav. jälle läheb osa uneajast arvuti taga istumisele, raisk
huvitav, kas ja kuipalju sealse võrdluse valguses vista kerneli edasiminek oleks...
edit: wtf nagu, sai profülaktika mõttes kaspersky antiviirus peale visatud ja see tahab juba teist restarti. miski kuradi sikutet update pärast. ffs nagu, ühtegi windows updatet pole vist siiani isegi olnud, mis restarti oleks nõudnud.
|
tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
01.03.2007 23:39:39
|
|
|
londiste, näiteks niivõrd ammendavat kui kernel.org pakub. Mulle isiklikult käib tohutult närvidele ja samas ka rahakoti pihta kui midagi kusagil nõkkab, rigiseb, ragiseb või muidu nigiseb. Maci all sellist tunnet ei ole et kohe kärvab kas OS maha või lendab kõvaketas nelja tuule poole. Linuxi all on mul täielik teadmine mis mida teeb ja mis mida nigistab. Vista all pole mul õrna aimugi ja on loomulik minu jaoks et enne kui ma oma töö vista peale üle kannan siis ma tean et ma saan selle taga ka tööd teha. Aga noh, ma olen erandlik mälu- ja perfisõltlane kah.
Ikoonide üle vinguti kuna need on XP-s väga madala resolutsiooniga ja annavad ülejäänud default XP kujunduselementidega ilusa p*devikerkaare kokku (see inimene kes need värvid valis pidi päris värvipime olema).
aru ma kah ei saanud kus ma nime norisin?
Beryli/Compizi kohta ütleks nii et peab natukene settingutes ringi kollitama ja proovima kuidas endale kõige mugavam on, see ongi selle mõte. Virtuaalsed töölauad ... kui ikka korralik posu programme lahti on siis on päris mugav need eraldi desktoppide peale ära jaotada, pmst on see nagu dual display ainult et veelkord dualis
-portfolio- |
|
tagasi üles |
|
 |
bubbasmith
HV vaatleja

|
02.03.2007 02:55:42
|
|
|
Ikoonide üle vinguti kuna need on XP-s väga madala resolutsiooniga ja annavad ülejäänud default XP kujunduselementidega ilusa p*devikerkaare kokku (see inimene kes need värvid valis pidi päris värvipime olema).
|
Ju siis peaksid ise ka aru saama et maitse üle ei vaielda. Minu arust oli XP täiesti tipptopp default lahendusega ja mäletan kui ta välja lasti siis olid enamus siiski üsna vaimustuses. Samas jällegi mõne Linuxi distro omad ajavad lausa naerma, kasvõi näiteks Win-sõbralik Xandros mis siiamaani elab kuskil imelikus Win2k+XP hübriidmaailmas.
Ühes postituses mainid et tahad 8GB mälu sisse lükata, mille pärast, ainult jumal ja Herr Kurm teavad. Järgmises jälle ei sobi see et mingi "ragin" käib kuidagi rahakoti pihta. Huvitav.
Äkki selgitad ka seda miks peaks keegi linuxifännile tõestama Vista head küljed? Niikuinii leiaksid sa ju midagi valesti ükskõik mis asjaga. Ikoonid on nüüd ilusad...aga võtavad 0.0001% jõudlust maha, jama, pask!
Virtuaalset töölauda pole! Aga kui oleks, siis oleks kisa et miks lisatakse opsüsteemi selliseid asju mida niikuinii saab ise juurde lisada? (vaata teemad Windows Defender, tulemüür, misiganes alal) Palun, http://www.active-virtual-desktop.com/virtual_desktop_vista.html, kasuta seda või teisi.
See et Vista nii hilja välja tuli on samalaadne teema. Microsoft ootab kuni saab vähemalt suuremad vead parandada ja Vista hilineb? Paha, loll, saamatu MS! Laseb varem välja, siis hulgaliselt hotfixe järgi? Paha, loll, saamatu MS! See et OSS asjadele vaat et iga teine päev mingi parandus tehakse ei koti ju OSS fänne, nii peabki. Aga MS peab ju kohe nii arendama et poleks vaja midagi parandada, hotfixid on ju pahad, mõni ähvardab isegi OS-i enne mitte osta kui mitu SP väljas.
Soovitan soojalt sul Vista kasuks valikut mitte teha, sest sellest tuleks ainult kahju. Nii sulle endale, kui ka teistele kes peavad seda vingumist pärast kuulama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
02.03.2007 10:07:58
|
|
|
...
ma olen siin nutnud üle pikkade lehekülgede et lugege palun üles mis muudetud on, olen pregu tõsiselt kahevahel, kas vista ja 8 gb rammu sisse või mac ja sama nali.
.... |
Kui sulle mac nii meeldib, siis koli kiireimas korras selle peale üle ja unusta MS ja tolle tooted igaveseks. Oled ise õnnelik ja teed teised enda ümber ka õnnelikumaks sellega
Kellegi pole seda siin soigumist tarvis, et ei suuda otsustada..........................
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.03.2007 11:26:42
|
|
|
londiste, näiteks niivõrd ammendavat kui kernel.org pakub. Mulle isiklikult käib tohutult närvidele ja samas ka rahakoti pihta kui midagi kusagil nõkkab, rigiseb, ragiseb või muidu nigiseb. Maci all sellist tunnet ei ole et kohe kärvab kas OS maha või lendab kõvaketas nelja tuule poole. Linuxi all on mul täielik teadmine mis mida teeb ja mis mida nigistab. Vista all pole mul õrna aimugi ja on loomulik minu jaoks et enne kui ma oma töö vista peale üle kannan siis ma tean et ma saan selle taga ka tööd teha. Aga noh, ma olen erandlik mälu- ja perfisõltlane kah. |
palun, sulle on linux.
aga isiklik arvamus sellest tsitaadist:
- mispidi sulle rahakoti pihta käib kui midagi nõkkab/rigiseb/ragiseb/nigiseb (ja ma ei saa aru ka täpselt, mida sa nende all mõtlesid)
- os iseeneslikku maha kärvamist pole windowsitel alates 2k näinud (v.a. valede draiverite peale. ja muuseas olen ma suutnud linuxi masina kõige selle usermode draiveritega põhjalikult pangestada nii et see selleks.)
- kõvaketta 4 tuule poole lendamine on ausalt öeldes üsna väga riistvara viga.
- kui põhimõtteliselt on opensource sulle vajalik siis mida kuradit sa siit teemast otsid?
edit:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37941 <- selline attitude ajab piisavalt närvi.
'meile ei meeldi' - oh, tore et ära häkitakse, ja ostjatele tünga tehakse. + see on siis microsofti viga.
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
02.03.2007 13:51:28
|
|
|
kuidas vistale dx9 peale lastakse?
mängud lägivad nadima masina peal mälupuudusest või siis lihtsalt toorete draiverite pärast. draiveritega paistab enamikul asjadel olevat just stabiilsusele rõhutud, performance hakkab alles mõne aja pärast rolli mängima.
'programmi või asja avada tahan' võib tähendada üsna mitut asja. minu teada nii messenger kui ie märgivad sikutatud failidele külge, et need on netist pärit, siis selle kohta küsitakse. uac küsib enamuse asjade kohta, mis tahab administraatoriõiguseid (või siis kuuldavasti ka selle peale, et tegemist on setup.exe/install.exe vms installifailiga).
tegu on turvameetmega. vista enda vahendites on värvilise kilbi ikoon asjade juures, mille kohta uac kohe küsima hakkab. liigne küsimine tuleb üsna märkimisväärses osas varasemate windowsite halvast programmeerimispraktikast, kus eeldati, et kasutaja on arvutis administraatoriõigustega.
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
02.03.2007 15:54:11
|
|
|
londiste,
tsitaat: |
kuidas vistale dx9 peale lastakse?
|
Games like FEAR and benchmarks like 3dmark06 need an updated version of DX 9.0c in order to run.
Keegi ei räägi DX10 ülekirjutamisest DX9 peale,aga osad programmid vajavad muid komponente sealt installikast(Win ise teab mida tal sealt pakist vaja on)
Running DirectSetup will not install any runtime bits onto Windows Vista. It
will install various optional components such as D3DX9 |
|
|
tagasi üles |
|
 |
Cert85
HV kasutaja

|
03.03.2007 15:03:47
|
|
|
Cert85 kirjutas: |
Masinas on Vista Home Premium (oli vist) paned masina kinni käsklusest Shut down, kirjutab, et shutting down ja see hetk kui peaks siis masina kinni panema jääb see lihtsalt tööle. Op süsteem oleks nagu kinni, et pilt must ja midagi enam ei tee, aga masin käib edasi. hoides power nuppu all siis teeb füüsilise shut downi. |
Tänud kõigile, kes vastasid!
Masin läks siis garantiisse ja viga saadi kätte. Asjal tuli webcam välja lülitada(Fn+F10, mida klaviatuurile märgitud pole), siis masin lülitas välja ennast ilusti.
Kui wbcam sisse lülitada siis viga jätkub. Aga mille alt ma sellele nüüd siis drivereid peaks otsima, sest garantiivend ütles, et sellele pole veel vista drivereid. Kas siis webcam`ile drivereid vaja või sellele Mass Storage, mis seal Device Manageris hüüamärgiga on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|