praegune kellaaeg 11.06.2026 04:00:05
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kui suureks hindad piraattarkvara osakaalu oma arvutis |
| 0% (piraattarkvara puudub) |
|
6% |
[ 118 ] |
| kuni 25% (mõned üksikud väikesed programmid) |
|
10% |
[ 192 ] |
| kuni 50% (suuremad rakendusprogrammid, mida pidevalt kasutatakse) |
|
11% |
[ 208 ] |
| kuni 75% (enamus, mõned üksikud legaalsed programmid) |
|
36% |
[ 660 ] |
| 100% (veendunud piraat, legaalne tarkvara praktiliselt puudub) |
|
33% |
[ 606 ] |
|
| hääli kokku : 1784 |
|
| autor |
|
Auron
HV Guru

|
29.11.2006 19:15:46
|
|
|
| bezdomn6i kirjutas: |
Auron, ausõna ma ei viitsi suga vaielda... see on lõppeks kõhutunne (eks iga arvamus/kõhutunne kujune veendumuste ja mingite faktidele mõistmisest) kõhutunde vastu vaidlus ja ega sest klähvimisest midagi ei muutuu. |
Kõhutundel pole asjaga midagi pistmist, samuti ka mitte moraalil, sest diskussioon ei käi teemal "seaduslik aga eetiliselt inetu" vaid otseselt seaduserikkumisest. Kui kõik elaks ainult kõhutunde järgi ja seaduseid poleks siis mingid jõmmid kõhutunde järgi tuleks ja sõidaks sulle ambasse, võtaks, auto, raha, nu**iks su naist ja õde ning siis sa kindlasti eelistaksid paikapandud seadusi sellele, et ainult igaühe isklik kõhutunne on selle määrajaks mida tohib ja mida mitte
| tsitaat: |
| mul (ilmselt pole ma äris üksi) mõlgub peas selline mõte, et tarkvarailma suurtel on ilmselt väga täpselt kalkuleeritud, millisel tasemel priaaditõke tootes on neile kõige kasulikum. |
Kindlasti toimib "hea kui on piisavalt harjund kasutajaid - vahet pole kas pirajaid või õige asja omajaid kuna see tõrjub konkurente juba eos" olukord aga samas ma olen veendund, et tegelt on piraatlust way liialt rohkem kui nö. oleks vajadust hoidmaks jämedat otsa endakäes.
| ma olen veendunud, et neil oleks võimalus vägagi efektiivseid meetmeid kasutusele võtta, kui sellest ainult suuremat tulu tõuseks, aga kuna kaotada on rohkem kui võita, siis korraldatakse maksimaalselt mingeid ullikeste näidispoomisi ja muud kahepalgelist jura. |
Vat kõike mis puudutab arvutiga millegi valmisprogemist kohta ma usun, et everything that can be done can be undone ehk siis igavesest ajast igavesti mittemuugitavat, kuidagi exploitidavat jne. proge pole võimalik teha. Seda tõestavad juba igast suurte firmade ja pankade arvutite kaitsemehhanismid millest ikka keegi läbi murrab rääkimata siis mingist lame ass progest mille võid koju osta ja rahumeeli üritada igast küljest häxida.
| piratakse ikka seda softi, mille järgi on vajadus (tekitataud), mitte ilmtingimata seda, mis kasutajale suuremat tulu tooks. |
Mängude järele on niisuur eluline vajadus? Ja see kui kasutaja pirab vähem tulutoovat asja pole ju kuidagi virma süü.
nende kõige kõvema häälega halajate jaoks on see pseudoprobleem minu silmis  |
Eks otseselt ei meeldi piramine kellelegi kes midagi toodab. Pseudoprobleemist rääkides siis kelle süü see näiteks on, et viimase 10 aasta jooksul on niipaljud andekad ja tõesti kvaliteetmängude tegijad firmad laiali läinud või siis ära ostetud EA poolt kes teeb siukest üleper*e lahmitud huinjaad? Ikka nende mängurite süü kes aga rõõmuga asju tirisid ja pseudoprobleemiks seda nimetasid ning tublid tiimid lihtsalt pankrotti ajasid.
|
|
| Kommentaarid: 156 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
29.11.2006 19:46:20
|
|
|
| Auron kirjutas: |
Auron, ausõna ma ei viitsi suga vaielda... see on lõppeks kõhutunne (eks iga arvamus/kõhutunne kujune veendumuste ja mingite faktidele mõistmisest) kõhutunde vastu vaidlus ja ega sest klähvimisest midagi ei muutuu. |
Kõhutundel pole asjaga midagi pistmist, samuti ka mitte moraalil, sest diskussioon ei käi teemal "seaduslik aga eetiliselt inetu" vaid otseselt seaduserikkumisest. |
Moraalil on asjaga vägagi palju pistmist. Sisuliselt on tarkvarapiraatlus (kui ise loll pole, piraatlitsentse ei müü vms.) hetkel praktiliselt karistamatu tegevus, hoolimata sellest, mis kuskil seaduses kirjas on. Sellepärast me ei räägigi siin seadustest vaid pigem moraalist, sest hetkeseisuga on iga inimese valik: pirada või mitte, eelkõige sisetunde ja moraalsete valikute küsimus.
|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
29.11.2006 20:43:05
|
|
|
Kõhutundel pole asjaga midagi pistmist, samuti ka mitte moraalil, sest diskussioon ei käi teemal "seaduslik aga eetiliselt inetu" vaid otseselt seaduserikkumisest. Kui kõik elaks ainult kõhutunde järgi ja seaduseid poleks siis mingid jõmmid kõhutunde järgi tuleks ja sõidaks sulle ambasse, võtaks, auto, raha, nu**iks su naist ja õde ning siis sa kindlasti eelistaksid paikapandud seadusi sellele, et ainult igaühe isklik kõhutunne on selle määrajaks mida tohib ja mida mitte |
ei loe enda postist välja, et kuidagi kehtivad õigusaktid kahtluse alla olen seatud. mulle lihtsalt ei meeldi teatavat sorti käitumine ja selle kohta avaldasin arvamust (minu meelest pole suurtegijate undamine tihtipeale kuigi õigustatud). ei maksa väga traagiliselt võtta eriarvamuste lahknemist sest see on üks sellistest asjadest, mis elu elamisväärsemaks muudab.
kõhutunne kõhutunde vastu all pidasin silmas igasuguseid kahju ja kasu arvutamisi. ma muidugi ei tea võibolla on sul mingid sidemed inimestega, kes turundusstrateegiaid korporatsioonidele välja mõtlevad ja analüüsivad. mul on selline kõhutunne, et ei ole, aga kunagi ei tea...
hetkel on mul tunne, et sa oled haamriga mees ja mina meenutan sulle millegi pärast naela...
| mul (ilmselt pole ma äris üksi) mõlgub peas selline mõte, et tarkvarailma suurtel on ilmselt väga täpselt kalkuleeritud, millisel tasemel priaaditõke tootes on neile kõige kasulikum. |
Kindlasti toimib "hea kui on piisavalt harjund kasutajaid - vahet pole kas pirajaid või õige asja omajaid kuna see tõrjub konkurente juba eos" olukord aga samas ma olen veendund, et tegelt on piraatlust way liialt rohkem kui nö. oleks vajadust hoidmaks jämedat otsa endakäes. |
st et sinul on selline kõhutunne sinu arvamus minu oma vastu, kusjuures ma ei leia, et su väide oleks karvavõrdki paremini põhjendatud kui minu oma.
| ma olen veendunud, et neil oleks võimalus vägagi efektiivseid meetmeid kasutusele võtta, kui sellest ainult suuremat tulu tõuseks, aga kuna kaotada on rohkem kui võita, siis korraldatakse maksimaalselt mingeid ullikeste näidispoomisi ja muud kahepalgelist jura. |
Vat kõike mis puudutab arvutiga millegi valmisprogemist kohta ma usun, et everything that can be done can be undone ehk siis igavesest ajast igavesti mittemuugitavat, kuidagi exploitidavat jne. proge pole võimalik teha. Seda tõestavad juba igast suurte firmade ja pankade arvutite kaitsemehhanismid millest ikka keegi läbi murrab rääkimata siis mingist lame ass progest mille võid koju osta ja rahumeeli üritada igast küljest häxida. |
ei vaidle absoluutselt vastu, et inimese tehtud lukku on võimalik teisel inimese võimalik murda või kuidagi kõrvalt mööda minna, aga ma ei usu, et on tehtud piisavalt, et piraadi elu ebamugavaks teha. lukk ei pea olema absoluutselt kindel - see peab olema piisavalt tõhus, et selle võtmeta avamise vaev või end ära ei tasu.
võibolla pole piraadikindlamaks tegemine enam võimalik, ma tõesti pole pädev sellele vastama, aga mu kõhutunne ütleb midagi, et arenguruumi on küll ja veel
| piratakse ikka seda softi, mille järgi on vajadus (tekitataud), mitte ilmtingimata seda, mis kasutajale suuremat tulu tooks. |
Mängude järele on niisuur eluline vajadus? Ja see kui kasutaja pirab vähem tulutoovat asja pole ju kuidagi virma süü. |
tuleb nii välja, et teatud inimestel on (tekitatud) vajadus... minul pole sellist probleemi (kui see teadmine sulle rahulikuma une toob), aga tee mõnele mängusõltlasest mürsikule selgeks, et keks tooks talle (näituseks tervisele) rohkem kasu kui mingi virtuaalne kollitapmine. tulu ei pea alati olema rahaline väärtus
nende kõige kõvema häälega halajate jaoks on see pseudoprobleem minu silmis  |
Eks otseselt ei meeldi piramine kellelegi kes midagi toodab. Pseudoprobleemist rääkides siis kelle süü see näiteks on, et viimase 10 aasta jooksul on niipaljud andekad ja tõesti kvaliteetmängude tegijad firmad laiali läinud või siis ära ostetud EA poolt kes teeb siukest üleper*e lahmitud huinjaad? Ikka nende mängurite süü kes aga rõõmuga asju tirisid ja pseudoprobleemiks seda nimetasid ning tublid tiimid lihtsalt pankrotti ajasid. |
ma ei saa öelda, kes on süüdi. see ei ole minu pädevuses. võin ainult oletada või oma kõhutundele tuginedes välja pakkuda... sinu kõhutunne ütleb, et piraadid on süüdi mina pakun välja, et nagu kõigis maailmaasjades on ka selles süüdi juudid ja jalgrattad ja võibolla ka vabamüürlased sest nii segases asjas läheb kindlasti süü jagamisele (eks tõesta vastupidist)
piraadid ju ka selles süüdi pole, et kvaliteetmängude tootjad ei mõista samaväärselt oma ettevõtet majandada kui EA.
ma ausaltöelda ei tea milliseid ja millise kvaliteediga mänge EA oma nime alla turule toob. sinu jutu järgi jääb mulje, et tegu on hästi toimiva ettevõttega ja kui oma hea käekäigu nimel on tarvis konkurente üles osata siis seda ka tehakse (tähtis pole turustada kasutajale kõige suuremat tulu toovat toodet vaid ikka sellist toodet, millest tootja ise suurimat kasu saab lõigata). eks unista nemadki, et oleksid ainsad mängutootjad maailmas...
|
|
| Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
1 :: |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
29.11.2006 21:52:20
|
|
|
| mulle lihtsalt ei meeldi teatavat sorti käitumine ja selle kohta avaldasin arvamust (minu meelest pole suurtegijate undamine tihtipeale kuigi õigustatud) |
Aga samas see piraatide undamine ja enese õigustamine, et "piran kuna ei viitsi tasuvamat tööd teha kust saaks niipalju raha, et legaalset teed minna", "kui vahelejäämise võimalus on väike siis on seaduserikkumine minuarust OK" ja "piran kuna Bill on niigi rikas aga näe mina pole ja paras talle mu**ile siis" on õigustatud? Point on selles, et firmade undamine on igaljuhul õigustatud. See kui tõsiselt nad seda mõtlevad on iseasi. Ses mõttes, et ise ju kahh ütled kui vanaema sulle sünnaks mingid trussikud peaks kinkima, et "OMFG, memm, just sellistest trussikutest ma olengi eluaeg unistand" ja kedagi ei koti kui tõsiselt sa seda tegelt mõtlesid vaid lihtsalt avalikult on viisakas ja kombeks nii teha
| ei maksa väga traagiliselt võtta eriarvamuste lahknemist sest see on üks sellistest asjadest, mis elu elamisväärsemaks muudab. :)hetkel on mul tunne, et sa oled haamriga mees ja mina meenutan sulle millegi pärast naela... |
Mulle eriarvamused iseensest meeldivad kuna nii saab rääkida ja arutada ja see nö. laiendab silmaringi Iseenesest mind isiklikult ei koti absull otseselt kui keegi pirab, pean silmas selles mõttes, et a'la "see mees pirab, temaga ma nüüd sõber ei saa olla" vms. Lihtsalt kasutan jutus igast eksreemsemaid näiteid, et oleks huvitavam niiet ära arva,et ma miski kurja või vihaga vaidleks
| ei vaidle absoluutselt vastu, et inimese tehtud lukku on võimalik teisel inimese võimalik murda või kuidagi kõrvalt mööda minna, aga ma ei usu, et on tehtud piisavalt, et piraadi elu ebamugavaks teha. lukk ei pea olema absoluutselt kindel - see peab olema piisavalt tõhus, et selle võtmeta avamise vaev või end ära ei tasu. |
See on suht lootusetu kuna nagu teada ei H4X0rda paljud häkkerid mitte konkreetselt kasusaamiseks vaid sellepärast, et enesele tõestada, et ollakse selleks suutelised. Kui on võimalik koju osta proge ja seda rahulikult muukida ilma mingit alarmi trippimatta samal ajal jne. siis lihtsalt see kaitse häkitaks niikähku lahti, et nii kiiresti kasvõi enamvähem tõhusa kaitse tegemine läheks sigakalliks. Pealegi kes see suudab uue ja parema kaitse niikähku valmis teha, et a'la nädala pärast on juba uued proge koopiad varustatud uue ja tõhusa kaitsega? Kui oleks võimalik teha niihäid kaitseid siis poleks eriti seaduseid vajagi mis seda piraatlust niivõrd regulliks kuna lihtsalt mida sa pirad kui nö. pirada ei saa, sest copy protection nii eduline. Näiteks osad spetsiifilised progesid (mille litsents kümneid või sadu tuhandeid plekib) pakkuvad firmadel on pohh kuna nende kraamiga polegi eriti miskit suvajuuseril peale hakata ja firmasid pitsitatakse piisavalt.
| aga tee mõnele mängusõltlasest mürsikule selgeks, et keks tooks talle (näituseks tervisele) rohkem kasu kui mingi virtuaalne kollitapmine. |
Jah aga see ei õigusta asja mingitmoodi. Samahästi võiks ju mingi pätt oma varastamist õigustada, et ta ei suuda ju ausa tööga samväärselt teenida ja selletõttu on "sunnitud" varastama.
piraadid ju ka selles süüdi pole, et kvaliteetmängude tootjad ei mõista samaväärselt oma ettevõtet majandada kui EA.
ma ausaltöelda ei tea milliseid ja millise kvaliteediga mänge EA oma nime alla turule toob. sinu jutu järgi jääb mulje, et tegu on hästi toimiva ettevõttega ja kui oma hea käekäigu nimel on tarvis konkurente üles osata siis seda ka tehakse (tähtis pole turustada kasutajale kõige suuremat tulu toovat toodet vaid ikka sellist toodet, millest tootja ise suurimat kasu saab lõigata). eks unista nemadki, et oleksid ainsad mängutootjad maailmas... |
Kvaliteetmängude tootjad ei tooda nii suures mahus suvalist huinjaad mille lollidele pähemäärimise läbi tuleks piisavalt kasumit hoidmaks firmat elus. Näide sulle lihtsamaks arusaamiseks kasvõi selline, et kui külapoest varastataks kuu aja jooksul samade summade vääringus kraami mis mingist supermarketist siis külapood oleks peale esimest kuud pankrotis, supermarketile on see kõigest "loomulik kadu" kuna üldine kasum müüdava kraami mahupealt on niisuur. Loomulikult firmale on tähtis kasum aga mina räägin praegu meie kui mängjate seisukohast kes loomulikult tahavad mängida paremaid, parem sisuga jne. mänge aga samas piramise läbi me võtame sellistel kes teevad mänge väiksemas kvantiteedis aga parema kvaliteediga põhjalikult võimaluse elus püsida, sest väiksemale firmale on tõesti iga sent tähtis. Seda teed on läinud näiteks black isle studios, interplay, microprose ja veel mõned. Vahepeal kartsin, et ka bioware triivib sinnapoole aga õnneks mitte ja nüüd eduka NWN2'ga paistab jälle hingetõmbe ruumi olevat. Samas aga kodanikud mängivad neid quick valmis vorbitud asju ja kiruvad, et krdi EA, ebastabiilsed mängud, mõttetud arkaaid jne. Öeldakse,t pirame kuna need asjad pole niihead, et osta. Samas need asjad mis on piisavalt head, et osta ja ostmist väärivad neid ikka ei osteta Saetakse enda all olevat oksa.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
30.11.2006 12:15:22
|
|
|
| Point on selles, et firmade undamine on igaljuhul õigustatud. See kui tõsiselt nad seda mõtlevad on iseasi. |
igal juhul kndlasti mitte. enamasti tõesti on seadus firma poolel ja õiguslikult pole midagi kobiseda, aga maailm pole päris must-valge... õigusakstid on enamasti firma lobistide tubli töö tulemusena kiivas just ettevõtte poole, mille tulemusena firma inin on JOKK kuid paljude inimeste õiglustunne on puudutatud ja sellisel juhul on minu arvamist mööda piraadi inin parem ja põhjendatum, mis sest, et see seadusega vastuolus on.
Mulle eriarvamused iseensest meeldivad kuna nii saab rääkida ja arutada ja see nö. laiendab silmaringi Iseenesest mind isiklikult ei koti absull otseselt kui keegi pirab, pean silmas selles mõttes, et a'la "see mees pirab, temaga ma nüüd sõber ei saa olla" vms. Lihtsalt kasutan jutus igast eksreemsemaid näiteid, et oleks huvitavam niiet ära arva,et ma miski kurja või vihaga vaidleks |
tunnistan, et ei viitsi omi mõtteid alati piisavalt lahti kirjutada... aga sel korral tuli naela tunne millegi pärast.
ma ei ole mingi piraatide eestkostja. minu meelest on piraadi seisukoht sageli inimlikult mõistetavam kui seaduse poolel oleva tootja oma...
See on suht lootusetu kuna nagu teada ei H4X0rda paljud häkkerid mitte konkreetselt kasusaamiseks vaid sellepärast, et enesele tõestada, et ollakse selleks suutelised. Kui on võimalik koju osta proge ja seda rahulikult muukida ilma mingit alarmi trippimatta samal ajal jne. siis lihtsalt see kaitse häkitaks niikähku lahti, et nii kiiresti kasvõi enamvähem tõhusa kaitse tegemine läheks sigakalliks. Pealegi kes see suudab uue ja parema kaitse niikähku valmis teha, et a'la nädala pärast on juba uued proge koopiad varustatud uue ja tõhusa kaitsega? Kui oleks võimalik teha niihäid kaitseid siis poleks eriti seaduseid vajagi mis seda piraatlust niivõrd regulliks kuna lihtsalt mida sa pirad kui nö. pirada ei saa, sest copy protection nii eduline. Näiteks osad spetsiifilised progesid (mille litsents kümneid või sadu tuhandeid plekib) pakkuvad firmadel on pohh kuna nende kraamiga polegi eriti miskit suvajuuseril peale hakata ja firmasid pitsitatakse piisavalt. |
kui tõesti pole võimalik paremini kaitsta, siis on närune lugu küll... aga ma olen siit samast teemast lugenud, et nt PS kaitse on närune, ma olen aru saanud et pirawini saaks ms välja lülida (aga pole kuulnud et seda väga rakendatud oleks) jne jne. sellest minu jaoks järeldub, et kui sest piraadikaitsest ettevõttele tulu tõuseks siis seda ka rakendataks, aga see on softitootjale endale kahjulik ja ennast jalga ei hakka ju keegi tulistama.
| aga tee mõnele mängusõltlasest mürsikule selgeks, et keks tooks talle (näituseks tervisele) rohkem kasu kui mingi virtuaalne kollitapmine. |
Jah aga see ei õigusta asja mingitmoodi. Samahästi võiks ju mingi pätt oma varastamist õigustada, et ta ei suuda ju ausa tööga samväärselt teenida ja selletõttu on "sunnitud" varastama. |
ei õigusta muidugi - see võib seletada, miks piratakse sellist mõttetu asja. põhjusi miks pirada on ilmselt kõvasti rohkem kui põhjusi miks mitte pirada.
kui tekitada keksuatribuutika järgi vajadus, siis kindlasti ostetaks seda kuigi tasuta alternatiivset nänni on külluses ja kindlasti (eriti juhl kui järelevalve on samal tasemel kui tarkvara litsentsitingimuste täitmist jälgib) leiduks ka neid, kes seda nänni varastaks.
Kvaliteetmängude tootjad ei tooda nii suures mahus suvalist huinjaad mille lollidele pähemäärimise läbi tuleks piisavalt kasumit hoidmaks firmat elus. Näide sulle lihtsamaks arusaamiseks kasvõi selline, et kui külapoest varastataks kuu aja jooksul samade summade vääringus kraami mis mingist supermarketist siis külapood oleks peale esimest kuud pankrotis, supermarketile on see kõigest "loomulik kadu" kuna üldine kasum müüdava kraami mahupealt on niisuur. Loomulikult firmale on tähtis kasum aga mina räägin praegu meie kui mängjate seisukohast kes loomulikult tahavad mängida paremaid, parem sisuga jne. mänge aga samas piramise läbi me võtame sellistel kes teevad mänge väiksemas kvantiteedis aga parema kvaliteediga põhjalikult võimaluse elus püsida, sest väiksemale firmale on tõesti iga sent tähtis. Seda teed on läinud näiteks black isle studios, interplay, microprose ja veel mõned. Vahepeal kartsin, et ka bioware triivib sinnapoole aga õnneks mitte ja nüüd eduka NWN2'ga paistab jälle hingetõmbe ruumi olevat. Samas aga kodanikud mängivad neid quick valmis vorbitud asju ja kiruvad, et krdi EA, ebastabiilsed mängud, mõttetud arkaaid jne. Öeldakse,t pirame kuna need asjad pole niihead, et osta. Samas need asjad mis on piisavalt head, et osta ja ostmist väärivad neid ikka ei osteta Saetakse enda all olevat oksa. |
kas varas on süüdi kui seadus nõuab et poes oleks 10 kraani ja kraanikaussi ja ma ei tea mis tilulilu mis oli ühe maapoodide sulgemislaine põhjustaja? kas varas on süüdi, et inimesed maalt ära kolivad ja sealne kliendibaas nii näruseks jääb, et ilma varastamatagi poed kinni pannakse? kas varas on süüdi et maapood on maapood ja mitte supermarket? ei usu, et vargus on väga sage põhjus, miks maapood uksed sulgeb...
ma kardan, et selliseid tõsiseltvõetavaid andmeid ei ole, kus on kirjas konkreetsele ettevõttele piraatide tekitatud kahju ja sitast ettevõtte majandamisest tulenevad kahjud. piraatluse kaela annab kindlasti ajada hulgem ettevõtte juhtimisvigu ja ainult piraatlus on vaevalt ühegi ettevõtte tegevuse lõpu põhjustaja.
ei tähenda ju et parem toode ilmtingimata edu saavutab. tarkvarailmas on ilmselt samuti, et parimad ideed ei pruugi olla parimalt majandavas ettevõttes parima tiimiga. edu saavutab ikka see, kelle kompott koos paremini töötab ja paistab, et EA on sellise toimiva kompoti kokku keetnud. loll rahvas vajab just selliseid tooteid...
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
30.11.2006 17:45:25
|
|
|
| õigusakstid on enamasti firma lobistide tubli töö tulemusena kiivas just ettevõtte poole, mille tulemusena firma inin on JOKK kuid paljude inimeste õiglustunne on puudutatud ja sellisel juhul on minu arvamist mööda piraadi inin parem ja põhjendatum, mis sest, et see seadusega vastuolus on. |
Piraat on nö. varas ehk siis ilma loata kellegi teise vara kasutaja kelle inin on üldiselt teemal "liiga kallis". Samas ei lase inimesed ennast häirida praktiliselt kõigest muust mis liiga kallis a'la minu õiglustunnet riivab kuna ferrari ojn niikallis et ma ei jõua seda osta. Kusjuures see on väga leebe näide, sest ferrarile ei hakka tõesti enamuste inimeste hammas peale aga see,et nüüd arvutit ja netti endale lubav inimene ei jõua mingi väega 1300 krooni win'i osta on puhas BS.
| kui tõesti pole võimalik paremini kaitsta, siis on närune lugu küll... aga ma olen siit samast teemast lugenud, et nt PS kaitse on närune, ma olen aru saanud et pirawini saaks ms välja lülida (aga pole kuulnud et seda väga rakendatud oleks) jne jne. |
On võimalik paremini kaitsta aga mitte selles mõttes paremini, et teha mingi ülim kaitse mida ükski softi kojuostev häkker ei suudaks lahti häkkida. Nagu ütlesin siis sisse murtakse ka FBI andmebaasidesse mis kasutavad rämekalleid spets väljatöötatud kaitseid. Vahe on selles, et sellised kaitsed on nö. sissemurdmikatsetele tundlikud millepuhul ei saa lihtsalt minna ja üritada kuni joppab kuna muidu jõutaske jälile juba eos. Mingit suvasofti aga häkid ommikust õhtani kodus niikuis tahad. Samuti suvasoftiga niikui lahti häkitakse on tee selge ja saab juba aretada cracki mida kulutulena levima saata. Seega kulutada kümneid miljoneid iga kuu võitlemaks tuuleveskitega on mõttetu. Teine võimalus oleks ssee nö. räägitud variant, et inimesel on aint mingi fragment mis ühendab end neti kaudu põgiproge külge millejaoks pead olema reganud jne. et seda kasutada peaks olema nett kohustuslik mida ei saa nõuda, sest tobe oleks kui näiteks mingi fotograaf ei saaks laadida pilte läpparisse ja minna rahulikult kuskil mägionnis kus elektrit ega kaugeltki netti neid edida.
| kas varas on süüdi kui seadus nõuab et poes oleks 10 kraani ja kraanikaussi ja ma ei tea mis tilulilu mis oli ühe maapoodide sulgemislaine põhjustaja |
Miks mitte? Poleks ta oma varastamisega niipalju kahju teinud vaid ostnud ja kasumit kasvatada aitand siis järsku oleks pood saanud lubada endale selle kraanikausi panemist ja selleläbi edasi olla millest saanuks kasu ka see varas kes ei pea rohkem aega ega raha kulutama oppamaks kaugemalt.
| kas varas on süüdi, et inimesed maalt ära kolivad ja sealne kliendibaas nii näruseks jääb, et ilma varastamatagi poed kinni pannakse? kas varas on süüdi et maapood on maapood ja mitte supermarket? ei usu, et vargus on väga sage põhjus, miks maapood uksed sulgeb... |
Point oli selles, et maapood ehk väiketegija ei saa endale sellises mahus "loomulikku kulu" lubada.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
30.11.2006 19:45:23
|
|
|
| Piraat on nö. varas ehk siis ilma loata kellegi teise vara kasutaja kelle inin on üldiselt teemal "liiga kallis". Samas ei lase inimesed ennast häirida praktiliselt kõigest muust mis liiga kallis a'la minu õiglustunnet riivab kuna ferrari ojn niikallis et ma ei jõua seda osta. Kusjuures see on väga leebe näide, sest ferrarile ei hakka tõesti enamuste inimeste hammas peale aga see,et nüüd arvutit ja netti endale lubav inimene ei jõua mingi väega 1300 krooni win'i osta on puhas BS. |
kuula kuidas inimesed vinguvad, et kõik on kallis. alustades üürist, besiinist, toidust lõpetades prügiveo ja teatripiletiga. ma tean vägagi heal järjel olevat perekonda, kes vaatamata täiesti tavalistele kuludele ja vaatamata mitme-mitmekordse eesti keskmisele sissetulekule halab, et näe prügivedu maksab 120 eeku kuus varasema 100 asemel ja küll on ikka sitasti, et ei saa ilma prügiveota sest mul ju ei tekkigi mitte midagi... nii et põhjendatud või põhjendamata inin vähese raha ja suurte kulude üle käib inimeseks olemise juurde. sõltumata sissetulekust hind on oluline faktor (neist seostest rahva jõukuse ja piraatluse leviku suhtest on siin küllalt heietatud). kui puuduks järelevalve varastataks praktiliselt kõike ja kindlasti palju rohkem kui inimesel tarvis on.
kui seda ferrarit saaks sama lihtsalt ära virutada kui ühepoolselt kehtestatud tingimustega litsentsilepingut võib rikkuda, oleks see masin läinud enne kui mootor jahtuda jõuab
| On võimalik paremini kaitsta aga mitte selles mõttes paremini, et teha mingi ülim kaitse mida ükski softi kojuostev häkker ei suudaks lahti häkkida. Nagu ütlesin siis sisse murtakse ka FBI andmebaasidesse mis kasutavad rämekalleid spets väljatöötatud kaitseid. Vahe on selles, et sellised kaitsed on nö. sissemurdmikatsetele tundlikud millepuhul ei saa lihtsalt minna ja üritada kuni joppab kuna muidu jõutaske jälile juba eos. Mingit suvasofti aga häkid ommikust õhtani kodus niikuis tahad. Samuti suvasoftiga niikui lahti häkitakse on tee selge ja saab juba aretada cracki mida kulutulena levima saata. Seega kulutada kümneid miljoneid iga kuu võitlemaks tuuleveskitega on mõttetu. Teine võimalus oleks ssee nö. räägitud variant, et inimesel on aint mingi fragment mis ühendab end neti kaudu põgiproge külge millejaoks pead olema reganud jne. et seda kasutada peaks olema nett kohustuslik mida ei saa nõuda, sest tobe oleks kui näiteks mingi fotograaf ei saaks laadida pilte läpparisse ja minna rahulikult kuskil mägionnis kus elektrit ega kaugeltki netti neid edida. |
hüper-super andmebaasides on ka mida kaitsta. pakun välja, et tarbesoftil ei ole tarvis rämekallist kaitset vaid piisavat kaitset. ma arvan et taoline tehnoloogia on piisavalt vähe arenenud (võimalik just tänu sellele, et suurtele on ikkagi piraatlus kasulik), et saaks väita et see on mõttetu ja tuuleveskitega võitlemine. nii palju kui ma aru saan siis praegusel tasemel kaitse softis on võrreldav olukorraga kui eelpoolmainit ferrari jätta seisma uksed lahti ja võti päiksesirmi vahel. kui see masin ära pätsatakse on auto omanik antud olukorras seaduse silmis ka süüdi mitte ainult varas. softitootjad niisama undamise asemel kasutagu tasemel turvameetmeid või leidku võimalus kuidas lihtsa piramise tingimustes kasu teenida (ka neid võimalusi pole ilmselt vähe).
metsas fotosid töötlevad ja maju joonestavad persoonid on muidugi tavapärane nähe ja kindlasti leduks ka selle probleemi lahendamiseks võti kui tahtmist piisavat oleks.
| kas varas on süüdi kui seadus nõuab et poes oleks 10 kraani ja kraanikaussi ja ma ei tea mis tilulilu mis oli ühe maapoodide sulgemislaine põhjustaja |
Miks mitte? Poleks ta oma varastamisega niipalju kahju teinud vaid ostnud ja kasumit kasvatada aitand siis järsku oleks pood saanud lubada endale selle kraanikausi panemist ja selleläbi edasi olla millest saanuks kasu ka see varas kes ei pea rohkem aega ega raha kulutama oppamaks kaugemalt. |
küüniline väide mumeelest. kõik muu on vähetähtis - piraatlus on kõiges süüdi. see on just sedasorti väide et piraatlus ajas firma põhja, mitte sitt toode või vilets müügistrateegia. sellist asja on suht lootusetu välja arvutada kuna igasuguseid määramatuid muutujaid on liialt palju, et sest midagi asjalikku välja saaks tulla, aga mu kõhutunne ütleb, et piraatlus pole olulisim tegur.
| kas varas on süüdi, et inimesed maalt ära kolivad ja sealne kliendibaas nii näruseks jääb, et ilma varastamatagi poed kinni pannakse? kas varas on süüdi et maapood on maapood ja mitte supermarket? ei usu, et vargus on väga sage põhjus, miks maapood uksed sulgeb... |
Point oli selles, et maapood ehk väiketegija ei saa endale sellises mahus "loomulikku kulu" lubada. |
maapoest pole nagunii midagi peale hallitava vorsti ja kõvaks läinud leiva varastada ei ole küll kuulnud, et varastamine maapoodides väga suur probleem oleks (väikses kohas teatakse kõiki ja kõike), aga see kraaniakusijama oli ja inimeste lahkumine maalt on vägagi päevakorral ja selles ometi varast süüdistada ei saa?
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
01.12.2006 14:03:48
|
|
|
kui seda ferrarit saaks sama lihtsalt ära virutada kui ühepoolselt kehtestatud tingimustega litsentsilepingut võib rikkuda, oleks see masin läinud enne kui mootor jahtuda jõuab |
Justnimelt. Mina aga räägingi asjast üldisemas ja suuremas mõttes mitte ainult selles, et "kuna selle vargus mind ei koti ega mult tükki võta las siis teised varastavad ja varastan ise kaa". Austusest teise inimese ja tema vara vastu hakkabki kogu tsivilseeritud maailm pihta. Selles mõttes, et vahet pole kas tegu netist tiritava softiga või naabri maja seinale toetuv labidas. See ei kuulu sulle ja seega pole ka õigust seda võtta - vahet pole, et "vahele ei jääks".
| pakun välja, et tarbesoftil ei ole tarvis rämekallist kaitset vaid piisavat kaitset. ma arvan et taoline tehnoloogia on piisavalt vähe arenenud (võimalik just tänu sellele, et suurtele on ikkagi piraatlus kasulik), et saaks väita et see on mõttetu ja tuuleveskitega võitlemine. nii palju kui ma aru saan siis praegusel tasemel kaitse softis on võrreldav olukorraga kui eelpoolmainit ferrari jätta seisma uksed lahti ja võti päiksesirmi vahel. kui see masin ära pätsatakse on auto omanik antud olukorras seaduse silmis ka süüdi mitte ainult varas. |
Tarbesoftil juba on nö. normaalne kaitse mille aretamine maksab kahh kindlasti kena kopika, lihtsalt 1337 hax0rite jaoks on see suhteliselt nohu. Praegune softikaitse pole võrreldav sellega, et jätad ferraril uksed lahti ja võtmed ette - see oleks võrreldav siis kui softidel poleks mingit kaitset. Efektiivne kaitse tähendaks seda, et lukustad ferrari, aheldad kettidega maakülge, mootor käivutub ainult spets koodi sisestades jne. Ja varastataks osade gruppide poolt ka siis. Pealegi rääkides kes "seaduse silmis süüdi on" siis siin just ju käib jutt, et pohh seadusest - kõhutunne hoopis loeb mida võib ja mida mitte. Lisaks veel, et kuna firmade käitumine su jutujärgi nö. riivab su õiglustunnet siis kas selline seadus ei riiva su õiglustunnet kus sa ei tohi midagi kuskile jätta eeldades, et vara on püha ja puutumatu vaid varas paneb midagi pihta ja nö. oled veel ise süüdi?
| see on just sedasorti väide et piraatlus ajas firma põhja, mitte sitt toode või vilets müügistrateegia. sellist asja on suht lootusetu välja arvutada kuna igasuguseid määramatuid muutujaid on liialt palju, et sest midagi asjalikku välja saaks tulla, aga mu kõhutunne ütleb, et piraatlus pole olulisim tegur. |
Suhteliselt hästi saab kuigipalju loogiliselt arvutada. Ma ei väidagi, et näe ainult piraatluse süü vaid väiketegijate suhtes suuresti ka piraatluse süü. Sina aga umbes väidad, et kui piraatlus pole suurim probleem siis see nagu poleks üldse probleem. Ka väheses mahus tootev elutseb eduliselt kui tema toodetavat asja ostetakse piisavalt. Võta näiteks id software kes oma doom'i ja quake vana rasva peal elas üle 10 aasta enne kui nüüd uue ja uhke motoriga doom3 teoks sai. Samas pole probleemi omanikud sõidavad ferraridega, elavad hästi jne. Võtame nüüd black isle studios kes fallout seeria ja plansescape tormenti taga seisavad mis on täielikud klassikud ja kiidetud ning ülistatud ka kriitikute poolt ehk siis top notch asjad ja kõik on asja mängind ja rääkind, et "fakk ülikõva asi on" aga sellegipoolest ei tea kedagi kes omaks originaali ja lihtsalt finatsiga läks firmal asi vaikselt hapuks. Nagu mainisin väiksema aga samas kvaliteetse kraami tegijatele on iga sent tõesti tähtis.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
01.12.2006 14:30:28
|
|
|
| ei tea kedagi kes omaks originaali |
nüüd tead. Mul peaks kusagil vedelema
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
2 :: |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
M8T0
HV Guru
|
01.12.2006 14:41:13
|
|
|
näiteks minul vista ultimate peal, too RTM. mõtlen päris tõsiselt , et kui ametlikult välja tuleb siis võiks isegi osta
piraatlus omamoodi hea promo kah
|
|
| Kommentaarid: 87 loe/lisa |
   |
78 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
01.12.2006 18:05:39
|
|
|
Windows XP Professional (Pira)
Office XP (Pira)
registreerimata WinRAR
SmartFTP (Pira)
Adobe Photoshop CS 2 (Pira)
Winamp (Pira)
Nero (korras vist, kirjutajaga oli kaasas, järelikult ostsin)
TuneUp 2006 (Pira)
BS Player Pro (Pira)
Ja kõiks see soft on pira sellepärast, et pole mõtet ostagi kuna plaadid e pea vastu ja niikunii kaoksid kõikvõimalikud litsentsid ära... ja mis peamine- Mul Ei Ole Nii Palju Raha!
Selle raha eest, mis kuluks sellele tarkvarale, saab palju rohkem edevat riistvara!
|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
01.12.2006 19:06:09
|
|
|
| rallitaja kirjutas: |
Office XP (Pira)
registreerimata WinRAR
SmartFTP (Pira)
Winamp (Pira)
BS Player Pro (Pira)
|
Kogu sellel nimekirjal on pea samaväärsed tasuta alternatiivid olemas. Winamp muide peaks olema freeware.
viimati muutis Draax 01.12.2006 19:06:29, muudetud 1 kord |
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Mangroove
HV vaatleja
|
01.12.2006 19:06:27
|
|
|
Office XP (Pira)
registreerimata WinRAR
SmartFTP (Pira)
Winamp (Pira)
TuneUp 2006 (Pira)
BS Player Pro (Pira)
Ja kõiks see soft on pira sellepärast, et pole mõtet ostagi kuna plaadid e pea vastu ja niikunii kaoksid kõikvõimalikud litsentsid ära... ja mis peamine- Mul Ei Ole Nii Palju Raha!
Selle raha eest, mis kuluks sellele tarkvarale, saab palju rohkem edevat riistvara! |
Kuidas ei ole, edeva riistvara peale on siis?
Ise olen piraja ja muide
|
|
| Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
01.12.2006 19:09:00
|
|
|
noh, riistvara on minu jaoks tähtsam. Ja BSA'd ei karda... Muide, Winamp Pro ei ole freeware.. jätsin märkimata et mul pro on.
Alternatiivid on küll olemas, kuid ma olen niivõrd harjunud nende programmidega, et üleminek saaks raske olema
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
bezdomn6i
HV kasutaja
|
01.12.2006 19:15:43
|
|
|
| ...Austusest teise inimese ja tema vara vastu hakkabki kogu tsivilseeritud maailm pihta. Selles mõttes, et vahet pole kas tegu netist tiritava softiga või naabri maja seinale toetuv labidas. See ei kuulu sulle ja seega pole ka õigust seda võtta - vahet pole, et "vahele ei jääks". |
suurt pilti silmas pidades on inimeste tegevus maa nimelisel kaljurünkal kärbsemusta väärt
huvitav, palju jääb allest tsivilisatsioonist, kui puudub järelevalve?
seadus, olgu kirjutamata või kirjutatud, eeldab ikkagi mingisugust panust inimeste poolt. kui austusest inimese vastu võib veel rääkida, siis austuses omandi vastu julgen küll sügavalt kahelda. see on pigem austus seaduse vastu e. hirm karistada saada. kui keegi peale ei passi tehakse ikka nii kuidas lihtsam (see on loomuses - nagu loodusseadus või nii). a mingi vajadus asja järgi peab vist ka olema.
Tarbesoftil juba on nö. normaalne kaitse mille aretamine maksab kahh kindlasti kena kopika, lihtsalt 1337 hax0rite jaoks on see suhteliselt nohu. Praegune softikaitse pole võrreldav sellega, et jätad ferraril uksed lahti ja võtmed ette - see oleks võrreldav siis kui softidel poleks mingit kaitset. Efektiivne kaitse tähendaks seda, et lukustad ferrari, aheldad kettidega maakülge, mootor käivutub ainult spets koodi sisestades jne. Ja varastataks osade gruppide poolt ka siis. Pealegi rääkides kes "seaduse silmis süüdi on" siis siin just ju käib jutt, et pohh seadusest - kõhutunne hoopis loeb mida võib ja mida mitte. Lisaks veel, et kuna firmade käitumine su jutujärgi nö. riivab su õiglustunnet siis kas selline seadus ei riiva su õiglustunnet kus sa ei tohi midagi kuskile jätta eeldades, et vara on püha ja puutumatu vaid varas paneb midagi pihta ja nö. oled veel ise süüdi?  |
vaat ma ei öelnudki, et võtmed ette jätad jne.
kui pirasofti saad tirida netist, häkid ja kräkid tõmmata ja proge käima joosta ilma arvuti tagant tõusmata, siis on see (vähemasti minu arusaamist mööda) täpselt samaväärne kaitse kui istud autosse ja juhikohal sobrades leiad võtme ja saad masinat kasutada. kui pirakaitse oleks sellisel tasemelgi, et pead mingigi pingutuse tegema oleks sel minu silmis vähemalt mingi mõte.
silmakirjalik tegutsemine on minu meelest väga häiriv tegevus. kaugelt häirivam, kui mõttetu seaduse rikkumine. mõttetu seaduse all pean silmas selliseid õigusakte, mille täitmist praktiliselt ei jälgita (nagu tarkvara litsentsiõiguste täitmine eraisikute poolt või need naljakad ameerika kohalikud seadused Seadused a la ilma trussikuteta ei tohi langevarjuga hüpata jne.) ja mõttetu just kodukasutajale - tootjale on see loomulikult väga kasulik.
varas on ikka varas kui auto ära ajab, aga loll omanik on ju ise ka süüdi kui ta ei taga oma vara allesjäämist -> softitootjal pole mõtet nutta vaid vastutegutseda, kas paremaid turvameetmeid kasutada või kasutajatelt kuidagi teisiti papp välja meelitades.
kindlustus ilmselt ka ei hüvita su kahjusid kui võtme autosse jätad ja auto ära virutatakse? ise oled loll kui oma nodi ei valva.
| Suhteliselt hästi saab kuigipalju loogiliselt arvutada. Ma ei väidagi, et näe ainult piraatluse süü vaid väiketegijate suhtes suuresti ka piraatluse süü. Sina aga umbes väidad, et kui piraatlus pole suurim probleem siis see nagu poleks üldse probleem. Ka väheses mahus tootev elutseb eduliselt kui tema toodetavat asja ostetakse piisavalt. Võta näiteks id software kes oma doom'i ja quake vana rasva peal elas üle 10 aasta enne kui nüüd uue ja uhke motoriga doom3 teoks sai. Samas pole probleemi omanikud sõidavad ferraridega, elavad hästi jne. Võtame nüüd black isle studios kes fallout seeria ja plansescape tormenti taga seisavad mis on täielikud klassikud ja kiidetud ning ülistatud ka kriitikute poolt ehk siis top notch asjad ja kõik on asja mängind ja rääkind, et "fakk ülikõva asi on" aga sellegipoolest ei tea kedagi kes omaks originaali ja lihtsalt finatsiga läks firmal asi vaikselt hapuks. Nagu mainisin väiksema aga samas kvaliteetse kraami tegijatele on iga sent tõesti tähtis. |
hää demagoogiline võte on lasta sul suhtleliselt hästi kuigipalju loogiliselt konkreetne piraatluse kahju välja arvutada turuosa % ei ole iseenesest mingi numbriline kasu vaid mingi emotsionaale rektsioon börsil. selle arvutamiseks võid valemeid välja mõelda ja mingeid summasid tulemuseks saada, aga see on sama hea kui teise eksperdi hinnag või sinu arvamus...
ma üritan väita, et ei ole teada kui suur on piraatluse tekitatud kahju ja kas piraatlus üldse kahjulik on. ta võib olla, aga ei pruugi. paljudel juhtudel on sest võibolla hoopis kasu.
mis ma selle näite peale oskan kosta? id softwarel oli järelikult parem kompott (toode, idee kuidas potentsiaalselt kliendilt raha kätte saada jne) kui black isle studiol. ma ütlesin, et parim toode ei tähenda, automaatset edu. lohuta ennast sellega, et mõne mingi hetk oleks tõenäoliselt see firma ka alla arvestust kama tootnud.. see, et mõlemat ettevõtted väiksed on ei ole piraatide süü vaid see lihtsalt on nii. tõeliselt suureks saavad väga-väga vähesed ja seda ka pigem joppamise läbi.
noh, riistvara on minu jaoks tähtsam. Ja BSA'd ei karda... Muide, Winamp Pro ei ole freeware.. jätsin märkimata et mul pro on.
Alternatiivid on küll olemas, kuid ma olen niivõrd harjunud nende programmidega, et üleminek saaks raske olema |
rofl. võimsad argumendid! ja mis peaasi - ausad!
|
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
01.12.2006 19:20:10
|
|
|
bezdomnõi ja Auron on siin omavahel piisavalt täristanud, et kõigile vist selge, millist seisukohta kumbki esindab. Maailma pole aga nii mustvalge nagu näib ja liigitan ennast näiteks kuskile sinna vahele. Mõned isiklikud arvamused teemast (ärge hakake vastu vaidlema, selle üle on juba argumenteeritud küll):
1) Seaduse järgi on piraatlus keelatud ja põhimõtteliselt peaks seadust järgima
2) Ma olen nõus, et firmad, programmeerijad jne. peaksid saama oma töö eest väärilist tasu
3) Ma arvan, et hoolimata sellest, on tarkvaralitsents teistsugune kaup kui nt. leib riiulil, kuna ta on lisakuludeta paljundatav
4) Ma ei usu, et iga piraati on õiglane võrdsustada "saamatajäänud tuluga"
5) Ma ei ole patust puhas = arvutis on piraat-XP ja 4-5 mängu. Siiski olen teemast teadlikum ja kasutan võimalusel vabavara (Openoffice, Filezilla jne.)
6) Mängudest tirin netist piraatversiooni ja kui asi on tõesti seda väärt, siis ka ostan ausalt mängu originaali. Enamasti jääb originaal lihtsalt riiulile südametunnistusele meeleheaks ja piraatversioon jookseb arvutis edasi, sest piraadikaitselised meetmed, igasugu CD-de sisse-välja vahetamine jne. ajavad tigedaks. Seega võib öelda, et piraatlus on teatud määral ka reklaami asendaja.
7) Ma olen nõus, et teatud osa tarkvaravajadusest on kunstlikult tekitatud (eelkõige Microsofti OS-id ja Office). Viimane kord kui õppejõule .odt faili saatsin, saatis ta e-maili tagasi, et arvuti ei tundvat faili ära ja olevat hoiatanud selle kui 'potentsiaalselt ohtliku' eest. Hm...
8) Ma usun, et tarkvaramonopolide (nagu MS) huvides on pigem hoida enda käes võimalikult suurt kasutajaskonda, mitte võidelda piraatide vastu kõigi relvadega.
|
|
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
01.12.2006 20:01:39
|
|
|
Office XP (Pira)
registreerimata WinRAR
SmartFTP (Pira)
Winamp (Pira)
TuneUp 2006 (Pira)
BS Player Pro (Pira) |
palju sa kasutad ära Photoshop-i ja Office võimalustest? 1%?
milleks see Winamp Pro ka hea on?
SmartFTP kasutamiseks ei pea ju maksma... vähemalt mul veel ei küsi küll raha
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Innu-
HV kasutaja
|
01.12.2006 20:15:32
|
|
|
Office XP (Pira)
registreerimata WinRAR
SmartFTP (Pira)
Winamp (Pira)
TuneUp 2006 (Pira)
BS Player Pro (Pira)
Selle raha eest, mis kuluks sellele tarkvarale, saab palju rohkem edevat riistvara! |
1. Linux, bsd
2. OpenOffice
3. rar
4. gFTP või mida iganes
5. gimp
6. Xmms
7. Gnomebaker, cdrecord, k3b
8. mis see on?
9. mplayer, vlc
Miks siis peab kõik pira olema? Sinu puhul tundub, et kui on võimalik valida kas tasuta või tasuline, siis sina valid kindlasti tasulise ning pirad seda.
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
01.12.2006 21:15:16
|
|
|
3'nda asenduseks kõlbab wini all kenasti 7zip. Tasuta ja pakib enamasti tihedamalt. Rar on igal pool peale pihuarvuti shareware, ehk siis tehniliselt võttes peaksid sa selle kasutamiseks selle eest maksma.
6'nda asenduseks oleks võibolla Amarok parem, võibolla ainul suts harjumatu. Featurite poolest oleks too kindlasti lähemal winampile.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
| Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Herr Kurm
Piiratud kasutaja

|
02.12.2006 16:51:54
|
|
|
mida põrgut neist featuuridest taga ajada rythmbox evib määratud folderite skännimisevõimalust, import, grupeerib kas esitaja/albumi jne järgi ära, saab ise koguaegnähtavaid ja ühe klikiga käivitatavaid playliste teha, play, stop, rewind, forward, volüüm, raadiostriimi addimine. Ja pealekauba ühildub ipodilaadsete seadmetega, ülimalt lihtne ja lbane, teeb seda milleks see mõeldud on - muusika mängimine. Milleks neid winampi igast pluginaid, ekvalaisereid vaja on?
_________________ -logod, firmaidentiteet, küljendamine, flash-
-portfolio- |
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
02.12.2006 20:49:16
|
|
|
| kui pirakaitse oleks sellisel tasemelgi, et pead mingigi pingutuse tegema oleks sel minu silmis vähemalt mingi mõte. |
No aga softi puhul ei saagi teha nii, et sa peaksid ise pingutuse tegema kui keegi hax0r teeb selle ära. Kui sa seda kellegi poolt tehtud kräkki ei saaks vaid peaksid ise kribama siis ju jääksid jänni või mis? Ehk siis kui plaanid korterisse sisse murda aga uks on lukus kuid sellegipoolest möödaminev meister muukja muugib sulle ukse lahti ei saa ju rääkida omanikust kui mitte oma vara kaitsta tahtvast inimesest kes ongi ise süüdi
| varas on ikka varas kui auto ära ajab, aga loll omanik on ju ise ka süüdi kui ta ei taga oma vara allesjäämist |
Selles mõttes, et kui igasugune pätsamine panna inimese enda süüks, et "oleks saanud paremini kaitsta" siis ju vahet pole kas jätad maja ukse lahti ja pätt jalutab sisse ning võtab miskit kaenlasse või paned lukku vara kaitseks aga pätt lööb lihtsalt akna sisse ja ikka jalutab midagi kaenlas minema ehk siis mingi fort knox peaks igaühel kodu ja vara olema. Selleks ongi seadused, et reguleerida suhteliselt lihtsalt ära mida tohib ja mida mitte, sest vastasel juhul jookseks nö. see piir täpselt sealtmaalt kusmaalt jookseb konkreetse päti nahhaalsus. Ehk siis jälle lihtsamaks näiteks ma küsiks, et kas sulle meeldiks kui mõni pätt sul masina hommikuks tellistele tõstab? Kindlasti mitte aga miks siis mitte, ise ju jätsid õue vedelema. Aga ikka ei meeldi või? Aga miks? Et asi oli ju sinuoma ja keegi teine lihtsalt ei tohi selletõttu võtta - ahaa nüüd hakkame asjani jõudma.
| ma üritan väita, et ei ole teada kui suur on piraatluse tekitatud kahju. |
Loomulikult pole täpselt teada aga nö. teada on see, et piratakse ikka massiliselt. Näiteks kui sa tead 50 inimest kes pirab miskit oblivioni siis summaarselt on see juba 25000.- eegu vääringus ju. Loomulikult kui nüüd pirada ei saaks siis paljud neist originaaliei ostaks ja näe "firma ei saaks raha niikuinii" aga samas nii mitmedki ostaks ja löö nüüd kõik need mitmed üle maakera kokku võttes arvesse ka seda, et paljud eestist palju palju suuremad riigid kus elatustase on ka palju kõrgem on sellisel juhul originaalide ostjaid samuti palju palju rohkem.
| ma ütlesin, et parim toode ei tähenda, automaatset edu. |
See aga ei vähenda mu ütlust,et väiksele firmale on iga sent palju olulisem.
| tõeliselt suureks saavad väga-väga vähesed ja seda ka pigem joppamise läbi. |
Tõeliselt suureks mängumaailmas saavad need kes toodavad kiiresti ja suurel hulgal keskpärast kraami. Mind kui mängurit ja paljusid teisi - kindlasti ka ju sind ei rahulda ju tegelikult ülepe*e tehtud asjad ja tahame ju ikka head ja kvaliteetset asja.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
-Innu-
HV kasutaja
|
02.12.2006 22:34:15
|
|
|
| Herr Kurm kirjutas: |
mida põrgut neist featuuridest taga ajada rythmbox evib määratud folderite skännimisevõimalust, import, grupeerib kas esitaja/albumi jne järgi ära, saab ise koguaegnähtavaid ja ühe klikiga käivitatavaid playliste teha, play, stop, rewind, forward, volüüm, raadiostriimi addimine. Ja pealekauba ühildub ipodilaadsete seadmetega, ülimalt lihtne ja lbane, teeb seda milleks see mõeldud on - muusika mängimine. Milleks neid winampi igast pluginaid, ekvalaisereid vaja on? |
Tegelikult kasutan ise ka seda.
Ainuke asi millest vahepeal puudust tunnen on equalizer.
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
oravapoiss
HV kasutaja
|
02.12.2006 22:44:10
|
|
|
| ot: |
| ärge tehke hiiglaslikke poste palun, neid on lihtsalt tüütu lugeda. selline küsimus, et kas siin peaks olema diskussioon, mitte eneseõigustamine ja/või piraatide mahategemine |
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ernits
HV veteran

|
03.12.2006 09:06:41
|
|
|
| oravapoiss kirjutas: |
| ot: |
| ärge tehke hiiglaslikke poste palun, neid on lihtsalt tüütu lugeda. selline küsimus, et kas siin peaks olema diskussioon, mitte eneseõigustamine ja/või piraatide mahategemine |
|
imo ongi tegu diskussiooniga. Üks osapool esitab oma argumendid (ilmestades neid näidetega igapäevaelust) ja teine pool omad(sama laks).
Sellegipoolest pole vahet kui sisukad või mõttekad need postid on, igaüks teeb omad järeldused.
Piraatlust ei saa kaotada, aga seda saab vähendada.
|
|
| Kommentaarid: 99 loe/lisa |
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
oravapoiss
HV kasutaja
|
03.12.2006 11:11:05
|
|
|
vahepeal tundus, et siin lihtsalt õiendatakse piraatide kallal ja originaalide ostjad õigustavad ennast.
ps: rar on freeware, vähemalt selle piramine pole mitte mingi probleem
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:] |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
03.12.2006 11:41:55
|
|
|
| Raske on minna millelegi teisele üle, siis pean ema ja õed-vennad ümber koolitama... ja see nõuab mult endalt juba palju aega. Muide, winrar on küllaltki hea pakkimiskiiruse/tiheduse suhtega, et sellest ma loobuda ei tahaks... kusjuures tean päris mitut arvutipoodi, kust tulevad isegi uued arvutid pirasoftiga välja, neid nimetama ma ei hakkaks...
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cbr
HV Guru

|
03.12.2006 18:07:21
|
|
|
| Raske on minna millelegi teisele üle, siis pean ema ja õed-vennad ümber koolitama... ja see nõuab mult endalt juba palju aega. |
Võltsprobleem. Mis see ema sul ikka teeb? Office ja internet? Lükka juba praegu Firefox talle ette, tekstitöötlust ta ka nagunii algtasemel, seega OpenOffice.org käib küll. Õele on reidis istumiseks Firefox mykka bro, MSNi alternatiivi leiab kah.
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
03.12.2006 18:20:42
|
|
|
| Raske on minna millelegi teisele üle, siis pean ema ja õed-vennad ümber koolitama... ja see nõuab mult endalt juba palju aega. Muide, winrar on küllaltki hea pakkimiskiiruse/tiheduse suhtega, et sellest ma loobuda ei tahaks... kusjuures tean päris mitut arvutipoodi, kust tulevad isegi uued arvutid pirasoftiga välja, neid nimetama ma ei hakkaks... |
7-Zip on parem ju
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
gandalf
HV kasutaja

|
03.12.2006 18:52:05
|
|
|
| See aga ei vähenda mu ütlust,et väiksele firmale on iga sent palju olulisem. |
kas sa väidad ka seda, et ükski neist firmadest ei arvesta piraatlusega? Siit taandub asi ju ikkagi äriplaani peale. Peale toote müümise on veel kümneid mooduseid kuidas sama toote pealt raha lüpsta. kasvõi online-teenused.
Sa ei saa väita, et otseselt piraatlus on need firmad põhja ajanud, kuna see on ettenähtav tegur.
minu piraatluse protsent on üldiselt nullilähedane. vabavaraline süsteem.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
03.12.2006 19:43:27
|
|
|
| cbr kirjutas: |
| Raske on minna millelegi teisele üle, siis pean ema ja õed-vennad ümber koolitama... ja see nõuab mult endalt juba palju aega. |
Võltsprobleem. Mis see ema sul ikka teeb? Office ja internet? Lükka juba praegu Firefox talle ette, tekstitöötlust ta ka nagunii algtasemel, seega OpenOffice.org käib küll. Õele on reidis istumiseks Firefox mykka bro, MSNi alternatiivi leiab kah. |
Firefox ongi põhiline, IE eemaldasin masinast. Emal olid miskised sellised failid, mis ta internetist otsis ja siis powerpoindi või wordiga lahti tegi. Neid peaks vist openoffice lugema küll, aga kas ta ka salvestab neisse formaatidesse?
MSN Messengeri mingi jubin on linuxile olemas vist...
Ja firefox... khm... oli mul kasutuses juba siis, kui koju neti sain.
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.12.2006 22:34:36
|
|
|
| oravapoiss kirjutas: |
ps: rar on freeware, vähemalt selle piramine pole mitte mingi probleem  |
RAR EI OLE FREEWARE VAID ON SHARWARE.
Kui see sulle peale üht kuud kasutamist meeldib siis sa peaksid selle ostma.
PS, see pole karjumine vaid kõva selge häälega rääkimine et kõik asjast aru saaks
MSN'i kliente leiab siit nimekirjast tõenäoliselt üsna mitu:
aim-transport centericq ekg gaim-blogger gg-transport gossip jit kpopup mcabber msnlib ohphone pymsn-t silc-server skype tleenx2 yahoo-transport
amsn coccinella ekg2 gaim-bnet gnome-jabber gyach jud librvp mercury-bin mu-conference openc6 reaim silc-toolkit tapioca-xmpp tmsnc ymessenger
ayttm cpop ekiga gaim-meanwhile gnomeicu imcom kadu licq naim pebrot sendxmpp silky tapiocad twinkle ysm
bitlbee curphoo express gaim-snpp gnophone jabber-base kf linpopup micq naim-modules pork silc-client sim tapiocaui wengophone
ccmsn ejabberd gaim gajim gnugadu jabberd kmess magnesium msn-transport ntame psi silc-plugin simpserver-bin tkabber wildfire
|
Mõned on veel puudu, näiteks Kopete mida ma ise kastuan.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
03.12.2006 22:56:56
|
|
|
| Ho Ho kirjutas: |
RAR EI OLE FREEWARE VAID ON SHARWARE.
Kui see sulle peale üht kuud kasutamist meeldib siis sa peaksid selle ostma. |
Kas see mitte 40 päeva pole?
ütleme kuu ja 10 päeva... ja kui peaks ostma, siis ju võib osta, ei ole kohustuslik... sest ma arvan, et kui peab ostma siis nad teeks et mingid julmad limiidid tulevad peale vms...
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
oravapoiss
HV kasutaja
|
03.12.2006 23:11:07
|
|
|
MSN'i kliente leiab siit nimekirjast tõenäoliselt üsna mitu:
Mõned on veel puudu, näiteks Kopete mida ma ise kastuan. |
miks sa neid üles lugesid praegu, ma ei saa aru. nt. win live messenger on täiesti tasuta.
_________________ [img:]https://foorum.hinnavaatlus.ee/images/200x40_HV.gif[/img:]
viimati muutis oravapoiss 03.12.2006 23:11:28, muudetud 1 kord |
|
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
03.12.2006 23:14:26
|
|
|
Täpset päevade arvu ei oska kahjuks öelda, viimati sai rari kasutada üsna ammu.
Ei ole vaja julmasid limiite. Rari puhul lihtsalt hakkab seda teadet loopima et "please register". Mitte kõik tarkvara ei tehta selle mõttega et kasutaja elu võimalikult ebamugavaks teha. Näiteks kui kasutaja on oma elutähtsad dokumendid kokku pakkinud siis ju pole kuigi ilus talle keelata nende kasutamist. Igasugu muude programmidega saab veel aru et näiteks keelatakse salvestamine ära. Kui ikka tahad tööd teha siis osta litsents. Pakkijaga on suts teistmoodi ning samuti pole seal päris nii karmi poliitikaga inimesi.
[edit]
win live messenger minu andmetel ei funga Linuxis just kuigi lihtsalt
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.12.2006 03:40:25
|
|
|
| Unrar on üsna vabalt kasutatav, rar'iga on jah kehvemad lood. Samas kodukasutajal on ilmselt suva, millega kokku pakib ning zip näiteks on paljude op.süsides kohe olemas.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
04.12.2006 11:27:06
|
|
|
Tõepoolest, unrar on freeware kuid ma ei tea just paljusid inimesed kes igapäevaselt käsurea programmiga oma asju lahti pakiksid
|
   |
86 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raul72
HV kasutaja

|
04.12.2006 13:47:38
|
|
|
eelnev teema päris pikk.... eriti kursis pole millest eelnevad rääkisid kuid minu arvamus teemast selline:
minu meelest, on kõige lihtsam viis mitte piraattarkvara kasutada installides peale endale Ubuntu...
see pakub niikuinii igaks programmiks vabavara....
samas meedia koha pealt nojah see on teine teema vast
IMO:
piraatlus on isiku jaoks seenikaua ok, kuni ise programmeerimisega ei tegele või kirjutad väikeseid programmijupikesi....
kuid kui programmeerija on valmis kirjutanud mingi programmi, millega on oma pool aastat jebanud....
valmis saades peab võtma paar kuud puhkust, et närve puhata....
ja esimene nädal leiad juba netist selle cracki, või siis et see on kusagile üles lükkatud....
siis arvan, et selle programeerija süda lihtsalt murdub.....
samas on teine asi microsofti ja teiste suurfirmad tooted...
igas mõttes on piraatlus väga mitmekülgne ja ainus asi mis selle puhul selge on - niipea see kuhugi ei kao... kahjuks
teistmoodi vaadates samas, kui juba kõik HV kasutajad piraatlust maha tegema hakkaksid - siis oleks see juba vist päris suur osa eesti IT ala isikutest
siinkohal võiks jällegi mõelda, et openSource on ju hea...
isikud, kellel raha on annetavad.... raha ikkagi tuleks ju
samas saavad ka huvialalt programmeerijad aidata ja uuendada selle programmi arengut.....
jällegi teiseltpoolt vaadatuna - inimesed on kadekopsid - suurem osa arvatavasti siiski ei annetaks mitte ****igi
sorry veidikene segane jutt sai...
loodan, et minu mõttelennule pihta saate...
|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
10 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
04.12.2006 14:06:06
|
|
|
| Tõepoolest, unrar on freeware kuid ma ei tea just paljusid inimesed kes igapäevaselt käsurea programmiga oma asju lahti pakiksid :) |
MC linuxis ja kõikvõimalik commanderid Windowsis(Total Commander näiteks) oskavad PATHis asuvat unrar'i pruukida. Samamoodi peaks ka Winzip jms suutma teha.
|
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
147 |
|
| tagasi üles |
|
 |
okas5
Lõuapoolik

|
07.12.2006 07:39:47
|
|
|
Kui mul midagi legaalne, siis see freeware. Muidu variante tavaliselt ei teki
_________________ Võtan suurtes kogustes tagastamata laenu ja muid vidinaid. Kõik pakkumised PSi  |
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
upper
HV kasutaja
|
31.12.2006 00:12:03
|
|
|
ostsin nod 32,jube uhke enda üle
|
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
31.12.2006 02:09:07
|
|
|
| upper kirjutas: |
ostsin nod 32,jube uhke enda üle  |
norm siis - nüüd saad öösel rahulikult magada
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
okas5
Lõuapoolik

|
31.12.2006 02:22:06
|
|
|
Mul nüüd Win nn legaalne, sõbralt võtsin plaadi ära ja kasutan tema litsentsi
A kas litsentsi jagamine lubatud või ei? Niikuinii saab eri arvutites seda ainult 3 korda kasutada
_________________ Võtan suurtes kogustes tagastamata laenu ja muid vidinaid. Kõik pakkumised PSi  |
|
| Kommentaarid: 11 loe/lisa |
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
31.12.2006 02:22:58
|
|
|
| okas5 kirjutas: |
Mul nüüd Win nn legaalne, sõbralt võtsin plaadi ära ja kasutan tema litsentsi
A kas litsentsi jagamine lubatud või ei? Niikuinii saab eri arvutites seda ainult 3 korda kasutada  |
Ei ole sul legaalne see.
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
HaVoC
HV kasutaja

|
31.12.2006 14:48:06
|
|
|
Kui Windows on legaalne, siis muu rakendustarkvara saab enamuses vabavarana kasutada. Inimesed kipuvad piraatluse teed minema väga lihtsalt. Enamus ei viitsigi süveneda sellesse kas saaks ka legaalsemal viisil nt vabavara.
Samas on koolid jms selge näide sellest, et MS, Adobe jne tooted üritatakse lastele juba maast-madalast sissesööta. Seetõttu ka see piraatlus nõnda vohab. Enamus ei suuda endale originaalprogramme lubada, vabavarasse ei süüvi, lahendus, panen piraversiooni sellest, mis kooliski kasutusel. Kuigi jah, MS ja ka Adobe pakuvad Student, EDU jms versioone õpilastele kodukasutuseks, mõistliku hinnaga, aga ainult seni kuni koolis käid. Tulemus, harjusid ära, muud kasutada ei taha, ei viitsi, ei oma raha originaali jaoks. Tulemuseks on enamuses piraatversioonid.
Krt, jälle hakkasin targutama.
_________________ http://s1.ee.bitefight.org/c.php?uid=28977
Kinnisidee -> www.kalonline.com |
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
31.12.2006 15:13:54
|
|
|
| Mina sain omale legaalse Windows XP Home Edition'i. Uhke 8)
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
31.12.2006 17:17:57
|
|
|
| HaVoC kirjutas: |
| Kuigi jah, MS ja ka Adobe pakuvad Student, EDU jms versioone õpilastele kodukasutuseks, mõistliku hinnaga, aga ainult seni kuni koolis käid. |
Microsoft annab MSDNAA projekti raames õpilastele tarkvara tasuta (Windows XP PRO, Visual Studio 2005 ja veel mõned vähemtuntumad asjad). Pärast kooli lõppu võid edasi kasutada. Ainuke piirang on see, et seda tarkvara ei tohi raha teenimiseks kasutada.
(Tänu MSDNAA-le on mul arvutis ainult legaalne tarkvara)
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
31.12.2006 18:54:38
|
|
|
tõsi?
kui Visual Studio 2005 ka tasuta niiviisi saab, siis minul oleks sedasi igati ok olla... Äkki räägiksid lähemalt, kuidas sellist asja MS'iga teha, et tasuta softi annaks? mingi leping?
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
31.12.2006 18:55:58
|
|
|
Äkki räägiksid lähemalt, kuidas sellist asja MS'iga teha, et tasuta softi annaks? mingi leping?
|
Mine kooli
|
|
| Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
182 |
|
| tagasi üles |
|
 |
julmu
HV kasutaja

|
31.12.2006 19:08:56
|
|
|
Kooli tuleb jah minna.
Liikmed peaksid olema TÜ, TTÜ, IT Kolledž, EBS, Mainor, Tallinna Polütehnikum, Pärnu Koidula Gümnaasium ja Adavere Põhikool.
Mingile lepingule tuli ka alla kirjutada.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rallitaja
HV veteran
|
31.12.2006 19:17:12
|
|
|
| hm... et kui Adavere Põhikool on MSDNAA projektis sees, siis selle kooli õpilastel on võimalik tarkvara saada?
|
|
   |
15 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|