Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
SafariBob
HV vaatleja
|
26.01.2007 19:22:23
Läpakas ei leia wifi leviala |
|
|
Sai hiljuti ostetud läpakas, inteli võrgukaartiga. Nüüdseks olen käinud kahes wifi levialas, esimeses leidis ilusti võrgu ja polnud probleeme. Nüüd olen kodus ja kohalik raamatukogu jagab wifit. Läpakas levi ei leia. Haldaja sõnul peab levi leidma, siis annab mulle parooli ka võrgu jaoks. Samas toas olev lauaarvuti on aga võrgus küll. Läpakas ei leia aga kribalatki. Jah, kaart on sisselülitatud ja puha... Tegin akna lahti ja käisin rõdulgi arvutiga, leidis hoopis tundmatu, allapoole arvestust signaalitugevusega võrgu. Probleem ongi, et miks ei leia võrku?
Vabandan, kui laused segaseks jäid ja kui selleteemaline postitus juba eksisteerib, väsinud olen... foorumit natuke uurides ei leidnud sarnast...
_________________ Ei! kurjadele ainetele!!! |
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
26.01.2007 20:35:26
|
|
|
Peaasi, et laptopi ja võrgukaarti mudelid saladuseks jätad, siis meil ka põnevam arvata.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
unn
HV kasutaja

|
27.01.2007 09:38:56
|
|
|
Kaugel su kodu raamatukogust-kui see teises linna otsas siis ei peagi see sulle koju levima.Aitab see kui wifi raamatukogus tasku paned ja koju tood
Sry sarkasmi pärast aga probleemi õige sõnastus on tegelikult juba pool lahendust.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
kristo12
Aeg maha 30
|
27.01.2007 09:39:11
|
|
|
võibolla viirus sees,mul oli sama sain wifi kui leidis leviala siis sain 1 min olla ja nett läinud.Mu viirusetõrje programmid viirust ei leidnud lõpuks viisin pr0 kätte to leidis imemoodi.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
27.01.2007 16:23:22
|
|
|
Ee, ei. Kauguses pole probleem, asun raamatukogust mingi 100 meetri kaugusel, +/- paar meetrit
...kui wifi tasku panen, vot siin ma ei saagi aru. Wifi haldaja ütles, et raamatukogust saab mingi kaardi, aga see pidavat olema kohapealseks kasutamiseks...?
Viirus... hmm, mul on Norton muidu peal, aga siinsamas kodus läksin rõdule ja näitas mingit teist leviala, väga nõrga signaaliga muidugi. Nii et võrke valiv viirus??
|
tagasi üles |
|
 |
Oliver112
HV veteran
|
27.01.2007 16:27:17
|
|
|
100m on pikk vahemaa ka juba ju..
|
|
Kommentaarid: 93 loe/lisa |
   |
90 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
27.01.2007 17:33:04
|
|
|
Nojah, kui siis pigem alla 100m. kui üle natuke. Aga lauaarvuti asub samas toas ja sel on levi olemas, seega peaks läppar MINGI levikribala ikka ju leidma, kasvõi ütlema et võrk on olemas...
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
27.01.2007 17:43:20
|
|
|
välise antenniga wifi kaart ehk.
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
27.01.2007 17:44:21
|
|
|
Ära sa läpakat kaasa võta ja raamatukokku proovima mine.
100m majad vahel äkki.
Lauaarvutil äkki võimas antenn küljes.
Sa pritsid niipalju infot, et lausa üleküllus tekib.
|
|
Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
1 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
27.01.2007 19:08:17
|
|
|
palun vähem targutamist, raamatukogus on käidud, ei midagi paremat. Mis info "üleküllust" puudutab, siis ma lootsin, et pannakse tähele, et ma väga uus foorumi kasutaja.
|
tagasi üles |
|
 |
unn
HV kasutaja

|
27.01.2007 19:09:29
|
|
|
Oot-kirjutasid et oled selle läppariga käinud 2 võrgus,et esimesel leidis levi aga mis teema selle teise võrguga oli?Oled kindel,et lauaarvui ikka selles raamatukogu netis mitte mingis muus.100m ei pruugi windooza utiil midagi näidatagi-tõmba Netstumber ja vaata mis võrke see näitab.
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
27.01.2007 19:10:11
|
|
|
Vaata wifi antenni juhtmed üle, on juhuseid kus need olnud tagurpidi ja ei tööta.
|
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
27.01.2007 19:25:41
|
|
|
jah, lauakas on kindlalt sellessamas kuhu läppariga ei pääse. Raamatukogu võrk ongi see teine võrk, millest jutt käib. Tänan soovituse eest, proovin.
"Vaata wifi antenni juhtmed üle, on juhuseid kus need olnud tagurpidi ja ei tööta." <- aga lauaarvutiga töötab, ja mina pole üldsegi wifi jagaja...
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
27.01.2007 19:41:48
|
|
|
puna kirjutas: |
Vaata wifi antenni juhtmed üle, on juhuseid kus need olnud tagurpidi ja ei tööta. |
hakkab kohe uut läpparit lammutama ve pole veel näinud sellist asja, et vahetuses ei tööta.
kui enne sai võrku, siis ei saa viga ikka selles olla...
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
27.01.2007 19:55:28
|
|
|
Aga kui see wifi filtreeringut kasutab ja mu arvuti MAC aadressi haldajale saadab, siis mu läppar peaks ju enne (või pärast) MACi saatmist vähemalt näitama et võrk on, aga sisse ei pääse? ja pärast seda küsin alles parooli...
|
tagasi üles |
|
 |
unn
HV kasutaja

|
27.01.2007 23:01:07
|
|
|
Just-kui tegu avaliku wifiga siis vaevalt nad võrgu nime peidavad-seega on Netstumber just see mida vajad-see näitab ka peidetud levialasi.Aga kindel et lauaarvutil mingit välist antenni pole-mingi kopsik seinal vms.?Raamatukoguga otsenähtavus olemas?Variant veel läpatsiga raamatukokku jalutada ja vaadata kas seal OK-ja siis lihtsalt eemale jalutada ja vaadata kusmaal nett pildi tasku paneb..Ja kui neti haldajaga kokkuleppe siis tasuks kaaluda suundatenni ja client modes AP kasutamist.
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
27.01.2007 23:10:29
|
|
|
Nii. Lauakal on küll akna peal n.ö. antenn, aga selle juures proovisin ka läppariga levi saada. Otsenähtavus raamatukoguga on täiesti olemas. Läppariga raamatukogus see käisin, ei leidnud midagi.
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.01.2007 23:46:30
|
|
|
oeh, ära meile jumala eest detaile räägi.
mis see 'n.ö. antenn' lauaarvuti küljes on.
mis lauamasin võrgu nimeks räägib.
kas võrk on lahtine või kinnine. jutu järgi paistab et maci piirang ja mõni wep/wpa peal.
kas võrk pritsib ssid avalikult välja või on peidetud. piiratud võrgu puhul ei imestaks, kui peidetud on.
kes lauamasina tööle pani.
ja võrgu haldaja oskab kindlasti aidata, kui ilusti küsida.
eelmise punkti ja info ülekülluse osas - väike attitude adjustment kuluks sulle ka ära.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
28.01.2007 00:17:26
|
|
|
No võiks arvata, et "HV veteran" saab algajalikkusest aru, aga kus sa sellega
Kui ma kõiki vastuseid teaks, kas ma küsiks siin teistelt? Vast mitte.
Lauaka ülesseadmisega tegelesid paljud ja haldaja on niipalju öelnud, kui mina eelpool seletasin.
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.01.2007 01:41:50
|
|
|
vastused stiilis 'vähem targutamist' ja uue kasutaja staatusega vabandamine ei ole abiks. mitte ainult siin vaid ka irl lahenduse otsimisel, usu mind.
algajalikkusega ei ole siin samuti midagi pistmist. sa ei jaga ka küsimise peale vajalikku infot.
ja ka see link võib sulle teinekord abiks olla - kuidas targalt küsida
nii, asjast.
millise võrguga tegu? raamatukogu sisemise? lihtsalt raamatukogu hoone küljes asuva purgiga? avaliku? kinnise? võrgu turvaseadete ja olemuse teadmine võib olla väga abiks aitamaks sinu probleemi lahendada.
sellega seonduvalt ei oska suurt midagi kommenteerida ka selle kohta, et 'raamatukogus sees ei leidnud midagi'.
küsimused lauaarvuti küljes oleva välise antenni kohta ei ole mitte meie uudishimu rahuldamiseks, vaid selleks, et oskaksime hinnata, kuidas antud wifi-võrgul on lood leviga sinuni. 'n.ö. antenn' võib tähendada kõike traadijupist hea ja suure antennini. ja otsenähtavus tähendab eelkõige siiski seda, et sa näed wifit tekitavat seadet. kipssein ja raudbetoonist sein on levi osas pisut erinevad asjad. ja lauaarvuti väline antenn ei ole eeldatavasti lihtsalt ilu pärast aknale viidud
kuidas on lauaarvutis lood wifi-leviga? halb, keskmine, hea, väga hea?
oskad sa vaadata lauaarvutist vähemalt wifi-võrgu nime, soovitavalt ka võrgu turvaseadeid?
juhul kui on tegemist ssid peitva võrguga, võid nende abil proovida käsitsi ühenduda.
millised wifi-võrgud lauaarvuti leiab?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
Kommentaarid: 241 loe/lisa |
   |
215 |
|
tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
28.01.2007 02:10:59
|
|
|
Kas oled selle läpakaga üldse wifiga netti saanud?
|
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
SafariBob
HV vaatleja
|
28.01.2007 16:25:47
|
|
|
Olgu, vabandused neile, keda olen solvanud. See "vähem targutamist" ei olnud tõesti asjakohane. Tänud lingi eest, kindlasti võtan sealt õppust. Samas ei saa ma nõus olla sinu väitega, et asjatundlikumad võivad algajate kallal võtta kuis soovivad ja küsijad peavad lontis kõrvadega kõik alla neelama. No nii kaugele siin asi ei läinud, aga pmst nii ma arvan. Selle üle saaks pikemalt arutleda, aga miski ütleb et see pole õige koht selleks
Algajalikkusega on siin aga küll tegu kuna ma pean enne välja uurima kust midagi wirelessi seadete koha välja otsida enne kui saan öeldud need detailid mida vaja. Usu mind, detailipuudulikkus siinkohal pole tahtlik...
Seda wifi levi saatjat pole ma oma silmadega isegi näinud mitte.
Miks on lauakal "antenn"? Sellepärast et see on lihtsalt ASUS USB Wireless Network Adapter (802.11g), aga ma ei mõelnud paremat sõna välja ja sellesama välise antenni juures proovisin ka läppariga levi saada, aga ei midagi. Lauaarvutis on levi suhteliselt halb.
Ahsoo, Network authentication: Open.
Lauaarvuti leiabki ainult selle võrgu, mida läppari jaoks on vaja...
To puna: jah, olen. Kuid teises linnas hoopis.
|
tagasi üles |
|
 |
bladerunner
HV Guru
|
28.01.2007 18:10:49
|
|
|
No pista siis prooviks see "ASUS USB Wireless Network Adapter (802.11g)" omale ka läppari taha ja vaata kas siis leiab neti? Kui leiab, siis järelikult läppari sisemine wifi antenn kehva ja vaja ka välist USB adapterit kasutama hakata.
...huvitav, et enamusel inimestel pole üldse oskust probleemide lahendamisele loominguliselt läheneda.
_________________ Experience is what you get when you don't get what you want. |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
unn
HV kasutaja

|
28.01.2007 19:12:45
|
|
|
Võimalik ka selline variant,et raamatukogu mõne ISP klient mitte nn.avaliku wifi pakkuja-kas lauaarvuti mitte ei kasuta raamatukogu netti vaid mingi ISP oma?On keegi su tutvusringkonnast raamatukodus wifit kasutanud üldse või mõni kleeps uksel teavitamas wifist.Ennegi taolisi jutte kuulnud a`la meil on wifi mis tähendab hoopis et tarbitakse kellegi teenust
|
|
   |
22 |
|
tagasi üles |
|