Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 705, 706, 707  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
mar6
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.12.2006 11:23:12 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
Brom kirjutas:
Polnud hetkel mahti teemat lugeda, aga küsimus, kas refundida ehk siis raha tagasi kanda saab Eesti paypali accoundile?

EDIT: Kiire asjaga suht.

Saab. On olemas isiklik kogemus, kus raha USA'st tagasi kanti.
Väljavõttel kajastus see nagu krediitkaardimakse, ainult et plussmärgiga.
Küll aga ei oska ma öelda, kas siin mingi ajalimiit ka on.
On olemas ka isiklik kogemus, kus müüja Saksamaalt raha PP'ga tagasi kanda ei tahtnud.

Raha läheb, siis tagasi u-kaardile? Eestis ei saa ju otse paypali kontol raha olla?
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 95
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
DODONPACHI
HV veteran
DODONPACHI

sõnum 16.12.2006 16:45:58 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
Saab. On olemas isiklik kogemus, kus raha USA'st tagasi kanti.
Väljavõttel kajastus see nagu krediitkaardimakse, ainult et plussmärgiga.

Hmm. Ma ise olen nüüd sellises olukorras, et tehti Paypal'i kaudu täielik refund (müüja otsustas viimasel hetkel ümber) ning Paypal'i sisselogides on kenasti öeldud et:

Transfer To Credit Card [negatiivne summa] USD Dec. 13, 2006 Completed

Kuid logides hanza.net'i sisse ei ole mu krediitkaardile Paypal'ilt siiani midagi üle kantud ning täna ilmus mu "krediitkaardi väljavõte" ossa toosama summa (ning "krediitkaardi väljavõttes" on hanza.netis ainult mahaarvatud asjad, minu enda poolt tehtud sissemakseid seal näiteks pole). Kui ma vaatan "konto väljavõtte" kaudu enda krediitkaardi infot, siis seal näen ma enda sissemakseid kaardile ka, kuid Paypal'ist pole ka seal haisugi.

Et siis, kuidas sinu kogemused olid? Kas kõik toimus mingi paari tunniga või venis see asi pikemaks?

Brom
HV kasutaja
Brom

sõnum 16.12.2006 16:48:25 vasta tsitaadiga

Mul läks kah ikkagi refund läbi. Tagasi krediitkaardi peal icon_smile.gif

Väga lahe, sain tasuta asja, ainult postikulud jäid põhimõtteliselt minu kanda. Mitte, et ma kedagi petnud oleks ja seaduste vastu mänginud vaid vastupidi icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
DODONPACHI
HV veteran
DODONPACHI

sõnum 16.12.2006 16:56:44 vasta tsitaadiga

Brom kirjutas:

Väga lahe, sain tasuta asja, ainult postikulud jäid põhimõtteliselt minu kanda. Mitte, et ma kedagi petnud oleks ja seaduste vastu mänginud vaid vastupidi icon_biggrin.gif

Ühesõnaga asi võttis aega lihtsalt? Kui nii, siis ma hingan kergendatult. Ehkki see, et see summa mu krediitkaardi väljavõttel on, mind veidi närviliseks teeb...

hanz
HV kasutaja
hanz

sõnum 16.12.2006 21:32:28 vasta tsitaadiga

DODONPACHI kirjutas:
Brom kirjutas:

Ühesõnaga asi võttis aega lihtsalt? Kui nii, siis ma hingan kergendatult. Ehkki see, et see summa mu krediitkaardi väljavõttel on, mind veidi närviliseks teeb...

Jah, see võtab pisut aega. Isegi olen korra raha tagasi saanud ja hetkel ootan järgmist refundi.
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Erik_Est
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2006 16:17:53 vasta tsitaadiga

Mina sain kah raha tagasi..mingi 2-3 päeva läks.. icon_smile.gif
Kommentaarid: 41 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
clown
HV kasutaja
clown

sõnum 17.12.2006 21:35:05 vasta tsitaadiga

Nt. kui paypalis on tehing tehtud, kas siis sinnal ilmub ka kuhugi mingi link või midagi sellist, et saaks aktsepteerida et pakk on kätte toimetatud.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Erik_Est
Kreisi kasutaja

sõnum 17.12.2006 21:40:18 vasta tsitaadiga

Paypal ei vastuta pakisaadetiste eest aga ta saadab sulle meili et sinu makse on sooritatud(ebaõnnestunud)
tagasi üles
pl1600
HV Guru

sõnum 19.12.2006 03:00:51 vasta tsitaadiga

trebla kirjutas:
voyager_est kirjutas:

Kus juures hinnakirjas neil ma seda rida ei leidnud, mille eest mult 90EEK maha krutiti.

on ju olemas,
http://w.hansa.ee/est/hinnakiri.html#a4
2.2.2 EU-makse laekumine 90 kr
omaette teema on muidugi see, et see summa nii suur neil on. saksas enamusel pankadel on see 0 €

seega tehes EU-makse näiteks saksamaale, on suht tõenäoline, et sealne pool ei peagi midagi maksma?
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 87
tagasi üles
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 19.12.2006 03:24:40 vasta tsitaadiga

pl1600 kirjutas:

seega tehes EU-makse näiteks saksamaale, on suht tõenäoline, et sealne pool ei peagi midagi maksma?

Suuremates kindlasti. Ja kui ta kord kolme kuu tagant oma väljavõtte postiga saab, on juba ehk positiivsed pandud ..
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 11 :: 200
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 19.12.2006 10:20:38 vasta tsitaadiga

pl1600 kirjutas:

mõni aasta tagasi põdesin selle pärast ja tuulasin iga kord müüja panga kodukal ning tutvusin hinnakirjaga.
kunagi ühele panin ka ilu pärast 2 eur juurde kuna tol külapangal polnud isegi veebis hinnakirja. aga nüüd pole
mõni aasta enam sellele mõelnudki, teen ülekande "ülekandetasud kahasse" ja pole veel hala olnud ega
mulle negatiivset pandud.

tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 19.12.2006 11:34:16 vasta tsitaadiga

Hea äritava tõttu ei saagi mingit hala tulla.
Saatja EU-maksega on nii, et kulud kahasse tähendab seda, et maksja pank koorib oma osa ja saaja pank oma osa.
Loogika ja hea tava järgi kannab maksja saatmisega seotud teenustasud, mis tulenevad tema panga hinnakirjast,
ning saaja kannab teenustasud, mis tulenevad saaja panga hinnakirjast.
Ja see on ka ju loogiline, etmaksja ei saa arvestada saajapanga hinnakirjaga ja vastupidi.
Õnneks jah! Saksamaal on enamlevinud arusaam, et EU-makse vastuvõtmisel teenustasu ei rakendata.
Kommentaarid: 74 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 66
tagasi üles
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 19.12.2006 11:49:29 vasta tsitaadiga

voyager_est kirjutas:
Hea äritava tõttu ei saagi mingit hala tulla.
Saatja EU-maksega on nii, et kulud kahasse tähendab seda, et maksja pank koorib oma osa ja saaja pank oma osa.
Loogika ja hea tava järgi kannab maksja saatmisega seotud teenustasud, mis tulenevad tema panga hinnakirjast,
ning saaja kannab teenustasud, mis tulenevad saaja panga hinnakirjast.
Ja see on ka ju loogiline, etmaksja ei saa arvestada saajapanga hinnakirjaga ja vastupidi.
Õnneks jah! Saksamaal on enamlevinud arusaam, et EU-makse vastuvõtmisel teenustasu ei rakendata.

Kas hea ostmise tava nii ebay kui muudel oksjonitel pole hoopis mitte see, et müüja ei peaks kandma ostja pärast põhjendamatuid lisakulutusi icon_razz.gif
Kui soovid maksta sellise eksootilise maksega ja välisriigist , mis ka temalt raha nõuab, on ju ilus tasuda kõik kulud. Ka saaja omad. (Teoreetiliselt võid Sa ju võita oksjoni eelmise pakkuja ees ühe sendiga, aga pärast on sinu võidu lisakulud mitu euri . Kumb oleks siis kasulikum ostja ?)

Muidu jõuame millalgi selleni, et enamus oksjone ongi ainult saksama kasutajatele.
tagasi üles
RK
HV vaatleja

sõnum 19.12.2006 14:09:23 vasta tsitaadiga

Kui müüjal on kirjas selline asi, et International sales are welcome but you must pay by Paypal if you are from outside of the UK. Kas see tähendab seda, et ma saan siis nii maksta, et raha läheb krediitkaardilt paypal kontole ja sealt edasi temale...? Ma pole sellele pihta saanud, et kas üks makse viis on otse paypal'lt (mida me ei saa teha...vist) ning teine on siis krediit->paypal->müüja paypal.
Panen ma väga mööda?
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 8
tagasi üles
clown
HV kasutaja
clown

sõnum 19.12.2006 17:13:32 vasta tsitaadiga

Terv..
Toimus siis selline asi et sai oksjon võidetud ja raha läbi paypal´i üle kantud, hiljem selgus et ta ei saa saata pakki Eestisse, Ja saatis raha tagasi, (lugesin kuskil et eesti süsteem ei suuda raha vastu võtta). Mul on paypalis raha vastu võtnud ja mu krediitkaardile saatnud, kuid kas see summa jõuab ka mu pangakontole?
Krediitkaardina kasutan SEB U-kaarti!
Sooviks teadjamatel vastuseid.

clown
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
Jaanus
HV Guru
Jaanus

sõnum 19.12.2006 17:19:55 vasta tsitaadiga

Müüja saab sulle refund teha, siis saad oma raha tagasi. Raha jõuab su kontole tagasi umbes 3-5 päevaga icon_smile.gif

clown kirjutas:
Terv..
Toimus siis selline asi et sai oksjon võidetud ja raha läbi paypal´i üle kantud, hiljem selgus et ta ei saa saata pakki Eestisse, Ja saatis raha tagasi, (lugesin kuskil et eesti süsteem ei suuda raha vastu võtta). Mul on paypalis raha vastu võtnud ja mu krediitkaardile saatnud, kuid kas see summa jõuab ka mu pangakontole?
Krediitkaardina kasutan SEB U-kaarti!
Sooviks teadjamatel vastuseid.

clown
Kommentaarid: 707 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 4 :: 563
tagasi üles
p2ep
HV veteran

sõnum 19.12.2006 18:34:04 vasta tsitaadiga

clown kirjutas:
... lugesin kuskil et eesti süsteem ei suuda raha vastu võtta

"Eesti süsteem" suudab küll. Asi PayPal'i reeglites.
Aga raha tagasi saab küll saata. Mulle kah tulnud (jäin vist paar sekundit hiljaks "ostakohe" maksega).
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 28
tagasi üles
tanelmees
HV vaatleja

sõnum 20.12.2006 10:19:03 vasta tsitaadiga

Küsimus kas Paypal Merchant süsteem ka toimib. Näiteks müün mingit träni ja siis ilusti saan ka selle eest raha reaalselt kätte läbi paypal-i?
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 20.12.2006 11:18:57 vasta tsitaadiga

Te ei ole PayPal'i süsteemisrt ikka aru saanud.
Jutt, et Eestis ei saa PayPal''iga raha vastu võtta, tähendab seda, et Eesti PayPal'kontole ei ole võimalik raha koondada.
Ja ei tähenda seda, et tagastatud raha teie pangakontole ei jõua.

PayPal'i süsteem toimib ise nagu pank.
Lihtsalt eestlaste PayPal'i "pangakontole" ei ole võimalik raha kanda.
Eesti payPal'i konto jääk on alati ümmargune null.
Kui te maksate millegi eest PayPal'i vahendusel krediitkaardiga, siis raha võetakse teie pangakontolt/krediitkaardilt ja
suunatakse otse raha saaja PayPal kontole ilma vahemaandumiseta teie enda PayPal'i kontol.
Kui teie makse tagastatakse, siis toimub kõik sama moodi, aga ainult vastupidises suunas.
tagasi üles
voyager_est
HV Guru
voyager_est

sõnum 20.12.2006 11:40:07 vasta tsitaadiga

Tupsu, Ameerika ja Austraalia suunal oleks see mõistlik, mida sa kirjutad.
Aga EU-makse ei ole midagi eksootilist. See on standardiseeritud ja üldtunnustatud normide järgi teostatav finantstehing. Euroopa ühtse majanduspiirkonna aladel on tavaks füüsiliste isikutel omavahel ja firmadega sooritada EU-makse kuludega kahasse. Kuna pankade teenustasud pole reguleeritud ja on riigiti väga erinevad, siis ei saagi vastaspool nende teadmise kohta midagi eeldada ja veel vähem saab eeldada vastaspoole teenustasude katmist - seega ongi välja kujunenud nii, et iga mats maksabki ise oma panga teenustasud. Maksja kannab kõik kulud (ka saaja poole omad) välja kujunenud tava järgi ainult siis, kui tegemist on liikmemaksuga vms. Kui sinu panga teenustasud on liiga kõrged, siis ise oled loll, et vale panga valisid või vales riigis elad icon_lol.gif Muidugi on võimalikud veel kõiksugused erikokkulepped maksja ja saaja vahel.
tagasi üles
Tupsu
HV Guru
Tupsu

sõnum 20.12.2006 12:14:48 vasta tsitaadiga

Minu jutt käis nende müüjate kohta, kes kirjutavad oma oksjoni juures, saatmine ainult saksamaale, aga pakkuajte piirangut pole osanud panna.
Ehk siis saata lased küll saksamaale või kaupled saatmise eestisse, aga maksta tahad paypal-i või EU ülekandega. Nemad kindlasti ei elda seda, et raha saamise eest veel mingit obrokit peaks maksma.
tagasi üles
tanelmees
HV vaatleja

sõnum 20.12.2006 12:28:45 vasta tsitaadiga

Vaatasin, et Soome on selles listis, kus saab ka raha vastu võtta. Seega Soome konto tekitades peaks nagu asi toimima:)
tagasi üles
Erik_Est
Kreisi kasutaja

sõnum 20.12.2006 12:36:13 vasta tsitaadiga

Ehk tõepoolest kui sa Soomes arve avad jne. icon_confused.gif
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 20.12.2006 12:42:56 vasta tsitaadiga

Tupsu kirjutas:
Minu jutt käis nende müüjate kohta, kes kirjutavad oma oksjoni juures, saatmine ainult saksamaale, aga pakkuajte piirangut pole osanud panna.
Ehk siis saata lased küll saksamaale või kaupled saatmise eestisse, aga maksta tahad paypal-i või EU ülekandega. Nemad kindlasti ei elda seda, et raha saamise eest veel mingit obrokit peaks maksma.
Aga õpeta siis neid ometigi, et nad pakkujate piirangut rakendaksid - kohe asi klaar ja rahu majas icon_wink.gif
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
trebla
Kreisi kasutaja
trebla

sõnum 20.12.2006 13:10:12 vasta tsitaadiga

Yeah, right. õige maa krediitkaarti ja aadessi on vaja.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Üldfoorum »  Paypal & eBay üldteema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 47, 48, 49 ... 705, 706, 707  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.