Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 705, 706, 707  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
clown
HV kasutaja
clown

sõnum 06.01.2007 23:26:32 vasta tsitaadiga

oot nt. kui soovin 1000kr väärtuses eset osta siis palju seda tollimaksu koguneb?
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 07.01.2007 00:41:29 vasta tsitaadiga

clown kirjutas:
oot nt. kui soovin 1000kr väärtuses eset osta siis palju seda tollimaksu koguneb?

oleneb tollimaksu määrast antud kaubagrupile, täpsemalt väljendudes tollikoodist.

tagasi üles
pl1600
HV Guru

sõnum 07.01.2007 03:02:53 vasta tsitaadiga

maestro on mastercardi deebitkaardi bränd
ilmselt mõtlesid visa/mastercardi, nüüd pakutakse juba ilma aastamaksutagi neid

mar6
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 07.01.2007 11:57:34 vasta tsitaadiga

pl1600 kirjutas:
maestro on mastercardi deebitkaardi bränd
ilmselt mõtlesid visa/mastercardi, nüüd pakutakse juba ilma aastamaksutagi neid

Visa ja mastercardi ilma aastamaksuta?
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
eYper
HV kasutaja
eYper

sõnum 07.01.2007 13:30:52 vasta tsitaadiga

Lõppkokkuvõttes on see ikka päris palju. Objektiivide puhul tuleb ca veerandi jagu toote hinnast juurde.

Oleme EL-s hästi õnnelikud icon_cry.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 07.01.2007 13:48:18 vasta tsitaadiga

eYper kirjutas:
Lõppkokkuvõttes on see ikka päris palju. Objektiivide puhul tuleb ca veerandi jagu toote hinnast juurde.

Ja mille üle siin nutta on ? Need maksud olid ju enne EU liitumist samamoodi. Nüüd ainult EU riikidest saadud kauba puhul ei maksa, varem maksid nende riikide eest lihtsalt ka.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 11 :: 200
tagasi üles
mar6
HV veteran

sõnum 07.01.2007 14:04:48 vasta tsitaadiga

eYper kirjutas:

EL pole siin nüüd ju kuidagi süüdi. icon_lol.gif
Aga ega poolmuidu ei jagata kusagil midagi ja Ameerika odavad hinnad polegi enam nii odavad kui pakk käes. Leidub kindlasti ka mõningaid erandeid. icon_rolleyes.gif
tagasi üles
Tar
HV kasutaja
Tar

sõnum 08.01.2007 22:30:39 vasta tsitaadiga

mar6 kirjutas:
Visa ja mastercardi ilma aastamaksuta?

SEB Magnet (MasterCard Standard põmst)
SEB VISA Classic / MasterCard Standard - tagasimaksepäev 20ndal (et siis kuni 50 päeva intressivabalt)

Hansapanga VISA Classic püsimaksega - nagu ka Magnetiga hakkab intress kohe peale krediidi kasutamist jooksma, välja arvatud juhul kui eelnevalt või samal päeval oled krediitkaardi kontole kasutatava summa ulatuses raha kandnud

SEB kasseerib krediitkaardi kontole raha kandmise eest 3 EEK (kui sa ise kannad, mitte see automaatne igakuine), Hansapank & Sampo lasevad seda tasuta teha.

Sampo, Nordea jms pisemad pangad on krediitkaartide koha pealt suht tagurlikud ja tahavad ikkagi kuu/aastamaksu saada...

Aga näiteks Sampo Freestyle debeetkaart on ses mõttes hea, et selle krediiti (kuni 50k) saab ATM-ist sularahana tasuta välja võtta (intress on by default 19% või kui "liituda" personaalpangandusega siis 16%), saab ka Freestyle kaardikontole pappi juurde kanda et krediiti ei peaks kasutama, samas on Freestyle vist ainuke ilma kuumaksuta debeetkaart Eestis.

viimati muutis Tar 09.01.2007 14:13:17, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 27
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 08.01.2007 23:02:12 vasta tsitaadiga

Muidu infoks et kui teile tuleb umbes selline kiri siis tegu on phishinguga:

tsitaat:
IMPORTANT: Confirm your PayPal account

Notification of Limited Account Access

As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. We recently noticed the following issue on your account:

Unusual account activity has made it necessary to limit sensitive account features until additional verification information can be collected.
We have been notified that a card associated with your account has been reported as lost or stolen, or that there were additional problems with your card.
Case ID Number: PP-071-362-996

Click here to verify your account

Please understand that this is a security measure intended to help protect you and your account. We apologize for any inconvenience.

If you choose to ignore our request, you leave us no choice but to temporary suspend your account.

Sincerely,
PayPal Account Review Department.
Please do not reply to this e-mail. Mail sent to this address cannot be answered. For assistance, log in to your PayPal account and choose the "Help" link in the footer of any page.

To receive email notifications in plain text instead of HTML, update your preferences here.

URL on tegelikult selline: http://0x46.0x11.0xfc.0x36:81/www.paypal.com/cgi-bin/webscrcmd=_login-run/index.htm
Minule andis see küll 404 kuid ma oletan et mingil hetkel võis see isegi töötada. Igatahes tasub selliseid kirju ignoreerida icon_smile.gif

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
hanz
HV kasutaja
hanz

sõnum 09.01.2007 23:04:19 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Muidu infoks et kui teile tuleb umbes selline kiri siis tegu on phishinguga:

tsitaat:
IMPORTANT: Confirm your PayPal account

Notification of Limited Account Access

As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. We recently noticed the following issue on your account:

Unusual account activity has made it necessary to limit sensitive account features until additional verification information can be collected.
We have been notified that a card associated with your account has been reported as lost or stolen, or that there were additional problems with your card.
Case ID Number: PP-071-362-996

Click here to verify your account

Please understand that this is a security measure intended to help protect you and your account. We apologize for any inconvenience.

If you choose to ignore our request, you leave us no choice but to temporary suspend your account.

Sincerely,
PayPal Account Review Department.
Please do not reply to this e-mail. Mail sent to this address cannot be answered. For assistance, log in to your PayPal account and choose the "Help" link in the footer of any page.

To receive email notifications in plain text instead of HTML, update your preferences here.

URL on tegelikult selline: http://0x46.0x11.0xfc.0x36:81/www.paypal.com/cgi-bin/webscrcmd=_login-run/index.htm
Minule andis see küll 404 kuid ma oletan et mingil hetkel võis see isegi töötada. Igatahes tasub selliseid kirju ignoreerida icon_smile.gif

arvatavasti on see server, kus see leht oli, juba kinni.
A... ega see url midagi nagunii anna, kuna mulle (ja arvatavasti paljudele teistele) tuleb selliseid emaile kümneid iga päev ja url on alati erinev. Lihtsalt tuleb meeles pidada, et PayPal saadab selliseid maile välja väga harva ja mitte kunagi ei maksa vajutada lingile nendes emailides, kõige kindlam on lihtsalt uus IE või FireFoxi aken avada ja sinna paypal.com sisse tippida. icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
layr
HV vaatleja
layr

sõnum 10.01.2007 18:43:19 vasta tsitaadiga

Kas tõesti saab deebetkaardiga samuti läbi paypal'i arveldada? mul NPNK kaart (VISA Electron'i logo peal olemas).

L
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
mar6
HV veteran

sõnum 10.01.2007 19:55:19 vasta tsitaadiga

layr kirjutas:
Kas tõesti saab deebetkaardiga samuti läbi paypal'i arveldada? mul NPNK kaart (VISA Electron'i logo peal olemas).

L

Vaatasin ka seda millalgi, aga ei usu eriti, kuna deebetil pole neid mingeid 4 numbrit vist või midagi mis seal krediitkaardil(u-kaardil) oli...
tagasi üles
layr
HV vaatleja
layr

sõnum 10.01.2007 20:52:02 vasta tsitaadiga

Ehk oskab keegi hüva nõuga aidata. Oksjoniga kiire(ca 1 päev) ning sain teada, et pärast 16:30 vms tolliameti tel. ei tööta.
Põmst huvitab mind tolliga kemplemine. Kodulehel neil öeldud, et eraisikult eraisikule alla 45€ mingeid kulusi kandma ei pea(mingi suurus oli ka 1k eesti raha). Aga kes määrab hinna? Kas isik, kellelt eseme ostan, märgib pakile/shipping dokkidesse hinna, millega ostsin? Või tublid tolliametnikud määravad hinna oma suva(või noh, oma ala spetside otsuste)järgi? Hind tuleks 355-400$. Aga kui märgiks hinnaks a'la 50$, siis on see ju äärmiselt kahtlane (tegemist on el. kitarriga). Kui sender määrab hinna, ehk tasub siis temaga rääkida? 50$ muidugi kahtlane, kui kui märkida vähe madalam, nii 200$ hinnaks? Siin lehel kirjeldatakse, kuidas saatekulud maha arvata(lühidalt tuleb dokkidesse kirjutada DDU). Kas see DDU põmst mingeid uusi makse müüjale/ostjale ka toob?
Keegi kitarriostja võiks kindlasti sõna sekka öelda icon_smile.gif
Teised arvamused/ettepanekud ka kindlasti oodatud.
Tänud!
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 10.01.2007 21:29:41 vasta tsitaadiga

niipalju oskan küll öelda, et $50 kidra eest võib panna tolliametniku ikka väga kahtlema ja siis määrab oma suva järgi hinna. kui soovid protsessida siis suunatakse asi ekspertiisi. tuletagem veelkord meelde selle, mille eest tolliametnik palka saab: et kõik seaduses ette nähtud ja riigi kasuks tõlgendatavad maksud riigile kätte saada. $50 kidraostjal pole just palju shansse.

eks kombinaatorid ehk oskavad taas oma kogemusest pajatada võibolla positiivseid kogemusi.

tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 10.01.2007 21:34:18 vasta tsitaadiga

palun õppige ükskord juba ära, (mitu korda juba selles ja ebay teemas kirjutatud), et deebetkaardiga ei saa õiendada seal, kus nõutakse krediitkaarti. visa electron on tavaline deebetkaart ja visa nimi ei aita teid kopka eestki.
tagasi üles
Marguzzz
Kreisi kasutaja
Marguzzz

sõnum 10.01.2007 21:37:05 vasta tsitaadiga

Kas Saksa ebay-st kauba saatmine võib kesta üle kahe nädala? Müüa sõnul pani ta paki 27 dets. posti siiani pole kohale tulnud icon_sad.gif Saatis ta Deutsche Postiga.
Kommentaarid: 96 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 92
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 10.01.2007 21:45:19 vasta tsitaadiga

Marguzzz kirjutas:
Kas Saksa ebay-st kauba saatmine võib kesta üle kahe nädala? Müüa sõnul pani ta paki 27 dets. posti siiani pole kohale tulnud icon_sad.gif Saatis ta Deutsche Postiga.
vabalt, ma enne 3-4 nädalat pole kunagi tõmblema hakanud. reeglina on selle aja sees ära tulnud. ja arvesta sellega, et jõuludest kolmekuningapäevani toimib palju asju kristlikus euroopas aeglasemalt.

viimati muutis trebla 10.01.2007 21:47:24, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 61 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
mUll
HV kasutaja

sõnum 10.01.2007 21:45:24 vasta tsitaadiga

mulle on ka kauem kui kolm nädalat tulnud (Saksast)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 1
tagasi üles
layr
HV vaatleja
layr

sõnum 10.01.2007 21:49:37 vasta tsitaadiga

Kuna paypal'i kontole raha ei saa kanda, vaid läbi paypaly vahenduse, tekkis küsimus, kas piisab vaid konto loomisest ning hiljem ebay koduka kaudu otse maksan summa? Või on enne paypal'i lehel mõningad protsessid tarvis läbi viia(loogiliselt võttes peaks vaja olema, kuid kui avada uuel kontol "Send money", avatakse kohe vajalik blankett)?

Tänud,
L
tagasi üles
hanz
HV kasutaja
hanz

sõnum 10.01.2007 22:39:43 vasta tsitaadiga

layr kirjutas:
Kuna paypal'i kontole raha ei saa kanda, vaid läbi paypaly vahenduse, tekkis küsimus, kas piisab vaid konto loomisest ning hiljem ebay koduka kaudu otse maksan summa? Või on enne paypal'i lehel mõningad protsessid tarvis läbi viia(loogiliselt võttes peaks vaja olema, kuid kui avada uuel kontol "Send money", avatakse kohe vajalik blankett)?

Tänud,
L

kreediitkaart tuleb enne lisada, et kusagilt oleks see raha võtta, a see ongi nagu kõik icon_rolleyes.gif
tagasi üles
layr
HV vaatleja
layr

sõnum 10.01.2007 22:42:56 vasta tsitaadiga

tänud. ongi nii. Ilma verificationita 100€ limiit.

L
tagasi üles
hanz
HV kasutaja
hanz

sõnum 11.01.2007 16:59:29 vasta tsitaadiga

layr kirjutas:
tänud. ongi nii. Ilma verificationita 100€ limiit.

L

ilma verificationita ei saa Eesti kontoga midagi teha, kuna krediitkaart on ainuke viis raha "kontole saamiseks".
tagasi üles
DODONPACHI
HV veteran
DODONPACHI

sõnum 14.01.2007 14:01:51 vasta tsitaadiga

Uhh... niisiis.

Ma mainisin siin kunagi, et sain refund'i läbi Paypal'i ning olin mures, et kas raha ikka tagasi tuleb (Paypal'i reeglid, blabla) ning minu rahustuseks ilmus üsna pea mu krediitkaardi väljavõttele Paypal'i tehingule vastupidine tehing, mis oleks väljamineku annulleerinud. Hingasin veidi rahustunult, ehkki tehniliselt raha veel minu käes ei olnud., sest otsest ülekannet Paypal'ilt ei toimunud.

Nüüd siis on kuu aega möödas ning krediitkaardilt arvati vastav summa maha. Kuna refund leidis aset paar päeva hiljem eeldasin ma, et ülekanne leiab ka paar päeva hiljem aset. Kuid kui ma täna enda pangaarvet kontrollisin, siis avastasin ma, et 1) raha ei ole tagasi tulnud ning 2) antud annulleeriv tehing on mu krediitkaardi väljavõttelt kadunud, ehkki talle eelnenud ning järgnenud tehingud on veel alles.

Ühesõnaga tunnen ma ennast nagu idioot hetkel kuna mulle tundub, et ma olen tänu ajaperioodi möödumisele kaotanud õiguse oma tehingut vaidlustada.

Või kuidas teistel oli? Kui kiirelt raha lõplikult tagasi tuli ning kuidas see krediitkaardil kajastus?

voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 14.01.2007 18:25:18 vasta tsitaadiga

No mina sain refundi kiirelt kätte.
Aga mul on ka see Hansapanga Tudengi VISA, milles on kõik debeetkaardi ja krediitkaardi head omadused integreeritud.
Toimib nii, et iga kaarditehingu eest läheb raha maha koheselt ja saldo selle võrra muutub.
Refund toimus täpselt sama moodi ainult vastupidises suunas.
Sain tehingupartnerilt kirja, et ta ei saa oma kohustusi täita ja teeb refundi.
Kümme mintsa hiljem sain kinnituse PayPal'ilt ja hansa.net'i sisse logides oli raha juba olemas.

Tudengi VISA....
Sisuliselt on tegu debeetkaardiga, aga saldo saab miinusesse lasta täpselt tudengikrediidi võrra, so 3K.
Tehingute hinnakiri on ka deebetkaardi oma - soodsam.
Kuna kaart on aga füüsiliselt krediitkaardi plastikul ja vastava kujundusega, siis saab seda kasutada krediitkaardi õigustega.

Üldiselt nagu ma sru olen saanud, siis on see refund täpselt negatiivne tehing.
Neil, kellelt tavaline tehing kohe raha maha arvab, need saavad refundi ka koheselt.
Neil, kellel tavatehingu raha kuulõpus sisse kasseeritakse, saavad oma refundi kuu lõpus.
jne.

Igal juhul küsi pangast järgi, et mis värk on?
Las seletavad sulle, miks refund kohale ei jõudnud ja pärast räägid meile ka.
Ja küsi sama asja PayPal'i klienditolet ka!
Ütle, et pidid refundi saama, aga pole siiani saanud, kuigi vahepeal süsteem näitas, et refund on tulemas.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
Tomv
Kreisi kasutaja
Tomv

sõnum 14.01.2007 22:34:58 vasta tsitaadiga

Mul kadust sealt lambist 12 dollarit ära icon_sad.gif
kellelgi veel selline probleem?

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 705, 706, 707  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.