Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Otsin programmi, millega saaks noote kirjutada (ja ka kuulata). märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 28.02.2007 21:30:13 Otsin programmi, millega saaks noote kirjutada (ja ka kuulata). vasta tsitaadiga

On olemas selliseid..?
Ei oskand kuidagi netist otsida ka.. icon_redface.gif
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 69
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
rai2
HV vaatleja

sõnum 28.02.2007 22:22:29 vasta tsitaadiga

Tasulised Finale, Sibelius, ....
http://www.codamusic.com/
http://www.sibelius.com/products/index.html
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 01.03.2007 09:19:18 vasta tsitaadiga

"music notation software" otsingusõnaks googlesse, eriti palju siiski leida pole, mitu korda läbi käinud teema
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 01.03.2007 12:10:38 vasta tsitaadiga

Põmst laseb iga suurem midisekvensserit sisaldav tarkvaratükk noote "kirjutada", rääkimata kuulamisest. Peaksid täpsustama, mida täpselt vajad, kas nootide hiire/(arvuti)klaveriga sisestamist või rohkem ilusat väljatrükki?
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 75
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 01.03.2007 19:36:31 vasta tsitaadiga

rai2, tänud, proovin järele.
XYZ, ei osand seda "notation"it kuidagi tuletada, see mu viga oligi. Peale rai2 linke sain juba pihta.
Petz, tegelikult palus asja mul vanaisa, ta tahtis et saaks noote sisse kirjutada. Mida edasi, seda ei tea, aga eks üritan täpsustada.
tagasi üles
Laurikre
HV Guru
Laurikre

sõnum 01.03.2007 19:38:43 vasta tsitaadiga

Guitar Pro

Laurikre:.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Petz
HV Guru

sõnum 02.03.2007 01:35:09 vasta tsitaadiga

tsitaat:
tahtis et saaks noote sisse kirjutada
See kõlab õige kahtlaselt... äkki midagi OCR softi kanti juba... icon_rolleyes.gif Ühesõnaga - oleks parem jah täpselt soovid kindlaks teha icon_smile.gif
tagasi üles
Rajareits
HV Guru
Rajareits

sõnum 02.03.2007 08:38:52 vasta tsitaadiga

Laurikre, thumbs_up.gif

Petz, nüüd saingi teada, et vaja eelkõige saada noote kirjutada ja hiljem neid printida/saata.. Seega peaks nad kõik siit vist sobima..?
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 02.03.2007 10:11:42 vasta tsitaadiga

Rajareits kirjutas:
Laurikre, thumbs_up.gif

Petz, nüüd saingi teada, et vaja eelkõige saada noote kirjutada ja hiljem neid printida/saata.. Seega peaks nad kõik siit vist sobima..?
Kuni asi piirdub ühe instrumendiga, on tõesti valikut aga tõsisemate tegevuste jaoks pakutakse (minu kunagiste otsingute järgi otsustades) ainult tasulist tarkvara nagu Sibelius....
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 02.03.2007 10:56:46 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Kuni asi piirdub ühe instrumendiga, on tõesti valikut
Pole see ka piiranguks. Juba eelmisel sajandil mu Amigal jooksnud Bars&Pipes trükkis Brandenburgi kontserti partituuri täies ilus välja thumbs_up.gif
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 02.03.2007 11:11:03 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
tsitaat:
Pole see ka piiranguks. Juba eelmisel sajandil mu Amigal jooksnud Bars&Pipes trükkis Brandenburgi kontserti partituuri täies ilus välja thumbs_up.gif
Kuna ise sellega ei tegele, siis vaidlemisest pole vähemalgi määral huvitatud. Ainult tunneks huvi (mul pole momendil kuigipalju aega seda ise järgi proovima hakata) - kas see sinu vabavarasoft ka mängib maha selle kontserdi nagu terve orkester oleks seda esitamas? (kui jah, siis tean ühele huvilisele edasi soovitada, muidu aga jääb minu eespoolöeldu siiski kehtima)
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 02.03.2007 14:55:43 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Petz kirjutas:
tsitaat:
Kuna ise sellega ei tegele, siis vaidlemisest pole vähemalgi määral huvitatud. Ainult tunneks huvi (mul pole momendil kuigipalju aega seda ise järgi proovima hakata) - kas see sinu vabavarasoft ka mängib maha selle kontserdi nagu terve orkester oleks seda esitamas? (kui jah, siis tean ühele huvilisele edasi soovitada, muidu aga jääb minu eespoolöeldu siiski kehtima)
Ega ma ka vaidlemise pärast, vaid infoks küsijale... icon_smile.gif

Ma ei saa nüüd aru, millist softi täpselt mõtled, sest ma pole siin teemas midagi soovitanud? icon_rolleyes.gif Aga kui küsimusest õigesti aru saan, mängib igasugune tasuta/tasuline midiplayer (rääkimata sekvensseritest) selle orkestri maha. See, kuidas ta kõlab, sõltub juba helikaardist ja soundfontidest või softsüntidest, mida kasutada. Ja piiranguks on 16 erinevat instrumenti, aga see ei sõltu programmist, vaid MIDI olemusest.
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 02.03.2007 15:09:17 vasta tsitaadiga

tsitaat:
nüüd saingi teada, et vaja eelkõige saada noote kirjutada ja hiljem neid printida/saata.. Seega peaks nad kõik siit vist sobima..?

Aga see "kirjutamise" mõiste ikka veidi laialivalguv. Ei tea, kui hästi su vanaisa asjaga kursis on, aga tavaliselt 3 võimalust nootide sisestamiseks:
- klassikalisele noodijoonestikule sammhaaval muusikalisi sümboleid (noodid, pausid, jne) toksides, hiire/klaviatuuri abil (score edit). Sobib heale nooditundjale, või kui paberil noot ees. http://www.sweetwater.com/images/closeup/xl/1600-Cubase4_ScoreEditor.jpg
-ruudustikku kartuleid vedades (matrix/grid edit) http://www.eijkhout.net/logic/Cycle/cycling-matrix-edit.jpg
-midiklaveriga reaalajas või noothaaval sisse mängides - kõige kiirem meetod icon_wink.gif

Pildid on lihtsalt illustratsiooniks.
Korralikumad proged lasevad neid kõiki kasutada (pluss veel igasugused numbrilised variandid...)
Sibelius on jah nö noodistamissofti lipulaev (pole ise näppinud, aga näinud, kuidas geeniused töötavad 8) ), aga mitte ainuke.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 02.03.2007 15:10:50 vasta tsitaadiga

Petz, sa mainisid Bars&Piepes programmi andes mõista, et see on vabavara ja kommertssoftiga võrdväärne. Niipalju ma googlest kontrollisin, et sellenimeline soft on olemas. Edasi jääb juba sinu korrektsuse asjaks kas kinnitada seda või parandada...
Kuidas Sibelius terve orkestri partituuri maha mängib ja kasutajal endal analoogseid luua lubab, seda ma tean. Kui oled juhtumisi ka kursis, siis võiksid neid võrrelda, et teaksin, kas sinu mainitud programmi kellelegi soovitada või mitte. Minu mäletamist mööda jäi see programm vist mõned aastad tagasi, kui ma lihtsalt samu asju googlest vaatasin tähelepanu alt välja.
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 02.03.2007 15:22:51 vasta tsitaadiga

eee... seda programmi (B&P) mainisin ainult illustreerimaks fakti, et partituuri printimine mitte väga keeruline ja uuema aja leiutis pole. Et antud programmi kasutasin viimati kõva 15 a tagasi oma Amiga600 peal, siis praegu ei julgeks teda soovitada icon_wink.gif Sel ajal ta vabavara polnud ja seda ma ka ei maininud. Minu teada selle arendus ammu seisma jäänud ja Amiga platvormist ta kaugemale ei jõudnud... icon_rolleyes.gif Aga võin ka eksida.

Ma ei soovita konkreetselt midagi, sest pole vajadust olnud niiväga noodikirjaga mässata. Kogu jutt ainult informatiivse ja suunava iseloomuga - kui abiks pole, võib teema kohe prükkarisse panna icon_smile.gif
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 02.03.2007 15:34:17 vasta tsitaadiga

Petz kirjutas:
eee... seda programmi (B&P) mainisin ainult illustreerimaks fakti, et partituuri printimine mitte väga keeruline ja uuema aja leiutis pole. Et antud programmi kasutasin viimati kõva 15 a tagasi oma Amiga600 peal, siis praegu ei julgeks teda soovitada icon_wink.gif Sel ajal ta vabavara polnud ja seda ma ka ei maininud. Minu teada selle arendus ammu seisma jäänud ja Amiga platvormist ta kaugemale ei jõudnud... icon_rolleyes.gif Aga võin ka eksida.

Ma ei soovita konkreetselt midagi, sest pole vajadust olnud niiväga noodikirjaga mässata. Kogu jutt ainult informatiivse ja suunava iseloomuga - kui abiks pole, võib teema kohe prükkarisse panna icon_smile.gif
Järelikult sa lugesid teemat lohakalt!
Seega veelkord puust ja punaseks minu kunagise otsingu resultaat --- ühe instrumendi, näiteks kitarri jaoks leidub vabavaralisi (võis midagi vist leida ka kuni 4 pilli taluvat) aga nagu on rohkem pille korraga kasutuses, nii tuleb vaadata kommertssofti. Ja jõudu google kasutamisel, aeg on edasi läinud ehk on midagi lisaks tekkinud.
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 02.03.2007 15:41:27 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Järelikult sa lugesid teemat lohakalt!
Ei tunnista end süüdi! Teemaküsimus oli programmides, kuhu saab noote sisestada ja noodikirja välja trükkida. Tingimuseks polnud vabavara.

Aga ju tead siis paremini icon_wink.gif beer_yum.gif
tagasi üles
jkddp
HV veteran
jkddp

sõnum 16.02.2011 21:04:23 vasta tsitaadiga

Ei hakanud uut teemat tegama. Äkki oskate tänapäeval ka mõnd paremat vabavaralist nootide kirjutamise tarkvara soovitada. Pean silmas just sellist kus käsitsi seda teha saab. Pärast peaks kuulda ka saama neid. Pole kunagi ise millegi sellisega kokku puutunud ja olen suht lammas selles.
stayout
HV vaatleja

sõnum 17.02.2011 19:38:24 vasta tsitaadiga

jkddp, ma nüüd ei tea kas sa võrdled nüüd Guitar Pro'ga või millega. Aga kui nii siis ma ei arva et leiduks ühtegi vabavaralist programmi, mis oleks GP'st üle. Sellele vaatamata tean soovitada sulle näiteks TuxGuitar'i. On küll aastast 2009 kuid kahjuks pole teisi ise näppinud. Arvatavasti on nõudlikumale muusikainimesele palju funktsioone ka puudu, mis teha see on see vabavaramaailm, kuid minul "ennemuiste" kasutuses olles ajas asja ära. Ja veel peaksin lisama et olen seda kasutanud linuxi all, windowsi all kogemused puuduvad. Seega kui midagi ei lähe tööle või ei installi ennast ära (praegu ju igasugu windows 7'd) siis ma ei tea, pead jätkama otsinguid arvatavasti.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
ollev
HV kasutaja

sõnum 17.02.2011 21:39:25 vasta tsitaadiga

Guugeldasin,ei tea sellistest programmidest midagi,võid proovida-lily pond,musescore.
tagasi üles
Petz
HV Guru

sõnum 18.02.2011 10:02:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Äkki oskate tänapäeval ka mõnd paremat vabavaralist nootide kirjutamise tarkvara soovitada. Pean silmas just sellist kus käsitsi seda teha saab. Pärast peaks kuulda ka saama neid.

Paar sekundit guugeldamist...
http://musescore.org/
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  Tarkvara »  Otsin programmi, millega saaks noote kirjutada (ja ka kuulata).
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.