Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Töötu audiofiil. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Mäger
HV kasutaja

sõnum 22.02.2007 17:43:21 vasta tsitaadiga

pole just kuigi tark selles valdkonnas, aga soundhsopi lehel ütleb nende kõlarite kohta: Muusikaline võimsus: 400W. see 400w on täisvõimsus siis jah? aga on need ikka s-400'd praegustest s90 paremad? äkki oskate siis veel mõne võimendi välja tuua? kõlarite infos veel toodud, et 4-8 oomi, kas siis võimendi peaks ka soovitatavalt olema 8 oomi?
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 12
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
marcor1
HV veteran
marcor1

sõnum 22.02.2007 18:56:49 vasta tsitaadiga

S-400 on tootja lehel ikkagi 8 oomi. Oomidega on nii, et kõlarite oomid peavad, võrreldes võimu numbritega, olema võrdsed või suuremad. Võimenditel on enamasti ära näidatud, palju võimsust nad annavad 4 ja 8 oomiste kõlarite puhul. Sealt on näha, et 4 oomi puhul saab rohkem võimsust kätte.
Võimsusest - vaevalt nad oluliselt rohkem kannatavad kui S90.
Nendest S-400-st:
http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=7480&highlight=s-400
http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=27081&highlight=s-400
http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=5303&highlight=s-400

Ma soovitaksin ikkagi üritada, enne ostu neid ise kuulata.

tagasi üles
Mäger
HV kasutaja

sõnum 22.02.2007 19:15:54 vasta tsitaadiga

tevalo foorumitest loen vastakaid arvamusi, mõned ütlevad, et väga hea, kuid teised ütlevad, et samad peaaegu kui s90. eks niipalju kui inimesi on ka erinevaid arvamusi. siis tuleb lihtsalt leida koht, kus saaks need ära testida, enne väga ei kipuks ostma neid.
tagasi üles
tiith
maxnorm
tiith

sõnum 22.02.2007 21:50:45 vasta tsitaadiga

no nad on sellised s-90ne edasi arendus väljendusvõimsuse poolest, st mängivad valjemini. Nii palju kui mina kuulnud olen, siis nad eriti kvaliteetsed pole selleraha eest. Aga jah, see kvaliteet on ju suhteline. Kes mis muusikat kuulab. Muusika, kus on vaja rohkem esile tuua alumised otsad, sinna need S400 arvatavasti sobivad. Aga muusika kus vaja rohkem keskmist ja kõrget otsa, sinna need s-400d arvatavasti ei sobi. Ise olen üritanud kuldse kesktee leida, kuna mu muusika maitse viimaste aastatega laieneb.
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Mäger
HV kasutaja

sõnum 22.02.2007 21:54:53 vasta tsitaadiga

NxP, mis see sinu kuldne kesktee on?
tagasi üles
tiith
maxnorm
tiith

sõnum 22.02.2007 22:16:09 vasta tsitaadiga

enda arust parim, mis odava raha eest saab siit eestist :

-stereokõlarid 2x60W defender spk 750 (paljudes kohtades revjuudes positiivne tagasiside) 1800kr - komplekt sisaldab võimendit ja kõlaripaari
-visatoni bassikas W250S (100W) (selle võimendiks odissei 010 2x85W). Bassika hind on 1100kr ja võimendi sain 900kr. Plaan subwoofer välja vahetada, kuna kast valesti tehtud(50L asemel 43L ja inverteri toru on ka suht hale - suht test kast, mis teeb paremat häält, kui mingid poest ostetud autosubwoofri kastid). Ja nüüd pakkuvad huvi audese bassikad.
-Helikaart Chaintech AV-710 - plaan ka see mingi kallima ja parema asja vastu välja vahetada. See maksis 150kr ja teeb mõndadele kallimatele kaartidele ära.

ei oskagi hetkel midagi rohkem lisada. No muidgui keskkooli õpilasel raha ka nii palju pole et üle 10k süsteeme osta. Üritan võimalikult odava pappi eest saada parimat icon_wink.gif

Kui midagi küsida, siis küsida !
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Mäger
HV kasutaja

sõnum 22.02.2007 22:30:57 vasta tsitaadiga

aga on kellelgi olnud võimalus võrrelda s-400 ja s90 omavahel?
tagasi üles
likoor
HV kasutaja

sõnum 24.02.2007 09:15:58 vasta tsitaadiga

S400 on täpsem ja kesk ning kõrgsagedused veidi paremaks läinud. Kui osta plaanid, siis kuula poes ka ikka, muidu viid koju ja tulemus ei meeldigi. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 42
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 01.03.2007 10:24:23 vasta tsitaadiga

Nooh jaah...et õnnestus kuulata SM300 paari , ruum ca 25-30 ruutu ja võimuks Technics SU-A700MkII ...kõla oli nagu erinev küll vanemast kogemusest.Aga ping-pong efekt oli täitsa alles,kõrgetel küll attak oli olemas kuid heli oli siiski parajalt plekine ning keskribas kaob detailsus ikka kuhugi ära.See üldine häda et pea kogu muusika mängib suht ühtemoodi soundiga pole neil kuhugi kadunud.Bass isegi ei häirinud eriti hullusti aga samas tean et ega see võim kah suurt bassisõber pole (omasin seda isendit paar aastat).Aga kõrged tunduvad olema "laenatud" vanast S-30 -st välimuse järgi -seal ta kannatas vist max 6W välja,ju siis on ehk võimsustaluvust suurendatud.Omaniku eelmine paar oli Amfiton ribbon kõrgetega -mis paraku tasapisi vakka oli jäänud.Aga hindas nende heli siiski paremaks (kuni nad tervemad olid icon_smile.gif ) Akustiline musa oli mu meelest ikka peris raske ettevõtmine raadjotehnikale,samas selline elektrooniline värk oli nagu vähem probleemne ja mis eriti lahe - see elektrooniline musa mida polnud enne kuulnud tundus isegi huvitav... icon_lol.gif
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 01.03.2007 11:23:11 vasta tsitaadiga

Eks seda oli natuke karta et nad oma tooteid arenada väga ei viitsi(see autotööstuselt ju näha)! Suht sama mis on vana s-90b vist? Aga kas s-400 äkki parem? Kuigi ilmselt tuleks radiotehnikat mitte valida võimalusel.
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 01.03.2007 11:55:18 vasta tsitaadiga

Arendusega on kahtepidi lood. Esiteks kindlasti arendatakse tootekujundust ja marketingi tugevalt.Samas aga iga uue tehnilise lahenduse alla läheb ikka hulka pappi-mida aga omanikuonu ei taha ju kulutada.Sest arvatakse et ega keskmine kuulaja naguni millestki aru ei saa.Me siin räägime et näiteks Estonia kõlar on ikka thumbs_down.gif ja Audes tema järglasena juba thumbs_up.gif aga kas teavad paljud mis vahe neis tegelikult on? Kas teatakse seda et Estonia kõrgetel on vasest plaat magnetkanalis vähendamaks moonutusi? Audesel seda ju pole enam...lisaks pole neil ka enam ju 20mm kupliga valjukat vaid on 25mm mis on raskem ja seepärast kaob nn "air" helipildist.Keskribas asi samasugune -Ka seal on Estonial vaskrõngas moonutuste vähendamiseks ning tagumise kambriga seob suht suure läbimõõduga kanal mis kerge vatiinilaadse materjaliga demfeeritud...Audesel pole vaske kuskil peale mähise ning kanal on märksa peenem ning seegi on lihtlabaselt porolooni täis topitud (tihedalt). Eesmärgiks ilmselt resonantsi parem kontroll kõlakvaliteedi arvelt. See näitab ilmekalt et tegelikult arenes marketing ja taandarenes tehniline külg.Arusaadav et kulusid tuleb kontrollis hoida kuid ilmselt leiduks ju neid kes sellise kõrgema kvaliteedi eest maksaksid.
tagasi üles
naips
HV kasutaja

sõnum 04.08.2007 10:20:12 Re: Töötu audiofiil. vasta tsitaadiga

Martal kirjutas:
Alati kui kerkib üles mingi kõlari/helikaardi/whatever teema on üks inimene kes ütleb antud toote kohta et ''Oo,mürtsu fännidele küll.Hea heli austajatele mitte.Hea varustus maksab ikka tõesti palju'' ja üks inimene kes ütleb et pole vaja kulutada kümneid tuhandeid et audiofiil-klassis heli nautida.
Kuidas siis oleks kõige odavam viis kuulata näiteks plaatidelt muusikalt tõesti hea kvaliteediga?

Kõige odvam oleks,siiski kuulata arvutiga(kui sul arvut juba olemas) ja muretseda balanced analoog väljundiga helikaart ning sinna sennheiser CX300..(heal juhul kvaliteetne balanced kaabel aretada)
Kui võimalus,siis lahtimängitud/kasutatud 2.1 Creative MegaWorks osta..
Mina odavamat ja kallimat ei ostaks,kui raha vähe..
,,,STEREO IS MY LIVE,,,
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 14
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 06.08.2007 00:04:13 Re: Töötu audiofiil. vasta tsitaadiga

naips kirjutas:
Martal kirjutas:
Alati kui kerkib üles mingi kõlari/helikaardi/whatever teema on üks inimene kes ütleb antud toote kohta et ''Oo,mürtsu fännidele küll.Hea heli austajatele mitte.Hea varustus maksab ikka tõesti palju'' ja üks inimene kes ütleb et pole vaja kulutada kümneid tuhandeid et audiofiil-klassis heli nautida.
Kuidas siis oleks kõige odavam viis kuulata näiteks plaatidelt muusikalt tõesti hea kvaliteediga?

Kõige odvam oleks,siiski kuulata arvutiga(kui sul arvut juba olemas) ja muretseda balanced analoog väljundiga helikaart ning sinna sennheiser CX300..(heal juhul kvaliteetne balanced kaabel aretada)
Kui võimalus,siis lahtimängitud/kasutatud 2.1 Creative MegaWorks osta..
Mina odavamat ja kallimat ei ostaks,kui raha vähe..
,,,STEREO IS MY LIVE,,,

Et audiofiili klassis muusikat nautida, kulub tõesti palju, sest vaja on nii helitehnikat, kui ka vastavat ruumi, kuhu see panna. Ruum ja eriti ruumis asetsev mööbel muudab kuuldavat heli märgatavalt. Aga head heli saab ka kindlasti odavas klassis, ilma toa ümberehitamiseta icon_smile.gif Arvesta näiteks, et mida suurem on kõlar ise, seda suuremat ruumi ta vajab, et heli loomulikum tunduks. Väikesesse tuppa/korterisse sobivad ideaalselt väikesed riiulikõlarid. Väikene kõlar on minuarust üldse ruumi suhtes natuke vähem kriitiline, niipalju kui mina olen kokku puutunud. Alla kümne tuhande saab kätte näiteks Alesis M1 aktiivkõlaripaari, mis on väga palju kasutuses ka stuudiote mastering ruumides. Suuruselt väikesed ja teevad umbes 25ruuduses korteris ka sama valjut häält kui s90, seda siis juhul kui ka helitugevus oluline on icon_smile.gif Ja kui tahad arvutiga ühendada, siis kindlasti korralik helikaart. (M-Audio hinnad on suht mõistlikud näiteks). Ja kindlasti tasub ka toast eemaldada kõik häiriv, näiteks nagisevad riiulid, igasugused suured kumerad tasapinnad, tegelikult ei ole paksu polstriga diivan ka eriti hea, aga liialt fanaatikuks pole ka mõtet minna icon_smile.gif Mugavus on ka tähtis icon_smile.gif
See jutt on kõigest minu arvamus muide, niiet kes millegagi päri pole, ei ole mõtet muga vaidlema hakata icon_smile.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 13
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 06.08.2007 23:10:54 vasta tsitaadiga

Nüüd tekis küll põnev seos - audiofiil ja Alesis M1 aktiivid... icon_wink.gif
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 07.08.2007 10:01:14 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:

Mis siin põnevat icon_biggrin.gif

Valgusta meid ka oma ideega siis! thumbs_up.gif
Kommentaarid: 113 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 95
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 12.08.2007 18:53:30 vasta tsitaadiga

Maldur kirjutas:

Alati võid ju vaadata ka DigiDesign tooteid, mis maksavad kordades rohkem, või Adami tooteid, mis maksavad kümneid kordi rohkem icon_biggrin.gif Ja need M1 aktiivid on tõesti head ja selged, aga eks igalühel oma arvamused icon_smile.gif
Aga sellisel juhul, mis oleks sinu soovitus samas hinnaklassis? Töötul audiofiilil läheb natuke kalliks endale NAD tehnika soetamisega icon_smile.gif
tagasi üles
naips
HV kasutaja

sõnum 13.08.2007 17:41:28 vasta tsitaadiga

Anti112 kirjutas:
pacho kirjutas:
tsitaat:
Hea kvaliteedi ihalejatele ütleks veel, et ükski kõrvaklapp ei suuda teha hea kõlariga võrreldavat häält...
Liiga dogmaatiline mõtteavaldus.
Võrdle klappide ja kõlarite hindu icon_wink.gif
Kui mul on 1000 krooni heli alla panna, siis ei saa selle raha eest mõislike kõlareid. Ise ehitades läheks juba kallimaks.
Sulle vihjeks "Sennheiser Orpheus", "AKG K1000"

Jah neid viimatimainituid ei ole tõesti kuulanud, aga väidan et näiteks 6k maksvad klapid jäävad oma helipildi poolest 6k maksvatele kõlaritele kõvasti alla. Klapiga lihtsalt ei ole võimalik sellist helipilti luua nagu kahe kõlariga.

Ehk räägid lähemalt mis klappe ja kõlareid mõtled?Klapid on ikka mitmeid kordi odavamad.
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 13.08.2007 22:01:14 vasta tsitaadiga

Minu arust on iva sees. klapp võib ükstas puha kui hea olla, aga sellist kaifi nagu suudab teha kõlar(kõlarid) klapid ei suuda...Kuigi jah detailsus on neil tiba parem.
tagasi üles
Mäger
HV kasutaja

sõnum 14.08.2007 01:26:03 vasta tsitaadiga

minu arvates on klapid palju ebamugavamad, kui kõlarid eriti just pikka aega järjest kuulates ning ei saa koos sõpradega muusikat kuulata või filme vaadata.
tagasi üles
Cb4
HV Guru
Cb4

sõnum 14.08.2007 03:02:12 vasta tsitaadiga

Kusjuures ka mind väsitavad klapid meeletult.
Vata öeldakse et kui inimesel mõni meel ära kaob siis teised võimenuvad. eks klappidega ilmselt midagi sarnast..

tagasi üles
ihvike
HV Guru

sõnum 14.08.2007 10:26:46 vasta tsitaadiga

Selleks, et rääkida ükstapuha kui headest klappidest, tuleks ikka kõigepealt heade klappidega kuulata ka, mitte teha järeldusi mingite <1000 kr maksvate nööpide järgi. Klapid ja kõlarid ei ole mingid konkurendid, et kui on üks, siis teist ei tohi ollagi. Vastavalt vajadusele ikka.
tagasi üles
Mäger
HV kasutaja

sõnum 14.08.2007 10:54:12 vasta tsitaadiga

mul sony mdr-xd100 klapid ning need on küll suht odavad, aga ma ei usu, et kui ma ostaks mingid tohutult kallid klapid endale, et need ei paneks kõrvu higistama ja ei teeks ebamugavat tunnet pika kuulamise järel. endalgi oli plaan s90 välja vahetada sony kodukino vastu, kuid ostsin endale uue helikaardi ning lükkasid ühed vanemad logitechi 2.1 kõlarid järgi ning s90 panin tagumisteks kõlariteks. ütleme nii, et parem, kui varem, aga mitte ka väga hea. mõtlesin väga pikalt, kas osta sony kodukino või mitte, toode tundus väga ahvatlev ning paljud soovitasid mitte osta just sellepärast, et tundes mind ei raatsi ma vägapalju dvd'si osta ja vähestel isehangitud filmidel on 5.1 heli olemas ja minu toas oleks väga raske ka need kõlarid ära paigutada, mis sest et sellel kodukinol oleks selline süsteem olnud, mis oleks seda ise teinud. selle jutuga tahtsin sinna välja jõuda, et ma pigem maksaksin rohkem pisut peale ning ostkasin mingid kõlarid, kui korralikud ja kallid kõrvaklapid. ma ei ütle, et minu osny kõrvaklapid pole korralikud, mina olen rahul. aga see on sama, et mõnel hõõrub king ja mõnel mitte.
tagasi üles
naips
HV kasutaja

sõnum 14.08.2007 16:50:38 vasta tsitaadiga

Ühele meeldib üks, teisele teine.Kui nüüd masterdamisest ja muust rääkida..Minuarust on paljud lood limiteriga liiast üle kruditud..just sellest,et on stuudio monitoridega(kehvade?) asja aetud..seda siis just heade klappidega kuulates..näiteks, klapid on koljuga kontaktis ja heli levib ka otse.Veel on erinevus stereopanoraami tunnetamises,kui klappidega jõuab kumbki kanal ainult vastavasse kõrva, siis monitoridest kuuled mõlema kõrvaga mõlemat kanalit. Lisaks veel ruumikõla monitoride puhul jne.. Samuti tuleb ära märkida ka see pohjus, et kui sul on kodu stuudio, siis tavaliselt me elame kellegagi koos, olgu see abikaasa, sõber või vanemad.Ja nüüd kujuta ette, tehes lugu, sa pead vahest yhte lyhikest 5-10 sekundist loop-i kuulama vahest voibolla veerand tundi, mida su kaaslased selle peale kostavad,kui sa seda kuulad labi kast-monitoride?
See jutt on kõigest minu arvamus muide, niiet kes millegagi päri pole, ei ole mõtet muga vaidlema hakata icon_lol.gif

viimati muutis naips 14.08.2007 17:00:57, muudetud 1 kord
tagasi üles
Priido
Kreisi kasutaja
Priido

sõnum 14.08.2007 17:00:48 vasta tsitaadiga

naips kirjutas:
Ühele meeldib üks, teisele teine.Kui nüüd masterdamisest ja muust rääkida..Minuarust on paljud lood üle kruditud..just sellest,et on stuudio monitoridega(kehvade?) asja aetud..seda siis just heade klappidega kuulates..näiteks, klapid on koljuga kontaktis ja heli levib ka otse.Veel on erinevus stereopanoraami tunnetamises,kui klappidega jõuab kumbki kanal ainult vastavasse kõrva, siis monitoridest kuuled mõlema kõrvaga mõlemat kanalit. Lisaks veel ruumikõla monitoride puhul jne.. Samuti tuleb ära märkida ka see pohjus, et kui sul on kodu stuudio, siis tavaliselt me elame kellegagi koos, olgu see abikaasa, sõber või vanemad.Ja nüüd kujuta ette, tehes lugu, sa pead vahest yhte lyhikest 5-10 sekundist loop-i kuulama vahest voibolla veerand tundi, mida su kaaslased selle peale kostavad,kui sa seda kuulad labi kast-monitoride?
See jutt on kõigest minu arvamus muide, niiet kes millegagi päri pole, ei ole mõtet muga vaidlema hakata icon_lol.gif

Esiteks kasutatakse stuudios nii klappe kui ka kõlareid, klappe seejuures rohkem. Muidu olen su jutuga täiesti päri, endalgi väike kodustuudio. Aga loopide kohta niipalju, et polegi kasulik ühte loopi nii pikalt kuulata, siis tekib isu kohe midagi muuta ja väsinud kõrvaga keerab asja täielikult metsa, aha jah, tõsilugu see on icon_smile.gif Aga ainult klappidega ei saa küll mingit tööd ära tehtud, just nendelsamadel põhjustel, mis sa ütlesid. Sama ei saa ka ainult kõlaritega.
tagasi üles
unnamed
HV kasutaja
unnamed

sõnum 03.09.2007 15:12:45 vasta tsitaadiga

Lamp võim oleks üks targemaid valikuid hea kvaliteedi saamiseks, ja sellel ise tehtud väga head kastid. aga mees "kvaliteet" maksab ropult.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  Töötu audiofiil. mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.